VLADIX SAT forum

I sve što život nosi => Sport => Temu započeo: milenko61 01.08.2008. 12:47:49

Naslov: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: milenko61 01.08.2008. 12:47:49
Champions League 2008/2009
(http://i166.photobucket.com/albums/u116/edo26_2007/untitled-13.jpg)
Naslov: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 03.08.2008. 10:49:46
Champions League 2008/2009
(http://i166.photobucket.com/albums/u116/edo26_2007/untitled-13.jpg)
Veoma nezgodan zrijeb i za Dinamo a i za Partizan.Moja je procjena da Dinamo Zagreb ima vise sansi za prolazak a svi dobro znamo da je Shaktar iz Donjecka veoma ozbiljna ekipa i skoro su svake godine u Ligi Sampiona.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 06.08.2008. 09:21:26
LŠ: Partizan bez Sikimića gleda ka Istanbulu
(http://www.mtsmondo.com/slike/vesti/001/054/v105411p0.jpg)   
Partizan u sredu igra meč sezone. Ako ne izbori plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona to će se smatrati katastrofom i biće devalvirani svi uspesi iz prethodne sezone.

Saznanje da bi eventualni neuspeh u sredu značio i oproštaj od Evrope, jer crno-beli ne bi u tom slučaju igrali ni u Kupu UEFA, stvara pritisak na fudbalere Partizana pred utakmicu sa Interom iz Bakua (prvi meč 1:1).

"Za nas je ova utakmica izuzetno važna. Ušli smo u dvomeč kao favoriti, ali to nismo pokazali u prvom meču. Zato nas očekuje težak zadatak, ali sam siguran da ćemo u sredu opravdati taj epitet. Nemam sumnju da ćemo uz pomoć publike ostvariti taj cilj", rekao je trener Partizana Slavša Jokanović na konferenciji za novinare.

Trener Partizana ne želi da traži opravdanja za bledo izdanje njegovog tima na premijeri sezone u Bakuu. "Klimatski uslovi jesu bili teški, ali vruće je bilo i nama i njima. Inter nam je naročito u drugom poluvremenu zadao dosta problema što ne bih ocenio iznenađenjem, već je dobro iskoristio svoja najjača oružja. Međutim, kao i mi, i protivnik ima mane koje ćemo pokušati da iskoristimo".

U odnosu na prvi meč Jokanović neće moći da računa na povređenog Milovana Sikimića, ali će u timu verovatno biti oporavljeni desni bek Ivan Stevanović, pa će sastav biti verovatno ovakav: Mladen Božović, Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović, Žuka, Lazić, Moreira, Bogunović, Dijara i Paunović.
(http://www.mtsmondo.com/slike/vesti/001/054/v105411p1.jpg)
Jokanović ne kuka zbog problema sa povredama i odsustva olimpijskih reprezentativaca (Tošića Marka Jovanovića i Fejse). "To je naša realnost, nemam nameru ni potrebu da tražim opravdanja", poručio je trener Partizana.

U taboru crno-belih Fenerbahče (potencijalni protivnik u 3. kolu) je zabranjena reč. "Apsolutno ne razmišljam o Fenerbahčeu, jer prvo treba da ispravimo greške i prođemo inter, ali sam siguran da ćemo o turskoj ekipi da pričamo već u četvrtak".

Trener Intera Valentin Hodukin je po dolasku u Beograd u utorak pre podne rekao da je Partizan favorit, ali da se njegov "vrtić" neće unapred predavati.

"Čast nam je što za protivnika imamo tim kakav je Partizan. Naš tim je mlad, jer kada je Partizan igrao u LŠ većina naših igrača je išla u vrtić. Bez obzira na to, potrudićemo se da izgledamo pristojno iako će i to biti izuzetno teško", kaže Hodukin.

Mediji u Azerbejdžanu prenose visok nivo optimizma u taboru Intera, a trener ekipe iz Bakua na to kaže da na to ne treba obraćati preveliku pažnju. "Treba dobro poznavati Kavkaz, tamo je to normalno. I upravo zbog toga tome ne treba predavati veliki značaj. Utakmica će sve pokazati", spustio je Hodukin loptu na zemlju.

Inter ima dosta problema sa povređenim igračima, ali gostima ne pada na pamet da se predaju pre izlaska na teren na stadionu u Humskoj.

"Pema žrebu, odavno je trebalo da se oprostimo od takmičenja, ali fudbal je nepredvidiva igra i svašta može da se očekuje. To je osnova života", rekao je Hodukin.

Obojica trenera su rekla da ne razmišljaju o penalima u slučaju da se utakmica u Beogradu završi istim rezultatom kao prva.

Sudija na meču biće Španac Muniz Fernandes iz Ovijeda. Utakmica počinje u 20.40h.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 06.08.2008. 09:22:35
LŠ: Rendžersi ispali, Bran se provukao    
(http://www.mtsmondo.com/slike/vesti/001/054/v105451p0.jpg)
Glazgov Rendžers, finalista Kupa UEFA iz prethodne sezone, završio je svoj evropski nastup već u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde ga je eliminisao litvanski prvak Kaunas!

Litvanci su prošle nedelje u Glazgovu izvukli nerešen rezultat (0:0), a pred svojim navijačima u utorak su slavili sa 2:1, iako su gosti prvi došli do vođstva.

Rendžersi su poveli golom Kevina Tomsona u 33. minutu, a izjednačio je Nerijus Radzijus pred odlazak na odmor, iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.

Škotski tim, koji je prošle godine u kvalifikacijama eliminisao Crvenu zvezdu, opredelio se da čuva 1:1 i pokuša da prođe dalje na osnovu gola postignutog u gostima, ali ih je u 87. minutu šokirao Linas Pilibaitis.

Kaunas se prvi put u istoriji našao na korak od plasmana u Ligu šampiona, a uopšte nije isključeno da će načiniti potpunu senzaciju, pošto ga kroz sedam dana verovatno čeka danski Alborg!

Taj tim je otputovao na revanš druge runde protiv Modriče (BiH) sa velikih 5:0 stečenih pred svojim navijačima.

Na drugoj strani, slavni škotski klub moći će u potpunosti da se koncentriše na obaveze u domaćim takmičenjima. Ispadanje u ovoj fazi Lige šampiona ne donosi ni nastavak takmičenja u Kupu UEFA kao utehu.

U utorak je odigrana još jedna revanš utakmica, u kojoj je norveški Bran "kroz iglene uši" stigao do trećeg kola i dvomeča sa Olimpikom iz Marseja.

Bran je kao gost poražen od letonskog Ventspilsa 1:2, ali ide dalje zahvaljujući minimalnoj pobedi od prošle nedelje - 1:0. Ventspils je prvo poluvreme dobio sa 2:0, međutim, platio je danak isključenju strelca prvog gola Mentesašvilija već u 16. minutu.

Arman Bjernson je u 50. minutu sprečio debakl ekipe kojoj ni u nacionalnom šampionatu ne cvetaju ruže.

PAROVI REVANŠ UTAKMICA (sreda):

Partizan - Inter Baku prvi meč 1:1
Dinamo Kijev - Drogeda 2:1
Artmedija - Tampere 3:1
Sparta Prag - Šerif 1:0
Modriča - Alborg 0:5
Visla - Beitar 1:2
MTK - Fenerbahče 0:2
Bazel - Geteborg 1:1
BATE Borisov - Anderleht 2:1
Rapid Beč - Anortozis 0:3
Dinamo Tbilisi - Panatinaikos 0:3
Dinamo Zagreb - Domžale 3:0

U UTORAK:

KAUNAS - Glazgov Rendžers 2:1 (0:0)
Ventspils - BRAN 2:1 (0:1)
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 06.08.2008. 10:44:36
Moze li Dinamo napokon osvariti jednu domacu pobjedu u evro takmicenjima
(http://www.index.hr/images2/maksimirivalulvv22222223333333.jpg)
POSTOJE li realne šanse za trijumf Domžala na Maksimiru? Objektivno bi rekli ne, jer je u Zagrebu uvijek teško igrati pred punim stadionom, pogotovo kad momčad Dinama ima veliku rezultatsku prednost, kao što je ovdje slučaj (3:0). Međutim, svi ljubitelji i prijatelji Dinama pitaju se može li njihov klub napokon odigrati jednu dobru, na europskom nivou, domaću utakmicu i napokon ostvariti pobjedu kod kuće.

Ako uzmemo za primjer uzvratnu utakmicu protiv Linfielda (1:1), ne može se reći da Dinamo ove sezone ostavlja dojam domaće momčadi kad igra na Maksimiru, kao što bi po pravilu to trebalo biti, a posljednju domaću euro pobjedu ostvarili su upravo protiv Domžala prije točno 364 dana, što je vrlo zabrinjavajuća činjenica za jednu momčad koja si je postavila visoke ciljeve u Europi.
(http://www.index.hr/images2/stadionmaksimir-tribinaistok2323-HP-W.jpg)
Posljednja domaća pobjeda prije točno godinu dana

Nakon posljednje pobjede protiv aktualnog slovenskog prvaka, Werder je odnio pobjedu protiv Modrih (2:3), Ajax je pobijedio 0:1 u najdosadnijoj utakmici koja je ikad odigrana na Maksimiru, Basel se provukao sa 0:0, a točku na "i" stavio je HSV odnijevši važne bodove iz Zagreba u Kupu Uefa nakon poraznog rezultat Modrih (0:2).

Slovenci su svjesni da Dinamo na domaćem terenu ne igra dobro

Iz slovenskog tabora svjesni su da Dinamo ne igra dobro na domaćem terenu i tu činjenicu pokušat će iskoristiti u svoju korist ne bi li popravili loš dojam koji su ostavili na njihovom prvom susretu. Trener Domžala Pevnik šansu svoje momčadi vidi kroz eventualni Dinamov ležeran pristup igri i nedostatku ključnih igrača poput prvog vratara Butine i napadača Mandžukića.

Iako je Dinamo apsolutni favorit za prolaz u treće pretkolo i utakmicu protiv Šahtara, navijači bi napokon voljeli vidjeti jednu domaću pobjedu, a što je još važnije, dobru igru svoje momčadi koja posljednje vrijeme ne pokazuje uigranost, protok lopte, a još manje stvara šanse za pogotke.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 06.08.2008. 23:50:14
Dinamo konacno pobjedio na svome stadionu

MODRI su pobjedom od 3:2 u uzvratu drugog pretkola Lige prvaka protiv Domžala potvrdili prolazak dalje i ogled s ukrajinskim Šahtarom. Dinamo je tako srušio "europsko prokletstvo Maksimira" i pobijedio na svom stadionu prvi put nakon godinu dana.


Na Maksimiru se okupilo oko sedam tisuća gledatelja koji su došli pogledati utakmicu koja je već i prije početka bila okarakterizirana kao dobivena jer je Dinamo sve dvojbe razriješio u prvom susretu kada je slavio s 3:0.

BBB-i su pomalo iznenađujuće poštedili Mirka Hrgovića uvreda na početku susreta, a navijači Domžala koji su pristigli s dva autobusa su se smjestili na zapadnoj tribini te mirno promatrali utakmicu.

Dinamo je žustro otvorio utakmicu, pritisnuo goste na njihovoj polovici.

Ipak, prvu veliku priliku su imale Domžale u jedanaestoj minuti kada je iz blizine s par metara, doduše iskosa, pucao Kirm, ali je Kelava odlično reagirao i sačuvao mrežu modrih.

Sammir dobar u prvom dijelu

Dinamo je nakon toga krenuo još ofenzivnije, većinom su u akcijama bili Mikić i Etto na desnoj strani, a to se ubrzo i isplatilo.
 
U 17. minuti Mirko Hrgović je izvodio slobodni udarac s desne strane, te se lopta nakon jednog odbijanca dokoprcala do Igora Bišćana koji je lako matirao vratara gostiju Nemeca pogodivši desni donji kut.


Nepunih dvije minute kasnije i Sammir se našao u dobroj poziciji, no njegov je udarac bez problema obranio slovenski vratar. Sammir je odlično iskoristio povjerenje trenera Branka Ivankovića. Bio je razigran i stvarao je puno problema slovenskim igračima u prvom poluvremenu.

Domžale vrlo opasne u prvom poluvremenu

Kada se gotovo nitko nije nadao, Domžale su došle do izjednačenja. U 30. minuti jednu Kirmovu odličnu povratnu loptu topovski je u mrežu pospremio Brezič koji je bio brži od dinamovih obrambenih igrača.

Gostima kao da je izjednačujući pogodak dao vjetra u leđa, počeli su još više napadati dok se Dinamo povukao u svoju polovicu. Dobro su kombinirali i djelovali pokretljivije na terenu od Dinamovaca. Tražili su i kazneni udarac u 36. minuti nakon jednog sumnjivog povlačenja.

Imali su još jednu dobru prigodu u 38. minuti, ali Kelava je odlično i ovaj puta reagirao.


BBB-i su se opet poigrali s Dinamovom sudbinom u 40. minuti kada je jedna baklja završila iza gola Nemeca. BBB-i su tada poručili svima "Ruže su crvene, baklje su skrivene".

Do kraja poluvremena nije se ništa posebno događalo te se na poluvrijeme otišlo s neriješenim rezultatom.

Hrgovićev prvijenac na početku drugog poluvremena

Na početku nastavka Ivanković je odmah izvadio Balabana koji čini se, ima sve manje kredita za igranje u prvoj momčadi. Pomalo je iznenađujuć bio odabir Ante Tomića koji je umjesto njega ušao.

Vrdoljak je odmah na otvaranju mogao i bolje odreagirati kada je dobio povratnu loptu na petnaestak metara od gola, no njegov je udarac otišao daleko od cilja.

I onda se dogodilo. U 50 minuti je Mirko Hrgović izveo slobodan udarac s 20ak metara od gola kada je napravljen prekršaj na Badelju. Lopta je išla oštro i od vratnice završila u mreži slovenskog vratara. Maksimirski stadion podario je Hrgoviću ovacije, osim naravno, upornog sjevera.


Dinamo je nastavio angažirano i nakon vodstva. Čini se da je Branko Ivanković puno toga rekao svojim igračima u svlačionici te da nije bio zadovoljan prezentacijom u prvom dijelu, u kojem su Domžale opasno priprijetile u nekoliko navrata.

U 58. minuti Badelj je odličnom loptom proigrao Mikića koji prolazi po desnoj strani, odlično vraća na drugu stranu, no Tomić iz čiste "šah-mat" pozicije puca pored gola.

Badelj je opet odigrao dobru utakmicu, pametnim je proigravanjima pronalazio slobodne igrače, najviše Mikića dok je ovaj bio u igri. U 65. minuti Mikića je zamijenio Guela.

U 73. minuti je debitirao mladi Lovren, koji je ušao umjesto Igora Bišćana, strijelca prvog pogotka za Modre.

Nekako je s izlaskom Mikića tempo igre malo pao, a Slovenci su došli do izjednačenja u 81. minuti. Pogodak je postigao Zec. Ipak, Drpić je Dinamo opet doveo u vodstvo u 83. minuti. Nakon kornera bio je najviši u skoku i zakucao loptu u kut.

Imao je Sammir još jednu dobru priliku u trećoj minuti sudačke nadoknade, ali je njegov udarac otišao tik pored lijeve vratnice.

Dinamo je rutinski odradio uzvratnu utakmicu drugog pretkola te na kraju slavio. Sada se sve okreće prema Šahtaru i dvoboju trećeg pretkola za tjedan dana u Ukrajini. Srnina ekipa je velik favorit, no favoriti ne pobjeđuju uvijek. Vidjet ćemo koliko mogu Ivankovićevi momci protiv jedne takve momčadi.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 06.08.2008. 23:51:27
Partizan teško do treće runde

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pobedom nad Interom iz Bakua od 2:0.


Golove za tim Slaviše Jokanovića u revanšu u Beogradu postigli su Brazilac Žuka u 62. i Lamin Dijara u 83. minutu susreta. "Crno-beli" su tako dalje prošli sa ukupnih 3:1, pošto je prvi meč u Azerbejdžanu završen rezultatom 1:1. Njihov protivnik u trećoj rundi biće turski Fenerbahče koji je posle 2:0 iz Istanbula, u Budimpešti savladao MTK sa ubedljvih 5:0.

Šampion Srbije se u revanšu protiv Intera dosta mučio u prvih sat vremena, ali je posle vodećeg gola Žuke u 62. minutu zaigrao dosta bolje. Ipak, ukoliko žele nešto više protiv vicešampiona Turske, "crno-beli" će morati da igraju mnogo bolje.

Trener „crno-belih“ Slaviša Jokanović u odnosu na prvi meč napravio je samo jednu izmenu. Umesto povređenog Sikimića meč je počeo Stevanović.

Sastavi:

Partizan: 27 Božović, 3 Stevanović, 4 Đorđević, 24 Knežević, 37 Obradović, 8 Žuka, 14 Lazić, 17 Bogunović, 10 Moreira, 12 Paunović, 26 Diara.
Inter Baku: 88 Simeonov, 2 Robinov, 5 Zagorac, 6 Ismailov, 7 Gurbanov, 10 Imamaliev, 14 Zlatanov, 15 Levin, 16 Petrović, 17 Mamadov Elvin, 21 Ksaga

Partizan je od početka napao protivnika iz Azerbejdžana, i već u prvih devet minuta imao je dve poluprilike.

Prvo je posle solidnog prodora Lamina Dijare sa desne strane i centaršuta u peterac odbrana Intera uspela da otkloni opasnost, a nekoliko minuta kasnije pokušao je i Bogunović dobrim udarcem iskosa sa 20 metara.

Nakon prvih deset minuta gosti iz Azerbejdžana oslobodili su se pritiska, i osim nekoliko pokušaja Moreire da proigra napadače, nije bilo prilika.
Fonet

Prva gol šansa na utakmici viđena je u 25. minutu. Bogunović je odlično centrirao iz 'skraćenog kornera' sa desne strane, na nekih šest metara od gola loptu je glavom zahvatio kapiten Nenad Đorđević, ali je golman Intera ipak ukrotio taj pokušaj.

Desetak sekundi kasnije Moreira je bio u odličnom prodoru, ali je preterao sa driblinzima i odbrana gostiju mu je oduzela loptu na ivici šesnaesterca.

U narednih desetak minuta Partizan je potpuno prebacio igru na polovinu Intera, ali odbrana gostiju se branila sa devetoricom igrača i "crno-belima" je bilo teško da priđu golu protivnika.

U 37. minutu Bogunović je centrirao sa leve strane, najviši u skoku bio je Veljko Paunović, ali je njegov pokušaj glavom završio na gornjoj mreži Simeonova.

Do kraja prvog dela takođe nije bilo šansi, i prvi deo završen je bez golova. U finišu prvog dela domaći navijači su u nekoliko navrata zvižducima ispratili igru svog tima.

Na startu drugog dela trener gostiju napravio je jednu izmenu. Kao i u prvoj utakmici umesto Mamadova ušao je Huseinov.

U 47. minutu Partizan je mogao do gola – Obradović je odlično prošao po levoj strani, ušao je u kazneni prostor, ali njegov centaršut Veljko Paunović na prvoj stativi nije uspeo da sprovede u mrežu, i Simeonov je otklonio opasnost.

Dva minuta kasnije pokušao je i Moreira poluvolejom, ali je i taj pokušaj zaustavljen. Početkom drugog dela Partizan je zaigrao nešto bolje, pa je i atmosfera na tribinama skočila.

Ipak, samo minut kasnije mogao je da usledi hladan tuš, pošto je Inter imao sjajnu priliku za vođstvo. Golman Partizana Božović je uspeo da spreči pokušaj Levina iz odlične pozicije iskosa sa desne strane.

Posle tih prilika ponovo je usledio period sa dosta grešaka na obe strane, i uglavnom se igralo na sredini terena, a onda je u 62. minutu Partizan iznenada poveo.

Lazić je vodio loptu po desnoj strani, loptu je propustio Moreira, a Brazilac Žuka je natrčao i jakim udarcem u donji desni ugao Simeonova doveo Partizan do željene prednosti.

Posle datog gola "crno-beli" su imali još nekoliko prilika, a najbolju je propustio Veljko Paunović.

U 79. minutu trener Intera napravio je i drugu izmenu. Umesto Zlatinova na teren je ušao Šiškin. Kada su svi mislili da će se meč završiti sa minimalnih 1:0, Lamin Dijara je u 83. minutu povećao na 2:0.

Dijara je prvo propustio odličnu priliku posle proigravanja Moreire, Marinković je nakon toga prelepim lob udarcem pogodio stativu, a na odbijenu loptu ponovo je natrčao Dijara i smestio je u mrežu za sigurno vođstvo domaćina.

Do kraja utakmice Partizan je mogao da postigne još neki gol iz kontra napada, ali nije, i publika je ipak na kraju mogla da bude zadovoljna sa pobedom od 2:0.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 07.08.2008. 18:08:22
Hrgovic:Pogodak mi puno znaci ,ali najbitnije je da je moja ekipa pobjedila

(http://www.index.hr/images2/mirkohrgovic_dinamo_domzale_nakontekme_LTV.jpg)
BRANKO IVANKOVIĆ je bio vrlo sretan zbog pobjede, jer je strepio uoči ogleda s Domžalama. Očekuje da Dinamo fanatizmom dođe do dobrog rezultata protiv Šahtara.
Nakon utakmice Branko Ivanković bio je zadovoljan većinom onoga što je Dinamo pokazao protiv Domžala.

"U pripremi sam upozoravao na opasnost da bi eventualnim lošim rezultatom mogli kompromitirati sve dobro što smo napravili u prvoj utakmici. Ipak smo pobijedili i ja sam zbog toga jako sretan, jer sam strepio od ove utakmice. Bilo mi je važno da odigramo dobro kako bi nastavili kontinuitet dobrih igara uoči nastavka natjecanja u HNL-u, ali i u Europi. Vidjelo se da je igračima u glavi Šahtar, zato smo imali padove u igri i tada su Domžale postigle pogotke. Također, gosti su odigrali jako dobro, pogotovo Kirm za kojeg mogu reći da je jako dobar igrač", rekao je Profesor.

