Informacione tehnologije > Kompjuteri - generalno
Windows 7 Tips and tricks
Maverick:
Kada ste kupili ili inim načinom dobavili Windows 7 mislili ste da ste kupili ediciju koju ste kupil jel tako? E pa nije...
Ovo je trik koji omogućava instalaciju bilo koje edicije Windoesa 7 jer svaki build koji imate je zapravo Ultimate, a s ovim trikićem možete instalirati što želite:
1. Starter
2. Home Basic
3. Home Premium
4. Professional
5. Enterprise
6. Ultimate
Otvorimo iso image bilo kojeg builda windowsa 7 pomoću UltraISO ili PowerISO ili nekog drugog alata za rad s iso datotekama i unutar mape sources obrišemo datoteku ei.cfg i nakon toga snimimo promjene. Time smo zapravo omogućili da se prilikom instalacije windowsa 7 pojavi prozor u kojem možemo odabrati koje izdanje windowsa 7 želimo instalirati.Tako instalirane Widowse aktivirajte nekim aktivatorom/loaderom i to je to. Ja danas probao i radi bez po frke. 0.gif
Maverick:
Iako za windowse 7 postoji tzv. preporučena minimalna konfiguracija, isprobao sam ih i na 2 kompa debelo ispod minimalne konfiguracije, dakle 1 je duron 1.1 sa 512 Mb RAM-a, tj 640 MB RAM-a, ali s integriranom grafikom koju sam stavio na 128 MB tako da je zapravo 512 i radi, radi čak i aero iako sporo ( ali ništa sporije od windowsa xp, a puno stabilnije i s manje rušenja ), a drugi je nećete vjerovat celeron 1.0 sa neponovljivih 384 MB RAM-a i grafikom 64 mb. Isto radi. I jedan i drugi su na matičnim pločama Matsonic zbog kojih sam čupao kosu s glave radi drivera kojih gotovo da na netu uopće nema, a naravno ni jedan od ponosnih vlasnika nije sačuvao instalacijske cd-e. Moje oduševljenje windowsima 7 samo se povećalo jerbo su oni sami ( Bog ih poživio i njih i one koji su ih stvorili još tristo godina najmanje ) pronašli potrebne drivere. Jedini maler u cijeloj priči je što instalacija windowsa na tako sporim strojevima traje čitavu vječnost ( oko 4 sata sa cca 30% updatea i minimumom potrebnih aplikacija ).
Maverick:
Instalacija s USB sticka:
Vjerojatno ste primjetili da sam manje aktivan na forumu i općenito na netu, a razlog tomu je moja želja da se što prije prilagodim novom operativnom sustavu. Jedna od značajki koje sam prokljuvio je instalacija sa sticka i to iz windowsa xp. Dakle jednostavno da jednostavnije nemože bit. Ubodeš stick,pokreneš instalaciju i pratiš korake. Komp odradi sve, ako instaliraš na istu particiju gdje je bio xp, windowsi 7 naprave datoteku windows.old u kojoj ostane sve od xp-a ( dakle xp se nemože bootat, ali ostanu svi dokumenti i slično sa sistemske particije ), ako instaliraš windows 7 na drugu particiju, dobiješ dual boot gdje možeš izabrat windows 7 ili Earlier version Windows ( windows xp ) i možeš podići po želji jedan ili drugi.
Naravno da bi se moglo windows 7 podići sa sticka treba prvo na stick prekopirat dvd od windowsa.
trucker:
--- Citat ---Vjerojatno ste primjetili da sam manje aktivan na forumu i općenito na netu, a razlog tomu je moja želja da se što prije prilagodim novom operativnom sustavu. Jedna od značajki koje sam prokljuvio je instalacija sa sticka i to iz windowsa xp...
--- Kraj citata ---
E pa dečko,ako je ovo razlog zbog kojeg si izostajao,oprošteno ti je. ;):taptap: :taptap:
Ja se ne brinem,ako bilo šta zapne-maverick je tu,nije li tako?
veca:
dobro je da nije nista ozbiljnije hello.gif :occasion14:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju