VLADIX SAT forum

I sve što život nosi => Zabava => Zanimljivosti => Temu započeo: trucker 25.06.2009. 01:12:58

Naslov: 'Konjske noge' za 750 dolara
Poruka od: trucker 25.06.2009. 01:12:58
(http://nicepetsblog.com/wp-content/uploads/2008/04/tim-2dflach-2d13.jpg)
Američka umjetnica i zaljubljenica u konje, Kim Graham predstavila je svoje novo i nadasve jedinstveno umjetničko djelo. Oduvijek ste se htjeli osjećati kao kentaur prilikom odlaska u dućan ili po djecu u vrtić? Graham ima rješenje za vas.

Ljepota i vitkost konja oduvijek je privlačila ljude. Gracioznost njihovog pokreta i neukrotiva energija kojom zrače do sada se činila kao nešto nedostižno, nešto čemu smo se samo mogli diviti.

No, kiparica Kim Graham predstavila je 'konjske produžetke za noge', službenog imena Digitigrade Leg Extensions, koje na ljude prenose 'tajanstvenost i ljupkost kakvu samo konji imaju'.

- Ne izgledaju baš toliko udobno, no nakon samo 15-ak minuta u njima se osjećate kao doma. Konjski produžeci funkcioniraju na svim površinama iako su velike uzbrdice i stepenice ipak malo prerizične - objasnila je kreatorica neobičnog djela te dodala kako su 'noge' prije sve namijenjene hodu, nikako galopu.

Nožni su produžeci izrađeni od ručno obrađenog čelika, spužve i vrlo tvrde plastike. Svojem 'nositelju' povećavaju visinu za 35 centimetara, poput štula, no s puno više stila.

Njihova se cijena kreće između 750 i 1000 dolara po nozi i 'dodatnoj opremi' to jest snažnijim oprugama u kopitima.Na listi dodatne opreme nalazi se i poseban kostim od krzna koji se navlači preko 'nogu' kako bi one izgledale realnije.

Međutim, krzno stvara određene probleme. Osim očitog psihičkog problema koji se veže u individue sa životinjskim nogama, tu je i onaj njihova oblačenja.Navlačenje Digitigrade Leg Extensionsa opremljenih krznom može potrajati i do nekoliko minuta.

- Iako su tek izašle na tržište potražnja za 'nogama' jer velika. Već sada se na listi čekanja od dva mjeseca nalaze imena nekoliko glumaca i hrabrih zabavljača - zaključila je Graham.

video (http://www.youtube.com/watch?v=Tx6ej0Vh7HE&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ejutarnji%2Ehr%2Fzanimljivosti%2Fclanak%2Fart%2D2009%2C6%2C23%2C%2C167419%2Ejl&feature=player_embedded)