Zanima li vas Kirm kao igrač, kao možebitno pojačanje Modrih?

"Jako je dobar igrač, to je sve što ću reći", rekao je Ivanković uz zagonetni smiješak.

Podsjetimo u slovenskim se medijima već neko vrijeme špekulira da je najbolji pojedinac Domžala možebitno novo pojačanje Dinama.

(http://www.index.hr/images2/brankoivankovic_dinamo_domzale_LTV.jpg)
Kako ste zadovoljni Kelavom, može li on dobro braniti i u Donjecku? Zašto nije igrao Morales?

"Kelava je danas jako dobro branio. On ima kvalitetu i ne bojim se za njegov nastup protiv Šahtara. Kako stvari stoje, Butina sigurno neće biti spreman za tu prvu utakmicu. Tu je i Mario Jozić koji će nam biti drugi vratar, nadam se da neće biti potrebe za njegovim ulaskom zbog neke ozljede Kelave, ali ako će trebati, morat će braniti. Sammir je imao malo oscilacija u igri, međutim optimističan sam nakon njegovih posljednjih nastupa. Moralesa nisam uvodio, jer sam se prilagođavao utakmici, bilo nam je bitno da probamo s Guelom nadomjestiti Mikića. Zato Morales nije ulazio u igru."

Imate li dvojbe što se sljedeće utakmice tiče, hoće li igrati Balaban?

"Prvo da kažem da je Balaban imao problema sa skočnim zglobom, zato sam  ga povukao na poluvremenu. Na njegovo sam mjesto stavio Tomića s namjerom da se zatvori Žinko u sredini što nam je i uspjelo. U drugom poluvremenu smo mi bili ti koji su kontrolirali igru. Što se Šahtara tiče, moram vidjeti kakav je zdravstveni karton napadača pa ću odlučiti. Ova pa i sve ostale utakmice će isprofilirati one najbolje koji će voditi Dinamo."

(http://www.index.hr/images2/sammir_nkdinamo_nkdomzale_LTV.jpg)
Na redu je Šahtar, kako njih proći?

"Mi smo prolaskom Domžala ostvarili zacrtano, imamo još najmanje četiri europske utakmice. Lagano se okrećemo Šahtaru, idemo rasterećeni napraviti dobar rezultat. Očekujem da igrači toj utakmici pristupe s jednim fanatizmom i velikom borbenošću te da naprave dobar rezultat. Ako odigraju kako ću od njih tražiti onda je sve moguće pa i naš prolaz."


Gostujući trener bio je zadovoljan izvedbom svoje momčadi na Maksimiru. Domžale su odigrale jednu dobru utakmicu.

"Čestitao bih Dinamu na pobjedi i prolazu. Zadovoljan sam kako su moji igrači odigrali utakmicu. Dinamo je ipak bolji, ima dužu klupu te je zasluženo pobijedio. Na kraju se zbrajaju golovi, a njih je večeras više zabio Dinamo. Želim im puno sreće u trećem pretkolu", rekao je trener Domžala Robert Pevnik.

(http://www.index.hr/images2/mirkohrgovic_dinamo_domzale_nakontekme_43LTV.jpg)
Hrgović: Ne vodim s Boysima rat, pokušavam sve staviti sa strane i dati svoj maksimum

Mirko Hrgović je apsolutni pobjednik ove utakmice. Njegov prvijenac u Dinamovom dresu došao je u najboljem mogućem trenutku za njega, ali i za momčad.

"Jako sam sretan zbog pogotka, puno mi znači, to mi je svakako jedan od najdražih golova. Ipak, najbitnije je da je ekipa pobijedila, zbog koeficijenta i svega. Sada se okrećemo Sesvetama i Šahtaru i nadamo se da možemo napraviti iznenađenje protiv Ukrajinaca."

Nekako ste malo utišali sjever, čini se da dobivate rat?

"Ma ne vodim rat ni s kim, kada sam na terenu dajem sve od sebe za Dinamo i pokušavam te sve stvari staviti sa strane. Koncentriran sam na utakmice."

Šahtar?

"To je jako dobra momčad, s puno internacionalaca i reprezentativaca, no vidimo neku šansu, sigurno ćemo pokušati to iskoristiti."

(http://www.index.hr/images2/ivankelava_nkdinamo_nkdomzale_LTV.jpg)
Ivan Kelava danas je stao među vratnice te je prema mišljenju mnogih i više nego dobro odradio taj posao.

"Drago mi je da sam probio led. Kada izađeš na teren nestane i to malo treme što možda imaš. Tako je bilo i večeras. Mislim da smo bili bolji, zasluženo smo pobijedili. Šahtar nam je sigurno najbitnija utakmica u sezoni, idemo se 'pofajtat' u Ukrajinu i pokušati doći do dobrog rezultata. Spreman sam ispuniti zahtjeve kluba, trenera i momčadi koji su stavljeni pred mene, ne bojim se važnog zadatka."

Mihael Mikić smatra da je Dinamo mogao proći i bolje u ždrijebu, no što je tu je.

"U večerašnju smo utakmicu ušli s nekom rezervom, znali smo da imamo 3:0. No, kad je trebalo, dali smo malo gasa i došli do pobjede. Što se Šahtara tiče, šteta što nismo malo više imali sreće sa ždrijebom, mogli smo možda izvući neke od ovih klubova što su izbacili jače od sebe. Ipak, pokušat ćemo napraviti podvig u Donjecku", zaključuje Dinamovo krilo.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 08.08.2008. 13:44:53
Van der Vaart:Nisam mogao ni sanjati bolji pocetak

(http://www.index.hr/images2/rafaelvandervaart_realmadrid_AFPV63.jpg)
NOVO pojačanje Real Madrida, nizozemski nogometaš Refael van der Vaart, oduševljen je svojim premijernim nastupom u dresu “kraljevskog kluba”.

Nogometaši Real Madrida pobijedili su u Bogoti domaći Independiente Santa Fe 2:1, a Van der Vaart je u igru ušao u drugom poluvremenu, te je zabio prvi i asistirao Pepeu za drugi, pobjednički gol svoje momčadi.

"Bilo je zaista posebno. Sve što se dogodilo na utakmici bilo je fantastično. Gol i asistencija samo su šlag na torti. Bio je to debi kakav svaki igrač može samo sanjati", izjavio je Van der Vaart na internet stranicama  madridskog kluba.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 08.08.2008. 13:48:53
Ivankovic:lakse cemo sa Sahtarom nego sto smo sa Domzalama

(http://www.index.hr/images2/ivankovicbranko_dnkdinamo_din_dom_LTv.jpg)
KOLIKO god se Dinamovci pokušavaju koncentrirati na Croatiju iz Sesveta koja je na rasporedu sutra, misli su već okrenute prema Donjecku.

Dinamo sutra igra utakmicu trećeg kola HNL-a protiv Croatije iz Sesveta u Velikoj. Modra momčad želi sutra pobjedu, iako ističu kako ova utakmica neće biti lagan zalogaj iz više razloga. Prvi razlog su brojne ozljede, a onaj drugi, vjerojatno još bitniji, razmišljanje o trećem pretkolu Lige prvaka i ukrajinskom Šahtaru.

"Utakmica protiv Sesveta je vrlo važna, ne smijemo kompromitirati rezultate koje smo napravili u posljednjim susretima. Ona je ključna u ovom dijelu prvenstva. Svjesni smo da je Šahtar svim igračima već u mislima, zato ova utakmica sa sobom nosi brojne opasnosti i zamke. Ne smijemo izgubiti", rekao je Branko Ivanković o sutrašnjem susretu u Velikoj.


Lovren i Maleš umjesto Bišćana i Etta

Dinamo je u problemima s ozljedama, sutra sigurno neće nastupiti Igor Bišćan (zatezanje u mišiću) te Etto (problem s Ahilovom tetivom i petnom kosti), a upitan je nastup i Marija Mandžukića (gležanj). Otprije su izvan pogona Balaban te Ibanez koji bi se za tjedan dana trebao priključiti punim kapacitetom.

"Stavit ću Lovrena ili Carlosa na poziciju Bišćana, a Maleša na desnog beka. Nisam još ništa definitivno odlučio. Siguran sam da će igrati Morales.  Šokota, također, konkurira za sutrašnju utakmicu", objašnjava Ivanković Dinamov zdravstveni karton.

Dakle, Dinamo bi sutra protiv Sesvećana trebao istrčati  u sastavu: Kelava, Drpić, Carlos (Lovren), Maleš, Hrgović, Badelj, Vrdoljak, Morales, Mikić, Sammir, Tadić. To znači da će vjerojatno Ivanković igrati s jednim napadačem, Tadićem te sa Sammirom koji bi bio odmah iza njega. Sličnu bi igru mogao i postaviti u Ukrajini protiv Šahtara.

Petrović je jedan od najboljih trenera s ovih prostora

Dinamo će u svakom slučaju nastojati poštedjeti ključne igrače kako bi bili spremni za srijedu i Šahtar u Donjecku. S druge strane, ekipa Croatije je vrlo dobro posložena momčad koja je u prve dvije utakmice osvojila četiri boda te ima iskusnog Ljupka Petrovića na klupi te brojne bivše Dinamovce.

"Ljupko Petrović je sigurno njihova velika snaga. On je sa Zvezdom bio prvak Europe, trenirao je brojne klubove i sigurno je jedan od najboljih trenera u regiji. S obzirom na njihov kadar u kojem ima puno Dinamovaca, vjerujem da će biti jako napaljeni i da će htjeti pobijediti sutra", kaže Profesor.


O Šahtaru: "Bio bih zadovoljan pobjedom ili neriješenim, s porazom ne"

Tema Šahtar iz Donjecka nije se mogla izbjeći. Utakmica je vrlo blizu, vrlo blizu su i odgovori na pitanja može li ovaj Dinamo nešto napraviti ove sezone.

"Marijan Vlak je u Ukrajini, gledat će njihov večerašnji susret s Dniprom te nam donijeti sve informacije. Gledat ćemo i DVD-e s njihovim utakmicama", kaže Branko Ivanković.

S kakvim biste rezultatom bili zadovoljni?

"S pobjedom. Bio bih zadovoljan i s neriješenim. E, s porazom ne bih bio zadovoljan. S time ne možete biti zadovoljni. Sjetite se prošle godine i utakmice s Werderom. Mnogi su govorili to je aktivan rezultat pa ste vidjeli kako je završilo."

Na čemu gradite optimizam?

"Protiv Šahtara će nam biti lakše nego protiv Domžala. Ulazimo rasterećeni rezultatskog imperativa, bit ćemo bolje motivirani, imat ćemo više strasti, fanatizma. Imamo pravo se nadati da možemo napraviti iznenađenje."


"Badelju poručujem rad, rad i samo rad"

Branko Ivanković se za kraj osvrnuo na Milana Badelja koji se odličnim predstavama, ponajviše inteligentnim nogometom na terenu, nametnuo kao jedan od glavnih igrača u momčadi iako je odigrao tek nekoliko susreta za momčad Dinama.

"Bez obzira na njegovu mladost, moram ga pohvaliti. On je jedan od nositelja igre, igrao je jako dobro, međutim na tome ne može ništa graditi. Bit će odličan nogometaš uz rad, rad i samo rad. Rad je 95 posto, a talent je svega pet posto. To nismo izmislili mi treneri, to je tako", zaključuje Ivanković druženje s novinarima uoči susreta Croatia Sesvete - Dinamo.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 08.08.2008. 21:31:37
Murinjo: Stanković ostaje!  

(http://www.blic.co.yu/_customfiles/Image/slike/2008/08_avgust/08/sport/deki-m.jpg)
Trener Intera Žoze Murinjo izjavio je da Dejan Stanković ipak neće napustiti Inter, iako se u poslednje vreme dosta govorilo o njegovom transferu u Juventus.

Bivši trener Čelsija najpre je odgovorio Luisu Felipeu Skolariju na izjavu da je arogantan, rekavši da brazilski stručnjak zapravo žudi za publicitetom.

 

"Zašto je Skolari rekao da sam arogantan? Nemam pojma pitajte njega. Očigledno je da su svi primetili da kada mene stave u usta dobiju sva mesta na naslovnim stranama. To im dođe kao besplatan publicitet", rekao je Murinjo, pre nego što se osvrnuo na kapitena Srbije Dejana Stankovića za koga veruje da će ipak ostati na "Meaci".
Ovo je bio i prvi put da se Murinjo pohvalno izrazio o fudbaleru koji skoro jednu deceniju na dosta visokom nivou nastupa u Italiji.
"Pričao sam sa Strankovićem i više nemamo nikakvih dilema – on ostaje u Interu. Stanković je univerzalan vezista i može da igra odmah ispred odbrane. Meni na tom mestu ne treba fudbaler koji ume samo da izbije loptu, već neko ko ume da je zadrži i izgradi akciju", izjavio je Murinjo čime je i definitvno stavljena tačka na slučaj Dejana Stankovića.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: milenko61 28.08.2008. 00:47:29
Liga prvaka, 3. pretkolo, 27.08.2008.

Steaua 1 : 0 Galatasaray

Slavia Prag 0 : 0 Fiorentina

Marseille 2 : 1 Brann

Dynamo Kijev 4 : 1 Spartak

Arsenal 4 : 0 Twente

Fenerbahçe 2 : 1 Partizan

BATE 1 : 1 Levski

Kaunas 0 : 2 Aalborg BK

Atletico Madrid 4 : 0 Schalke 04

Basel 2 : 1 Vitoria Guimaraes

Olympiacos 1 : 0 Anorthosis
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 28.08.2008. 09:57:55
"Vaspitna" Koromanu od navijača Zvezde!

(http://www.mtsmondo.com/slike/vesti/001/078/v107809p0.jpg)
Na treningu fudbalera Crvene zvezde u sredu uveče, uoči revanš meča protiv kiparskog Apoela dogodio se incident, kada je jedan navijač crveno-belih lupio šamar Ognjenu Koromanu!

Prema svedočenju prisutnih, grupa navijača Crvene zvezde (njih 30-ak) želela je da razgovara sa fudbalerima uoči revanša sa Apoelom u četvrtak, i došla je na trening.

Nešto ranije, sa igračima je sastanak imao i predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević, tako da je i on, u društvu sportskog direktora Gorana Bunjevčevića bio prisutan kada su došli navijači.

U jednom trenutku dogodio se manji incident kada je jedan od navijača, iz nepoznatih razloga, udario šamar Koromanu.

Na tome se sve završilo, a igrači su nastavili trening.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 28.08.2008. 09:58:55
Fudbalerima Borca slava i premije 

(http://www.mtsmondo.com/slike/vesti/001/078/v107810p0.jpg)
Čačak i Zapadna Srbnija slave svoje heroje - fudbalere Borca koji su napravili istorijski uspeh plasmanom u 3. kolo kvalifikacija za Ligu UEFA.

Iako su iz Sofije, gde su sa Lokomotivom odigrali 1:1, krenuli odmah posle meča i u Čačak došli u sredu rano ujutro (u 6 časova) trener Nenad Milovanović zakazao je igračima nekoliko sati kasnije trening oporavka.

Potom je generalni sponzor čačanskog Borca Milenko Kostić, vlasnik kompanije "Auto Čačak", priredio je svečani ručak za fudbalere koji su ostvarili veliki uspeh.

A na ručku ih je počastio i premijama - 20.000 evra je podeljeno igračima.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 28.08.2008. 10:00:49
LŠ: Prošli Bate Borisov, Alborg, Anortozis...

(http://www.mtsmondo.com/slike/vesti/001/078/v107807p0.jpg)
U Ligi šampiona za sezonu 2008/09 neće učestvovati fudbaleri Partizana, ali hoće Bate Borisova, Alborga, Anortozisa...

To su "najzvučniji" pobednici poslednjeg, trećeg kola kvalifikacija za evropsku elitu. Bate Borisov je imao pobedu od 1:0 iz prvog meča protiv Levskog u Sofiji, ali je u revanšu na svom terenu drhtao do poslednjeg sekunda.

Sa igračem manje, Belorusi su se branili, dok je na semaforu pisalo 1:1. Da su Bugari dali gol, gledali bi luksuzan fudbal na svom stadionu. Ovako će možda pisati da se u prvom kolu Lige šampiona sastaju BATE Borisov - Mančester junajted. Ili Real Madrid...

Protivnika tog renomea zaslužio je i danski Alborg, koji je dva puta sa 2:0 pobedio litvanski Kaunas.

Priliku da na Kipru ugoste Barselonu, Inter ili Bajern imaće Anortozis. Taj tim sačuvao je 3:0 iz prvog meča i potpuno zaludeo Pirej. Skupi Olimpijakos posle dugog niza godina neće igrati Ligu šampiona. Crveno-beli su u revanšu stigli samo do 1:0.

Dinamo Kijev je demontirao Spartak iz Moskve pre dve nedelje u Rusiji sa 4:1, a istu predstavu priredili su im i na svom stadionu u prestonici Ukrajine. Ta zemlja imaće dva predstavnika u LŠ.

Drugi je Šahtjor iz Donjecka. "Rudari" su se prošetali kroz Zagreb, posle 2:0 na svom terenu. Ovog puta bilo je 3:1, tako da će "Maksimir" utehu potražiti u Ligi UEFA, eventualno.

Derbi trećeg kola kvalifikacija bio je par Šalke - Atletiko Madrid. U prvom meču u Gelzenkirhenu videlo se da je Atletiko bolji tim, ali je Šalke sa igračem više došao do željenih 1:0.

Ipak, posle revanša ispostavilo se da im je bilo potrebno 5:0.

Atletiko ih je na Kalderonu "napunio" golovima Aguera, Forlana, Garsije i Rodrigeza - 4:0.

U Ligi šampiona je i Fiorentina, koja je "žabarski" sačuvala 2:0 iz Firence. U revanšu u Pragu bilo je 0:0.

Arsenal nije dozvolio luksuz da ne igra Ligu šampiona. Laganih 3:0 na Emiratima i Tvente će pokušati da izbori Ligu UEFA.

Znatno kasnije od ostalih evropskih velikana, svoje mesto u Ligi šampiona izborio je Liverpul. "Ukleti" klub sa Enfilda savladao je Standard sa 1:0 i to golom Dirka Kujta u 118. minutu drugog produžetka revanš utakmice.

U Belgiji, takođe je bilo 0:0 posle regularnih 90.

REVANŠ MEČEVI 3. KOLA KVALIFIKACIJA ZA LŠ:

BATE BORISOV - Levski Sofija 1:1 (prvi meč 1:0)
/Sosnovski 14 - Gadžev 39/

Kaunas - ALBORG 0:2 (prvi meč 0:2)
/Risgard 72, 88/

DINAMO KIJEV - Spartak Moskva 4:1 (prvi meč 4:1)
/Alijev 4, Banugra 24, Milevskij 49, 76 - Dzjuba 46/

STEAUA - Galatasaraj 1:0 (prvi meč 2:2)
/Nikulica 57/

FENERBAHČE - Partizan 2:1 (prvi meč 2:2)
/Šenturk 28, Aleks 58 - Tošić 76/

BAZEL - Vitorija Gimareš 2:1 (prvi meč 0:0)
/Stoker 11, Derdijok 54 - Fahardo 14 penal/

ATLETIKO MADRID - Šalke 4:0 (prvi meč 0:1)
/Aguero 19, Forlan 51, Garsija 82, Rodrigez 87/

Dinamo Zagreb - ŠAHTJOR DONJECK 1:3 (prvi meč 0:2)
/Balaban 58 - Adrijano 42, Brandao 59, Vilian 70/

OLIMPIK MARSEJ - Bran 2:1 (prvi meč 1:0)
/Nijang 66, 90 - Sigurdson 74/

Olimpijakos - ANORTOZIS 1:0 (prvi meč 0:3)
/Beluši 53/

Slavija Prag - FIORENTINA 0:0 (prvi meč 0:2)

ARSENAL - Tvente 4:0 (prvi meč 2:0)
/Nasri 26, Galas 52, Volkot 66, Bendtner 89/

LIVERPUL - Standard Lijež 1:0 (prvi meč 0:0)
/Kujt 118/

U utorak:

Visla - BARSELONA 1:0 (prvi meč 0:4)
/Kleber 52/

Artmedija - JUVENTUS 1:1 (prvi meč 0:4)
/Fodrek 14 - Amauri 25/

PANATINAIKOS - Sparta Prag 1:0 (prvi meč 2:1)
/Souza 90/


*velikim slovima označeni su timovi koji su se plasirali u grupnu fazu LŠ.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 28.08.2008. 10:03:34
KUP UEFA: Zeman obećao prolaz, igra Koroman?

(http://www.mtsmondo.com/slike/vesti/001/077/v107760p0.jpg)
Trener Crvene zvezde Zdenjek Zeman izjavio je da će njegova ekipa učiniti sve kako bi se plasirala u narednu rundu Kupa UEFA i dokazala da zna da igra fudbal!

Češki stručnjak je uoči revanš utakmice drugog kola kvalifikacija, protiv kiparskog Apoela (četvrtak, 20.15 časova, prvi meč 2:2), rekao da "sve zavisi od nas".

"Sigurno ćemo sve uraditi da se plasiramo u sledeće kolo Kupa UEFA. Sve zavisi od nas, ali ne sme da nam se ponovi subotnja utakmica protiv Banata. Moja ekipa će dokazati da zna da igra fudbal", rekao je Zeman na konferenciji za novinare.

Na pitanje novinara da li oseća pritisak zbog mogućeg neuspeha i ispadanja iz Evrope, Zeman je rekao da veruje u svoj rad.

"Preko 30 godina radim kao trener. Bilo je poraza i pobeda, pritisaka, ali ja verujem u ono što radim i tako ću i nastaviti".

Zeman je podsetio da u timu ima 15 novih igrača i da je potrebno vreme da se oni uigraju. Najjače Zvezdino oružje na utakmici u četvrtak biće mladost igrača, jer za Apoel igraju uglavnom fudbaleri stari preko 30 godina.

Kapiten Crvene zvezde Ognjen Koroman, kojeg ove sezone nema u prvom timu, nezadovoljan je rezultatima ekipe, ali se nada poboljšanju situacije od četvrtka.

"U teškoj smo situaciji, nemamo igru, nemamo rezultat. Šta je posledica toga, u to neću da ulazim, ali nadam se da će posle Apoela za nas sve biti bolje. U prvom meču smo pokazali da smo kvalitetniji od Kiprana. Najbitnije je da vratimo pobednički mentalitet i rezultat neće izostati", rekao je Koroman.

Kapiten Zvezde ističe da bi ispadanje Kupa UEFA bila "tragedija".

"Ako ispadnemo biće tragedija i za klub i za navijače. Nadam se da će biti dobro, očekujte novu Zvezdu i da stvari krenu u pozitivnom pravcu".

Trenera Zemana novinari su pitali da li prisustvo Koromana konferenciji za novinare znači da će on početi utakmicu.

"Pre svega, ja ga nisam zvao na konferenciju! Ali trebalo bi da igra. Koroman je mnogo važan za Zvezdu i ako pruži 100 odsto svojih mogućnosti, biće važna karika u našem timu", odgovorio je Zeman.

(http://www.mtsmondo.com/slike/vesti/001/077/v107760p1.jpg)
Crvena zvezda je u sredu po treći put produžila sponzorski ugovor sa Tojotom.

Saradnja je produžena na još dve godine, a japanski proizvođač automobila od sada će biti tehnički, a ne generalni sponzor kluba iz ulice Ljutice Bogdana. Crveno-beli su na korišćenje dobili 12 vozila.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 28.08.2008. 10:13:02
Žreb za Ligu Šampiona (18h)

(http://www.b92.net/news/pics/2008/08/163632214848b65ac08a9a7002996260_big.jpg)
U četvrtak od 18 časova biće održan žreb za grupe Lige Šampiona za sezonu 2008-2009.
Šesnaest timova se automatski kvalifikovalo za takmičenje, a isti broj ekipa je obezbedio učešće kroz kvalifikacije. Debitanti u grupnoj fazi Lige Šampiona biće osvajač UEFA Kupa Zenit, rumunski Kluž, BATE Borisov iz Belorusije i kiparski Anotorzis. Svoje predstavnike u takmičenju imaće ukupno 17 nacija.

32 ekipe podeljene su u četiri šešira, gde će po jedan tim biti izvlačen u svaku od osam grupa, a ekipe iz istih država ne mogu da se nađu u istoj grupi. Sva četiri engleska predstavnika nalaze se u prvom šeširu, a pored njih tu su i Barselona, Lion, Inter i Real Madrid.

Između ostalih, u drugom šeširu nalaze se nemački predstavnici Bajern i Berder, šampion iz 2004. godine Porto i Juventus, koji se vratio u takmičenje posle dvogodišnje pauze.

U trećem šeširu nalaze se čak tri bivša prvaka Evrope, Olimpik, Steaua Bukurešt i Seltik, kao i Zenit i Fenerbahče.

U četvrtom šeširu dve najjače ekipe biće Atletiko Madrid i Fiorentina, kao i dva „preživela“ još iz prve runde kvalifikacija – BATE i Anotorzis.

Prvo kolo igraće se 16. i 17. sepembra, a poslednje šesto, 9. i 10. decembra. Kao i uvek, po dve najbolje ekipe iz svih grupa obezbediće prolaz dalje, dok će se trećeplasirani timovi preseliti u Kup UEFA.

Žreb za prvu nokaut fazu biće održan 19. decembra.
Prvi šešir
   Klub   Država   Koeficijent
1   Mančester Junajted   Engleska   107.996
2   Čelsi   Engleska   124.996
3   Liverpul   Engleska   118.996
4   Barselona   Španija   117.837
5   Arsenal   Engleska   110.996
6   Olimpik Lion   Francuska   99.380
7   Inter   Italija   96.934
8   Real Madrid   Španija   93.837


Drugi šešir
   Klub   Država   Koeficijent
9   Bajern Minhen   Nemačka   92.078
10   PSV Ajndhoven   Holandija   91.610
11   Viljareal   Španija   90.837
12   Roma   Italija   81.934
13   Porto   Portugalija   81.176
14   Verder Bremen   Nemačka   74.078
15   Sporting Lisabon   Portugalija   67.176
16   Juventus   Italija   66.934

Treći šešir
   Klub   Država   Koeficijent
17   Olimpik Marselj   Francuska   63.380
18   Zenit St.Petersburg   Rusija   60.437
19   Steaua Bukurešt   Rumunija   59.398
20   Panatinaikos   Grčka   52.525
21   Bordo   Francuska   52.380
22   Seltik   Škotska   52.013
23   Bazel   Švajcarska   51.993
24   Fenerbahče   Turska   51.469


Četvrti šešir
   Klub   Država   Koeficijent
25   Šahtjor Donjeck   Ukraijina   49.932
26   Fiorentina   Italija   40.934
27   Atletiko Madrid   Španija   36.837
28   Dinamo Kijev   Ukrajina   34.932
29   Kluž   Rumunija   13.398
30   Alborg   Danska   12.748
31   Anotorzis Famagusta   Kipar   4.327
32   BATE Borisov   Belorusija   1.760
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 29.08.2008. 23:35:30
Zenit osvojio Superkup Evrope

(http://www.b92.net/news/pics/2008/08/18214807348b85f9b39cf2123080316_big.jpg)
Fudbaleri ruskog Zenita osvojili su Superkup Evrope, pošto su u Monaku pobedili Mančester junajted 2:1.
Osvajač kupa UEFA je tako savladao osvajača Lige šampiona. Golove za ruski tim postigli su Pavel Pogrebnjak u 44. i najskuplji fudbaler u istoriji Rusije Dani u 58. minutu. Tim Aleksa Fergusona pokušao je da se vrati u meč golom Nemanje Vidića u 71. minutu, ali je Zenit do kraja uspeo da se odbrani i osvoji još jedan evropski trofej.

U poslednjem minutu meča Pol Skols je postigao i drugi gol, ali u odbojkaškom stilu, pa je zbog namernog igranja rukom zaradio drugi žuti karton i suspenziju u prvoj rundi Lige šampiona.

Šampion Engleske ponovo je igrao nez najboljeg igrača Kristijana Ronalda, dok je Andrej Aršavin na drugoj strani meč počeo na klupi i ušao je početkom drugog dela.

Ruski tim od samog starta utakmice nagovestio je još jedno sjajno izdanje. Već u osmom minutu Anjukov je odigrao odličnu kombinaciju sa Pogrebnjakom koji je ipak loše šutirao iz dobre pozicije.

(http://www.b92.net/news/pics/2008/08/18821301448b8679f2d878144840346_big.jpg)
Desetak minuta kasnije prvi put zapretio je i Dani koji je posle dobre akcije svog tima po levoj strani iznudio korner. U 23. minutu Dominges je imao sjajan pokušaj iz slobodnog udarca ali je lopta otišla za malo pored gola.

Zenit je i u nastavku prvog dela nastavio sa pritiskom, i to im se isplatilo u polsednjem minutu. Gol je postigao Pogrebnjak posle dobro izvedenog kornera Domingesa i povratne lopte Denisova.

Drugi deo Junajted je počeo nešto bolje, ali je Zanit u 58. minutu iskoristio prvu šansu u drugom delu i duplirao prednost. 30 miliona plaćeni Dani pobegao je Vidiću i Ferdinandu i lako savladao Van der Sara za sigurnu prednost svog tima.

Junajted je tada bacio sve karte na napad, ali pored izuzetno raspoloženog Karlosa Tevesa nije bilo igrača koji bi pokrenuo englesku mašineriju. Ipak, 20 minuta pre kraja Mančester je smanjio.

Nani je loše izveo korner, lopta je došla do Runija koji je prebacuje na drugu stativu, a tamo Karlos Teves smirenom reakcijom dodaje do Vidića koji je šalje između nekoliko igrača Zenita u mrežu. U samom finišu Korejac Park i Irac O’šej imali su nekoliko prilika za 2:2, ali su ih propustili i Zenit je došao do velike pobede.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 19.09.2008. 21:54:11
Fudbal ovde više ne stanuje

(http://www.kurir-info.rs//files/image_for_teaser/051050510.jpg)
Samo tri srpska fudbalera igrala u prvom kolu Lige šampiona, sakupivši preskromnih 174 minuta na terenu
Srpski internacionalci, njih četrnaestorica, igrali su ukupno 174 minuta u utakmicama prvog kola Lige šampiona! Fudbaler kijevskog Dinama Miloš Ninković jedini je odigrao svih 90, dok je Zdravko Kuzmanović u meču između Liona i Fjorentine zamenjen u 64. minutu, a špic PSV Danko Lazović u duelu sa Atletikom na terenu je proveo samo poslednjih 20 minuta. Ostali ni sekund.

Nakon prvog kola takmičenja po grupama Lige šampiona postalo je jasno da se većina ekipa neće oslanjati na pomoć igrača iz Srbije. Tako je zamenik kapitena „orlova“ Nemanja Vidić presedeo na klupi celu utakmicu Junajteda sa Viljarealom, kao i njegov nekadašnji saigrač iz nacionalnog tima Igor Duljaj, odnosno Marko Perović. Da stvar bude gora, za reprezentativce Branislava Ivanovića, Duška Tošića, Ivana Ergića, Vladimira Stojkovića i Dejana Stankovića, kao i internacionalce Vladu Avramova, Milana Stepanova i Predraga Ocokoljića nije bilo mesta ni na klupi. Ruku na srce, mali broj pomenutih bio je sprečen zbog povreda, ali većina samo zato što pružaju partije daleko od onih koje klub očekuje od njih.

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić kaže da odsustvo naših najboljih fudbalera iz ekipa koje se takmiče u Ligi šampiona odslikava realnost.

- Poslednja stvar koju možete da očekujete od mene je da zaplačem nad podatkom da reprezentativci ne igraju za svoje ekipe. Zabrinut sam, naravno, ali moram da se suočim sa realnošću. Ako bih se upustio u te priče ko igra, ko ne igra, izgledalo bi kao da već tražim alibi. Zato nikada neću kukati, pričati šta mi nedostaje ili nešto slično. Odlučan sam da od onoga čime raspolažem napravim najbolji tim i rezultat kojim ćemo svi da budemo zadovoljni - priča selektor „orlova“.

Od izveštaja pomoćnog trenera nacionalnog tima Rešada Kunovca, koji je gledao meč kijevskog Dinama i Arsenala, zavisi da li će vezni igrač ukrajinskog tima Miloš Ninković zaigrati na sledećim kvalifikacionim mečevima u oktobru protiv Litvanije i Austrije.

- Očekuje nas veliki posao u kvalifikacijama, pa zato pokušavamo da spisak proširimo novim kandidatima. Moj saradnik Rešad Kunovac bio je u Kijevu da gleda Miloša Ninkovića, pratio je meč Borca i Ajaksa, a ja sam bio u Temišvaru uz fudbalere Partizana. Dobro ćemo analizirati učinak svakog igrača i doneti odluku. Dakle, naš skener ne prestaje da radi. Pravimo korak po korak kako bismo što jači dočekali mečeve s Litvanijom i Austrijom.

Nema žurbe sa Subotićem

Mladi Neven Subotić narednih dana mogao bi da objavi odluku za koju će reprezentaciju igrati. Štoper Borusije iz Dortmunda zanimljiv je selekcijama SAD, Nemačke i Srbije.
- Moraćemo svi zajedno da se strpimo još malo, pa da vidimo kako će se razrešiti situacija oko Nevena Subotića - kaže Antić.
Subotić je rođeni Banjalučanin koji je nastupao za omladinske selekcije SAD, tako da će, ako odluči da promeni nacionalne boje, proći višemesečnu proceduru do dobijanja dozvole, poput Zdravka Kuzmanovića.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 01.10.2008. 21:35:42
trenutni rezultati Lige Sampiona:

 Champions League - Group A
  HT   Bordeaux   1 - 0   AS Roma
  HT   CFR Cluj   0 - 0   Chelsea

 Champions League - Group B
 21:34   October 1
  HT   Anorthosis   2 - 1   Panathinaikos
  HT   Inter Milan   1 - 0   Werder Bremen

 Champions League - Group C
 21:34   October 1
  HT   Shakhtar Donetsk   1 - 0   Barcelona
  HT   Sporting Lisbon   0 - 0   Basel

 Champions League - Group D
 21:34   October 1
  HT   Atletico Madrid   2 - 1   Marseille
  HT   Liverpool   2 - 0   PSV Eindhoven
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: BANESS 01.10.2008. 21:38:50
U grupi A trenutno je u mecu
Bordo vs Roma 1:0 strijelac Corcuff
Cluj vs Chelsea 0:0

Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: milenko61 22.10.2008. 00:02:35
(http://img518.imageshack.us/img518/2630/chre0.png)
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: milenko61 22.10.2008. 22:55:23
Rezultati
(http://img525.imageshack.us/img525/442/chet1.png)
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: milenko61 27.11.2008. 04:45:20
Champions League
rezultati


(http://img520.imageshack.us/img520/7456/chox2.png)
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: milenko61 03.12.2008. 09:15:24
(http://www.webalice.it/zuaruk/immagini/calcioa/ue3.gif)
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: scoobydoo 19.02.2009. 11:49:01
(http://www.stlraja.com/indeks/images/stories/vijesti1/kup%20uefa%20amblem.jpg)
Rezultati 1/16 finala Kupa UEFA:
Dynamo Kyiv - Valencia 1:1,
Zenit - Stuttgart 2:1,
Olympiakos - Saint-Etienne 1:3,
Aston Villa - CSKA 1:1,
Werder - Milan 1:1,
Bordeaux - Galatasaray 0:0,
NEC Nijmegen - Hamburger 0:3,
Paris Saint-Germain - Wolfsburg 2:0,
Sampdoria - Metalist Kharkiv 0:1,
Aalborg BK - Deportivo La Coruna 3:0,
Braga - Standard Liege 3:0.

Danas igraju: Lech Poznan - Udinese,
Shakhtar Donetsk - Tottenham,
FC Copenhagen - Manchester City,
Fiorentina - Ajax, Marseille - Twente.
Naslov: Rezultati 1/16 finala kupa UEFA 19.02.2009
Poruka od: scoobydoo 21.02.2009. 14:06:09
Kup UEFE, šesnaestina finala rezultati
Lech Poznan - Udinese 2:2
Šahtar - Tottenham 2:0
FC Copenhagen - Manchester C. 2:2
Fiorentina - Ajax Amsterdam 0:1
Marseille - FC Twente Enschede 0:1

Naslov: Liga prvaka 1/8 finala
Poruka od: scoobydoo 24.02.2009. 19:08:03
Liga prvaka, najava 1/8 finala

(http://www.eni-news.com/Eni-news/images/stories/sport/liga-prvaka-logo.jpg)

Večeras su na rasporedu prve četiri utakmice osmine finala ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. Sudar divova Intera i Manchestera svakako je najzanimljivija utakmica večeri. Bit će to i dvoboj Mourinho-Ferguson . Roma gostuje na Emiratesu, Atletico u Madridu dočekuje Porto. Barca ide na megdan Lyonu.
 

INTER - MANCHESTER UNITED

Osim što je ovo velika utakmica, biti će to i sudar dva dobra znanca iz Premiershipa, Josea Mourinha i Alexa Ferguson. Nije javna tajna da se nikada nisu voljeli, ali je uvijek postojala određena doza respekta.

Manchester nije poražen 19 utakmica u Ligi prvaka. Impozantna je brojka koja stoji na strani Mourinha, podatak zvuči nevjerovatno, arogantni portugalac nezna za domaći poraz 110 utakmica u nizu, a pri tome je vodio momčad Porta, Chelsea i Intera.
Mourinho je protiv Fergusona igrao 12 puta, od toga je slavio u polovini dvoboja, pet je puta bilo neriješeno, a jednom je slavila momčad škotskog menadžera.

Fergusonu će u ovoj utakmici nedostajati Vidić, Brown, Evans.


INTER (4-3-1-2): Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Rivas, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Muntari - Stanković - Adriano, Ibrahimović

MACHESTER U. (4-4-2): Van der Sar - Rafael, Ferdinand, O'Shea, Evra - C. Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs - Rooney, Berbatov

Preporuka: domaćin neporažen


ARSENAL - ROMA

Arsenal je u dosta lošoj formi , što dokazuje i nedavni remi na domaćem terenu protiv slabašnog Stokea. Osim toga Arsene Wenger ima dosta glavobolja oko sastava, jer su najvažniji igrači ozljeđeni ili iz određenih razloga nemogu igrati u večerašnjoj utakmici.

Francuz ne može računati na Adebayora, Eduarda, Rosickog, Fabregasa, Walcotta, Silvestrea, Aršavina

Rimljani nakon što su na početku prvenstva i lige prvaka muku mučili sa brojnim ozljedama i nako krize rezultata konačno malo živnuli. U posljednjih 16 utakmica imaju 12 pobijeda, što je rezultiralo penjanjem do 4.mjesta u talijanskoj serie A, te postaju sve opasniji. Talijanima u ovoj utakmici nedostaje crnogorski napadač Mirko Vučinić.

U prilog Arsenalu ide i činjenica da su u posljednjih 6 srazova sa talijanskim momčadima , čak pet puta prošli dalje, dok je za Romu zadnja dva puta bio koban Manchester United.


ARSENAL (4-4-2): Almunia - Sagna, K. Toure, Gallas, Clichy - Eboue, Song, Denilson, Nasri - Van Persie, Bendtner

ROMA (4-3-1-2): Doni – Motta, Mexes, Diamoutene, Riise - Perotta, De Rossi, Brighi - Pizarro - Totti, Baptista

Preporuka: gost neporažen


ATLETICO MADRID - PORTO

Domaćini su u nevjerovanoj crnoj seriji. Momčad koja se borila za vodeća mjesta u Primeri, izgubila je u posljednih 11 utakmica čak šest puta. Liga prvaka im je jedina nada za spas sezone.

Porto u zadnjih 9 utakmica ima 7 pobijeda i polako, ali sigurno kroče prema novom naslovu prvaka. Liga prvaka im može doći samo kao bonus, te u večerašnju utakmicu ulaze rasterečeni. Porto je neporažen u 12 uzastopnih utakmica.

Kod Porta će izostati kolumbijski veznjak Freddy Guarin, a upitan je i nastup Jorgea Fucilea, koji je proteklih dana imao problema sa ozljedom gležnja.

Na Vicente Calderonu do sada nije pobijedila niti jedna portugalska momčad.


ATLETICO M. (4-1-4-1): Franco - Heitinga, Pablo, Ujfaluši, Pernia - Raul Garcia - Simao, Maxi Rodriguez, Agüero, A. Lopez - Forlan

PORTO (4-3-3): Helton - Sapunaru, Bruno Alves, Rolando, Benitez - Lucho, Raul Meireles, Fernando - Mariano, Lisandro, Rodriguez

Preporuka: over 2,5

LYON - BARCELONA

Susret dvije najefikasnije momčadi. Ovo bi mogla biti prava golijada, jer i jedni i drugi gaje iznimno napadački nogomet.Nakon dva relativno loša izdanja u domaćem prvenstvu u Barceloni se nadaju kako u Ligi prvaka ponovno mogu pružiti predstave kakve su pružali u grupnoj fazi natjecanja .

Kod Barcelone neće biti Abidala koji će pauzirati dva tjedna zbog ozljede prepone koju je zaradio u utakmici protiv Espanyola. Neče biti niti INieste koji je također ozljeđen.

Puel ne može računati na ozlijeđene Francoisa Clerca, Anthonya Reveillerea i Sidneya Govoua


LYON (4-5-1): Lloris - Grosso, Cris, Boumsong, Mensah - Toulalan, Juninho, Källström, Ederson, Delgado - Benzema

BARCELONA (4-3-3): Valdes – Alves, Pique, Marquez, Puyol - Y. Toure, Keita, Xavi - Messi, Eto'o, Henry
Naslov: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona
Poruka od: scoobydoo 25.02.2009. 12:24:05
MADRID

- Jamie Carragher smatra da Liverpool može pobijediti Real Madrid u večerašnjem susretu osmine Lige prvaka, čak i bez Stevena Gerrarda.

''Nema sumnje da smo kvalitetniji od njih. Sjećam se 2005. kada smo osvojili Ligu, a igrali smo nekoliko utakmica bez njega'', kazao je za liverpoolfc.tv. Carragher.

Real je odličnoj formi i favorit za pobjedu na svom stadionu nad 'Otočanima' koja bi im osigurala prolazak u četvrtfinale.

U domaćem prvenstvu, Real je u subotu sa 6-1 pobijedio Real Betis, bez Klaas-Jana Huntelaara i Raula te se približio vodećoj Barceloni na sedam boodva razlike.

Iako Liverpool u europskim natjecanjima igra bolje i kvalitetnije nego u domaćem prvenstvu, deveterostruki osvajač Lige prvaka večeras će biti veliki izazov.


Španjolski Villarreal dočekat će grčki Panathinaikos (Foto: Beta)Hiddink priprema Chelsea za Juve

Novi šef Chelsea Nizozemac Guus Hiddink osvojio je simpatije svoje momčadi koja se večeras sastaje sa Juventusom.

Nasljednik Luiza Felipea Scolarija vodit će svoju ekipu večeras u 20.45 sati na Stamford Bridgeu prvi puta nakon prošlotjedne pobjede 1-0 nad Aston Villom, u Premiershipu.

Juventus drži drugo mjesto u Seriji A, devet bodova iza Intera, a Hiddink je u posljednje vrijeme pripremao svoje igrače na taktičku igru. ''Nisam bio u potpunosti zadovoljan izvedbom protiv Ville pa bih neke stvari mijenjao'', kazao je Nizozemac.


