Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

19.04.2024. 21:27:24
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Porsche potvrdio elektri?nog sportaša  (Pročitano 2185 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Porsche potvrdio elektri?nog sportaša
« poslato: 18.09.2009. 01:39:19 »

Hibridna tehnologija i ekološki predznak danas su postali lajtmotiv gotovo svih proizvođača automobila, a na takve trendove nije imun niti legendarni Porsche.

 Iako su svjetsku slavu stekli beskompromisnim sportskim modelima koji i dan danas jednako očaravaju kao i prije par desetljeća, u Porscheu se vraćaju "korijenima". Hibridna tehnologija koju mahom Japanci posljednjih godina propagiraju i promoviraju, vjerovali ili ne ustvari je Porscheov izum.

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je prije punih 109 godina Ferdinand Porsche napravio u potpunosti funkcionalan hibridni automobil, naravno u skladu s ondašnjim tehnološkim dostignućima i metodama. Čini se da se i današnji Porsche odlučio vrati na početak svoje priče te najavljuju ulazak u segment hibridnih i električnih vozila čim tehnologija baterija zadovolji njihove stroge zahtjeve. Porscheova ulaznica u eko-svijet bit će hibridni Cayenne i Panamera koji bi se na tržištu trebali pojaviti krajem 2010., odnosno početkom 2011. godine.

Ipak, Michael Macht, novopečeni šef Porschea tu nestaje već kroz dogledno vrijeme najavljuje električni trkaći model i produkcijsku električnu 911-icu. Izgleda da je vrijeme benzina definitivno iza nas...