Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

10.06.2026. 18:10:02
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: POMOC mrtav DM500s  (Pročitano 2442 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ivansandrastasa

• Senior clan
  • *
  • Like: +2/-0

POMOC mrtav DM500s
« poslato: 06.11.2010. 20:24:47 »
 BangHead.gif BangHead.gif BangHead.gif BangHead.gif

Situacija ocajna , pacijent DM500S imao Gamin, funkcija klijent.
Jedan od mojih prijatelja, ocigledno nestrucnim rukovanjem ostavio zaglavljen resiver 2 dana, nakon toga istog resetovao i dobi samo dva kanala da rade na ostale je izbacivalo da nemoze da nadje server, a dobija CS. Posto sam imao Bacup image za svaki resiver , probao sam da ga povratim. Prodje inastalacija ali nakon toga ista situcija, iste programe otvara (npr TV1000i jos jedan) a ostale nece. Nakon drugog puta povratka Bacupa , instlacija naravno stala na pola angry4.gif angry4.gif. Cekao sam bar 15min i nista stoji i stoji. Tada nije hteo da se puali na daljinskom niti bilo kakve komande da prima, niti sliku da izbaci na TV.Iskljucio sve i krenuo na izradu Nulltog kabla, napravio sam  kabli ( 2-3;3-2;5-5;4-6;6-4;7-8;8-7). Povezao sve to, po tutorijalu sam postupao , konekcija se uspostavi i kada trebam da pretisnem Flash... i da odaberem image (probao sam i sa DM500Evolution_2.0 i sa pli-Jade-dm500 isto se desava) i kliknem na Open nista se ne desava, kada ponovo ponovim komandu Flash i izaberem isti image on kao nesto pocne da radi ali nakon 20sekundi izbaci neki eror, nudi samo OK, nakon OK izbaci poruku sa rezultatom :1.  Dopuna kada probam komnadu Ping na dreamUp izbaci Ping, result -1.
Ako ako nekom znace ovi zanji rezultati moracu opet da odradim neuspesno flesh-ovanje kako bi prepisao poruku.
Napomena, Flesh-ovanje nije radjeno sa pikljucenom antenom i mreznim kablom, znaci samo napajanje i Nullt modem  argue.gif.
Valjda nisam nista zaboravio
« Poslednja izmena: 06.11.2010. 20:29:24 ivansandrastasa »

Van mreže ivansandrastasa

• Senior clan
  • *
  • Like: +2/-0

Odg: POMOC mrtav DM500s
« Odgovor #1 poslato: 06.11.2010. 21:48:24 »
Da Da, dok neki slave, neki se nerviraju.  angry4.gif angry4.gif

NARODE PROBLEM JE    R   E   S   E   N

Kao i uvek u pitanju je bila sitnica koju je veoma tesko pronaci a radi se o samom programu za dreamUp.

Naime ja sam negde nasao dreamUp_DM500, ne znam koju veziju i sa njom ne znam zasto javljalo mi je onu gresku koju sam napisao. U agoniji sam pronasao DreamUP_1_3_3_4 koja je posao odradila iz prve, ubacio sam pli-Jade i sljaka kao lud.
I kao podestnik za buducnost, ne zaboravite da ocekirate Use Network i da probate da nekoliko razlicitih programa.

Hvala na paznji ,

P.S. Neka vas ovo ne uplaši jer nije dreambox tako osjetljiv i uz malo pažnje nećete ga lako ubiti, rece neko nekad  :taptap: :taptap: