Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

13.06.2026. 19:02:37
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: pomoc za metabox II  (Pročitano 2808 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže smudj

• Junior clan
  • *
  • Like: +2/-0
  • Pol: Muškarac

pomoc za metabox II
« poslato: 17.05.2008. 11:45:51 »
pozdrav imam metabox II koji nije upd.vise od godinu dana ,ubacio sam novi dreamsoft i dobio premiere i tps a AB sat mi se iskljuci nakon par minuta,nisam niti azurirao listu kanala(da li je neophodno) i da li ga moram vratiti na tvornicku inst.?Kako se moze sacuvati sw iz samoga recivera?Da li se moze gledati nesto i od skandinavskih programa?.........

Van mreže Domo59

• Table Tennis Player
  • VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +25/-4

Odg: pomoc za metabox II
« Odgovor #1 poslato: 17.05.2008. 12:49:35 »
Sa dreamsoftom ne možeš gledati TPS,vjerovatno si ubacio metadream Mtg 10 jer sa njim se jedino može gledati .To ti je dosta nestabilan SW pa zato imaš probleme.
Sačuvati Sw iz resivera?-ne stavljaj drugi SW već upisuj ručno ključeve preko daljinca(imam metadream 1923 nekoliko mjeseci-pokazao mi se kao najbolji...zbog HRT kartice i naravno Digija...).
Od skandinavaca koliko znam ništa.

Van mreže smudj

• Junior clan
  • *

« Odgovor #2 poslato: 17.05.2008. 13:31:39 »
ja mislim da sam ubacio dreamsoft ,no AB sat mi dodje pa se zatvori poslije dve minute,mogu li rucno ubaciti kljuceve za njega vazan mi je samo ribolovni kanal :(

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #3 poslato: 17.05.2008. 20:43:57 »
ovako, sa softom koji ti otvara tps ćeš otvorit i absat na 13 E, na 19 e nećeš, a otvorit ćeš ga kad napraviš update ključeva za tps na france 4, m6 music rock ili ushuiaia tv. s obzirom da poduže nemam metabox, neznam jel uopće s nekim softom radi tps sada. ključeve za tps ( koji povuku i absat ) nažalost nemožeš unijet ručno, ako griješim neka me netko ispravi

Van mreže smudj

• Junior clan
  • *

« Odgovor #4 poslato: 17.05.2008. 23:00:26 »
da li se nekako moze prepoznati koji soft sada imam unutra?imao sam na plavom zaslonu ispisan dreamsoft sada kad sam skinuo sa forumu imam neku mutnu figuru

Van mreže milenko61

• Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Like: +149/-12

« Odgovor #5 poslato: 17.05.2008. 23:16:27 »
Uđi u meni i vidi podaci o sistemu,po ovom mislim da je dreamsoft.

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +26/-4
  • Burning ring of fire...

« Odgovor #6 poslato: 18.05.2008. 09:10:42 »
Ja imam Metabox 2 (original) i od kada je izasao MTG10 redovno ga "upucavam" u reciver i nemam pa...     skoro nikakvih problema,mislim...     to sto i bude to je zanemarljivo. Obnovim ga npr svakih mesec dana kada se zazelim polsata jer onda otvara i HBO paket i Eurosport na srpskom,a inace...      radi premiere AU (ne bas ceo premiere,ali to sto radi radi AU),radi i TPS AU bez ikakvih problema i sa starim softom (mislim "starim",starim pa jedno mesec dana,iako sam jucer stavio novi,ali samo zbog Polsata)
TPS radi preko Hotbirda,takodje kao i Multivision,i to sve,da ponovim, sa automatskim updateom,i to sve bez problema.Naravno radi i AB sat,isto preko Hotbirda,preko Astre NE!!!
Za rucni unos kljuceva ne znam,nisam nikada ni probao,a i ne treba kada je sve AU sa MTG10 softom!!!
Pozdrav!!!
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže smudj

• Junior clan
  • *

« Odgovor #7 poslato: 18.05.2008. 21:34:23 »
trebam li prvo napraviti reset dreamsofta pa ubaciti MD ili ga samo pustim preko postojeceg i da li se na isti nacin resetira?

Van mreže smudj

• Junior clan
  • *

« Odgovor #8 poslato: 20.05.2008. 22:01:41 »
ubacio md ,da li za pol sat moram nesto dodati jer su zakljucani i da li je normalno kad ga ugasim da se na displeju ispisuje nesto kao upgrade