Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

18.08.2026. 20:49:30
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: METABOX 3 Problem nakon factory reseta  (Pročitano 2374 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vinc68

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

METABOX 3 Problem nakon factory reseta
« poslato: 16.02.2008. 13:59:17 »
Imam jedan problem i molim za pomoć.
Metabox 3 receirer imam preko 3 godine . Uvijek sam normalno mjenjao software bez problema . Do jeseni prošle godine imao sam dreamsoft  1.4.4.8
,a do jučer metadream 1923 ( rom11 ) od 25.08.2007. , a ključeve sam ubacivao ručno d+, premieru i polsat.
No neznam koji mi je jučer bio vrag pa sam prvi put išao mjenjati listu kanala sa satedit-om .
Na forumu sam pročitao da se prvo mora resetirat na tvorničke postavke , pa instalirat software ( ja sam dao metadream 1.9.2.3 koji je jučer uploadovao d.j. carruso) i nakon toga sa sateditom stavio listu kanala.
Problem je što nisam zapisao postavke Setup-a antene :
Diseqc
LNB
o/22 kHz
polariti
0-12v polarity 
Dish network switch
Pozitioner

Probao sam otprilike namjestiti ali nisam nešto dobro napravio jer je slika crvenkasta i slabo ima boje , kod traženja kanala samo mali dio je succesfuf .
Inače niti nije neka lista kanala jer ja sam ih prije imao preko 3000, a sad ih je 2300 na oba satelita (Astri i Hotbirdu).
Nadam se da netko ima metabox receiver i da ćete biti ljubazni pa mi prepisati postavke posebno za astru , a posebno za hotbird . Ako imate dobru listu ( nisam našao takvu ) kanala sa puno transpondera i provajdera da ju uploadujete ili mi date link na nju i ako griješim da mi kažete u čemu . Da li možda prvo treba neki stariji dreamsoft stavit .

Da li prvo da opet resetujem sistem pa dam novi program ili ....

HVALA !

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

Odg: METABOX 3 Problem nakon factory reseta
« Odgovor #1 poslato: 16.02.2008. 15:04:13 »
Ništa od toga....ajde vrati na fabričke pa stavi neki drugi software, možda bi bolje bilo neki što stariji i što više downloadovani, Dreamsoft 1.4.4.8 ili slično. I ubaci preko STB Wizarda listu kanala...redoslijed možeš mijenjati ali trebao bi prvo soft pa listu. Pokušaj nekoliko puta.

Van mreže vinc68

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

Odg: METABOX 3 Problem nakon factory reseta
« Odgovor #2 poslato: 16.02.2008. 19:18:56 »
Probao sam
Bolje je ali još mi te postavke nisu 100% ok jer mi se kod postavki antene kad stavim astru na " zeleno " ( velik postotak prijema ) , onda se gubi HB i obratno