Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

16.04.2024. 21:38:09
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Uhva?en Lexus LF-A  (Pročitano 2491 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bobo

  • Globalni moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 593
  • Like: +14/-0
  • Pol: Muškarac

Uhva?en Lexus LF-A
« poslato: 25.09.2009. 21:41:16 »
Segment superautomobila dobija novog borca iz japanskih redova – Lexus LF-A uhvaćen je na kultnoj stazi Nordschleife, a pokreće ga V10 motor zapremnine 4.8 litara.
Kao poligon za finalno brušenje superautomobila Toyotinog premium branda, odabran je Nürburgring, što znači da Japanci imaju itekako velike apetite. Vanjština je gotovo potpuno oslobođena krinke i očito je da LF-A vrlo skoro ulazi u serijsku proizvodnju.


Prednji i stražnji odbojnik dobili su konačan oblik, a izduv završava sa tri cijevi, identično kao i na ranije predstavljenom konceptu. Difuzor i stražnji aktivni spojler osiguravaće aerodinamička svojstva pri velikim brzinama, koje će LF-A postizati sa lakoćom.


Glasine govore o snažnom V10 motoru obima 4.8 litara, koji će raspolagati sa petstotinjak konjskih snaga, stoga je jasno na koga Japanci ciljaju. Ferrari, Lambo i slično visoko društvo dobiće opasnog kosookog konkurenta, a svi detalji trebali bi biti poznati nakon službenog predstavljanja na Tokyo Motor Showu sljedećeg mjeseca.
Why drink and drive when you can smoke and fly?