Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

19.04.2024. 20:18:36
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Honda sprema novi S2000  (Pročitano 2392 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bobo

  • Globalni moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 593
  • Like: +14/-0
  • Pol: Muškarac

Honda sprema novi S2000
« poslato: 22.06.2010. 16:49:23 »
Japanski proizvođač namjerava u skorijoj budućnosti proizvesti novi maleni roadster sa središnje smještenim motorom i pogonom na stražnje točkove. U jednu ruku radiće se o nasljedniku modela S2000, čija je proizvodnja nedavno prestala.

Takođe, ovaj će automobil predstavljati i nasljednika modela Beat, koji je svoj životni put završio još tokom 90-ih godina. prošlog vijeka, pa možemo reći kako će novi model predstavljati svojevrsnu fuziju ova dva automobila.

Insajderi javljaju kako je projekat razvoja već započeo i kako će se glavnina odraditi u hondinom Tochigi centru za razvoj i istraživanje nedaleko Tokija.

Novi će se model temeljiti na poprilično modifikovanoj Jazzovoj platformi, a glavne izmjene će uključivati središnje smješteni motor i pogon na stražnje točkove. Naglasak će biti na maloj masi i voznim karakteristikama, dok pogonski sklop za sada ostaje tajnom, ali najvjerovatnije će se raditi o nekoj vrsti hibridnog pogona.

Kako bi nova Honda mogle izgledati možete vidjeti na priloženom renderu, a dolazak ovog automobila na tržište možemo očekivati za otprilike četiri godine.
Why drink and drive when you can smoke and fly?