VLADIX SAT forum

I sve što život nosi => Svijet automobila => Auto-moto sport => Temu započeo: Bobo 01.10.2009. 11:09:47

Naslov: Potvr?eno: Alonso prelazi u Ferrari!
Poruka od: Bobo 01.10.2009. 11:09:47
(http://a.imagehost.org/0038/01_alonso_ferrari_front.jpg) (http://a.imagehost.org/view/0038/01_alonso_ferrari_front)Ferrari je napokon i službeno potvrdio da će od sljedeće sezone boje Scuderije umjesto Kimija Raikkonena braniti Fernando Alonso. Španac je sa Ferrarijem potpisao trogodišnji ugovor, a očekuje se da će ova objava podstaknuti i druge ekipe da potvrde svoje vozačke postave za narednu sezonu.
Tako se, primjerice, očekuje da će Kimi Raikkonen nakon trogodišnjeg angažmana u Ferrariju krenuti put McLarena dok bi se na upražnjeno mjesto u Renaultu mogao smjestiti Robert Kubica. Ne zna se gdje će Heikki Kovalainen, ali je posve izvjesno da će se Raikkonenu u McLarenu pridružiti Nico Rosberg.
(http://a.imagehost.org/0432/01_alonso_ferrari_1.jpg) (http://a.imagehost.org/view/0432/01_alonso_ferrari_1)
U skupnoj objavi Ferrari i Raikkonen izrekli su uobičajene riječi zahvale na saradnji uz napomenu da je odluka o prijevremenom raskidu ugovora donesena uz suglasnost obe strane.

Što se Alonsa tiče, šef Ferrarijeve F1 ekipe Stefano Domenicali kaže: "Ponosni smo što možemo izraziti dobrodošlicu još jednom šampionu, vozaču koji je svoj talenat potvrdio osvajanjem dva naslova Svjetskog prvaka"