Bayernu je Toni potreban više nego ikad (Foto: Beta)Bayern treba Lucu Tonija

Bayern Muenchen nada se da će večeras imati na raspolaganju Lucu Tonija, koji se oporavio od ozljede. Bavarski klub igra protiv lisabonskog Sportinga.

Nakon sramotnog poraza 2-1 od Colognea, igrači Jurgena Klinsmanna pothitno trebaju Tonija koji će nositi igru i moralno podići suigrače.

''Izgubili smo dvije utakmice zaredom i trebamo pobjedu'', kazao je Bayernov šef Karl-Heinz Rummenigge.

Večeras se još sastaju španjolski Villarreal i grčki Panathinaikos.

Večerašnji susreti (20.45 h):

Real Madrid - Liverpool

Chelsea - Juventus

Sporting Lisbon - Bayern Muenchen

Villarreal - Panathinaikos

Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona
Poruka od: scoobydoo 26.02.2009. 21:05:10
Rezultati od 25/02/2009

Real Madrid   -           Liverpool  0:1 (0:0)

                                   Benyaoun 82'



Chelsea           -           Juventus  1:0 (1:0)

Drogba 12'

Sporting          -           Bayern              0:5 (0:1)

                                   Ribery 42', 63' (pen)

                                   Klose 57'

                                   Toni 84', 90'

.

Villarreal         -           PAO  1:1  (0:0)

Senna 67' (pen)           Karagounis 59'

Naslov: Liga prvaka,uzvrati osmine finala
Poruka od: scoobydoo 09.03.2009. 18:28:05
Sutra počinju uzvratne ztakmice osmine finala lige prvaka.
Raspored utakmica i rezultati prvih susreta:


24.02.2009. 20:45 Arsenal 1 : 0 Roma
24.02.2009. 20:45 Inter 0 : 0 Manchester United
24.02.2009. 20:45 Atletico Madrid 2 : 2 Porto
24.02.2009. 20:45 Lyon 1 : 1 Barcelona
25.02.2009. 20:45 Real Madrid 0 : 1 Liverpool
25.02.2009. 20:45 Chelsea 1 : 0 Juventus
25.02.2009. 20:45 Villarreal 1 : 1 Panathinaikos
25.02.2009. 20:45 Sporting 0 : 5 Bayern
10.03.2009. 20:45 Juventus - : - Chelsea
10.03.2009. 20:45 Panathinaikos - : - Villarreal
10.03.2009. 20:45 Bayern - : - Sporting
10.03.2009. 20:45 Porto - : - Atletico Madrid
10.03.2009. 20:45 Barcelona - : - Lyon
10.03.2009. 20:45 Liverpool - : - Real Madrid
10.03.2009. 20:45 Roma - : - Arsenal
10.03.2009. 20:45 Manchester United - : - Inter
Naslov: Kup Uefa 1/8 finala rezultati
Poruka od: scoobydoo 20.03.2009. 17:20:24
1/8 finala Kupa EEFA
by SCOOBYDOO

12.03.2009. 18:00 Dynamo Kijev 1 : 0 Metalist Harkiv 
12.03.2009. 18:00 CSKA Moskva 1 : 0 Šahtar 
12.03.2009. 18:00 HSV 1 : 1 Galatasaray
12.03.2009. 20:15 PSG 0 : 0 Braga
12.03.2009. 20:30 Werder 1 : 0 Saint-Etienne
12.03.2009. 20:45 Marseille 2 : 1 Ajax
12.03.2009. 20:45 Udinese 2 : 0 Zenit
12.03.2009. 20:45 Manchester City 2 : 0 Aalborg BK 
18.03.2009. 20:30 Saint-Etienne 2 : 2 Werder
18.03.2009. 20:45 Ajax 2 : 2 * Marseille I
19.03.2009. 18:00 Metalist Harkiv 3 : 2 Dynamo Kijev 
19.03.2009. 18:30 Šahtar 2 : 0 CSKA Moskva
19.03.2009. 18:30 Zenit 1 : 0 Udinese
19.03.2009. 20:30 Galatasaray 2 : 3 HSV
19.03.2009. 21:00 Aalborg BK 3 : 4 ** Manchester City
19.03.2009. 21:30 Braga 0 : 1 PSG
Naslov: Villarreal i Arsenal iskombinirali remi
Poruka od: scoobydoo 07.04.2009. 23:08:36
Trenutak inspiracije Emmanuela Adebayora bio je dostatan da Arsenal izbjegne poraz u Villarrealu te s ugodnih 1:1 dočeka uzvrat na Emiratesu. Vodeći pogodak Marcosa Senne također je bio prekrasan, ali onaj gostujući ima posebnu težinu, kako rezultatsku, tako i estetičku...
by SCOOBYDOO


Nijedan sudionik Lige prvaka u povijesti nije odnio pobjedu s El Madrigala, a Arsenal je nastavio taj niz, iako će zadovoljniji putovati u London. Igrači Manuela Pellegrinija, lišeni pomoći Santija Cazorle, tako nisu uspjeli uzvratiti Topnicima za 2006. godinu, ali su pokazali da su potpuno ravnopravan suparnik i nisu se još oprostili od polufinala.

Villarreal je već u prvome napadu pokazao kako planira svim silama i s mnogo kombinatorike jurnuti prema Manuelu Almuniji. Lopta je nakon lijepe akcije stigla do Josebe Llorentea, ali vratar Arsenala izbacuje u korner. U četvrtoj minuti nakon gužve u kaznenom prostoru Almunia hvata loptu na gol-liniji, ali mu u desetoj minuti više nije bilo spasa. Marcosu Senni ostavljeno je previše prostora i Brazilac sa španjolskom putovnicom odmjerenim udarcem s 25 metara trese Arsenalovu mrežu za 1:0.

Nogometaši Arsenea Wengera ipak nisu u potpunosti podlegli pritisku Žute podmornice, ali unatoč upornim ubacivanjima pred vrata Diega Lopeza u prvih 45 minuta nisu stvorili izgledniju priliku, osim one Samira Nasrija u 18. minuti. Francuzov udarac iskosa vratar Villarreala skreće van terena.

Da se Wenger nije riješio peha s ozljedama dokazali su Almunia i Gallas. Njih su prije odlaska na odmor morali zamijeniti Fabianski i Djourou. Villarreal je svoje vodstvo mogao i udvostručiti, ali Ibagaza, Eguren i Cani nisu naciljali okvir gola, dok je Fabianski nakon samo tri minute provedene u igri dlanove zagrijao obranivši pokušaj Capdevile.

U nastavak utakmice ipak se ušlo čvršće, što je - neobično - više pogodovalo Arsenalu, koji je inače poznat po nemjerljivoj želji za nadigravanjem. Doduše, prvo je Senna zaprijetio novim dalekometnim projektilom koji je završio u bloku, a zatim je Emmanuel Adebayor na drugoj strani glavom pucao pored gola. No, za sve se iskupio u 66. minuti, kada je Fabregasovu dugu loptu fantastično zahvatio škaricama i zabio pokraj ukopanog Diega Lopeza. Odmah potom Nasrijeva je lopta prohujala s krive strane vratnice, a Pellegrini je neugodan razvoj događaja pokušao zaustaviti uvođenjem "osvetnika" Roberta Piresa umjesto nevidljivog Josebe Llorentea.

Top u nogama Marcosa Senne proradio je i u 81. minuti, ali nije pronašao metu, a Arsenalova je obrana u nekoliko navrata zadrhtala, no više nije popustila. Ostalo je 1:1 i domaćinima će ostati žal što u prvih 90 četvrtfinalnih minuta nisu ostvarili povoljniji rezultat.
Naslov: MANCHESTER UNITED - PORTO 2:2
Poruka od: scoobydoo 07.04.2009. 23:38:11
Reprezentativna stanka malo je produžila iščekivanje četvrtfinala Lige prvaka, u kojem možemo gledati čak četiri engleske momčadi, što itekako potvrđuje kvalitetu nogometa na Otoku. Odnosno, ''med i mlijeko'' koji teku u Engleskoj, kada su financije u pitanju.

Utjeha da se ne nađu u polufinalu sve engleske momčadi bio je ždrijeb, koji je spojio Barcelonu i Bayern te osigurao da se riješimo barem jedne engleske momčadi. Kako su se našli Liverpool i Chelsea sigurno je da jedna sigurno otpada. No, iako je Manchester United favorit protiv Porta, Arsenal nije protiv Villarreala i velika je šansa da se u polufinalu pronađu dva engleska i dva španjolska kluba. Rat svjetova.

MANCHESTER UNITED  -  PORTO  2:2   (Rooney 15', Tevez 85'/C. Rodriguez 4', Gonzalez 89') 
 
Prvak najdominantnije lige na svijetu protiv prvaka Portugala. Činilo se poprilično jasno tko bi mogao biti pobjednik, ali stvari su malo drugačije u realnosti. Naime, Manchester United bio je do prije koji tjedan jednostavno nepobjediv, ali poslije pobjede nad Interom (2:0) stao je. Liverpool ih je pregazio kao gost 4:1, zatim ih je dobio i Fulham 2:0, a tek su u prošlom kolu jedva svladali jednako posrnulu Aston Villu 1:0. Porto je pak stigao rasterećen i u odličnoj formi.

To se i primijetilo u utakmici jer već od četvrte minute Portugalci su poveli preko C. Rodrigueza u četvrtoj minuti, poslije greške u obrani Manchestera. No, poslije 11 minuta Rooney koristi grešku obrane Porta i sve je izgledalo kao da će Manchester ipak lako pobijediti. Ali, do toga nije došlo. Prilike je redao Porto, igra im je bila smislenija i brža, Ferguson je bio na mukama, nije znao što učiniti.

Tada je uveo Teveza, igrača kojeg je već praktički otpisao i Argentinac mu se odužio. Ponovno je Rooney sve započeo, petom je prebacio loptu do Teveza, a on ju je zakucao za 2:1 u 85. minuti. Slavio je cijeli stadion, čekala se ta pobjeda, smijeh se na licima navijača oblio, a onda je uslijedio hladan tuš. Samo četiri minute kasnije obrana Manchestera ponovno je zakazala i zamjena za strijelca prvog pogotka, Gonzalez, zabija za konačnih 2:2 u 90. minuti. Dakle, Porto je izborio jednak rezultat na gostovanju baš kao i protiv Atletica iz Madrida. Crno se piše prvaku Engleske.

Naslov: Finale kupa UEFA
Poruka od: scoobydoo 21.05.2009. 17:11:50
Šahtar je u finalu Kupa Uefe svladao Werder (2:1), a kapetan Darijo Srna asistencijom za pobjednički gol bitno je pridonio trijumfu ukrajinskog sastava. Hrvatski reprezentativac je nakon utakmice bio presretan, a osmijeh nije silazio ni s lica njegovih suigrača te trenera Mircea Lucescua.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: scoobydoo 05.08.2009. 22:36:06
Usprkos najavama Šahtar nije uspio prebroditi loš rezultat iz prve utakmice i svoj put prema Ligi prvaka završio je već u trećem pretkolu. Slična sudbina mogla je zadesiti i Celtic, ali je borbena škotska momčad u uzvratu u Moskvi uspjela nadoknaditi pogodak zaostatka.

Veliko iznenađenje priredio je rumunjski Temišvar koji je u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola uspio sačuvati povoljan rezultat iz Donecka te tako s puta prema Ligi prvaka izbaciti aktualnog pobjednika Kupa Uefe. Šahtar nakon 2:2 na svom travnjaku nije uspio pronaći put do mreže Temišvara, na kraju je ostalo 0:0 i u četvrto pretkolo putuje rumunjska momčad. Naš Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta za Šahtar kojemu sada, baš kao i Dinamu, preostaje pokušaj ulaska u Europsku ligu.

Iznenađujući poraz u Glasgowu prije tjedan dana ipak se nije pokazao kobnim za Celtic. Škotska je momčad u uzvratu u Moskvi uspjela nadoknaditi zaostatak od jednog pogotka i u posljednjim trenucima utakmice izboriti četvrto pretkolo. Momčadi pod imenom Dinamo ovog tjedna tako stvarno nemaju sreće, Moskovljani su pogotke Scotta McDonalda i Georgiosa Samarasa primili u posljednjim minutama prvog, odnosno drugog poluvremena.

Sjajan rezultat prošloga su tjedna iz Züricha donijeli Mariborčani. Pobijedili su s 3:2 i pred svojim se navijačima trebali pobrinuti da ne budu poraženi s više od jednog pogotka razlike. Na njihovu žalost, švicarski je prvak već nakon prvih 45 minuta u rukama držao rezultat vrijedan četvrtog pretkola. Prvo je u 21. minuti pogodio Đurić, a pred sam odlazak na odmor na 2:0 povisio Margairaz.

Riskantnija igra Mariborčana ipak se nije isplatila u nastavku utakmice. Golom Nikcija 14 minuta prije kraja definitivno su osigurali plasman u četvrto pretkolo. Tamo će se naći i Levski, koji je očekivano na svom travnjaku svladao Baku, a u Ligu prvaka pokušat će i latvijski Ventspils koji je usprkos porazu od 2:1 pogotkom u gostima uspio izbaciti bjeloruski BATE.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 27.08.2009. 09:55:59
Inter i Real u drugom bubnju

Nakon odigranih svih utakmica play-offa Lige prvaka, poznate su 32 momčadi koje će ove sezone igrati u grupnoj fazi Lige prvaka.
Uoči ždrijeba skupina UEFA je odredila nositelje po skupinama, a najzanimljivija činjenica govori da je u prvoj skupini, primjerice, Sevilla, dok su u jednom bubnju ispod giganti poput Intera, Real Madrida, Juventusa ili Lyona.

bubanj 1: Barcelona (Špa), Liverpool (Eng), Chelsea (Eng), Manchester United (Eng), Milan (Ita), Arsenal (Eng), Sevilla (Špa), Bayern (Njem)

bubanj 2: Lyon (Fra), Inter (Ita), Real Madrid (Špa), CSKA Moskva (Rus), Porto (Por), AZ Alkmaar (Niz), Juventus (Ita), Glasgow Rangers (Ško)

bubanj 3: Olympiakos (Grč), Marseille (Fra), Dinamo Kijev (Ukr), Stuttgart (Njem), Fiorentina (Ita), Atletico Madrid (Špa), Bordeaux (Fra), Beşiktaş (Tur)

bubanj 4: Wolfsburg (Njem), Standard (Bel), Maccabi Haifa (Izr), Zürich (Švi), Rubin Kazan (Rus), Unirea (Rum), APOEL Nikozija (Cip), Debrecen (Mađ)
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: scoobydoo 28.08.2009. 18:55:01
Govoriti i pisati o Dinamovim nastupima u Europi noćna je mora svakog novinara, jer teško je svaki puta izmisliti nove rečenice kojima bi se opisala bijeda i nemoć igrača, kukavičluk trenera i stupidnost postavljene taktike.

(http://metro-portal.hr/img/repository/2008/08/medium/mandzukic.jpg)

Limitiranost pojedinih igrača ispričana je priča, tako da nema osobe s inteligencijom iznad sobne temperature koja može shvatiti zašto Carlos igra u Dinamu, tko će i do kada trpjeti indolentnost drugog Brazilca, Sammira. Navedeni mladić stvarno u nogama ima dvadesetak utakmica za mladu reprezentaciju Brazila, tako da je očito da u Dinamo još nije došao trener koji bi mogao iskoristiti takav biser.

Umjesto genija, za milijun eura odštete Maminjo je dobio glavobolju u veznom redu, koja se samo može povećati izvedbom ostalih igrača postavljenih na pozicije koje nemaju veze sa zdravim mozgom. Ćiro je od klasične špice Stanića napravio killera desnog beka, no Dinamo bi trebao jednostavnog trenera koji nema želje za filozofijom, nego ga zanima protok lopte i igra bez komplikacija.

Barbarić i Lovren odigrali su svoje, Badeljevo mjesto nije tamo gdje ga je stavio Jurčić nego bitno više naprijed, no skupo plaćeni gauchosi i samba boysi ipak trebaju vratiti uloženo. Zašto nema Ibaneza, to nitko živ ne zna, što Tomečak i Kramarić rade na klupi zna valjda trener, no niti to nije sigurno.

Mandžukić i Papadopulos su zalutali na stadion, ispromašivali se u prvom poluvremenu i nestali u drugom, Bišćan je lovio duhove po terenu, Vrdoljak razarao jedino vlastite napade, tako da je Dinamo prošao sjajno. Ako se netko čudi što protivnika, Hearts of Midlothian (kako nas je veseli Ivica stalno podsjećao na puno ime limitiranih Škota) nije odigrao apsolutno ništa, a golovi su mu pali u krilo.

Izvjesno je jedino da je Dinamo izgubio 2-0 od momčadi koja bi jedva opstala u drugoj HNL, no unatoč tome je ušao u Europsku ligu. Navijače plavih očekuje još šest utakmica u Europi, a čir na želucu je garantiran većini.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 17.09.2009. 21:22:49
Dinamo poražen od Anderlechta

(http://sportin.ba/SlikeVijesti/dinamo_anderlecht.jpg)

Nogometaši Dinama poraženi su na startu natjecanja u skupini A Europa lige. Pred oko 15.000 gledatelja na maksimirskom stadionu bolji od hrvatskog prvaka bio je Anderlecht s 2-0...
Belgijski je doprvak načeo Zagrepčane u 74. minuti utakmice. Zasluge za to idu strijelcu Victoru Bernardezu, ali i slaboj reakciji Dinamove obrane i vratara Tomislava Butine. Hondurašanin je pucao iz slobodnog udarca s otprilike 30 metara, lopta je prošla ispod živog zida, a loše je reagirao i Butina i Anderlecht je došao do vodstva.

Odmah nakon pogotka dogodio se i prolom oblaka, a po pljusku "plavi" više nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata gostiju. Štoviše, Belgijanci su došli i do drugog pogotka u 88. minuti. Milan Badelj je izgubio loptu na svojoj polovici, uslijedila je kontra po lijevoj strani, 16-godišnji Romelo Lukaku je ubacio u kazneni prostor, a Jonathan Legear je lako poentirao za prva tri boda Anderlechta u novoformiranom europskom natjecanju.

Dinamo je svoju jedinu pravu priliku imao još u prvom poluvremenu, točnije u 34. minuti. Nakon prodora Sammira po desnoj strani, u kazneni je prostor utrčao Etto, dodao povratnu loptu Mariju Mandžukiću koji je s deset metara pucao preko gola.

U drugoj utakmici skupine A Ajax na svome terenu nije uspio slomiti rumunjsku Timişoaru. Utakmica je završila rezultatom 0-0, a Rumunji su se još jednom ove sezone pokazali iznimno kvalitetnima budući da su u pretkolu Lige prvaka ovo ljeto izbacili aktualnog pobjednika Kupa UEFA-e, ukrajinski Šahtar.

Upravo je Timişoara sljedeći Dinamov suparnik, 1. listopada u Rumunjskoj.

Europa liga, skupina A, 1. kolo:

Dinamo – Anderlecht 0-2 (Bernardez 74, Legear 88)

Ajax – Timişoara 0-0
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 18.09.2009. 10:31:41
Poraz Rome, Galatasaray utišao Grke

(http://sportin.ba/SlikeVijesti/basel_roma_1609.jpg)

U utakmicama skupina D, E i F dogodilo se nekoliko iznenađenja...
Loša bundesligaška forma Herthe nastavila se i u okviru Europa lige tako da momčad iz glavnog njemačkog grada na svom travnjaku nije uspjela svladati Ventspils (1:1). Istina, Nijemcima je nedostajalo nekoliko igrača no očekivalo se da će lako izići na kraj s latvijskim predstavnikom.


U drugoj utakmici iste skupine (D) portugalski Sporting je kao gost s 3:2 svladao Heerenveena zahvaljujući hat-tricku raspoloženog Liedsona.

U skupini E susrele su se dvije momčadi koje smo posljednjih sezona navikli gledati u Ligi prvaka. Roma je na gostovanju u Baselu poražena s 2:0 čime je nastavila agoniju koja traje od početka sezone. U istoj skupini u utakmici odigranoj u Sofiji domaći CSKA i Fulham podijelili su bodove rezultatom 1:1.

