Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

09.08.2026. 20:39:02
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: mtg10 na metabox1...pomoc!?  (Pročitano 3879 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Win

• Senior clan
  • *
  • Like: +4/-0

mtg10 na metabox1...pomoc!?
« poslato: 18.04.2008. 14:12:44 »
ovako...sve sam teme procitao i pregledao u vezi ovog sw ali nikako mi ne radi sve.....
obacio sam ga po uputama s ove stranice....skinuo novi mtg s scorpionsata(18.04.2008)...koji kako kazu sve otvara...
meni je otvorio polsat i tps...
premiere i digi nece...molim pomoc sto je poslo po zlu???

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +26/-4
  • Pol: Muškarac
  • Burning ring of fire...

Odg: mtg10 na metabox1...pomoc!?
« Odgovor #1 poslato: 18.04.2008. 15:24:00 »
Ja nemam MTBX 1 vec imam 2 ;D,ali...      mislim da je princip ist ???i,naime...     ne znam da li si resetovao kljuceve ???,ako nisi uradi to ;D,kada si preuzeo novi MTG pisalo ti je kako se to radi (da sada ne objasnjavam :-X),onda resetuj reciver ali na onaj prekidac IZA njega (iskljucis ga,sacekas 5 sec. i onda opet upalis),stavi na Premiere 1,sacekaj nekoliko sec. (ili koji min.) i...       trebalo bi da ti proradi ;D ;D ;D!!!

POZDRAV 8)
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže Win

• Senior clan
  • *

« Odgovor #2 poslato: 18.04.2008. 15:29:57 »
ubacio sam sw nakon toga ne menu-code-zelena tipka-upisao sve nule i ugasio ga i upalio(metabox 1 nema ize prekidac on/off)sta sam fulao???

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #3 poslato: 18.04.2008. 15:43:54 »
Znaci nema prekidac odozadi :o...    hmmmm ???...     ono on/off napred ne znaci nista >:(...    cuj,probaj da udjes u key edit nakon sto resetujes kljuceve,tamo onda ne bi trebalo da bude NISTA :P,sve prazno...     e onda izadji iz menia,i probaj da resetujes reciver tako sto ces ga iskjuciti iz struje ;),ali nemoj pre toga da ga gasis na off ???,mislim...       to mu treba isto doci kao onaj prekida pozadi 8),pa...      mozda onda bude nesto :-\.
  Pozdrav!

Van mreže Win

• Senior clan
  • *

« Odgovor #4 poslato: 18.04.2008. 15:48:07 »
hvala na brzim odgovorima....znaci kad prvi puta ulazim u key edit...samo stisnem zelenu tipku i upisem sve nule.....probavao sam nakon toga uci u key edit... i imam sve sto je bilo i prvi puta...nije mi prazno...moli bih te ako mozes da napises korak po korak taj postupak...puno bi mi pomoglo...hvala!!!

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #5 poslato: 18.04.2008. 16:04:30 »
Hmmm...     korak po korak...      pa ima dosta toga,mislim da je sve detaljno objasnjeno na forumu,ali kao sto znas MTG10 ti je AU (automatski generira kodove) softver,tako da kada se kod promeni on ga sam nadje,no medjutim neki programski paketi (kao npr Polsat) ne rade tako,kod njih je sam kod u softu,a aktiviraces ga tako sto ces kada ucitas novi soft morati da IZBRISES stari kod u starom softu,a to radis upravo tako kako si ti opisao,udjes u menu,onda key edit,onda odes na NAGRA,e tek tamo onda zeleno sto znaci "add" i "dodas" sve 0 (nule),to znaci generalni reset kljuceva,odnosto treba da ti izbrise SVE kljuceve,a to mozes da proveris tako sto opet odes na key edit i pogledas,kljuceva ne bi trebalo da bude,a to i vidis po tome da ni jedan zakljucani program ne radi,na primer ni ORF koji koliko ja znam nije menjao kljuc mesecima.
ostalo znas,moras da iskljucis reciver na jedno 5 sec. ali OBAVEZNO da ga iskljucis "iz struje",odnosno ono on/off ti tu ne pomaze,e onda kada ga upalis on ce sam da generse nove kodove,kod nekih programskih paketa to ide reativno brzo kao npr. kod polsata i francuza,za svega par sec. dok za Premiere treba,pa...      skoro i ceo minut,ali ti mora biti na Premiere 1 programi,i...     to bi bilo sve sto ja znam o tome,a ja sam to SVE naucio ovde na forumu,pa...    po tome znaci da sto znam ja da znas i ti,samo....    ja sam ucio na svojim greskama,X puta sa ucitavao razne softvere,svasta probao,i...     naucio,to ti je metod pokusaja/gresaka,he,he,he...   
Ako sam ti sta pomogao drago mi je,a ako nisam,pa...     ne znam sto vise da ti kazem,moram opet da napomenem da ja imam Metabox 2,a tvoj je jedinica,pa...      moze biti da i nije isto i kod mene i kod tebe,u tom slucaju bi trebao da ti se javi neko ko ima jedinicu kao i ti i ko se vec susretao sa takvim problemom.
POZDRAV!!!

Van mreže Win

• Senior clan
  • *

« Odgovor #6 poslato: 18.04.2008. 16:16:30 »
hvala ti puno probat cu veceras tu metodu pa javim!!!

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #7 poslato: 18.04.2008. 16:55:06 »
Hmmm...    vidim da si off line,meni malo duze trebalo,ali valjda ces ovo procitati pre veceras,ovako...     probao sam taj "najnoviji" MTG10 od danas sa Scorpionsata,i...   ni meni sa njim ne radi Premiere (za digi ti ne znam reci nista jer ga ne gledam),ali zato Poljaci i ostali rade OK. Onda sam opet vratio svoj stari MTG od 16.04. i sa nijm mi je Premiere OK,ostali programi su takodje su OK,ali zato Poljaci ne rade jer su promenili kljuc,pa...      ti biraj sta ti se vise svidja,Poljaci ili Premiere jer bar za sada ne moze oboje,valjda ce sa nekim novijim softom i to da bude reseno za koji dan.
Znaci ti si SVE radio kako treba sto je SUPER,a sto se softvera tice,pa...     niko nije savrsen.
Pozdrav! 

Van mreže Win

• Senior clan
  • *

« Odgovor #8 poslato: 18.04.2008. 18:06:24 »
ok...znaci da opalim od 16.04 i probam...a zna li tko dali taj mtg otvara digi???

Van mreže Win

• Senior clan
  • *

« Odgovor #9 poslato: 18.04.2008. 18:26:33 »
e da...ajde mi nekako posalji taj svoj mtg od 16.04 na kojem sve radi...zanemari poljake da probam s njim...unaprijed hvala!!!

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #10 poslato: 18.04.2008. 21:25:07 »
Evo ti posladoh MTG10 od 16.04 na mail ;)
Pozdrav!

Van mreže Win

• Senior clan
  • *

« Odgovor #11 poslato: 18.04.2008. 21:45:14 »
Care...hvala ti puno...trenutno nisam u mogucnosti probati ali cu sutra prvom prilikom...jos jednom hvala puno...javim sta je bilo...

Van mreže Win

• Senior clan
  • *

« Odgovor #12 poslato: 19.04.2008. 11:44:59 »
hvala na pomoci....radi sve osim digija...al to je taj nacin i to mi je bitno....jos jedno pitanje odakle si skinuo taj soft?...jer ocigledno oni s scorpiona ne sljakaju...odakle najbolje skidati???
jos jedno puno hvala...

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #13 poslato: 19.04.2008. 11:59:00 »
Pa upravo sam ga skinuo sa Scorpionsata,od njih skidam sve i super mi rade,moze biti da je problem sa onim softom od 18.04 u tome sto si ga ti,a i ja, skinuo samo par sati nakon sto su ga postavili,pa kljucevi u njemu jos nisu biliaktuelni odmah,znas...     nekada znaju da stave "nex key",odnosno...     za pakete koji i imaju publick key,kada izadje npr. key 00,odmah se zna koji je i key 01,tako da kada smo skinuli "vruc" soft (samo par desetaka minuta "star"),mozda je u njemu bio sledeci key za Premiere,to mi se cini najverovatnije.
Mislim da je tako jer nikada nisam imao problema sa softom koji sam skidao sa scorpionsata,njihovi softovi su sasvim OK.
Ako hoces da proveris ovo,pa...     ako jos uvek imas taj soft probaj ga i mozda danas bude radio,a ako ne,pa...       znas kako kazu,ko radi gresi,mozda su i oni nesto pogresili,ali nista zato,svakih par dana izlazi novi soft i uglavnom su OK.
Samo jos jedna napomena,nije vazno sa kog site-a skidas soft nego ko je napravio taj soft,naime...     moj Metabox 2 nesto najbolje bas i ne podnosi softove od Al-Mansoura,a koliko sam cu i drugi se malo bune na njega,ali zato lunatikx2-ov soft je sasvim OK,onda Scorpionsat-team itd...      probas pa vidis sta ti najbolje odgovara.
Pozdrav!!!