Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

11.06.2026. 00:57:56
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: DM500s Ne reaguje na ikakve konekcije.  (Pročitano 6559 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Damir_s

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

DM500s Ne reaguje na ikakve konekcije.
« poslato: 09.01.2011. 14:47:57 »
Probao sam da ubacim "pli-Jade-dm500-20090627-6494.img" (ubacivao sam ga nekad i ok je radio) preko FlashWizardPRO i blokirao je program, u task manager sam ga iskljucio, probao sam opet i ništa, onda sam ubacio "Evolution DM500" (čini mi se) i prošao je OK, nakon toga probao sam da ubacim pli-Jade i opet je blokirao ali ovaj put resiver je blokirao, nikakav signal na TV-u nije davao, diskonektovao se sa mreže.
Kada ga upalim zelena sijalica je upaljena ali ne reaguje na standby dugme niti na bilo koje sa daljinskog. Probao sam sa dreamUp-om DreamUP_1_3_3_4 i Dream-UP 1.3.2.1 sa null kablom (http://www.doom9.org/DigiTV/images/dreambox/Null_%20Modem.gif) i ne prepoznaje ga  :udri:

Da li može da se riješi nekako bez Jtag-a?

Hvala unaprijed...

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +38/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: DM500s Ne reaguje na ikakve konekcije.
« Odgovor #1 poslato: 09.01.2011. 15:41:05 »
Provjeri scart kabel. Nekad je i najgluplja stvar bude rješenje.
možda zbog njega nemaš slike na tv-u.
btw, jel se možeš spojit ftp-om na box nakon ubacivanja image-a?

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
    • VLADIX.NET

« Odgovor #2 poslato: 09.01.2011. 16:27:19 »
provjeri podešavanja rs232, probaj na drugom kompjuteru, ta metoda mora moći.

Van mreže MoMo

• Junior clan
  • *
  • Like: +1/-0
    • www.terra.net.ba

« Odgovor #3 poslato: 09.01.2011. 19:06:27 »
Sa dmup1334 mora proci,startaj program i onda ukljuci u struju resiver.
Odradi erase ili ti brisanje i onda fles.
Konekciju na internet nemozes probati dok ne podesis parametre na samom resiveru(NETWORK),a ni sa wizardom neces nista odraditi ako ti nije podesena ip i ostali parametri.
Taj pli kod mene radi od kada je izasao i do sada nisam imao problema.
Napravi sebi kabl 2-3
                       3-2
                       5-5
2 puta 9 pinski konektor i mora ici vidio sam ovaj sa sajta koji si postovo a ne moras to praviti klasika je ovo sto sam napisao i radi 100%
« Poslednja izmena: 09.01.2011. 19:10:23 MoMo »

Van mreže shishmish

• VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +10/-0
  • Nemam curu! Ne da mi žena!! ;)

« Odgovor #4 poslato: 09.01.2011. 21:58:33 »
Pridružujem se odgovorima svojih prethodnika i samo da potvrdim da PLi@Jade image možeš ubaciti samo preko DreamUp-a i to pronadji verziju za dm500 ili v1.3.1.0, i sa nullmodem RS232 kablom. Iz iskustva to iznosim. I još nešto, kabel sam "dobro nataknuo - konektovao" bez zavrtanja šrafića, što mi se "osvetilo", pa sam ipak morao pronaći mali šrafciger i lepo zategnuti nullmodem u konektore (na PC i dream-u) i ponoviti operaciju ubacivanja image-a.
Prethodno isključi dream iz struje, pokreni DreamUp i posle uključi dream i startuj DreamUp. Ukoliko ne želiš backup-ovati postojeći image, tada idi prvo na "flash erase" i posle toga idi na ubacivanje novog image "flash". Kada završi sa ubacivanjem image-a izadji iz DreamUp-a, ponovo dream isključi iz struje na nekoliko sekundi.
Nadam se da ću biti od pomoći.
 hello.gif
Amiko HD8260+ , antena ofset 110, štap.motor SuperJack i pozicioner, lnb 0.2db, tbs6902 sat.kart