Skupina F donijela je pobjede gostujućih momčadi. U uzavrelom grčko-turskom obračunu u Ateni Galatasaray je nadigrao i sasvim zasluženo ostavrio pobjedu 3:1 nad Panathinaikosom. Sturm, u čijim je redovima svoh 90 minuta odigrao Samir Muratović, u Grazu je poražen od bukureštanskog Dinama koji je do minimalne pobjede stigao pogotkom Tamasa u 70. minuti utakmice.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 16.02.2010. 16:35:24
ne propustite veceras

Everton v Sporting Lisabon

live
18:45

 Al Jazeera Sport +10

  Al Jazeera Sport +6

  Arena Sport 3

  C+ Fútbol

  Digi Sport (HU)

  Eredivisie Live 1

  ESPN (uk only)

  Euro Futbol

  Hi Sports 2

  Ictimai TV

  MaXimo 2

  Nova Sports 1 (Hellas)

  Polsat Futbol

  Ring.bg

  Setanta Ireland

  Sky Sport 1 (Germany)

  Sky Sport Info (Portal)

  Sport 3 (Ukr)

  Sport TV1

  Sports Plus (Russia)

  SuperSport 3 (DigitAlb)

  SuperSport 7 (ZA)

  SuperSport 7A

  TV2 Sport (Nor)

  YES Sport 2

  ~ DigitAlb HD4

  ~ NTV+ Sport HD

  ~ Sport TV HD

 
H - 16/02/10 - 22:45     ITV 4

UEFA Champion's League - Round of 16 (1st Leg)




Lyon v Real Madrid

live
20:45

  Al Jazeera Sport +4

  Boom Sport Two

  Diema

  Digi Sport (HU)

  Fox Soccer Channel **

  Fox Sports Espanyol **

  Hi Sports

  Nova Sport (Cze)

  Nova Sports 1 (Hellas)

  NTV+ Sport

  Rustavi 2

  Setanta Ireland

  Sky Calcio 2

  Sky Sport 1 (Germany)

  Sky Sport 3 (Italy)

  Sky Sport Info (Portal)

  Sky Sports 3 (uk)

  Sky Sports Interactive

  Sport 1.1 (Ned)

  Sport 2 (Ukr)

  Sport 5+

  Sport TV1

  SuperSport 2 (DigitAlb)

  SuperSport 7 (ZA)

  SuperSport 7A

  TF 1

  TV2 Sport (Den)

  TV6 Estonia

  TV6 Latvia

  TV6 Lithuania

  TV6 Sweden

  TVE La Primera

  TVE La Primera SAT

  Viasat Sport (Nor)

  ~ DigitAlb HD4

  ~ Sky Calcio 2 HD

  ~ Sky Sport HD3 (Italy)

  ~ Sky Sports HD3 (uk)

  ~ Sport TV HD

  ~ TF 1 HD

 
H - 16/02/10 - 21:30     Club RTL

UEFA Champion's League - Round of 16 (1st Leg)


Ac Milan v Manchester United

live
20:45

  2BE

  A La Carte 1

  Al Jazeera Sport +3

  Al Jazeera Sport +5

  Club RTL

  CT4 Sport

  ETV South Africa

  Federalna TV

  Futbol Smart

  Hi Soccer

  Iran TV3

  Kanal A (Slovenia)

  Lider TV

  MaXimo 2

  MEGA Channel

  Nederland 3

  Nova TV (Cro)

  nSport SD

  NTV+ Football

  Pro.bg

  RTRS

  RTS 1 (Serbia)

  SF Info

  Sky Calcio 1

  Sky Sport 1 (Germany)

  Sky Sport 1 (Italy)

  Sky Sport Info (Portal)

  Sky Sports 2 (uk)

  Sky Sports Interactive

  Sport 1 (Ukr)

  Sport 1.2 (Ned)

  Sport 5

  Sport TV2

  STV 2 Slovakia

  SuperSport 1 (DigitAlb)

  SuperSport 3 (ZA)

  SuperSport 3A

  TV2 Hungary

  TV3 Ireland

  TV3+ Denmark

  TVR 1

  UT-1

  Viasat Football (Nor)

  Viasat Football (Swe)

  Viasat Sport Baltic (ee)

  Viasat Sport Baltic (lt)

  Viasat Sport Baltic (lv)

  YLE TV2

  ~ Al Jazeera Sport HD1

  ~ DigitAlb HD1

  ~ HD Smart

  ~ nSport HD

  ~ NTV+ Sport HD

  ~ Sky Calcio 1 HD

  ~ Sky Sport HD (Germany)

  ~ Sky Sport HD1 (Italy)

  ~ Sky Sports HD2 (uk)

  ~ Sport HD (Ukr)

  ~ Viasat Sport HD




Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 09.03.2010. 23:08:20
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/arsenal_eboue_8_3.jpg)

Arsenal pregazio Porta

Činjenica da su u prvoj utakmici poraženi sa 2:1 nije puno večeras smetala Topnicima koji su fantastičnom igrom rezultatom 5:0 deklasirali Porta i tako bez puno muke ovjerili plasman u četvrtfinale.
Nakon što su u prvoj utakmici sa 2:1 izgubli krajnje tragičan meč, ostali bez povrijeđenog Cesca Fabregasa i u prvenstvenom meču protiv Burnleya gledali kako njihov Nicklas Bendtner promašuje nevjerovatne zicere navijači Arsenala su sa blagim strahom ušli u revanš susret protiv Porta.

No da njihova ekipa ove sezone zaslužuje svu moguću vjeru su fanovi Topnika shvatili već nakon par minuta jer su njihovi izabranici fantastično otvorili meč, a ubrzo počeli i da zatresaju mrežu nemoćnih gostiju. Već do 25. minute je bilo 2:0, a do kraja fenomelanih 5:0.

Mora se priznati da je kompletna ekipa tima iz sjevernog Londona zaslužna za večerašnju sjajnu pobjedu i u stilu ovjeren plasman u četvrtfinale, ali ipak se posebno priznanje mora odati Nicklasu Bendtneru koji je postigo hat-trick, te izuzetno raspoloženima Andreyu Arshavinu i Samiru Nasriju.

Promašaji protiv Burnleya su uticali na to da Nicklas Bendtner ovih dana postane tema ismijavanja britanskih medija, ali Danac je na to uzvratio najbolje što zna. Igrala se tek deseta minuta na Emiratesu kada je on odbijenu loptu sjajno sa desetak metara zapucao u mrežu gostiju.

Prije nego što je lopta kod prvog gola došla do Bendtnera je Manuel Almunia ispucavanjem pronašao Andreija Arshavina koji loptu spušta za Samira Nasrija, a ovaj je ponovo šalje za Ruse od koga je nešto brži bio Nuno Coelho no on svojim startom loptu šalje pravo za Bendtnera.

Ako se neko i dalje nakon prog gola žalio na Bendtnera, onda sigurno nije nakon 25. minute i njegovog drugog gola. No ovaj put ipak sve čestitke idu na račun Arshavina koji je fantastičnim slalomom prošao po lijevoj ivici šesnaesterca i potom pronašao svog suigrača koji povećava na 2:0.

Da Porto na svom golu nije imao veoma raspoloženog Heltona on bi sigurno do kraja prvog poluvremena gubio sa još par golova razlike no Helton je prvo vrhovima prstiju odbranio pokušaj Bendtnera, udarac glavom Aboua Diabya i šut Samira Nasrija, te do odmora više nije bilo golova.

Ali da golman gostiju nije svemoćan vrlo brzo se pokazalo u nastavku kada je u 63. minuti njegovu mrežu zatresao Samir Nasri koji je fenomenalnim solo prodorom prošao kompletnu odbranu Porta, a potom mrežu Heltona zatresao iz gotovo mrtvog ugla. Zaista prelijep gol Nasrija.

Samo tri minute nakon Nasrija je sva moguća pitanja oko proslaka u četvrtfinale riješio Emmanuel Eboue koji je precizan bio nakon brzo izvedene kontre domaćih i još jedne asistencije Arshavina. Tada je bilo jasno da će Porto večeras u sjevernom Londonu doživjeti zaista veliko poniženje.

Nakon dva ekspresna gola je očekivano došlo do pada tema igre, ali smo do kraja ipak vidjeli i peti gol Topnika. Igrala se poslednja minuta meča kada je u šesnaestercu gostiju srušen Eboue, a loptu u svoje ruke uzeo Nicklas Bendtner i pogotkom sa bijele tačke kompletirao sjajan hat-trick.

Porto možda jeste početkonm drugog poluvremena imao priliku da smanji na 2:1 i tako se vrati u meč, ali ipak u konačnici njegovi igrači moraju priznati da su izgubili od mnogo jačeg rivala. Šat više izgubili su od ekipe protiv koje u dvoboju četvrtfinala sigurno nikome neće biti lako.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 09.03.2010. 23:14:07
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/bayern_robben_0502.jpg)

Viole tuguju, Bayern ide dalje

Vodila je Fiorentina večeras i sa 2:0 i sa 3:1, ali je tada fantastičan pogodak postigao Arjen Robben koji je smanjenjem rezultata na 3:2 donio svom Bayernu prolaz u četvrtfinale Lige prvaka.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 10.03.2010. 23:01:18
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/pjanic_10_12_09.jpg)

Pjanić izbacio Kraljeve !!!

Real Madrid niti ove godine neće igrati završnicu Lige prvaka, a glavni krivac za to je niko drugi do naš Miralem Pjanić koji je pogotkom u 75. minuti svom Lyonu donio poravnanje na 1:1 i plasman u četvrtfinale.
Vrhunac svoje dosadašnje karijere je naš Miralen Pjanić večeras doživio na Santiago Bernabeu gdje je u 75. minuti na fantastičan način zatresao mrežu Real Madrida što je bilo dovoljno da njegov Lyon sa konačnih 1:1 izborili plasman u četvrtfinale, a Kraljeve još jednom zaustavi u osmini finala. Zaista svaka čast našem reprezentativcu kojeg će u Madridu dugo pamtiti.

Imao je Real u prvom poluvremenu sve u svojim rukama, vodstvo od 1:0 i apsolutnu dominaciju, ali sve se to promijenilo u nastavku. Lyon je hrabro krenuo naprijed, Pjanić je postigao toliko željeni gol, te je najtrofejniji i ujedno najbogatiji nogometni klub svijeta po šesti put za redom izbačen u osmini finala Lige prvaka, dok su Francuzi još jedom otišli korak dalje.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 10.03.2010. 23:02:39
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/rooney_manchester_2402.jpg)

Vragovi ponizili Rossonere

Dva gola fenomenalnog Rooneya, te po jedan Parka i Fletchera su Milanu nanijeli jedan od najgorih poraza u istoriji jer ih je večeras Manchester United pregazio sa nevjerovatnih 4:0.
Bilo je u redu očekivati da će Manchester United večeras zadržati prednost od 3:2 iz prvog meča i ovjeriti plasman u četvrtfinale, ali zaista niko nije očekivao da će engleski Vragovi večeras sa 4:0 deklasirati i u potpunosti poniziti italijanske Vragove kojima će trebati zaista mnogo vremena da se oporave od ove katastrofe sa Old Trafforda.

Milan u ovom revanšu nije pokazao apsolutno ništa, što je prvak Engleske na pravi način iskoristio i prvo preko dva gola fenomenalnog Waynea Rooneya ovjerio prolaz dalje, a potom sa po još jednim pogotkom Ji-Sung Parka i Darrena Fletchera slavio zaista fantastičnu pobjedu i prolaz od prilično nezamislivih 7:2 iz dva meča.

Već od samog početka su izabranici Sir Alexa Fergusona krenuli opasnije i zaprijetili preko Rooneya koji je iz prve prilike bio za malo neprecizan, ali je mrežu Milana iz druge pogodio već u 13. minuti. Tada ga je savršenim ubačajem sa desne strane na desetak metara pronašao Gary Neville, a napadač Engleske je odličnim udarcem glavom zatresao mrežu Christiana Abbiatija.

Nakon vodećeg gola u ostatku prvog poluvremena i nije viđeno baš puno toga, ali je zato već prva minuta nastavka riješila sva pitanja oko pobjednika. Ovaj put je Rooneya sjajnim pasom sa lijeve strane uposlio Nani, da bi njegov suigrač potom bez puno muke na nekih 15 metara reagovao brže od Abbiatija i povećao na 2:0.

Mada je i nakon drugog gola bilo jasno da Milanu večeras nema spasa, čak i najveći optimisti u redovima gostiju su svu vjeru izgubili u 59. minuti kada je na 3:0 povećao Ji-Sung Park. Koreanca je tada odličnim pasom pronašao Paul Scholes da bi potom Park loptu mirno smirio i sa desne ivice peterca smjestio u mrežu Milana.

Gol Parka je donio i zatišje u igri jer je posle njega postalo jasno da Milanu nema spasa, ali je ipak prije samog kraja to zatišlje uspio razbiti Darren Fletcher. Igrala se 88. minuta kada je red da uspiše sjajnu asistenciju bio na Rafaela, a Fletcher je potom glavom zatresao mrežu Milana i povećavši na 4:0 stavio tačku na brilijantan dvomeč svoga tima.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 11.03.2010. 09:02:42
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/dzeko_22_1_10.jpg)

Džeko zdrav i igra protiv Rubina

Dobre vijesti stižu iz Njemačke. Ozljeda prepone Edina Džeke nije ozbiljnije prirode i naš će napadač zaigrati u udarnoj postavi Wolfsburga na gostovanju u Kazanu.

Nakon što je zbog bola u preponama u utorak napustio poslijepodnevni trening momčadi činilo se da će Wolfsburg na gostovanju kod Rubina osim bez Grafitea nastupiti i bez Edina Džeke no ispostavilo se da ozljeda nije ozbiljnije prirode, Džeko je jučer trenirao i predvodit će napad Vukova u večerašnjem susretu.

Osim Grafitea njemački prvak će u Rusiji nastupiti oslabljen neigranjem vratara Benaglia, zatim Barzaglija i Šimuneka, te će najvjerojatnije nastupiti u sastavu: Hitz – Madlung, Richter, Pekarik, Schafer – Josue, Hasebe, Gentner, Misimović – Džeko, Martins
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 11.03.2010. 15:13:38
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/pjanic_11_3_10.jpg)

Pjanić: Sretan sam i ponosan

Miralem Pjanić je svojim pogotkom Realu odveo Lyon u četvrtfinale Lige prvaka i tako ispisao jednu od najljepših stranica u povijesti ovoga trofejnog kluba.
Kako se osjećate zbog toga?

Veoma sam sretan. Zbog sebe, kluba i naših navijača. Raspoloženje u momčadi je savršeno i svi smo svjesni da smo postigli ogroman uspjeh.

Kako ste se osjećali nakon postignutog pogotka?

Veoma radostan… stvarno sam sretan i ponosan.

Mislite li da je Real ispao od lošije ekipe?

Kad su čuli zadnji zvižduk suca igrači Reala su bili ljuti, ali ako pogledate obje utakmice, uvjerit ćete se da smo zasluženo prošli dalje.

Između prve utakmice i uzvrata mediji su bili puni izjava Realovih igrača. Svi su redom najavljivali prolazak dalje…

Istina je da su puno govorili o nama. Real ima odlične igrače i ja ih poštujem, ali očigledno da oni nisu imali dovoljno poštovanja za nas. Sada smo učinili pravu stvar i mi smo ti koji će igrati u četvrtfinalu, a ne oni.

Jeste li pričali s Karimom Benzemom?

Vidjeli smo poslije utakmice i pozdravio je nas prije odlaska. Šteta je što nije mogao igrati, ali ima još dosta vremena da pokaže svoje kvalitete u Realu.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 11.03.2010. 21:47:17
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/Misimovi%c4%87.jpg)

Misimović pogodio, Džeko asistirao

Nogometaši Wolfsburga večeras su na gostovanju kod Rubin Kazana odigrali neriješeno 1-1 što je za njih itekako dobar rezultat pred revanš na domaćem terenu.  Ono što nas posebno raduje je još jedna odlična partija našeg reprezentativnog dvojca u redovima Wolfsburga, Misimovića i Džeke koji su i najzaslužniji za večerašnji remi vukova koji pred revanš susreta ulijeva nadu u prolaz dalje.

Izjednačujući pogodak za Wolfsburg postigao je Misimović prekrasnim pogodkom sa vrha šesneasterca kada ga je predhodno uposlio Džeko.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 11.03.2010. 23:46:46
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/lille_liverpool.jpg)

Lille bolji od Liverpoola

Nogometaši Lillea pobijedili su Liverpool s 1-0 na svom terenu u prvoj utakmici osmine finala Europa lige…
Drugi poraz u samo četiri dana pretrpjeli su nogometaši slavnog engleskog kluba kojeg vodi španjolski trener Rafael Benitez. U ponedjeljak su izgubili na gostovanju kod Wigana u Premiershipu, također s 1-0.

Iako je Lille imao terensku inicijativu većim dijelom susreta, Liverpool je imao bolje prilike, pogotovo u prvom poluvremenu. No, Lilleov vratar Landreau bio je izvrstan, odlično je zaustavljao udarce Babela, Gerradra i Torresa koji su u prvih 45 minuta imali izvrsne prilike.

Trenutak odluke zbio se u 84. minuti. Belgijski tinejdžer Eden Hazard, 19-godišnji krilni napadač Lillea i belgijske reprezentacije, izveo je slobodni udarac, dosta iskosa s lijeve strane. Na visoku loptu koju je ubacio nitko nije uspio reagirati, a vratar gostiju Reina ostao je ukopan na gol crti, te je samo pogledom ispratio kako se lopta zakoprcala u njegovoj mreži!

Lille je, tako, stigao do odličnog rezultata uoči uzvrata na Anfieldu za sedam dana, a Liverpoolu predstoji vrlo teška uzvratna utakmica.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 11.03.2010. 23:48:56
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/hsv_anderlach_1103.jpg)

Hamburgu pobjeda, Atletico ponovo razočarao

Nogometaši Hamburga za tjedan će dana u Bruxellesu braniti prednost 3-1 koju su ostvarili protiv Anderlechta na svojoj Nordbank Areni u prvoj utakmici osmine finala Europa lige...
Od dva niza nepobjedivosti u europskim utakmicama prekinut je tako onaj belgijskog kluba. Anderlecht, naime, do četvrtka nije poražen u četiri gostujuće utakmice zaredom. HSV je, pak, produžio svoj niz na domaćem travnjaku, sada za poraz pred svojim navijačima ne zna u šest uzastopnih dvoboja.

Nijemci su u četvrtak probili Anderlechtov obrambeni zid u 23. minuti kada je lopta nakon dva odbijanja došla do Jorisa Mathijsena koji je bez poteškoća svladao Silvija Prota. I drugi je HSV-ov pogodak imao nizozemskog autora, a u njemu je sudjelovao i hrvatski reprezentativni napadač Mladen Petić. On je u 40. minuti glavom spustio loptu Eljeru Eliji koji ju je gurnuo do sunarodnjaka Ruuda van Nistelrooya, a ovaj je uspješno zaključio akciju.

Anderlecht je na odmor ipak otišao s povoljnijim rezultatom za što može zahvaliti Jonathanu Legearu koji je u sudačkoj nadoknadi sjajno izveo slobodan udarac s otprilike 30 metara. To je 22-godišnjem veznjaku već šesti gol ove sezone u Europa ligi.

U nastavku je HSV uspio izboriti solidnu prednost uoči uzvrata pogotkom kapetana Davida Jarolima koji je u 76. minuti iz voleja zakucao u mrežu loptu koju je prethodno glavom iz kaznenog prostora izbio Guillaume Gillet.

Lisabonski Sporting je u Madridu protiv domaćeg Atletica izborio veliki remi (0-0). Portugalci su, naime, utakmicu završili s devetoricom igrača, a bez prvog su ostali već u 31. minuti. Leandro Grimi je tada zaradio drugi žuti karton, a u 89. minuti ga je u preuranjenom odlasku u svlačionicu slijedio i Tonel koji je dobio izravan crveni karton.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 15.03.2010. 22:49:51
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/etoo_28_7.jpg)
Eto'o: Chelsea će trebati čudo da nas prođe

Chelsea je favorit i pritisak pobjede bit će na njima. Svakom minutom koja prođe bez gola taj će pritisak rasti, a oni će se osjećati sve nervoznijima - smatra Samuel Eto'o pred uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka između Chelseaja i njegova Intera.
Sastav iz Milana dolazi u London s prednošću 2-1 što je, vjeruje kamerunski nogometaš, dovoljna zaliha za proboj u četvrtfinale.

To ne znači da se mi idemo braniti ondje, to bi bila pogreška. Usto, ja i sanjam pogodak na Stamford Bridgeu. Poručio sam Didieru Drogbi da smo im spremni zagorčati situaciju i da će im biti potrebno izvrsno izdanje, možda i najbolje ovosezonsko, da nas svladaju.

Nije mi drago što nas je ždrijeb spojio ovako rano, trebao je ovo biti finale Lige prvaka. Tako je kako je, jednoj od momčadi slijedi veliko razočaranje, a mi ćemo se potruditi da razočarani ne budemo mi - zaključio je Eto'o.




Autor: Sportin (TS)
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 16.03.2010. 23:25:07
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/eto_16_3.jpg)

Mourinho izbacio svoga Chelsea
Fantastičnom igrom ekipa Intera je uspjela Chelsea sa 1:0 savladati i u revanšu na Stamford Bridgeu, a gol odluke za ekipu Josea Mourinha je večeras postigao Sammuel Eto'o. Kada je dobio otkaz u ekipi Chelsea Jose Mourinho je rekao da će Plavce ubiti kada se prvi put sretne sa njima i može se reći da je Portugalac održao svoju riječ. Nakon pobjede od 2:1 u prvom meču, Inter je i u revanšu savladao Chelsea i tako nakon četiri godine izborio nastup u četvrtfinalu Lige prvaka. Plavci na drugoj strani i dalje ostaju bez trofeja prvaka Evrope.

Mourinho je već od prve minute krenuo hrabro sa ofanzivnom formacijom, 4-3-3 koja mu se isplatila tek u drugom poluvremenu, ali ipak isplatila. Kreator igre prvaka Italije je večeras bio sjajni Wesley Sneijder, a upravo nakon njegovog pasa je Samuel Eto'o u 78. minuti stavio tačku na ovaj duel.

Prvo poluvrijeme na Stamford Bridgeu je donijelo vrlo malo toga. Igralo se uglavnom na sredini terena, a uzbuđenja je donijelo jedino poslednjih pet minuta kada je Chelsea preuzeo inicijativu no pokušaj Florenta Maloude blokira Walter Samuel, udarac Nicolasa Anelka brani Julio Cesar pa loptu izbija Thiago Motta, dok šut Franka Lamparda još jednom blokira Samuel.

S obzirom kako su zatvorili prvo, nije bilo iznenađenje kada su igrači Chelsea svojom inicijativom započeli drugo poluvrijeme. No Plavci nisu dominaciju uspjeli pretvoriti u prilike, a nakon nekih 15 minuta igre u nastavku su igrači Intera počeli da uzimaju ovaj meč u svoje ruke i stvaraju svoje prilike.

Prvu izglednu priliku je za goste na ovom meču u 59. minuti imao Gorana Pandev koji je sam krenuo ka golu Chelsea no njega je ipak na vrijeme zaustavio Yuri Zhirkov. Još bolju šansu je šest minuta kasnije imao Diego Milito koji je šutirao pored gola Rossa Turnbulla, a potom je u 70. minuti preko gola glavom sa pet metara loptu poslao Thiago Motta.

Ono što je zajedničko za sve ove tri prilike je to što je svaki put loptu ubacivao sjajni Wesley Sneijder čiji brilijantni ubačaji nisu iskorištavani sve do 78. minute. Ali tada svojim najboljim pasom Sneijder izbacuje Sammuela Eto'oa koji bez puno razmišljanja zapucava loptu uz desnu stativu gola Chelsea.

S obzirom kakvo je stanje bilo na terenu, nakon gola Eto'oa je bilo u potpunosti jasno ko će večeras da slavi plasman u četvrtfinale. Igrači Chelsea jednostavno nisu imali načina da stignu do preokreta, a sve što su uradili vrijedno pomena je crveni karton Didiera Drogbe. Istini za volju, napadač tima iz Londona je nakon duela sa Thiagom Mottom prestrogo isključen.

Ali i da je Drogba igrao te poslednje četiri minute Plavci opet ne bi postigli gol, te je ostalo samo da Carlo Ancelotti pruži ruku Joseu Mourinhu. Chelsea jeste jak, ali Inter je u ova dva meča ipak bio jači i sasvim zasluženo ostaje sa šansama da nakon dugog niza posnih godina dođe do uspjeha u Evropi.

Autor: Ognjen Mandić
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 05.04.2010. 21:07:47
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/messi_barcelona_1503.jpg)
Najava: Može li Arsenal zaustaviti Barcelonu?

Na velike su muke nogometaši Barcelone stavili Arsenalova vratara Manuela Almuniju u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u Londonu. U nastavku su i poveli 2-0, ali kući su se vratili samo s remijem (2-2).
Ne čudi stoga da je u izjavama Barceloninih nogometaša nakon utakmice prevladavao žal što nisu bolje oplodili terensku nadmoć koju su imali u većem dijelu utakmice.

Odigrali smo vrlo dobru utakmicu i u normalnim bismo okolnostima pobijedili s 5-2. Ali, to je nogomet i pred nama je sada velika utakmica u kojoj moramo pobijediti - pričao je Seydou Keita.

A ta velika utakmica na rasporedu je u utorak na Camp Nouu na kojem Barcelona uglavnom melje suparnike - u Primeri ove sezone pred vlastitim navijačima ima 14 pobjeda i jedan remi. Ipak, Arsenal utjehu može tražiti u senzacionalnoj pobjedi ruskog prvaka Rubina, koji je slavio u srcu Katalonije s 2-1 u prvom krugu ovosezonske Lige prvaka.

Nedostajat će nam dosta igrača u utorak i zato nam je potrebna potpora navijača na Camp Nouu. Oni nas mogu pogurnuti u utakmici koja je za nas važna poput finala. To će nam biti najvažniji ogled u dosadašnjem dijelu sezone - rekao je o važnosti utakmice trener europskog prvaka Pep Guardiola.

Njegov kolega na klupi Arsenala Arsene Wenger nije širio pesimizam iako i sam ima gomilu ozlijeđenih igrača.

Bit će to teška utakmica, ali mi to možemo. Želimo osvojiti ovaj trofej, a da biste osvojili Ligu prvaka, morate pobijediti najbolje momčadi. U drugom poluvremenu prve utakmice smo bolje kontrolirali loptu, to je put koji trebamo slijediti i u utorak - poručio je Francuz.

Zanimljivosti:

• Barcelona nije pobijedila nijednom u pet posljednjih okršaja protiv engleskih klubova na Camp Nouu. Ako želi proći dalje, Arsenal će morati postati šesti u tom nizu.

• Katalonci su pobijedili Arsenal u finalu Lige prvaka 2006. u Parizu (2-1). Samuel Eto'o i Juliano Belletti su nadoknadili prednost koju je Englezima donio Sol Campbell. Ovi su klubovi bili u istoj skupini u sezoni 1999/2000. U Barceloni je tada bilo 1-1, a u Londonu su Španjolci slavili s 4-2. Kapetan Barçe u tim je dvobojima bio Pep Guardiola.

• Barcelona je osam puta prošla i devet puta ispala u 17 dosadašnjih okršaja u dvije utakmice protiv engleskih klubova. Arsenal u istoj situaciji sa španjolskim klubovima ima pet prolaza i samo jedno ispadanje.

• Arsenal je poražen na zadnja dva gostovanja u Ligi prvaka, u skupini od Olympiacosa i u osmini finala od Porta.

• Barcelona je lani na putu do finala remizirala na svim gostovanjima u nokaut-fazi natjecanja. Isto se nastavilo i ove sezone, u osmini finala je u Stuttgartu bilo 1-1, a u četvrtfinalu protiv Arsenala 2-2.

Vjerojatni sastavi:

Barcelona (4-3-3): Valdes - Alves, Milito, Marquez, Abidal - Toure, Xavi, Keita - Messi, Krkić, Pedro

• Barceloni su suspendirana oba središnja braniča, Carles Puyol i Gerard Pique. Strijelac oba pogotka u Londonu Zlatan Ibrahimović je ozlijeđen i vjerojatno će propustiti uzvrat, baš kao i Andres Iniesta kojeg nije bilo ni u prvoj utakmici. Dmitro Čigrinski nema pravo nastupa u Ligi prvaka.

Arsenal (4-3-3): Almunia - Sagna, Vermaelen, Campbell, Clichy - Song, Denilson, Diaby - Walcott, Bendtner, Nasri

• U sastavu topnika zbog ozljeda već duže vrijeme nema Aarona Ramseyja, Kierana Gibbsa, Johana Djouroua i Robina van Persieja. U prvoj su se, pak, utakmici ozlijedili iznimno važni kotačići u Wengerovu sastavu - Cesc Fabregas, William Gallas i Andrej Aršavin. Upitan je i Song.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 20.04.2010. 14:55:57
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/inter_20_4_10.jpg)

Najava: Inter dočekuje Barcelonu

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka između Intera i Barcelone na San Siru mogla bi ponuditi dio odgovora na pitanje hoće li Messi i suigrači drugu godinu zaredom do finala.

Jose Mourinho, portugalski mag na klupi Intera, prvi je trener uz aktualnog Bayernovog Louisa van Gaala, koji je s tri različita kluba stigao do polufinala Lige prvaka. Mourinho je s Portom 2004. godine bio senzacionalni osvajač najprestižnijeg klupskog natjecanja na svijetu, ali je, vodeći londonski Chelsea, dva puta posrtao u polufinalima (2005. i 2007. godine), uništavajući snove ruskog gazde i milijardera Romana Abramoviča o osvajanju Lige prvaka.

Mourinho je iste snove raspršio ruskom tajkunu i ove sezone, ali ovoga puta kao trener Intera, koji je u osmini finala u dvije utakmice pobijedio Chelsea, iako su neki bili skloni ustvrditi da je Chelsea u istim dvobojima bio izraziti favorit. Inter je nakon toga eliminirao i CSKA, a sada mu na megdan stiže Barcelona, momčad u kojoj je svojedobno također radio, ali kao pomoćni trener.

Zbog zahtjevnog posla u Ligi prvaka, Inter je u rezultatskom smislu patio u talijanskom prvenstvu, te je ispustio prednost na vrhu ljestvice pred Romom, koja četiri kola prije kraja Serije A ima bod više od nerazzurra. Ipak, Inter i Mourinho još uvijek mogu osvojiti trostruku krunu. Najteže će im, dakako, biti u Ligi prvaka, jer u polufinalu idu na moćnu Barcelonu, koja ih je ove sezone već dva puta debelo nadigrala u natjecanju po skupinama.

Na San Siru je ipak bilo 0-0, iako je Barcelona u toj utakmici ostavila daleko bolji dojam, a na Camp Nou su se puleni trenera Josepa Guardiole doslovno poigravali s Interovim zvijezdama, te ih lakoćom svladali 2-0, a pobjedu su osigurali već u prvom poluvremenu.

Ipak, Mourinho tvrdi da njegova momčad ima 50% šansi za finale.

Istina da je Barcelona u dvije utakmice po skupinama pokazala daleko više od nas, iako neću prihvatiti tezu da nas je na San Siru baš tako nadigrala. No, oni su u istoj formi kao i tada, a mi smo jako napredovali - upozorava Mourinho.

Još jedan portugalski velikan, ali (zasad) ne trenerski, već igrački, Luis Figo, koji je igrao i u Barceloni i u Interu, diplomatski je odgovorio na pitanje slaže li se s Mourinhovom procjenom da obje momčadi imaju jednake izglede za finale.

Mogu samo reći da su obje momčadi napredovale otkad su se sastale u prvom dijelu ove sezone u natjecanju po skupinama - rekao je Figo.

Barcelona je 10. 4. pobijedila Real 2-0 na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu, na kojem želi opet igrati 22. 5., kada je na rasporedu finalna utakmica Lige prvaka. No, prošlog vikenda je Barça odigrala samo 0-0 protiv gradskog rivala Espanyola, pa je Real pobjedom protiv Valencije 2-0 stigao samo na bod zaostataka za Barcelonom u Primeri, a ostalo je još pet kola do kraja.

Jasno je, dakle, da usprkos svoj genijalnosti Lea Messija i svoj veličini cijele momčadi Barcelone, ipak postoje i određene slabosti u družini trenera Josepa Guardiole. Ono što Barceloni sasvim sigurno ne ide na ruku jest činjenica da je momčad iscrpljena dugotrajnim putovanjem. Zbog paraliziranog zračnog prometa, Barcelonino putovanje započelo je nedjelju poslijepodne, a u Milano su došli u ponedjeljak poslijepodne, uz stajanje i noćenje u Cannesu.

Ukupno su Messi i prijatelji u autobusu proveli oko 12 sati. Ionako su ove sezone bili puno uvjerljiviji na Camp Nouu nego u gostima. Hoće li se pokazati da je erupcija islandskog vulkana veliki Interov saveznik, saznat ćemo u utorak navečer.

Zanimljivosti:

• Barcelona ove sezone želi postati prva momčad koja je obranila naslov prvaka Europe nakon što je to još prije 20 godina za rukom pošlo Interovom gradskom rivalu Milanu.

• Inter se, pak, želi dokopati svog prvog finala Lige prvaka (bivšeg Kupa prvaka) nakon 1972. godine. No, da bi to učinili, morat će zabiti pokoji pogodak, što im nije pošlo za rukom niti jednom u prethodna četiri navrata u dvobojima s Barcelonom u Ligi prvaka.

• Inter i Barcelona sastali su se u natjecanju po skupinama u sezoni 2002/03. Na San Siru je bilo 0-0, a u uzvratu je Barcelona bila bolja s 3-0 golovima Javiera Saviole, Phillipa Cocua i Patricka Kluiverta. Vrlo slično je bilo i ove sezone u natjecanju po skupinama. Na San Siru opet 0-0, a na stadionu Camp Nou 2-0 za Barçu. Strijelci su bili Gerard Pique i Pedro Rodriguez.

• Inter nikada u povijesti nije izgubio polufinalnu utakmicu Lige prvaka (Kupa prvaka) kao domaćin. Četiri takve utakmice je dobio, a u tri remizirao. Ove sezone je na San Siru u Ligi prvaka također neporažen. Upisao je tri pobjede i dva remija.

• Inter je izgubio samo jednom u 17 domaćih utakmica protiv španjolskih klubova u europskim natjecanjima. Uknjižio je osam poraza i osam remija.

• Barcelona je ove sezone na gostovanjima u Ligi prvaka ostvarila jednu pobjedu i četiri remija. Posljednji gostujući poraz u Ligi prvaka (ne računajući kvalifikacije), Barceloni se dogodio u sezoni 2007/08 protiv Manchester Uniteda.

• Barceloni će ovo biti osma utakmica na San Siru. Dosada je ubilježila dvije pobjede, tri remija i dva poraza

Vjerojatni sastavi:

Inter (4-2-3-1): Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso -Pandev, Sneijder, Eto'o - Milito

• Interov trener Jose Mourinho nema značajnijih problema s izostancima. Izvan konkurencije su tek Davide Santon i pričuvni vratar Francesco Toldo.

Barcelona (4-3-3): Valdes - Alves, Pique, Puyol, Maxwell - Toure, Xavi, Busquets - Messi, Ibrahimović, Pedro

• Andres Iniesta je izvan pogona zbog ozljede zadnje lože desne noge, a Guardiola se nada da će biti spreman za finale Lige prvaka u Madridu. Dakako, ako Barcelona bude njegovu sudionik. Zeleno svjetlo za nastup nije dobio niti francuski branič Eric Abidal (bedreni mišić), ali je ipak krenuo na put s momčadi.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 20.04.2010. 23:58:39
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/inter_20_4.jpg)

Inter konačno srušio Barcu


Da ekipa Barcelone ipak nije nedodirljiva pokazali su večeras izabranici Josea Mourinha koji su preokretom sa 0:1 na 3:1 stigli do veome značajne pobjede pred revanš susret na Nou Campu.
Kada je u 19. minuti Pedro zatresao mrežu Intera činilo se da je već tada ovaj polufinalni suret Lige prvaka riješen, ali smo se ipak prevarili. Zašto je Jose Mourinho vrhunski trener pokazao je nastavak meča u kojem je prvo Inter odlično zaustavio Barcelonu, a onda čak tri puta zatresao njenu mrežu.

Istina, sva tri gola Intera mogu ići na dušu odbrane tima sa Nou Campa koja je večeras imala vrlo loše izdanje što su kaznili Wesley Sneijder nakon pola sata igre, Maicon u trećoj minuti drugog poluvremena i Diego Milito koji je na 3:1 povećao u 61. minuti nakon čega se rezultat do kraja više nije mijenjao.

No iako je Barcelona večeras bila daleko od svog savršenog izdanja malo je nedostajalo da i pored toga do kraja dođe do smanjenja rezultata. Ali iako do smanjenja nisu došli igrači aktuelnog prvaka Evrope se neće tek tako predati i sigurni smo da nas sledeću srijedu očekuje paklen revanš na Nou Campu.


Ranije ove sezone Inter i Barcelona su se sastali u grupnoj fazi gdje je susret na San Siru završen bez golova, dok je na Nou Campu Barcelona slavila sa 2:0. Tada su za prvaka Evrope precizni bili Gerard Pique i Pedro, a upravo je ovaj drugi bio taj koji je večeras u 19. minuti još jednom zatresao mrežu Intera.

Svoj drugi ovosezonski Interu i ukupno 20. gol u sezoni je Pedro postigao preciznim udarcem sa desetak metara, nakon što je ranije sav posao obavio Maxwell koji se neometano probio po lijevoj strani i namjestio loptu za Pedra. Bez ikakve sumnje dobro iskorištavanje loše postavljene odbrane domaćih.

Primljeni gol je razbudio Inter koji je ubrzo zaprijetio preko Lucija koji je na ubačaj Sneijdera vrlo loše sa sedam metara šutirao glavom, a nakon još jedne sjajne lopte Sneijdera je u 27. minuti neprecizan bio i Diego Milito čiji je udarac sa lijeve strane završio za malo pored stative gola Valdesa.

Ipak, samo tri minute kasnije je pogodak donijela obrnuta situacija. Tada je Diego Milito na sebe navukao tri igrača i sjajno uposlio usamljenog Sneijdera koji je smireno i bez puno muke sa desetak metara loptu smjestio u mrežu Barcelone. Tada se igrala 30. minuta i rezultat na semaforu je bio 1:1.

I dok je dobro završila prvo, ekipa Josea Mourinha je sjajno otvorila drugo poluvrijeme. Na potpuni preokret Intera se tako čekalo samo do 48. minute kada brzu kontru povlači Sneijder, šalje loptu za Milita, a ovaj asistira za Maicona koji se dobro snalazi i sa par metara smješta loptu u mrežu Barce.

Situaciju za goste je nakon drugog gola pogoršao žuti karton zbog kojeg u revanšu neće biti Carlesa Puyola, a potpuni krah su doživjeli u 61. minuti. Još jedna brza kontra u kojoj je Eto'o uposlio Sneijdera koji loptu nešto lošije udara glavom, ali na nju nalijeće Diego Milito i glavom je zapucava za 3:1 svog tima.

Da ne pomislite da večeras Barcelona nije imala svoj napad napomenućemo da Zlatan Ibrahimović nije uradio apsolutno ništa, dok je Lionel Messi konačno zaprijetio u završnici susreta koja je donijela dosta bolju Barcelonu no novih golova na San Siru nije bilo, te Inter u revanš odlazi sa dva gola prednosti.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 21.04.2010. 23:19:19
(http://sportin.ba/SlikeVijesti/bayern_21_4_10.jpg)

Robben zabio za minimalnu pobjedu Bayerna

Prvi polufinalni dvoboj između Bayerna i Lyona završen je pobjedom Bavaraca s minimalnih, ali izrazito vrijednih, 1:0. Nogometaši Bayerna pobijedili su u prvoj polufinalnoj Lige prvaka francuski Lyon na Allianz Areni 1-0. Gol odluke zabio je Arjen Robben pogotkom s 25 metara udaljenosti u 69. minuti.

Odapeo je opet fantastično raspoloženi i nezaustavljivi Nizozemac nakon što se u situaciji jedan-na-jedan riješio svog čuvara. Na putu do gola lopta je očešljala Robbenova suigrača Thomasa Müllera, taman toliko da prevari gostujućeg golmana Huga Llorisa.

Bayern je igrao odlično od početka do kraja utakmice, no pobjedu opet njegovi igrači i trener Louis van Gaal imaju zahvaliti nepromišljenosti igrača suparničkog kluba. Baš kao što je bio slučaj s Rafaelom da Silvom u četvrtfinalu protiv Manchester Uniteda, koji je svojim nepotrebnim isključenjem izazvao Bayernom prolazak u polufinale, ovaj put je za Bayern najbolji potez utakmice odigrao Lyonov stoper Jeremy Toulalan. U razmaku od samo tri minute, od 51. do 54. minute, francuski je reprezentativac zaradio dva žuta kartona, jedan naivniji od drugog.

Bayernu je to dobro došlo jer je Van Gaalova momčad dotad igrala s igračem manje nakon što je u 37. minuti isključen Franck Ribery zbog preopasnog prekršaja nad Lisandrom Lopezom. Nagazio je Francuz, očigledno pod utjecajem seks-skandala kojeg proživljava, Argentinca u predjelu gležnja na vrlo neoprezan način. Talijanski sudac Rosetti nije mu mogao progledati kroz prste.

Bayern je bio bolja momčad prije Riberyjeva isključenja, nakon njega i nakon Toulalanova. Lyon je izgledao totalno izvan forme.

Bayern je kroz utakmicu opet vodio najbolji igrača Bavaraca ove sezone, Arjen Robben. Miralem Pjanić izašao je iz igre nakon isključenja Toulalana.

Igrači Lyona, koji su putovali gotovo 800 kilometara do Münchena u automobilima, imaju sretnu okolnost što je njihova prvenstvena utakmica idućeg vikenda protiv Monaca odgođena. Bayern igra uredno u subotu utakmicu 32. kola protiv Borussije u Mönchengladbachu.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 28.08.2010. 08:30:53
(http://www.sportin.ba/SlikeVijesti/europska_liga_trofej.jpg)

Muslimović protiv Vahe, Štilić na Juventus i City

jucer je u Monte Carlu obavljeno ždrijebanje skupina Europske lige…
Kuglice su spojile u istu skupinu i po nekoliko naših igrača, tako da ćemo sasvim sigurno gledati veoma zanimljive duele. U skupini A će snage odmjeriti Štilić (Lech), Vladavić (Salzburg) i Salihamidžić (Juventus), a dodamo li ovim momčadima još super-jaki Manchester City jasno je da je ova skupina jedna od najjačih.

Od naših igrača tu je i Senijad Ibričić (Hajduk) koji je u skupini zajedno sa Sanelom Jahićem (AEK), te ruskim Zenitom i belgijskim Anderlechtom.

Vahin Dinamo će za protivnika imati PAOK našega Zlatana Muslimovića, te Villarreal i Brugge.

SKUPINA A: Juventus (Ita), Manchester City (Eng), Salzburg (Aut), Lech (Polj)

SKUPINA B: Atletico M. (Špa), Bayer (Nje), Rosenborg (Nor), Aris (Grč)

SKUPINA C: Sporting L. (Por), Lille (Fra), Levski (Bug), Gent (Bel)

SKUPINA D: Villarreal (Špa), Club Brugge (Bel), Dinamo (Hrv), PAOK (Grč)

SKUPINA E: AZ (Niz), Dynamo K. (Ukr), BATE (Bje), Šerif (Mol)

SKUPINA F: CSKA M. (Rus), Palermo (Ita), Sparta (Češ), Lausanne (Švi)

SKUPINA G: Zenit (Rus), Anderlecht (Bel), AEK (Grč), Hajduk (Hrv)

SKUPINA H: Stuttgart (Nje), Getafe (Špa), Odense (Dan), Young Boys (Švi)

SKUPINA I: PSV (Niz), Sampdoria (Ita), Metalist H. (Ukr), Debrecen (Mađ)

SKUPINA J: Sevilla (Špa), PSG (Fra), Borussia D. (Nje), Karpaty (Ukr)

SKUPINA K: Liverpool (Eng), Steaua (Rum), Napoli (Ita), Utrecht (Niz)

SKUPINA L: Porto (Por), Beškitaš (Tur), CSKA S. (Bug), Rapid B. (Aut)
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 04.11.2010. 08:29:24
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/101103225317-ac-milan-real-madri.jpg)

Bez pobjednika na San Siru

Dramatičnu su utakmicu u sklopu 4. kola skupine G Lige prvaka odigrala dva najtrofejnija kluba tog natjecanja, Milan i Real Madrid na San Siru. Završilo je na kraju bez pobjednika 2-2.

Real je bolje otvorio susret i u prvih je 45 minuta bio apsolutno dominantna momčad. Pred golom Christiana Abbiatija redali su se prilikama Gonzalo Higuain, Angel Di Maria i Cristiano Ronaldo, ali njihovi su pokušaji ili završavali u rukama Abbiatija ili pokraj vratiju.

Bilo je tako sve do 45. minute kada je Higuain iskoristio sjajno proigravanje Di Marije u kazneni prostor i lijepo desnicom pogodio donji desni kut Abbiatijevog gola. U prvom poluvremenu Milan je bio apsolutno podređen na travnjaku, a u tom je periodu jedinu pravu priliku za “rossonere” propustio realizirati Zlatan Ibrahimović. Dogodilo se to u 23. minuti, a udarac švedskog napadača skinuo je Realov vratar Iker Casillas.

Stvari su za Milan krenule na bolje u 60. minuti kada je Massimiliano Allegri uveo džokera s klupe Filippa Inzaghija umjesto Ronaldinha. Inzaghi je dvama golovima donio Milanu potpuni preokret. Prvo se u 68. našao na pravom mjestu, te je glavom loptu pospremio u gol nakon što Casillas nije uspio ukrotiti udarac Ibrahimovića, a potom je deset minuta poslije nakon proigravanja Gennara Gattusa poslao loptu ispod Realovog vratara. Kod vodećeg gola Milana treba spomenuti da je linijski sudac previdio očito Inzaghijevo zaleđe.

Ipak, od prvog poraza na trenerskoj klupi Reala Josea Mourinha je spasio također “džoker” s klupe, Sergio Leon, koji je zabio u trećoj minuti sudačke nadoknade. Leon je ušao u 80. minuti umjesto Pepea, a 13 minuta kasnije iskoristio je lijepu asistenciju Karima Benzeme u prostor i iskosa s desne strane kroz noge matirao Abbiatija.

U drugoj odigranoj utakmici skupine Auxerre je na domaćem travnjaku pobijedio Ajax 2-1. Odlučujući gol za prve bodove francuskog prvoligaša u Ligi prvaka ove godine zabio je Steven Langil u 84. minuti. Uspio je Langil proturiti loptu kroz noge Maartenu Stekelenburgu iskosa iz neposredne blizine s desne strane, nakon što ga je prethodno proigrao Kamel Chafni brzo izvevši slobodni udarac na nepostavljenu Ajaxovu obranu.

Prethodno su golove na utakmici postigli Frederic Sammaritano (za 1-0 Auxerrea u 9. minuti) i Toby Alderweireld (za 1-1 Ajaxa u 79. nakon asistencije Luisa Suareza).

Ljestvicu skupine G predvodi Real s deset bodova, te je praktički osigurao prolaz u nokaut-fazu natjecanja, a drugoplasirani Milan, trećeplasirani Ajax i posljednji Auxerre još svim imaju šanse za prolaz dalje i borit će se za drugo mjesto.

Liga prvaka, skupina G, 4. kolo:

Milan – Real Madrid 2-2 (Inzaghi 68, 78 / Higuain 45, Leon 90+3)

Auxerre – Ajax 2-1 (Sammaritano 9, Langil 84 / Alderweireld 79)

Redoslijed: 1. Real Madrid 10, 2. Milan 5, 3. Ajax 4, 4. Auxerre 3
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 24.11.2010. 08:50:10
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/101123225629-real-ajax.jpg)

Real protutnjao kroz Amsterdam

Nogometaši Reala ostvarili su uvjerljivu pobjedu nad Ajaxom u Amsterdamu. Slavili su izabranici Josea Mourinhoa sa uvjerljivih 4:0.

U obje odigrane utakmice 5. kola skupine G Lige prvaka pobjede su upisali gostujući nogometaši. Milan je slavio 2-0 na gostovanju kod Auxerrea, a Real Madrid još uvjerljivije, s 4-0 na gostovanju kod Ajaxa.

Takvi ishodi osigurali su Realu čelnu poziciju skupine G uoči posljednjeg kola, a Milanu plasman u nokaut fazu natjecanja, budući da ispred trećeplasiranog Ajaxa sada imaju nedostižna četiri boda viška.

Milan je u Auxerreu slavio golovima Zlatana Ibrahimovića i Ronaldinha. Zabio je švedski napadač svoj četvrti ovosezonski gol u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju u 65. minuti, sjajno potegnuvši malo izvan ruba kaznenog prostora. Vratar Auxerrea Oliver Sorin ostao je na krivoj nozi i samo je pogledom ispratio let lopte koja je završila pod gredom.

Konačan je rezultat postavio džoker s klupe Ronaldinho koji je zabio u prvoj minuti sudačke nadoknade i to samo pet minuta nakon što je zamijenio Ibrahimovića.

Real je prohujao Amsterdam Arenom nošen na krilima Cristiana Ronalda, dvostrukog strijelca, a na kraju je završio susret s devet igrača na travnjaku. Kraljevski klub je poveo u 36. minuti nakon lijepe akcije u kojoj je dubinsko proigravanje petom spustio Mesut Özil, a Karim Benzema je potom topovskim udarcem zatresao mrežu. Drugi Realov gol bio je možda još i ljepši, a zabio ga je topovskim udarcem Alvaro Arbeloa s više od dvadeset metara nakon što je prethodno Ronaldov šut iz slobodnog udarca završio u živom zidu.

Na 3-0 povisio je Ronaldo u 70. minuti iskoristivši lijepu asistenciju Angela di Marije i ljevicom matiravši vratara Maartena Stekelenburga. Bio mu je to drugi ovosezonski gol u Ligi prvaka, a treći je zabio u 81. minuti realiziravši penal koji je prethodno izborio Mesut Özil nakon što ga je prethodno u kaznenom prostoru oborio Urby Emmanuelson.

U samoj završnici susreta Real je ostao brojčano inferioran, pa su tako druge žute kartone zaradili Xabi Alonso (u 87. minuti) i Sergio Ramos (u sudačkoj nadoknadi).

Liga prvaka, 5. kolo, skupina G

Ajax – Real Madrid 0-4 (Benzema 36, Arbeloa 44, Ronaldo 70, 81)
Auxerre – Milan 0-2 (Ibrahimović 65, Ronaldinho 90)
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 09.12.2010. 08:31:50
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/101208231052-milan-ajax.jpg)

Ajax slavio u Milanu, hat-trick Benzeme

Jedino pitanje uoči posljednjeg kola skupine G Lige prvaka bilo je tko će s trećeg mjesta nastaviti natjecanje u Europa ligi. Odgovor glasi: Ajax.
Madridski Real je nakon pet kola osigurao prvo mjesto u skupini, a bilo je jasno da će s drugog mjesta u osminu finala Lige prvaka i Milan. Tako je jedina dvojba bila hoće li u šesnaestinu finala Europa lige Ajax ili Auxerre koji je imao bod manje od nizozemskog kluba uoči današnjih dvoboja.
 
Prava neizvjesnost na kraju je ipak izostala, ponajprije zahvaljujući Realu koji je na svome Santiago Bernabeuu, bez suspendiranog Josea Mourinha na klupi, deklasirao Auxerre s 4-0 i tako mu ugasio svaku nadu. Briljirao je protiv svojih sunarodnjaka Karim Benzema, zabivši tri pogotka i to glavom, pa lijevom i desnom nogom.
 
Za prvi mu je gol, ujedno 300. Realov u utakmicama Lige prvaka, u 12. minuti s lijeve strane asistirao Cristiano Ronaldo koji je i sam zabio u 49. minuti nakon što ga je odličnim dodavanjem pronašao Marcelo. Svoj drugi pogodak Benzema je postigao u 72. minuti iskoristivši dodavanje Lassane Diarre, da bi priču zaključio u 88. minuti nakon nevjerojatne pogreške gostujućeg vratara Oliviera Sorina koji mu je dodao loptu i omogućio mu lak posao.
 
Ajax u Milanu ipak nije ništa želio prepustiti slučaju. Momčad koju je prvi put vodio Frank de Boer, privremeni nasljednik Martina Jola, nije računala na pomoć Reala, već je odlučno krenula po pobjedu protiv "rossonera" i na koncu i došla do nje (2-0). Strijelci su u 57., odnosno 66. minuti bili Demy de Zeeuw i Toby Alderweireld.
 
Liga prvaka, 6. kolo Skupina G:
Milan – Ajax 0-2 (De Zeeuw 57, Alderweireld 66)
Real Madrid – Auxerre 4-0 (Benzema 12, 72, 88, Ronaldo 49)
 
Tablica:
1. Real Madrid 6 5 1 0 15-2 +13 16
2. Milan 6 2 2 2 7-7 0 8
3. Ajax 6 2 1 3 6-10 -4 7
4. Auxerre 6 1 0 5-3 12 -9 3
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 17.12.2010. 08:28:15
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/101216223057-anderlecht.jpg)

Anderlecht pobjedom nad Hajdukom izborio prolaz dalje

Nogometaši Anderlechta pobijedili su u Bruxellesu Hajduk s 2-0 u dvoboju posljednjeg, 6. kola G skupine Europske lige.
Samo je jedan scenarij uoči zadnjeg kola vodio Anderlecht u nokaut-fazu, njihova pobjeda nad Hajdukom i pobjeda Zenita u Ateni protiv AEK-a. U Anderlechtu se možda i nisu previše oslanjali na tu mogućnost, znajući da je ruski prvak već odavno osigurao daljnji plasman. No, Zenit je u Ateni odigrao pošteno, sportski, te je slavio s visokih 3-0, čime je zadržao niz nepobjedivosti, ali i belgijskom predstavniku otvorio vrata šesnaestine finala.

Splićani su malo toga pokazali u Bruxellesu, gotovo da nisu stvorili izglednu priliku na cijeloj utakmici. Tek je u dva navrata, na početku i pri kraju utakmice, zaprijetio Vukušić, koji je u prvoj utakmici u Splitu zabio u petoj minuti sudačke nadoknade za pobjedu Hajduka 1-0, pokazalo se, jedinu u skupini, uz pet poraza.

Domaćini su poveli u 12. minuti, kada je Hajdukov vratar Radošević loše ispucao loptu. De Sutter ju je prihvatio, sjurio se prema golu Splićana, te pogodio od vratnice u mrežu. U 41. minuti Suarez je postavio konačnih 2-0, prošao je po desnoj strani dvojicu Hajdukovih igrača, a onda je krasnim udarcem vanjskim dijelom stopala s felšom pogodio u sam kut Radoševićevog gola.

Dodajmo da su Hajdukovi navijači dva puta bacanjem baklji izazivali prekid. Kada su to učinili drugi puta, na ulasku u sudačku nadoknadu, sudac je jednostavno dosudio kraj utakmice, iako je prije toga pokazao tri minute nadoknade.

AEK-u je u Ateni protiv Zenita dovoljan bio i bod za daljnji prolaz. No, gosti su, iako ne u najjačem sastavu, proslavili uvjerljivu 3-0 pobjedu, a pogotke su postigli Buharov u 44., Rosina u 67. i Denisov u 88. minuti. Svaki gol Zenita u Ateni je u Bruxellesu odmah objavom popratio i službeni spiker, a navijači Anderlechta su te objave slavili jednako kao i pogotke svoje momčadi, ako ne i bučnije.

Skupina G:
Anderlecht - Hajduk 2-0 (De Sutter 12, Suarez 41)
AEK - Zenit 0-3 (Buharov 44, Rosina 67, Denisov 88)
Redoslijed: 1. Zenit 18, 2. Anderlecht 7, 3. AEK 7, 4. Hajduk 3.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 17.02.2011. 09:10:26
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/110216222300-arsenal-barcelona-r.jpg)

Arsenal srušio Barcelonu

U sjajnoj nogometnoj predstavi Arsenal je uspio preokrenuti vodstvo Katalonaca i na kraju slaviti pobjedu 2:1.
Barcelona je do 78. minute vodila s 1-0, a na kraju je napustila travnjak poražena! Ludih pet minuta Arsenala razgalilo je domaće navijače i podgrijalo im nadu da bi topnici protiv velikog rivala mogli proći u četvrtfinale.

Igrao se od početka zanimljiv i dopadljiv nogomet na Emiratesu. Van Persie je prvi zaprijetio, a Lionel Messi je u 15. minuti promašio odličnu priliku koju obično realizira. Malo iskosa s lijeve strane, pucao je malo kraj vratnice.

No, u 26. minuti Messi je podsjetio zašto je već dvije godine zaredom službeno najbolji nogometaš svijeta. U prodoru je navukao Arsenalovu obranu na sebe, a onda je u idealnom trenutku gurnuo loptu prema Davidu Villi, koji je izbio sam ispred Szczesnyja, te je gurnuo loptu ispod njega za 0-1. Bio je to Villin treći gol ove sezone u Ligi prvaka.

Odmah nakon toga, Pedro je propustio odličnu šansu za povećanje vodstva Katalonaca, a Van Persie je iz dobre situacije pucao vrlo loše.

Dobar dio nastavka nije ponudio veća uzbuđenja, ali je završnica donijela eksploziju domaćina. Gaël Clichy je u 78. minuti odličnom loptom poslužio Robina van Persieja, koji se sjurio po lijevoj strani, a onda je, sasvim iskosa s lijeve strane, proturio loptu pored Valdesa u njegov bliži kut i zabio za 1-1. Valdes je ostao bez reakcije jer je vjerojatno očekivao centaršut.

Pet minuta nakon toga, Arsenal je iz kontre stigao do pobjede. Samir Nasri je, nakon što je primio odličnu loptu od Fabregasa,  s desne strane odigrao povratnu loptu za Andreja Aršavina, koji je ušao u igru u 68. minuti. Ruski reprezentativac je uhvatio Valdesa u raskoraku, te je preciznim udarcem s nekih 14 metara osigurao pobjedu domaćina!

Bila je to jubilarna, 200. utakmica koju je Arsenal odigrao u europskim natjecanjima. Francuski menadžer 'opnika Arsene Wenger osmijehom je na kraju jasno pokazao koliko je sretan i zadovoljan.

Barcelona je imala 60% loptu u svom posjedu, ali su domaćini imali ukupno više udaraca na gol (13-10), više i u okvir gola (7-5), pa se ne može reći da nisu zaslužili pobjedu. Znali su iskoristiti svoje dvije prilike u završnoj fazi dvoboja, pa će na uzvrat u Barcelonu dobrog raspoloženja.

Dodajmo da su se isti ovi klubovi sastali i prošle sezone u nokaut-fazi Lige prvaka. Tada je u Londonu bilo 2-2, a na Nou Campu je Barça slavila s 4-1, uz četiri pogotka Lionela Messija…
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 23.02.2011. 23:13:01
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/110223222351-inter-bayern.jpg)

Gomez osvetio Bavarce

Bayern se na San Siru pogotkom Maria Gomeza uspio revanširati Interu za poraz u prošlogodišnjem finalu Lige prvaka, no za plasman u četvrtfinale treba sačekati i uzvrat u Munchenu.

Nakon 286 dana na suprotnim su se stranama ponovno našli lanjski finalisti Lige prvaka Inter i Bayern. Ishod je, međutim, bio drugačiji, Bayern je na San Siru slavio s 1-0 i to pogotkom u 90. minuti.

Junak europskog doprvaka bio je Mario Gomez koji je, nakon udarca Arjena Robbena i obrane Julija Cesara, pospremio odbijenu loptu u mrežu. Bio je to već sedmi pogodak njemačkog reprezentativnog napadača u isto toliko utakmica ovosezonske Lige prvaka. Sasvim sigurno i najvažniji dosad budući da je njime Bayern napravio veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale. Uzvratna utakmica osmine finala na rasporedu je 15. ožujka na Allianz Areni u Münchenu.

Iako je lopta na San Siru samo jednom prešla gol-crtu, obje su momčadi imale priličan broj prilika, a njemački prvak je dvaput pogodio i okvir vratiju.

Nakon prodora Samuela Eto'oa u 22. minuti u sjajnoj se prilici u petercu, iskosa s desne strane, našao Esteban Cambiasso, ali je Bayernov vratar Thomas Kraft dobro pokrio kut.

Samo dvije minute kasnije Franck Ribery je glavom pogodio gredu nakon ubacivanja Robbena.  U 28. minuti Mario Gomez je iz neposredne blizine napucao loptu preko Interova gola, da bi Eto'o, koji je stvarao najviše problema gostima, u 33. minuti pucao sa sedam, osam metara, ali je Kraft odlično reagirao.

U nastavku je Bayern zavladao terenom. Već u 47. minuti je Thomas Müller nakon nabacivanja Robbena pucao glavom pored gola, a Nizozemac je šest minuta kasnije nakon odličnog solo-prodora pogodio vratnicu. U jeku napada njemačkog prvaka, do velike je prilike domaće ponovno dovukao Eto'o. Kamerunski je napadač još jednom sjajno pucao, a Kraft još bolje obranio, da bi Cambiasso odbijenu loptu poslao preko vratiju.

U samoj završnici, neposredno prije pogotka gostiju, još je dvije prilike imao i europski prvak. Thiago Motta je u 85. minuti nakon kornera snažno pucao glavom, ali točno u vratara gostiju, a Eto'o je dvije minute kasnije poslao loptu nekoliko centimetara s krive strane vratnice.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 25.02.2011. 08:28:09
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/110224224105-edin-dzeko.jpg)

Edin Džeko sa dva gola, odveo Manchester City u osminu finala

Ekipa Manchester Citya je na svom Eastlandsu u uzvratnoj utakmici 1/16 finala Europe lige savladala solunski Aris sa 3:0.
Englezi su ga u četvrtak osigurali sigurnom 3-0 domaćom pobjedom nad Arisom nakon što je u Solunu prije devet dana bilo 0-0.

Sa dva je gola utakmicu već u početnoj fazi riješio raspoloženi Edin Džeko. Najprije je bosansko - hercegovački centarfor u sedmoj minuti iskoristio oklizavanje Nikosa Lazaridisa, krenuo s poklonjenom mu loptom naprijed, ušao u 16-erac i iskosa s desne strane naciljao suprotni ugao preciznim prizemnim udarcem od vratnice. Samo pet minuta kasnije Džeko je zabio malo izvan 16-erca lijevom nogom nakon dodavanja Carlosa Teveza. Opet je gađao malo iskosa s desne strane, i opet naciljao isti, suprotni ugao.

Imao je naš reprezentativac priliku za hatt-trick nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena, izašao je sam pred golmana Arisa, ali se odlučio da ga prođe te se spetljao, pa je propala prilika da City povede sa 3-0 u prvom poluvremenu.

Džeki su to bili prvi golovi u drugom nastupu u Europa ligi u dresu Cityja. Ukupno je to bio njegov deveti nastup za građane, a na kontu ima četiri pogotka. Čeka se još samo gol u Premierligi, u kojoj nije zabio niti jednom u pet nastupa.

Mario Balotelli u drugom je poluvremenu pogodio vratnicu, a Yaya Toure nakon kornera udarcem iz daljine povisio na konačnih 3-0.

U najatraktivnijem paru 1/16 finala Villarreal je prošao dalje nakon domaće 2-1 pobjede nad Napolijem na Madrigalu. Na San Paolu je prije tjedan dana bilo 0-0. U osmini finala Španjolce čeka Bayer Leverkusen.

Učinkoviti napadački tandem Nilmar – Rossi Španjolcima je donio pobjedu na kraju prvog poluvremena. Najprije je Brazilac Nilmar izjednačio u 42. minuti postigavši uopće svoj prvi službeni gol u 2011. godini, da bi tri minute potom, uz malu pomoć gostujućeg veznjaka Zuñige, od kojeg se lopta odbila u zrak i u luku prevarila golmana De Sanctisa, Talijan Rossi zabio svoj već šesti gol u ovosezonskom natjecanju, te 21. ukupno za Villarreal u 36. nastupu kad su sva natjecanja u pitanju.

Goste je u 18. minuti na nabacivanje Lavezzija s desne strane doveo Slovak Hamšik. Dok se sa suigračima veselio u kutu stadiona, pred vlastitim navijačima, popustila je barijera na tribinama na koju su nahrupili Napolitanci, te je 20-30 navijača palo na travnjak. Ozbiljnije ozlijeđenih nije bilo.

Igrom i nogometaškom klasom lekciju je u Stuttgartu istoimenom Bundesligašu očitala Benfica, koja je 2-1 pobjedi iz Lisabona sada dodala 2-0 trijumf. Krasne su pogotke za goste zabili 20-godišnji Argentinac Salvio (volej s 20-25 metara iskosa s desne strane) i 27-godišnji paragvajski napadač Oscar Cardozo (superpreciznim udarcem od vratnice iz slobodnog udarca).

Benfici je ovo bio 16. uzastopni trijumf u nizu u službenim utakmicama. Posljednji poraz (2-1) upisali su na svom Luzu od Schalkea sedmog prosinca prošle godine, u dvoboju posljednjeg kola natjecanja po skupinama u Ligi prvaka.

Krasne su golove također gledali navijači u Enschedeu, gdje je domaći Twente 2-2 remijem obranio 2-0 prednost stečenu na gostovanju kod Rubina. Gosti su poveli superpogocima Argentinca Ansaldija (s 30 metara iskoso s lijeve strane) i Ekvadorca Noboe (poluvolej u suprotne rašlje unutar 16-erca sasvim iskosa s desne strane). U prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvrmena na 2-1 je smanjio Theo Janssen krasnim pogotkom lijevom nogom s 35 metara, da bi Douglas na početku drugog poluvremena izjednačio glavom nakon kornera.

Očekivano je Braga na svom terenu (2-0) nadoknadila zaostatak iz Poznana protiv Lecha (1-0), te Ajax na Amsterdam Areni (2-0, dva gola Sulejmanija) potvrdio 3-0 pobjedu nad Anderlechtom u Bruxellesu.

PSG je odigrao 0-0 na Parku prinčeva s BATE Borisovim, te izborio prolaz zbog golova (2-2) u remiju prije tjedan dana.

