Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

16.04.2024. 07:14:51
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Fenomenalan start košarkaša  (Pročitano 2053 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Fenomenalan start košarkaša
« poslato: 06.08.2010. 11:33:22 »


Fenomenalan start košarkaša

Puna Skenderija je uživala u večerašnjem nastupu naših košarkaša koji su na startu kvalifikacija za Eurobasket 2011. pružili odličnu predstavu te u konačnici i više nego zasluženo rezultatom 86:76 savladali Ukrajinu.
Loše odigrane prijateljske utakmice su nam unijele blagi strah pred početak novog kvalifikacionog ciklusa za Eurobasket no sve je to vrlo brzo večeras zaboravljeno u sjajnoj atmosferi sarajevske Skenderije. Čekala je ova dvorana četiri godine naše igrače i dočekala ih u zaista odličnom izdanju.

Sabit Hadžić je definitivno vratio krajnje prozitivnu atmosferu u ekipu, povratnik Henry Domercant i oporavljeni Ratko Varda su vrlo brzo unijeli sigurnost na terenu, te uz raspoložen ostatak ekipe naša reprezentacija večeras jednostavno nije mogla kiksati. U konačnici je slavila pobjedu rezultatom 86:76.

Iako nisu bili u startnoj petorci, Domercant i Varda su odmah po ulasku na parket donijeli našoj selekciji uvjerljivu prednost. Za samo par minuta su njih dvojica postigli 11 poena što je bilo dovoljno da se odlijepimo na +10 (18:8), te tu prednost zadržimo do kraja prve četvrtine koja je završena 24:14.

Sjajno smo potom otvorili drugu četvrtinu u kojoj smo se vrlo brzo odlijepili na velikih +16 (30:14) no ubrzo smo ušli u kritični period i za samo pet minuta su Ukrajinci smanjili na pet razlike. Tada ih je predvodio večeras sjajni Oleksiy Pecherov, no do poluvremena su Hadžićevi igrači ipak vratili na 45:35.

Početak treće četvrtine je bio poslednji period igre u kojem su gosti smanjili zaostatak na pet poena jer su se potom naši igrači vrlo brzo odlijepili na +14 (69:55) do kraja ovog perioda, te potom u poslednjoj četvrtini bez puno muke zadržali prednost i slavili sa više nego dovoljnih deset razlike, 86:76.

U konačnici je u našoj reprezentaciji sa 18 poena najefikasniji bio Kenan Bajramović, a sa po 16 i 12 su ga pratili Domercant i Varda. Po 11 poena su postigli Nemanja Gordić i Nihad Đedović, dok je kod Ukrajinaca i uopšte na meču najbolji strijelac sa ukupno postignuta 23 poena bio Oleksiy Pecherov.

Drugi večerašnji meč naše grupe B je donio visoku pobjedu Makedonije koja je sa 78:44 ponizila Mađarsku. Makedonci sada imaju dvije pobjede u dva meča, dok po jednu imaju Velika Britanija i naša zemlja. Naredni meč igrače Sabita Hadžića očekuje u nedelju kada od 19 sati igramo kod Mađarske