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *
  • Like: +25/-0

« Odgovor #5 poslato: 10.01.2011. 06:48:24 »
Ja  sam  mislio  , da  je  ubacivanje  Pli  image-a  samo  kod  klonovanih  boxova  problem  (sa  flashwizardom ) međutim  , niti  se  može  ubacit  u  orginalni  box  sa FW-om !Probao  sam  , a  potpuno  ista  je  stvar  , tamo  oko  nekih  84-85 %   stane  , pa  nema  dalje  !! Samo  DreamUp  pomaže ! 
pozz

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
    • VLADIX.NET

« Odgovor #6 poslato: 10.01.2011. 08:37:55 »
Ja  sam  mislio  , da  je  ubacivanje  Pli  image-a  samo  kod  klonovanih  boxova  problem  (sa  flashwizardom ) međutim  , niti  se  može  ubacit  u  orginalni  box  sa FW-om !Probao  sam  , a  potpuno  ista  je  stvar  , tamo  oko  nekih  84-85 %   stane  , pa  nema  dalje  !! Samo  DreamUp  pomaže ! 
pozz
Flešao sam sigurno na hiljade puta sa flashwizardom plijade2 i možda sam samo 2 puta imao problem.

Van mreže Igor

• Senior clan
  • *

« Odgovor #7 poslato: 10.01.2011. 13:32:50 »
U jedno 50 navrata preko FW-a ubacio PLi Jade 2 i 3 i Open PLI Beta. Mislim da je tu ipak nesta drugo u pitanju!
velemajstor ;-)

Van mreže MoMo

• Junior clan
  • *
    • www.terra.net.ba

« Odgovor #8 poslato: 10.01.2011. 15:08:44 »
pozz
Flešao sam sigurno na hiljade puta sa flashwizardom plijade2 i možda sam samo 2 puta imao problem.

Vlado,desava se sa fw da, 6494 od 27.06 ,nece da prodje dalje od 85% i onda opet na dmup he he,
Meni se najbolje pokazao dmup 1334 i fw 6,3.

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *
  • Like: +25/-0

« Odgovor #9 poslato: 10.01.2011. 17:13:40 »
To  je  stvarno  interesantno  , jer  ja  npr.  ni  jednom  nisam  uspješno  mogao  ubacit  Pli  sa  FW-om  , ali  niti  u  jedan  box !! :dontknow:Probao  sam  dva  klon  boxa  i  jedan  oginal  , ali  mi  je  svaki  put  zablokirao  na  85% !!!

Van mreže Igor

• Senior clan
  • *

« Odgovor #10 poslato: 10.01.2011. 18:10:28 »
Kad vec govorite o ovome, da i ja iznesem svoje iskustvo. U pocetku, dok nisam bio dovoljno informisan o vrstama image-a i dok sam eksperimentisao cisto radi nekog iskustva, meni je par puta zakucao Pli (to sam tek naknadno utvrdio) samo kad na standardnu verziju na boxu ubacujem maxvar. Npr. bila je stara verzija dvojke maxvar i ja  odradim update na trojku preko blue panela, ali na standardnu verziju i kasnije kad hocu da promjenim na maxvar istu verziju, kutija zakuca na 84%. Zaista neznam ni kako ni sta, ali to mi se desava i od tad samo koristim maxvar, pa koji god da je image.
velemajstor ;-)

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +38/-5
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

« Odgovor #11 poslato: 10.01.2011. 18:51:47 »
Ala se Vi ispičaste u odgovorima, a od čovjeka koji prvi postavio post, nema ni traga ni glasa  :D

Van mreže Igor

• Senior clan
  • *

« Odgovor #12 poslato: 10.01.2011. 20:48:22 »
Što se mene tiče i nema neke veze, dok god mi medjusobno razmjenjujemo iskustva :ziveli:, al upravu si skroz!
velemajstor ;-)

Van mreže shishmish

• VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +10/-0
  • Nemam curu! Ne da mi žena!! ;)

« Odgovor #13 poslato: 11.01.2011. 21:18:48 »
Odgovori na postavljeno pitanje forumaša čiji je ovo bio 1.post, svakako će pomoći i ostalima (ukoliko nije i njemu), koji budu imali isti problem - kako bi ga "uspešno" rešili. Zato verujem da nismo uzalud "mlatili praznu slamu"...  ;D
 hello.gif
Amiko HD8260+ , antena ofset 110, štap.motor SuperJack i pozicioner, lnb 0.2db, tbs6902 sat.kart