Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

16.10.2018. 03:55:07
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Sve o DM 800 HD  (Pročitano 21054 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ivansandrastasa

  • Senior clan
  • *
  • Poruke: 116
  • Like: +2/-0

Sve o DM 800 HD
« poslato: 12.11.2010. 15:26:05 »
Dame i gospodo vidim da se malo paznje se posvetilo na gospodina DM800 HD a vecina uglenih clanova ovog foruma ga ima






kao najnoviji vlasnik ovog resivera i za buduce vlasnike da se na jednom mestu nadje sve za njega.

Pa krenimo redom

 300 MHz MIPS Procesor
- Linux Operativni sustav
- OLED - Display
- MPEG-2 / H.264 Hardware decoding
- Tuner: DVB-S, opcionalno: DVB-C, DVB-T
- Tuner Module, Plug&Play
- 1 x Smartcard-Reader
- V.24/RS232 Interface
- 10/100Mbit Ethernet Interface
- 1 x Scart (RGB, FBAS ili S-Video)
- DVI izlaz
- 2 x USB 2.0
- Analogni modem
- S/PDIF Interface for digital bit stream out (AC-3)
- 64 MByte Flash, 256 MByte RAM
- SATA
- interni SATA HDD 2,5“
- ili eksterni eSATA Hard Disk (ipak ovaj)  :-[

- Neograničen broj TV i Radio kanala
- Nrza promjena kanala < 1 sekunde
- Automatska pretraga kanala
- Direktni pristup listi paketa
- EPG (elektronski programski vodič)
- Visestruki LNB-Switching kontrola ( DiSEqC)
- OSD na vise jezika plus promjena skinova
- Videotext Dekoder
- Vanjsko napajanje 12 V

Van mreže VLADIX

  • www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1607
  • Like: +96/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

Odg: Sve o DM 800 HD
« Odgovor #1 poslato: 12.11.2010. 20:06:23 »
Iskreno ne znam šta bih opisao, previše uopšteno pitanje. Mislim da ne bi trebao da mijenjaš image, uglavnom dođe uz njega gemini 4.60 koji radi isto kao i svi ostali, igraš se sa njim dok ne dođeš do potrebe da mijenjaš image.
Ubacivanje liste kanala je isto kao na enigma 1 samo u opcijama moraš podesiti ENIGMA 2 gdje se promjene direktorijumi za slanje. Isto tako razlika je generalno u svemu, malo se igraj i nakon 2-3 dana nećeš imati problema.

na ovom sajtu imaš svaki image za sim2 http://www.dm800sim2.com/sim2/index.html
« Poslednja izmena: 12.11.2010. 20:51:14 VLADIX »

Van mreže scoobydoo

  • Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1786
  • Like: +38/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: Sve o DM 800 HD
« Odgovor #2 poslato: 12.11.2010. 21:49:58 »
Za početak, evo ću ja da opišem ubacivanje novog image preko Web browsera.
Naravno, u kratkim crtama jer mi se neda baš previše pisati :)
Dakle ovako:

1. Dream isključiti iz struje. Pritisnuti i držati stisnutu tipku za paljenje i uključiti ponovo box u struju.
Tipku držati tako dugo dok DHCP ne ispiše IP adresu Dream-a na display-u




2. Otvorito Web browser i u njega ukucati IP adresu koja piše na displayu boxa




3. Nakon toga, potrebno je selektirati image u nfi fileu a to radiimo tako da kliknemo na browse i pronađemo image gdje smo ga spremili tj download-ovali



Kad smo to napravili, kliknemo na ikonu flash, sačekamo da se image prebaci u Flash memoriju i napravimo reboot boxa.
I to bi bilo to, novi image je u boxu.
nakon ovoga potrebno je upisasti osnovne postavke putem wizarda.
Toliko za sada od mene.

Van mreže scoobydoo

  • Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1786
  • Like: +38/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: Sve o DM 800 HD
« Odgovor #3 poslato: 12.11.2010. 22:08:28 »
Ubacivanje liste kanala u DM800HD

Ovo je vrlo jednostavno. U potpunosti je isto kao i kod E1 liste.
Za ubacivanje, koristim Dreamset program kojeg se može skinuti ovdje:
http://satupload.biz/downloadfile.php?action=downloadfile&filename=dreamset232.zip&directory=DREAMBOX%20receivers/Tools&

Najbitnije je kod ovog programa postaviti verziju firmware-a na Enigma 2 ver 4




Dalje, dovoljno je skinuti sa neta listu kanala, kliknuti na ikonu Open i selektirati listu.
Nakon toga, klik na Transfer, i write to box.
Nakon ovoga, lista je u Dreamboxu  :)
Za danas je dovoljno, nastavljamo sutra  :D

Van mreže ivansandrastasa

  • Senior clan
  • *
  • Poruke: 116
  • Like: +2/-0

Odg: Sve o DM 800 HD
« Odgovor #4 poslato: 12.11.2010. 22:28:27 »
Narode preuredi sam malo moje odgovore da bi pokolenjima bilo jasnije.

Posto su dosta zastupljeni klonovi ili kako ih mi zovemo kinezi, moj novi DM800HD je bio bez softvera u sebi, naravno vi posto isti kupite povezite ga da vididite mozda vas ima ubacen Firmware.
Posto kao sto rekoh moj nije imao krenuo sam u flesovanje doxa i neprocitajuci upozorenja uvacio sam Firmware za original dox, i kao rezultat moje greske , nakon flesovanja javilo mi se na displeju :
Dream Multimedia
-error !
atwww.dm720.com
*ER01:NO CA FOUND
« Poslednja izmena: 13.11.2010. 01:52:01 ivansandrastasa »

Van mreže scoobydoo

  • Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1786
  • Like: +38/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: Sve o DM 800 HD
« Odgovor #5 poslato: 12.11.2010. 22:48:30 »
Jel to originalni box i,li kinez??

Van mreže ivansandrastasa

  • Senior clan
  • *
  • Poruke: 116
  • Like: +2/-0

Odg: Sve o DM 800 HD
« Odgovor #6 poslato: 12.11.2010. 22:52:05 »
Pa bre matori , placen je 235evra, kao MAC po kutiji pise 00:09:34:42 itd, ja misim da je 99% kinez.
Druge prepoznatljive oznake neznam, sem po ceni  :-[ .

Van mreže scoobydoo

  • Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1786
  • Like: +38/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: Sve o DM 800 HD
« Odgovor #7 poslato: 12.11.2010. 22:56:18 »
Koji je sim unutra?
Ferarri ili sim2.01
Ova 2 sima su najzastupljenija pa eto da znam.
Imaš naljepnicu ispod boxa pa pogledaj što piše na njoj.
Btw, ubacio si 100& originalni image u njega i zbog toga je blokan.
U clonove idu patchirane verzije koje možeš naći na linku kojeg je Vladix ostavio.
napominjem da na tom linku imaš samo image za sim 2.01 kartice

Van mreže scoobydoo

  • Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1786
  • Like: +38/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: Sve o DM 800 HD
« Odgovor #8 poslato: 12.11.2010. 23:15:19 »
Ovako:
Ovdje imaš sve za sim 2.01
http://www.dm800sim2.com/sim2/index.html

ovdje imaš za ferrarri
http://www.8a8f8.com/ubbthreads.php/forum_summary

Pa nemožeš samo tako ubacivati u box što god....
Dok držiš stisnutu tipku paljenja i ka uštekaš Dream u struju, napisat će ti koja je sim kartica unutra a nakon toga verziju ssl-a.....
Ajd prvo to pogledaj što piše.