 

Europa liga, uzvratne utakmice 1/16 finala:

Zenit – Young Boys 3-1, ukupno 4-3 (Lazović 41, Semak 52, Širokov 76 / Jemal 21)

Stuttgart – Benfica 0-2, 1-4 (Salvio 31, Cardozo 78)

PSG – Bate Borisov 0-0, 2-2

Ajax – Anderlecht 2-0, 5-0 (Sulejmani 11, 17)

Braga – Lech 2-0, 2-1 (Alan 8, Lima 36)

Dinamo K. - Beşiktaş 4-0, 8-1 (Vukojević 3, Jarmolenko 55, Gusev 64, Ševčenko 74)

Villarreal – Napoli 2-1, 2-1 (Nilmar 42, Rossi 45+1 / Hamšik 18)

Manchester City – Aris 3-0, 3-0 (Džeko 7, 12, Yaya Toure 75)

Twente – Rubin 2-2, 4-2 (Janssen 45+1, Douglas 47 / Ansaldi 22, Noboa 24)

Liverpool – Sparta P. 1-0, 0-0 (Kuyt 86)

Spartak M. - Basel 1-1, 4-3 (McGeady 90+1 / Chipperfield 15)

Sporting – Rangers 2-2, 3-3 (Mendes 42, Djalo 83 / Diouf 20, Edu 90+2)

PSV – Lille 3-1, 5-3 (Dzsudzsak 55, Lens 67, Marcelo 73 / Frau 22)

Bayer - Metalist 2-0, 6-0 (Rolfes 47, Ballack 70)

 

Parovi osmine finala:

Benfica - PSG

Dinamo K. - Manchester City

Twente - Zenit

CSKA M. - Porto

PSV - Rangers

Bayer - Villarreal

Ajax - Spartak M.

Liverpool - Braga
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 08.03.2011. 23:24:25
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/110308222449-lionel-messi-barcel.jpg)

Barcelona u četvrtfinalu

Pobjedom 3:1 nad Arsenalom nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka.
Iako će prestrogo isključenje Van Persiea mnogi okarakterizirati kao ključni moment koji je prelomio utakmicu činjenica je da je sve što je Arsenal pokazao bio korner nakon kojeg je Busquets autogolom poravnao na 1:1. Nakon silnih neiskorištenih prilika Katalonci su mogli skupo platiti ceh da je Danac Bendtner bio prisebniji i na isteku regularnog vremena, u situaciji jedan na jedan, uspio matirati Valdesa.

Van Persie je prvo u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena dobio žuti karton, jer je u borbi za jednu loptu ne tako jako odgurnuo Danija Alvesa, a ovaj je pao kao pokošen metkom. U 56. minuti je Van Persie dobio drugi žuti jer je pucao na gol nakon sučevog zvižduka. Po načinu na koji je pucao, može se pretpostaviti da je čuo zvižduk, iako je žestokim gestikulacijama pokušao dati do znanja da nije. No, Busacca ga je isključio.

Iako je Arsenal u tim trenucima imao pozitivan rezultat, bilo je prilično jasno da mu se ne piše dobro. Naime, Barcelona je i do tog trenutka bila izrazito bolji i dominantan suparnik. Van Persie se, praktički, do isključenja nije sastao s loptom. Nakon što su ostali bez Van Persieja, nogometaši Arsenala djelovali su još lošije, iako niti s njime na travnjaku nisu pokazali baš ništa. Arsene Wenger postavio je klasični bunker, iako je najavljivao da to neće učiniti. Odolijevali su gosti do kraja prvog poluvremena, pa sretno zabili početkom nastavka, ali nisu zaslužili prolaz...

Barcelona je imala nekoliko dobrih prilika prije vodećeg pogotka, koji je Lionel Messi zabio u trećoj minuti sudačke nadoknade u prvom dijelu. Od najboljih prilika, izdvajamo da je Adriano u 36. minuti pogodio vratnicu s lijeve strane, dok je u 45. minuti Messi iz dobre pozicije tukao ravno u Almuniju. Inače, Almunia je u 17. minuti na golu gostiju zamijenio ozlijeđenog Szczesnyja.

Kada se činilo da neće biti golova u prvom dijelu, Barça je ipak povela. Grubo je pogriješio kapetan gostiju Cesc Fabregas, dijete Barcelone, koji se odlučio za dodavanje petom u opasnoj zoni. Iniesta je presjekao loptu, te je briljantno gurnuo Messiju u prostor, u pravom trenutku, jer je prijetilo zaleđe. Argentinac se s loptom približio Almuniji, majstorski je podigao iznad njega, a onda je zakucao u praznu mrežu iz blizine.

U 53. minuti, Nasri je izveo korner s lijeve strane. Busquets je u skoku nekolicine igrača nespretno zahvatio loptu glavom i matirao svog vratara Valdesa.

U 69. minuti, Xavi je zabio iz lijepe akcije Barcelone za 2-1. Samo dvije minute kasnije, Koscielny je srušio Pedra u kaznenom prostoru, a Lionel Messi je svojim drugim pogotkom, ovoga puta s bijele točke, odveo Barcelonu u četvrtfinale.

U 87. minuti, Bendtner je izbio sam pred Valdesa, ali je oklijevao s udarcem, pa ga je Mascherano blokirao. Bila je to, zapravo, i jedina prilika Arsenala na utakmici.

Arsenal u 90 minuta nije uputio niti jedan jedini udarac na gol gostiju! Do gola su stigli zahvaljujući autogolu Busquetsa. Domaćini su, pak, zapucali 19 puta na gol, 10 u okvir gola. Barcelona je imala loptu u nogama 68%. Jasno je, dakle, da bi prolaz Arsenala bio prava sportska nepravda...

Dodajmo još da je Messi s dva pogotka u ovoj utakmici stigao do broje od 8 golova u sezoni u Ligi prvaka, što ga čini vodećim strijelcem natjecanja. Ukupno je u svim natjecanjima zabio 45 golova za Barcelonu ove sezone.

Podsjetimo i na to da je Barcelona prošle sezone u četvrtfinalu izbacila Arsenal u Ligi prvaka. Tada je na Nou Campu Lionel Messi zabio četiri gola u pobjedi domaćina 4-1. Ovoga puta su i dva njegova gola, uz jedan Xavijev, bili dovoljni za slavlje Katalonaca...

Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 09.03.2011. 14:31:33
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/110309080516-arsene-wenger.jpg)

Wenger: Busacca je sramota za nogomet

Iako je Barcelona po prikazanoj igri apsolutno zaslužila pobjedu i prolaz protiv Arsenala u osmini finala Lige prvaka, u taboru gostujuće momčadi je glavna tema razgovora švicarski sudac Massimo Busacca.
Isti je u 56. minuti Robinu van Persieju pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton, jer je Nizozemac šutirao na gol nakon njegovog zvižduka. Pritom je, doslovno gledajući, poštivao pravila igre. No, Van Persie je zgroženo tvrdio da nije mogao čuti zvižduk u buci koju je stvaralo 95.000 navijača.
 
Barcelona je imala 68% posjeda lopte, imala je 19 udaraca prema golu, 10 u okvir. Aarsenal nije imao niti jedan šut prema golu. Do pogotka je stigao zahvaljujući autogolu Busquetsa. Barcelona je imala 738 dodavanja na utakmici, a gosti 199. Opet, ono što statistika ne zna, jest kako bi se razvijala utakmica da je Arsenal ostao kompletan do kraja utakmice...
 
- Razgovarao sam s ljudima iz UEFA-e, i oni su šokirani. Prije utakmice smo svi obećavali fantastični nogometni spektakl. Sada se pitam, zbog čega? Kako je sudac sudio, bilo je to sramotno za nogomet - rekao je Wenger, te nastavio:
- Ispali smo od vrlo dobre Barcelonine momčadi. No, imamo za čime žaliti, jer nismo očekivali da ćemo na ovakav način izgubiti utakmicu.
 
Što se tiče pobjedničkog trenera Josepa Guardiole, zasad je dostupna samo jedna njegova izjava.
 
- Wenger mi je rekao da čestitam sucu na našem prolazu. Na moju žalost, nisam uspio pronaći suca nakon utakmice – našalio se Guardiola, uz vidljivu dozu ironije, te dodao:
 
- Bili smo puno bolji i zaslužili smo pobijediti s većom razlikom. Opet, da Mascherano nije uspio blokirati Bendtnera u završnici utakmice, mogli smo ispasti.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 10.03.2011. 08:39:18
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/110216073905-peter-crouch.jpg)

Tottenham se odbranio i prošao u četvrtfinale

Nogometaši Tottenhama plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su na svome White Harta Laneu odigrali 0-0 protiv Milana te tako obranili prednost 1-0 stečenu na San Siru u prvom dvoboju osmine finala...
Ključnim se tako pokazao pogodak Petera Croucha u završnici milanske utakmice prije tri tjedna. Rossoneri nisu ni u uzvratu uspjeli pronaći rješenje za svladavanje Heurelha Gomesa iako su imali više prilika od Tottenhama.

Vodeća momčad Serije A najveću je šansu u prvom poluvremenu imala u 26. minuti kada je Gomes pogriješio i ostavio vrata praznima, ali je udarac Robinha na crti blokirao William Gallas. Pato se šest minuta kasnije našao u dobroj prilici iskosa s lijeve strane, ali je njegov udarac Gomes uspio obraniti.

U nastavku je prvu priliku, već u prvoj minuti nastavka ima Tottenham. Aaron Lennon ubacio s desne strane, ali Crouch, iako sam pred golom, nije uspio zahvatiti loptu glavom na najbolji način.

Igra se nakon toga uglavnom preselila na polovicu londonskog kluba. U 66. minuti je u gužvi pred golom Gomes najprije obranio udarac Robinha, a u ponovljenom je pokušaju Brazilac poslao loptu pored gola. Jedanaest minuta kasnije Pato je pucao s ruba šesnaesterca, a lopta je prošla koji centimetar s vanjske strane vratnice.

U prvoj minuti sudačke nadoknade opalio je još jednom Robinho s otprilike 16, 17 metara, ali lopta je otišla preko gola, a Tottenham u četvrtfinale.

Milan je uputio ukupno 16 udaraca prema suparničkim vratima, Spursi samo sedam, ali na kraju se radovala momčad Harryja Redknappa.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 16.03.2011. 08:40:42
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/110315222842-inter.jpg)

Inter ponovo rastužio Bavarce

U fantastičnoj utakmici punoj preokreta na kraju je s(p)retniji bio Inter koji je pobjedom 3:2 osigurao plasman u četvrtfinale Lige prvaka.
Nogometaši Intera šokantno su preokrenuli dvoboj na Allianz Areni pobijedivši Bayern iz Münchena 3-2 i plasiravši se u četvrtfinale Lige prvaka unatoč domaćem porazu (1-0) u prvoj utakmici...

Najveće zasluge za neočekivan trijumf ima Samuel Eto'o. Doveo je Kamerunac goste u vodstvo na proigravanje Pandeva već u četvrtoj minuti, da bi u drugom poluvremenu asistirao Sneijderu u 63. i Pandevu u 88. minuti. Makedoncu, koji je zabio svoj prvi gol u Ligi prvaka ove sezone, Kamerunac je asistenciju vratio nakon što je osvojio tešku loptu u duelu s Brenom, te poslužio suigrača u napadu koji je natrčao s desne strane i ljevicom majstorski plasirao loptu u daljnji gornji kut Thomasa Krafta.

Eto'ov je gol osmi njegov ove sezone u natjecanju. Izjednačio se njime s najboljim strijelcem, Barceloninim Argentincem Leom Messijem.

Bayern je, nakon Eto'ova gola, dominirao prvim dijelom utakmice. Rezultat su u 2-1 vodstvo za momčad Louisa van Gaala preokrenuli Mario Gomez (također osmi gol u Ligi prvaka) i Thomas Müller. Prvi je gol pao nakon nove tragikomične pogreške vratara Intera Juija Cesara. Niti dvije takve, računajući prvu iz Milana, nisu talijansku momčad koštale ispadanja.

Milanska je momčad tako iznova izbacila Bavarce u važnoj europskoj utakmici nakon finala prošle godine. Bayern je pak postao tek druga momčad u povijesti nokaut-faze Lige prvaka koja je uspjela ispasti nakon gostujuće pobjede u prvoj utakmici.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 17.03.2011. 13:45:49
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/110316224558-real.jpg)

Real nadigrao Lyon i izborio prolaz u četvrtfinale

Pobjedom s 3-0 nad Lyonom na stadionu Santiago Bernabeu, nogometaši Real Madrida izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka.
Nakon što je prva utakmica osmine finala u Lyonu završila rezultatom 1-1, Real je pred svojim navijačima demonstrirao klasu i potpuno zasluženo se plasirao u četvrtfinale.
 
Isti klubovi sastali su se i prošle sezone u istoj fazi natjecanja. Tada je Lyon slavio kod kuće s 1-0, a u Madridu odigrao 1-1, te se probio kasnije do polufinala.
 
No, od ove sezone na klupi Real Madrida sjedi Jose Mourinho, trener koji je s Portom i Interom osvajao Ligu prvaka, a nakon ove utakmice je zadržao šansu da to učini i s Realom. Naplatio je ''kraljevski klub'' Lyonu sve dugove s kamatama.
 
Real je bio puno bolji, mogao je i uvjerljivije slaviti, ali je vratar Lyona Lloris u nekoliko navrata dobrim intervencijama spašavao svoju momčad.
 
Real je poveo u 37. minuti. Marcelo je s Cristianom Ronaldom izmijenio dupli pas, a potom se odličnim driblinzima, zapravo lažnjacima, oslobodio Crisa i Lovrena, te udarcem lijevom nogom u padu svladao Llorisa.
 
Drugi gol za Real zabio je bivši Lyonov napadač Karim Benzema u 66. minuti. Benzema je svom bivšem klubu zabio i u prvoj utakmici na Gerlandu. Ovoga puta je njegovom pogotku prethodila duga lopta Marcela koja je prevarila Lovrena, koji je nije uspio skrenuti ili izbaciti. Lopte se dokopao Benzema, koji je izbio pred Llorisa i progurao loptu ispod njega za 2-0. Bio je to Benzemin šesti gol ove sezone u Ligi prvaka.
 
Konačnih 3-0 postavio je Di Maria u 76. minuti, nakon što ga je Özil finim proigravanjem glavom izbacio u priliku.
 
Naš reprezentativac u redovima Lyona Miralem Pjanić, koji je prošle sezone u Madridu zabio gol koji je izbacio Real, ovoga puta je ušao u igru tek u 80. minuti, kada je sve već bilo gotovo.
 
Jose Mourinho proslavio je u svojoj 50. utakmici na klupi Reala krasnu pobjedu. Još jednom se pokazalo da je Real pod njegovim vodstvom vrlo moćan domaćin, te da jako teško prima golove. Ove sezone primio ih je na Santiago Bernabeuu samo osam u svim natjecanjima.
 
Liga prvaka, uzvratna utakmica osmine finala:
Real Madrid – Lyon 3-0 (Marcelo 37, Benzema 66, Di Maria 76), prva utakmica 1-1
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 20.05.2011. 10:04:25
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/110518224137-porto-braga.jpg)

Porto pobjednik Europske lige

Minimalnom pobjedom 1:0 nad Bragom u finalu Europske lige Dublinu Porto je najbolji mogući način okrunio ionako uspješnu sezonu...
Na fantastično ubacivanje sunarodnjaka Fredyja Guarina s desne strane čudesni je kolumbijski centarfor Porta Radamel Falcao zabio glavom u 44. minuti utakmice. Bio je to njegov 17. ovosezonski pogodak u natjecanju, te 38. ukupno u službenim nastupima za portugalsku momčad, koja je osvojila i treći naslov u sezoni nakon nacionalnog prvenstva i kupa.

Porto je u Dublinu bio za nijansu uvjerljivija momčad. Češće su igrači Andrea Villasa-Boasa prijetili suparničkom 16-ercu, više držali loptu u posjedu i većinom kontrolirali utakmicu.

Za Bragu je najbolju priliku propustio Mossoro, napadač kojeg je trener Domingos Paciencia uveo u igru na početku drugog poluvremena. Već u 46. minuti Mossoro je oteo loptu Portovu stoperu i sam izbio pred vratara Heltona, koji mu je udarac u okvir gola maestralno obranio nogama.

Porto je osvojio ukupno četvrti europski trofej u povijesti i prvi nakon Lige prvaka 2004. godine. Drugi je put isti klub trijumfirao u Europa ligi. U tadašnjem Kupu UEFA-e Porto je pod vodstvom Josea Mourinha slavio 2003. godine. U vitrinama Portugalci imaju još i naslov europskih prvaka iz 1987. godine.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 29.05.2011. 15:32:01
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/110528233001-barcelona.jpg)

Barcelona pomela Vragove


Nogometaši Barcelone klupski su europski prvaci. U finalu Lige prvaka igranom na Wembleyju španjolski su prvaci pobijedili engleske, sastav Manchester Uniteda, 3-1...
Naslovima iz 1991/92, 2005/06 i 2008/09 Barcelonini su nogometaši dodali i novi, osvojen, baš kao i onaj iz sezone 2008/09, protiv "crvenih vragova". U finalu iz snova Barcelona je pokazala više, najbolji napad Lige prvaka (do subote 27 golova) stavljao je na muke najbolju obranu turnira (do subote samo četiri primljena gola) koja nije pronašla način kako zaustaviti strijelce Lionela Messija, Pedra, Davida Villu, ali i neumornog Andresa Iniestu, radišnog Xavija i ostatak katalonske momčadi snova.

U sjajnoj atmosferi svjetla pozornice na engleskom nogometnom hramu bila su usmjerena na Messija s Bracelonine strane i Waynea Rooneyja, istaknutog pojedinca engleske momčadi. Obojica su se upisala na listu strijelaca, međutim, Messi je aktivan bio cijelu utakmicu, a Rooney uglavnom nevidljiv osim u trenucima kada je sjajno pogodio za 1-1.

Susret je otvoren uz bolju kontrolu Uniteda kojem je pripala uvodna inicijativa, no bez konkretizacije prilika. U istom se istaknula Barcelonina momčad preko Pedra u 27. minuti, no treba naglasiti da je veći dio posla sjajnom asistencijom pritom obavio Xavi. Pogled na jednu, lopta na drugu stranu izbacili su obranu Uniteda i ostavili nesmetanog Pedra koji loptu prizemno šalje pored Edwina van der Sara za uvodno vodstvo Katalonaca.

Posljednju utakmicu bogate karijere igrao je u subotu sjajni nizozemski golman i odigrao ju je dobro. Prigovora na njegove reakcije neće biti, tek pohvala za ono što su Barcelonini nogometaši pokazali.

Nakon što je Rooney smanjio na 1-1 poslije kombinacije s Ryanom Giggsom u 34. minuti očekivalo se da će Manchesterova momčad ponuditi "nešto", no do kraja ogleda ostala je zabilježena statistika od samo tri upućena udaraca prema vratima Victora Valdesa.

Aktivna igra Barcelonine momčad s nizom kratkih i preciznih dodavanja mljela je Unitedov sastav, a potvrda toga došla je u 54. minuti kada je Messi s vrha šesnaesterca zabio za 2-1. Argentinskom genijalcu postignuti gol bio je dvanaesti u natjecanju ove sezone što je izjednačenje rekorda iz sezone 2002/03 kojeg je postavio Ruud van Nistelrooy. Osim toga, Messi je i treću sezonu zaredom najbolji strijelac Lige prvaka. Samo su Gerd Müller i Jean Pierre Papin ostvarili isto.

Konačnih 3-1 postavio je David Villa preciznim, ciljanim udarcem iz daljine u same rašlje Van der Sarova gola.

Liga prvaka, finale:

Barcelona - Manchester United 3-1 (Pedro 27, Messi 54, Villa 69 / Rooney 34)

Sastavi
Barcelona: Victor Valdes, Dani Alves (Carles Puyol, 88), Javier Mascherano, Gerard Pique, Eric Abidal, Xavi Hernandez, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Pedro Rodriguez (Ibrahim Afellay, 90), Lionel Messi, David Villa (Seydou Keita, 86).

Manchester United: Edwin van der Sar, Fabio da Silva (Nani, 69), Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, Patrice Evra, Antonio Valencia, Michael Carrick (Paul Scholes, 77), Ryan Giggs, Park Ji-sung, Wayne Rooney, Javier Hernandez.
Naslov: Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
Poruka od: prodigy 26.08.2011. 08:55:46
(http://sportin.ba/Slike/Vijesti/110620121556-liga-prvaka-nyon-zd.jpg)

Dinamo i Pjanić na Bernabeu, Džeko na Alianz Arenu

U Grimaldi Forumu u Monte Carlu prije nekoliko trenutaka okončan je ždrijeb parova grupne faze Lige prvaka...
Ne može se reći da je zagrebački Dinamo imao sreće sa ždrijebom koji ga je smjestio u skupinu zajedno sa Realom, Lyonom i Ajaxom. Izlet na Santiago Benabeu već prerasta u tradicuju za Miralema Pjanića i Lyon dok Manchester City Edina Džeke ima realne šanse za plasman u skupini s Bayernom, Villarrealom i Napolijem no slično bi se moglo reći za bilo koju od ovih momčadi.

SKUPINA A
1. Bayern
2. Villarreal
3. Manchester City
4. Napoli

SKUPINA B
1. Inter
2. CSKA Moskva
3. Lille
4. Trabzonspor

SKUPINA C
1. Manchester United
2. Benfica
3. Basel
4. Otelul

SKUPINA D
1. Real Madrid
2. Lyon
3. Ajax
4. Dinamo Z.

SKUPINA E
1. Chelsea
2. Valencia
3. Leverkusen
4. Genk

SKUPINA F
1. Arsenal
2. Marseille
3. Olympiakos
4. Dortmund

SKUPINA G
1. Porto
2. Shakhtar D.
3. Zenit
4. APOEL

SKUPINA H
1. Barcelona
2. Milan
3. Bate Borisov
4. Plzen