Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

13.06.2026. 08:05:46
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: resiver mi se restartuje  (Pročitano 3397 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bobo

• Globalni moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +14/-0
  • Pol: Muškarac

resiver mi se restartuje
« poslato: 10.11.2008. 17:31:46 »
ubacio sam Dreamsoft1.4.4.8by lunatik2x_update09-11-08  nakon  5-10 min se sam restartuje ,znači gledam rtl hrvatski
Why drink and drive when you can smoke and fly?

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +105/-1

Odg: resiver mi se restartuje
« Odgovor #1 poslato: 10.11.2008. 18:36:10 »
stavi neki stariji dreamsoft i upiši ručno ključeve imaš u arhivi nevažećih softova-poznat problem-pozz

Van mreže Bobo

• Globalni moderator
  • Forum pomocnik
  • *

« Odgovor #2 poslato: 10.11.2008. 19:03:53 »
evo ubacio sam mtg10  zasad normalno radi,ovo mi se prvi put desi da se sam restartuje,ali sam  vratio rec na tvorničke postavke i ubacio sw za poboljšanje signala i ubacio mtg10 i radi

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +26/-4
  • Burning ring of fire...

« Odgovor #3 poslato: 11.11.2008. 15:11:15 »
Sa Dreamsoftom se praktočno od kada imam Metabox (nešto više od 2 godine) restarutje i kod mene,ja sam na to već navikao,na nekim kanalima nikada ne a na nekima redovno.
Vvidak 11 kaže da kod njega to nije bilo nikada,ali dosta se članovi koji imaju Metabox II i u njemu Dreamsoft upravo žali na taj probklem.
Ja još uvek nisam uspeo da dokučim u čemu je stvar,najpre sam mislio da je problem hardware-ske prirode,da je to zbog toga što mi se rec jako greje,pa sam ga izvado ispod tv-a i stavio kraj,to je samo malo umanjilo problem ali ga nije otklonilo.
Nakraju sam zaključio da je problem IPAK software-ske prirode,odnosno da Dreamsoft nije baš toliko stabilan kao npr. neki drugi softovi za Metabox  II;ali zašto se reciver restartuje to još uvek ne znam,možda je problem sa signalom,odnosno sa njegovom jačinom jer sam primetio da mi se kanali koji imaju manju jačinu signala restariraju tako nekada sami od sebe,a oni drugi sa jačim signalon,ne,ali to je sve samo moje nagađanje,pretpostavke koje baš i ne drže vodu.,
Ako neko zna u čemu je stvarno problem,u kom grmu zaista leži zec neka kaže,ali...     ako je stvar do softa,a uveren sam da jeste onda nam nema pomoći jer se soft odavno više ne unapređuje,ne razvija se i to je generalno najveća mana Metaboxa,jednostavno...      ko hoće Dreamsoft neka se pomiri sa tim,ko neće da se pomiri sa tim neka stavi Metadream ili MTG-10 i gotova priča.

Pozdrav :)!
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže Bobo

• Globalni moderator
  • Forum pomocnik
  • *

« Odgovor #4 poslato: 11.11.2008. 17:53:07 »
meni se prvi put to desava posto sam nastelio da imam thor 1 °w  ,to mi se desava kad gledam rtl i novu  ,ostale nisam gledo pa neznam bi li se restarto

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +26/-4
  • Burning ring of fire...

« Odgovor #5 poslato: 12.11.2008. 15:39:31 »
Da,upravo su RTL i NovaTv kritični,svakih par minuta (a nekada izdrži i više,pola sata,sat...     ),mada zna i na HBO Adria,ali ređe i na još po nekom programu (kod mene je pre i na Digi film 1 ali više ne),tako da...       ne znam više što da kažem...     ni kod mene neće ako je neki drugi satelit u pitanju,samo Digi i samo određeni programi...   

Pozdrav :)!
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor