Hmmm... korak po korak... pa ima dosta toga,mislim da je sve detaljno objasnjeno na forumu,ali kao sto znas MTG10 ti je AU (automatski generira kodove) softver,tako da kada se kod promeni on ga sam nadje,no medjutim neki programski paketi (kao npr Polsat) ne rade tako,kod njih je sam kod u softu,a aktiviraces ga tako sto ces kada ucitas novi soft morati da IZBRISES stari kod u starom softu,a to radis upravo tako kako si ti opisao,udjes u menu,onda key edit,onda odes na NAGRA,e tek tamo onda zeleno sto znaci "add" i "dodas" sve 0 (nule),to znaci generalni reset kljuceva,odnosto treba da ti izbrise SVE kljuceve,a to mozes da proveris tako sto opet odes na key edit i pogledas,kljuceva ne bi trebalo da bude,a to i vidis po tome da ni jedan zakljucani program ne radi,na primer ni ORF koji koliko ja znam nije menjao kljuc mesecima.
ostalo znas,moras da iskljucis reciver na jedno 5 sec. ali OBAVEZNO da ga iskljucis "iz struje",odnosno ono on/off ti tu ne pomaze,e onda kada ga upalis on ce sam da generse nove kodove,kod nekih programskih paketa to ide reativno brzo kao npr. kod polsata i francuza,za svega par sec. dok za Premiere treba,pa... skoro i ceo minut,ali ti mora biti na Premiere 1 programi,i... to bi bilo sve sto ja znam o tome,a ja sam to SVE naucio ovde na forumu,pa... po tome znaci da sto znam ja da znas i ti,samo.... ja sam ucio na svojim greskama,X puta sa ucitavao razne softvere,svasta probao,i... naucio,to ti je metod pokusaja/gresaka,he,he,he...
Ako sam ti sta pomogao drago mi je,a ako nisam,pa... ne znam sto vise da ti kazem,moram opet da napomenem da ja imam Metabox 2,a tvoj je jedinica,pa... moze biti da i nije isto i kod mene i kod tebe,u tom slucaju bi trebao da ti se javi neko ko ima jedinicu kao i ti i ko se vec susretao sa takvim problemom.
POZDRAV!!!