E sada... kada sam vam privukao pažnju naslovom posta

,a verujem i zbunio vas

,da razjasnimo o čemu se radi!?
Ovako... verovatno majka svih nas "crnu vunu prede" što se tiče gledanja ove naše televizije na način na koji je mi gledamo

,da opet razjasnim... vratimo se samo godinu dana unazad,šta smo sve imali... Digital+

,Premiere

,Polst

,TPS

,Multivision

... i... sve to ode bye,bye

,ostade nam samo dobri stari Digi

,a kažu da će i on

,pa... nadamo se izdržati tamo negde do perioda april/maj sledeće godine

.
I šta onda,odnosno šta dalje pitam ja vas,a i sebe jer odgovor verovatno niko ne zna,možemo samo da nagađamo i da se nadamo,nagađati baš i ne bih voleo

,a nadam se

,pa... nadam se da će onda da padne Nagra3 i opet sve po starom

,Ako postoje mogućnosti za rušenje Nagre3,onda će to biti trenutak kada svi operateri ugase stari sistem kodiranja (nagra2)

,jer... da se to učinilo ranije (u periodu tranzicije sa starog sistema na novi),kada svi (ili bar većina) operatora još nisu prešli na novu nagru,onda bi onu koji još nisu prešli verovatno odlučili da pređu na neki drugi sistem kodiranja (ne provaljeni);ako ne to onda da će bar da padne Totaltv

,no... videćemo za to još.
Ali kako jednom reče Maršal

... sada ću malo da parafraziram,ali beše to nekako ovako:"Gradimo kao da će 100 godina biti mir,a budimo spremni kao da će sutra da izbije rat!" Zanemarimo politički kontekst ove poruke,ono što želim reći je... sve je divno i krasno dok traje (za sada još samo Digi),a nada umire poslednja (da će i nakon Digia biti Digi... a i još ponešto),no... ako nas zaista kada se vratimo sa prvomajskog uranka na našim malim (i malo većim) elektronskim ljubimcima dočeka mrak

... i taj mrak potraje

,pa... šta dalje

!?
E sada se vraćamo na početak... da nam majka ne bi prela crnu vunu,hajde da sada budemo spremni,da se informišemo,just in case,šta bi onda moglo i gde (satelit,frekvencije) da gledamo,jer... što bi rekao Kaza (Bitange i princeze) "Budimo realni"...
onda nam samo ostaju FTA kanali 
!!!
Ja koliko znam,a to sam nedavno otkrio,ima par jako dobrih FTA programa na Nielsatu 7.0°w koji daju filmove i serije Hollywood-ske A produkcije,a kao što rekoh sve FTA

! Originalni ton je engleski,doduše sa arapskim nalepljenim titlom,ali... to i onako nikome ne smeta

.
Reč je o programskom paketu MBC (1,2,3 i 4,te max i action),znači ukupno 6 programa prilično interesantnih,i još na tom satelitu Fox series (kreće od sutra,01.12.2008),takođe na tom satelitu emituje i Fox Movies,ali za njega je potrebna antena min.120.cm,te ga ne možemo pratiti svi (većina od nas ima 90-ice) zbog slabog transpondera,ali za ovih prethodnih 7 (MBC paket + Fox series),je i više nego dovoljna najobičnija 90-ica

!
Eto toliko od mene,ako neko zna nešto ovako,odnono neke FTA programe ovog tipa na nekim drugim satelitima,neka to podeli sa nama ostalima,a mi će mo to negde da pribeležimo za slučaj nužde kada nam samo to ostane za razonodu

!
Pozdrav svima

!!!