Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 12:01:57
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: mogu?e rješenje za "on" ili "strt" problem  (Pročitano 2792 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže strasni_betmen

  • Junior clan
  • *
  • Poruke: 16
  • Like: +0/-0

mogu?e rješenje za "on" ili "strt" problem
« poslato: 29.12.2009. 02:31:53 »
htio bi samo podjeliti savjet i iskustvo, mozda nekome uštedim vrijeme.

imam metabox klon(victory caci, M29W160Et flash). kad sam se poceo zanimat za satelitske, dekodiranje i eksperimentiranje naravno da sam između ostaloga bio ubacio krivi soft u risiver i da mi je risiver zablokirao na "on" ili najviše dogurao do "strt". nakon toga je sljedilo proucavanje jtaga i svega sto ide sa njim. risiver je ozivljen, ispravni flash fajl je spremljen u backup za buduce potrebe i mogao sam se dalje bez brige igrati i sa kljucevima i sa softverom jer sam imao sav materijal i proceduru ozivljavanja.

medjutim, nakon sto nisam gledao satelitsku odredjeno vrijeme, ponovo sam htio pogledati satelitske kanale i na moje iznenadjenje risiver je pokazivao "on" iako je nakon zadnjeg slaganja cijelog softvera sve radilo kako treba. opet sam ponovio poznatu proceduru i ona vise nije ozivljavala risiver. usljedila su citanja raznih foruma, skidanja raznih flasheva i softvera, ali nista nije uspjevalo, dok na odredjenom forumu nisam procitao, u "victory risiveri" sekciji, da se spominju nekakvi NABUBRENI(NADUHNUTI, DEBLJI) KONDENZATORI. otvorio sam metabox. na njemu se nalaze 2 tiskane ploce, jedna sluzi za stvaranje NAPAJANJA za drugu. e, na toj prvoj ploči koja daje napajanje drugoj se nalazilo par KONDENZATORA(oko 1000uF) koji su bili NABUBRENI i nekako zaobljeniji na vrhu. odnio sam risiver elektronicaru da ih zamjeni i risiver je PRORADIO nakon sto sam ponovio svoju proceduru ozivljavanja.

hope it helps!

p.s.
i da, nije nuzno da se risiver nosi elektricaru, ti kondenzatori su dovoljno veliki(barem u mome slucaju) da bi ih se uz malo truda, paznje i dobre lemilice moglo zamjenit i amaterskom rukom. u mome slucaju je vrijednost jednog od njih iznosila 1000uF na 16V, a elektricar je stavio 1000uF na 35V, kondenzatori su elektrolitski
« Poslednja izmena: 29.12.2009. 02:40:33 strasni_betmen »