Van mreže ivansandrastasa

  • Senior clan
  • *
  • Poruke: 116
  • Like: +2/-0

Odg: Sve o DM 800 HD
« Odgovor #9 poslato: 12.11.2010. 23:28:31 »
Nemoj sam ti jos da se nerviras, ali kazem ti da sa stisnutim prekidacem za paljenjem i tako stisnutim ustekam ga u struju odmah se pojavi

Dream Multimedia
-error !
atwww.dm720.com
*ER01:NO CA FOUND

i tolko, koliko ga drzao samo to ostaje na displeju

sada sam video na netu kako izgleda nalepnica za Sim 2.01 ja takvu nalepnicu nemam.
« Poslednja izmena: 13.11.2010. 01:55:27 ivansandrastasa »

Van mreže scoobydoo

  • Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1786
  • Like: +38/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: Sve o DM 800 HD
« Odgovor #10 poslato: 12.11.2010. 23:42:50 »
E sad nastaje problem i dramaturgija jerbo neznamo koji je sim unutra.......
Otvori box i u donjem desnom kutu kod display-a ti je upiknuta sim kartica pa pogledaj što piše na njoj koja je......

Van mreže ivansandrastasa

  • Senior clan
  • *
  • Poruke: 116
  • Like: +2/-0

Odg: Sve o DM 800 HD
« Odgovor #11 poslato: 13.11.2010. 00:05:46 »
E pa danas sam ga kupio i ima kao neku garanciju od 1 godine, znam da ces sad da pomislis pa nosti ga tamo gde si ga kupio, ali nebi bilo interesantno.
Nekako kroz otvore za ventilaciju i lampisom mislim da vidim ovo


jer od ovog potpuno identicno vidim od nalepnice

  DREAM
SIM2.01
insede

ovo sto je boltovano to vidim

ako treba otvaram ga samo kazi, idem po cekic od 5 kg  angry4.gif angry4.gif

Van mreže shockata

  • Senior clan
  • *
  • Poruke: 106
  • Like: +8/-1

Odg: Sve o DM 800 HD
« Odgovor #12 poslato: 13.11.2010. 01:14:44 »
Naravno da kod mene nece nista da prodje iz prve.

Desava se sledece

prilikom uljucenja u stuju bez obzira sto drzim prekidac za paljenje na displeju ispise  error a ispod njega *err01:NO CA FOUND

PREKO nultog kabla, i dream up, uspesno se odradi konekcija i odredi se IP adresa na displeju uspesno se zavrsi ubacivanje imege-a za oko  50minuta ali opet izbacuje istu gresku.
Pokusao sam sa 2 softvera pli-enigma2-jade3-dm800-20090924-6692 i gemini2-460-dm800-200912241409

Prijatelju posto ja imam iskustva sa tim errorom sacu da ti objasnim kako ces ga srediti.

http://www.multiupload.com/68PJYBO9EW

skini taj bootloader i flesiraj box sa njim,skroz je malo ali ozivice ti box.

poslje toga ubaci ovaj image

http://www.dm800sim2.com/sim2/gemini/content/60/20100508/449.html

i ima da radi !!!!  ;D

Van mreže ivansandrastasa

  • Senior clan
  • *
  • Poruke: 116
  • Like: +2/-0

Odg: Sve o DM 800 HD
« Odgovor #13 poslato: 13.11.2010. 01:45:36 »
shockata prijatelju znaci 100000   :notworthy: :notworthy: :notworthy: pohvala za ovaj post, narode 1000%  hello.gif hello.gif hello.gif ova dva fajla resavaju vas muka koje sam ja imao. :taptap: :taptap: :taptap: :taptap: :taptap: :taptap: :taptap:

Pitanje koje sledi je koji Image da se ubaci u DM800.
« Poslednja izmena: 13.11.2010. 03:36:23 ivansandrastasa »

Van mreže VLADIX

  • www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1607
  • Like: +96/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

Odg: Sve o DM 800 HD
« Odgovor #14 poslato: 13.11.2010. 01:55:52 »
pli se ne odvaja od konkurencije na enigma 2
gemini relativno dobar
nabilo tj. dream elite je završen kao projekat, ali još uvijek dobar za korišćenje

možda ipak najbolje gemini