Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

09.06.2026. 09:29:43
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Hitno pitanje 1,2,3 i 4 by Robit.  (Pročitano 4846 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *
  • Like: +25/-0
  • Pol: Muškarac

Hitno pitanje 1,2,3 i 4 by Robit.
« poslato: 25.09.2008. 20:49:24 »
Zdravo  svima !
Imao  bi  hitno  pitanje :Da  li  neko  zna , dali  je  u  Metabox 3 org., podnožje  , gdje  se  priključuje Jtag  connector  , sa  svih
20 nogu  prilemljen  za  štampanu  ploču ??!
Mene  su  pošteno sje***i , ne  da  nisu  stavili  podnožje , več  sam  i  rupe  morao  sam  pravit  , mada  je  mjesto  za  njega
ostavljen  , ali bilo je  samo   5 probušenih  rupa !  Ostale  rupe  su  bile  zalemljene  , i  to  spoječi  gornju  i  dolnju  stranu
štampane  ploče (mislim  na  kontakte , gornje  i  dolnje  strane ) ! Sad  me  brine  to , ako  stavljam  podnožje za  Jtag  connektor ,i  stime  spojim  te  rupe  (te  5  rupe , koje  nisu  povezale  gornju  i  dolnju  stranu  štampane  ploče ) ,stime  i  povežem  gornji i  dolnji  dio  ploče  , da  ne  pravim    kratak  spoj  , jer  sam  hebo  ježa  u  leđa , pa  mogu    bacit  rec!!!??
Siguno su  več  mnogi  od  vas  napravili  Jtag , i  reanimirali  rec , mada  ne  vjerujem  da  je  itko  na  take  stvari  obratio  pažnju , jer  nije  ni  bilo  potrebe  za  to , ali  ipak  se  nadam  da  mi  netko  može  pomoč !!!

Puno  pozdrava   robit         Please  Help !!

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

Odg: Hitno pitanje
« Odgovor #1 poslato: 25.09.2008. 21:24:24 »
Joj ti si baš pravi baksuz, teško da ti ovako može netko pomoć jerbo ne vidimo kako situacija izgleda, a da ti iz glave govorim o štampanoj ploči to ja ipak malo prevelik rizik. Jel ti rec pod garancijom?

Van mreže cronicus

• VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +12/-0

« Odgovor #2 poslato: 25.09.2008. 22:42:09 »
da ako je orginal u pitanju...
ako nema pinova za uštekat jtag,to se može izvest s letvom

slično kao neki modeli dreamboxa...
uglavnom ne očajavaj previše,nije smak svita,u najgoru ruku kupi se novi reciver,pa bar sad nisu preskupi...
ako se ne usudiš ništa radit na njemu,prepusti to nekom...
..da mi uzmu sve su smjeli.....

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #3 poslato: 25.09.2008. 22:45:07 »
cronicus je u pravu, ako ga spržiš,imaš dobar razlog za kupit novi :(

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *

« Odgovor #4 poslato: 25.09.2008. 23:38:40 »
Bok !
Rec  jest  bio  pod  garancijom  , sve  dok ga nisam  otvorio !
Sad  je  več  kasno , jer sam  morao  onu  sigurnosnu  etikettu oštetit , inače  ga  ne  bi  mogao  otvorit !

Pozdrav  robit

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *

Hitno pitanje 2
« Odgovor #5 poslato: 26.09.2008. 19:10:14 »
Zdravo društvo !

Šaljem vam  sliku  rec-a  , pa  vi procjenite  dali  je  orginal ?!  Nadam  se  da  se  vidi hologramm  na  slici .
Pa  vi  ste  tvrdili  , ako  je  rec  sa  hologrammom  , onda  je  orginal  . Nadam  se  da  nisu  krivotvorili  hologramm ,
mada , kake  sam  ja  sreče  u  zadnjih  dana  , nito  me  ne  bi  iznenadio više !

U  međuvremenu  sam  stavio  i  podnožje  na  ploču , ali    još  nisam  imao  dovoljno  hrabrosti  ,  da  ga  uključim  , ha ,ha !

Puno  pozdrava  "robit"

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

Odg: Hitno pitanje 2
« Odgovor #6 poslato: 26.09.2008. 19:33:29 »
E sad robbit, nemoj tako vi ste tvrdili... I dalje to stoji da bi original trebao biti rec koji ima hologram.
U svakom slučaju, ako mu treba jTag onda je već blizu vječnih lovišta tj. bez jTaga ko da je i crko skroz.
Dakle, po mom mišljenju imaš dvije opcije:

1. ići u servis i pravit se tupav i reć kad pitaju za naljepnicu kakva naljepnica, nikakve naljepnice nije ni bilo ( ni prvi ni zadnji put da naljepnice zaista nema ( naravno prvo je skini skroz i dobro očisti ljepilo koje će ostat da se ne vidi da je ikad postojala

2. jTag, a kod jTaga uvijek postoji mogućnost da se dobije mrtav rec

Ti sam moraš odlučiti što ćeš, a kad si krenuo u ovaj hobi trebao si odmah u startu bit svjestan da reciveri nisu predviđeni za ono što im mi radimo ( dakle, ako mogu nešto ne znači da to i moraju pogotovu ne svakodnevno )

Probaj kontaktirat našeg @vecu na MSN jerbo je on radio jTaga ko u priči i koliko znam svi su mu uspjeli.

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +26/-4
  • Burning ring of fire...

« Odgovor #7 poslato: 26.09.2008. 19:51:36 »
E ovako kolega Robit!
Žao mi je što ću te razočarati,ali...    sa priličnom sigurnošću bih mogao reći (neka me neko ispravi ako grešim :-[) da ti rec nije original :(.
Tvoj reciver je "produkt" metaboxa koji se pravi (a i prodaje) od strane kompanije metawere pod 2 imena:Akai DSR-M9500 CI i Digimax III. To možeš proveriti na "metabox generalno" gde je kolega Mmaslane postavi slike SVIH originalnih meta recivera!!!
A onda kinezi uzmu taj rec.prekopiraju ga,napišu na njega Metabox III,zalepe tamo neki hologram,i...       eto ti ga na!!!
I još nešto,hologrami koje lepe u metawreu se lepe u donjem redu krajne levo!!!
A moj savet je da poslušaš kolegu Vvidaka11,odeš u servis i praviš se luda ::),pa ako prođe prođe,u svakom slučaju nemaš što da izgubiš 8),a ako ne,pa...   onda srećno sa Jtagom ;)!!!

POZDRAV :)!!!

P.S. A ovako izgleda moj Metabox II original:
« Poslednja izmena: 26.09.2008. 20:04:33 marre »
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže veca

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +66/-0

« Odgovor #8 poslato: 26.09.2008. 21:41:52 »

Probaj kontaktirat našeg @vecu na MSN jerbo je on radio jTaga ko u priči i koliko znam svi su mu uspjeli.
ma nema frke moze i na private imam tih flash dumpova mali milijun...

Van mreže veca

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +66/-0

« Odgovor #9 poslato: 26.09.2008. 21:43:38 »

P.S. A ovako izgleda moj Metabox II original:

kod mene je ispod naziva resivera  :D ;D to su oni na brzaka stavljali  :D :D

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *

Hitno pitanje 3
« Odgovor #10 poslato: 26.09.2008. 23:12:15 »
 Hi  dobri  ljudi !
Prvo  se  moram  izvinjavati  se  , ako  je  moja  poruka  tako  ispala , da  ja  nekoga  krivim  zbog  ovog  sranja ,
budite  sigurni , da  ama  i apsolutno  nikome  ne  dajem  krivicu za  to , jer  sam  to  ja , i  samo  ja  sj**o !
Htio  sam  da  ubacim  jednu  pozadinu za  MB , i  to  sam  radio  sa  metabox-loaderom  , što  je  na  francuskom
(text  meni-a) , znam  engleski i njemački  al  hebat  ga  , francuski  ne  znam i tu  sam  uletio  u  zamku !
I  kad  sam  prebacio  u  rec ,taj  mali  .bin  file  , ispisao  mi  je  "good" , no , nije rec  počeo  da  radi , kao  što  sam  to
očekivao, i  ja  ugasio  , pa  ponovo  upalio  !!!  To  je  bila  ona  naj  kobnija  griješka  , što  sam  mogao  da  radim , i  tu
mi  je  zablokirao  na  "on" ! Jer ovako  nešto  sam  imao  več  jednom , ali  nisam  bio  gasio  rec , pa  sam  mogao  da  ubacim
novi SW ,  i  ponovo je  sve  bilo  u  redu !!E  sad  za  Metabox , orginal  ili  nije  , bog  če  znat !  Piše  made  in Korea , ja  sam  gledao  na  stranicama Koreanskih  proizvođača MB-a , boga  mi  , ali  niti  jedan  Metabox 3  iz  njihove  serije  nije  izgledao  ko  moj  rec  , toliko  o  tome ! Jedino  to  mogu  da  tvrdim  da  je  rec , dosta  osjetljiv . A  ne  bi    imao  probleme ni  s  time , da
su  stavili  ono  prokleto  podnožje za jtag  konektor ! Zato  sam vas  zamolio da  mi"AKO"  može  neko ,( koji  možda  doživio  sličnu situaciju ) pomoč ! Ako  ne  može , morat  ču  igrat  "ruski  rulet" , toga  sam bio  svjestan !

Još  jednom  puno  pozdrava  " robit "

Van mreže SuhiJr

• VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +11/-1
    • Portfolio

Odg: Hitno pitanje 3
« Odgovor #11 poslato: 27.09.2008. 09:44:32 »
ja sam pogledo sliku i meni se čini da je original jer je i moja trojka takva, a orginal je.
Dok pokušavaš ubacit novi softver el si probo ga isključit/uključit odostraga na on/off prekidaću dok ti filesender broji noansver 1, 2, .... Ak nisi probaj možda prođe meni se jednom dogodilo i prošlo je.

Gdje si kupil reciever, ak u Hrvatskoj onda bi trebal imat naljepnicu od CATV-a. Ak ima onda je original.
« Poslednja izmena: 27.09.2008. 09:49:33 SuhiJr »