Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 11:08:07
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Dosadna svakidašnjica  (Pročitano 2743 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Gox the king of music

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Dosadna svakidašnjica
« poslato: 28.08.2009. 01:40:58 »

PREMIJERKA Jadranka Kosor i ministrica bez portfelja Bianca Matković žestoko su se
posvađale zbog tepiha i ogledala! Kosor navodno ne može "Sanaderovu najdražu ministricu" vidjeti niti nacrtanu, te joj je odmah po dolasku u Banske dvore odlučila dati do znanja tko je gazda. Matković je, prema pisanju Jutarnjeg lista, odlučila dotjerati svoj ured u Banskim dvorima koji je se vizualno nije dojmio pa je naredila da se iz susjedne prostorije u njen ured presele tepih i ogledalo.

Nedugo nakon toga otišla je na godišnji, a kad se vratila tepiha i ogledala više nije bilo. Odgovorna za to je navodno Jadranka Kosor koji je naredila da se namještaj smjesta vrati tamo gdje je bio. Premijerka je na taj način željela pokazati novoj ministrici, za koju su mnogi govorili da je bila druga najmoćnija osoba Sanaderove Vlade, tko je danas glavni u Banskim dvorima.

No, priči tu nije kraj jer Bianca se zainatila i čvrsto odlučila da neće premijerki dozvoliti zadnju riječ. Ministrica bez portfelja stoga je kao čin pobune donijela u Banske dvore vlastiti tepih i u vladinoj ga evidenciji zavela kao privatno vlasništvo. Ali tek nakon što je nazvala Ivu Sanadera da bi se njemu potužila na Kosoričino ponašanje!

"Ne mogu ti pomoći", navodno je svojoj miljenici rekao bivši premijer i savjetovao je da zatraži pomoć od Marine Matulović Dropulić koja u Vladi ima značajan utjecaj ili jednostavno izgladi svoj nesporazum s Kosoricom u četiri oka. Premijerka, međutim, nije bila za primirje i odbila je uopće razgovarati s Biancom Matković pa je trenutno navodno na snazi hladi rat između dvije Sanaderove najdraže političarke.

Van mreže Gox the king of music

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Dosadna svakidašnjica
« Odgovor #1 poslato: 28.08.2009. 01:42:52 »
Kurir: Sanader ima sidu!


"BIVŠI hrvatski premijer Ivo Sanader ima sidu", vrišti naslovnica srpskog tabloida Kurir, koji ne navodi izvor ove informacije. Novinari Kurira razgovarali su sa Sanaderovim liječnicima, ali od njih nisu dobili nikakvu potvrdu da bivši premijer boluje od bilo kakve teške bolesti. "Hrvatski novinari iz većine dnevnih listova, ali i velikih tjednika neslužbeno su nam potvrdili da su i sami čuli da je Sanader teško obolio, ali da još nije bilo službene potvrde o prirodi bolesti", piše srpski tabloid.




"Sanader se povukao zbog neizlječive bolesti"

Kurir u svom tekstu navodi kako se teška priroda Sanaderove bolesti brižno krije od hrvatske javnosti. "Neizlječiva bolest glavni je uzrok njegovog povlačenja s mjesta predsjednika Vlade", tvrdi Kurir pa iznosi "povijest bolesti": "Sanader je početkom kolovoza proveo desetak dana u bolnici s čudnim dijagnozama: najprije da je zaražen teškom zaraznom bolešću, zatim da boluje od legionele, da bi na kraju liječnici presudili - teška upala pluća. Bivši premijer i predsjednik HDZ-a prije nekoliko dana konačno se, nakon mjesec dana izbivanja, pojavio u javnosti, znatno mršaviji, s upalim obrazima i tamnim podočnjacima".

"Najtiražnije dnevne novine na Balkanu", kako se Kurir voli reklamirati, također navode da se nakon njegove ostavke 1. srpnja špekuliralo kako je Sanader otišao jer ga je bilo strah da će završiti kao Ivo Pukanić, nešto više od mjesec dana kasnije mu je pozlilo nakon krstarenja Jadranom.

Razgovarali sa Sanaderovim liječnicima

"Gledajte, sve što vam mogu reći je da je boravio u klinici nekoliko sati. Postavljena mu je dijagnoza akutne upale pluća. U dogovoru s njim i u skladu s njegovom osobnom željom, liječenje je nastavljeno u klinici na Jordanovcu", rekao je za Kurir Goran Tešović koji je Sanadera liječio u klinici Fran Mihaljević. "Sve ostalo je u domeni liječničke tajne i ništa vam više ne mogu reći", podvukao je Tešović.

