Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

28.03.2024. 09:18:32
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Dokumenti u Googleovoj trazilici  (Pročitano 1281 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže panter666

  • Globalni moderator
  • Super clan
  • *****
  • Poruke: 2025
  • Like: +36/-0
  • Pol: Muškarac

Dokumenti u Googleovoj trazilici
« poslato: 21.09.2009. 23:03:52 »

Usprkos Googleovom naglašavanju prednosti za vlasnike javno objavljenih dokumenata, već se pojavila zabrinutost kod određenog broja korisnika

Google je objavio kako će uskoro početi indeksirati javno objavljene dokumente unutar svojeg servisa Google Docs na koje postoji link s javnih internetskih stranica.

To u osnovi znači da će se takvi dokumenti početi pojavljivati među rezultatima pretraživanja unutar Googleove tražilice. U Googleu ističu kako je to značajna novost za vlasnike javno objavljenih dokumenata obzirom da će biti pristupačniji znatno široj publici. Također se ističe kako će biti indeksirani samo dokumenti koje je vlasnik eksplicitno označi za javno objavljivanje i na koje postoje linkovi sa stranica koje su i inače bile obuhvaćene Googleovim sustavom za pretraživanje.

Usprkos Googleovom naglašavanju prednosti za vlasnike javno objavljenih dokumenata, već se pojavila zabrinutost kod određenog broja korisnika. Naime, korisnik ne može znati da li na njegov dokument postoji link s nekih javno dostupnih stranica, a u Google Docsu nije uvijek jasno označeno da li je pojedini dokument javno objavljen ili nije.