Novinari Kurira razgovarali su i sa zamjenikom direktora klinike na Jordanovcu Miroslavom Samardžijom. "Test na legionelu pokazao je da Sanader nema tu vrstu upale pluća. To što se pouzdano ne zna koja je bakterija uzrok bolesti, utječe na liječenje. naime, za liječenje upale pluća postoje protokoli po kojima se liječe bolesnici bez obzira na vrstu bakterije. Kao i svi drugi bolesnici s upalom pluća, on dobiva antibiotike iz grupe cefalosporina, koji su u tome dokazano uspješni", rekao je Samardžija.

Van mreže Gox the king of music

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Dosadna svakidašnjica
« Odgovor #2 poslato: 28.08.2009. 01:44:45 »
Kurir ide dalje: Sanader i Jandroković su gayevi


SRPSKI tabloid "Kurir" ide dalje pa su nakon jučerašnjeg "otkrića" da pobjegli hrvatski premijer Ivo Sanader ima AIDS, danas ekskluzivno saznali da su Sanader i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković zapravo homoseksualci. Navodno je, kako piše Kurir, Sanader dobio AIDS "družeći se s muškarcima daleko mlađim od njega".

> Kurir: Sanader ima sidu!

Kao argumente Kurir je podastro slučaj novinara Večernjeg lista Arsena Oremovića koji je prije tri godine dobio otkaz zbog samo "jedne rečenice u kojoj je nagovijestio da premijer voli muškarce". Kurir ne zaboravlja kako se jedini odvažio pitati Sanadera je li gay, televizijski voditelj Aleksandar Stanković. Tada je, podsjeća Kurir, Sanader vrlo nemušto odgovorio na to pitanje.



"Krajem devedesetih nekoliko Sanaderovih oponenata udružilo se u 'prokazivanju' njegovih seksualnih sklonosti tadašnjem šefu stranke, pokojnom Franji Tuđmanu. Za to im je poslužio video-snimka Sanadera i jednog mladog zagrebačkog homoseksualca, nakon zajednički provedene noći u zagrebačkom hotelu 'Sheraton'", piše Kurir dodajući kako je snimku vidjelo nekoliko stranih novinara.

Kurirovi argumenti su i pisanja na hrvatskim forumima, "na kojima je više nego jasno da ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića označavaju kao homoseksualca". Jedan od razloga za to je i činjenica da se hrvatski šef diplomacije hvalio kako ima pristup Sanaderovim VIP prostorijama, piše Kurir.
« Poslednja izmena: 28.08.2009. 01:49:56 mali pjero »

Van mreže Gox the king of music

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Dosadna svakidašnjica
« Odgovor #3 poslato: 28.08.2009. 01:48:54 »
Manji kafići koji žele biti pušački morat će unaprijediti sustav ventilacije



"SVE JE 90 posto dogovoreno", rekao je predsjednik Ceha ugostitelja Zlatko Puntijar o skorom vraćanju cigareta u ugostiteljske prostore. Podsjećamo, Darko Milinović jučer je najavio da će se Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda uskoro mijenjati i dao do znanja da će se u kafićima i restoranima vrlo skoro moći pušiti, a ugostitelji tvrde kako su dosadašnjim tijekom pregovora i više nego zadovoljni.

Manji kafići morat će poboljšati ventilacijski sustav

Ostaje dogovoriti još samo neke tehničke stvari, kaže Puntijar, a uskoro ćemo znati pod kojim će se točno uvjetima moći pušiti u zatvorenim prostorima. Kabine za pušače, o kojima je svojevremeno govorio Milinović kad su izmjene zakona prvi put najavljene, vjerojatno su otpale iz više razloga, među kojima prednjači skupa cijena i nepraktičnost implementacije u manje prostore. Za ugostiteljske prostore koji su veći od 50 metara kvadratnih dileme nema - organizirat će se poseban prostor za pušače.

Pitanje je samo na koji način će se pušenje regulirati u manjim lokalima. Zasad se čini da će manji kafići i restorani moći birati žele li se opredijeliti za pušačku ili nepušačku klijentelu, čime Ministarstvo zdravstva navodno nije oduševljeno s obzirom da je jasno kako će se svi odlučiti za pušače. Stoga se uvode neki dodatni tehnički uvjeti koje će takvi lokali morati ispuniti, među kojima je najvažnija nadogradnja ventilacijskog sustava.

Što ćemo s trgovačkim centrima?

U deset posto detalja koje ugostitelji i Ministarstvo zdravstva još nisu dogovorili je tretman lokala koji su smješteni u velikim trgovačkim centrima. Oni predstavljaju problem jer je očito da se pravilo o kvalitetnijoj ventilaciji ne može primijeniti, s obzirom da se uglavnom radi o otvorenim prostorima unutar zgrade centra, a iz istog je razloga problem napraviti odvojeni prostor za pušače jer cijeli kompleks trgovačkog centra ima jedinstven ventilacijski sustav.

Hrvatska jedina zemlja koja odustaje od zabrane pušenja

Kad do promjene zakona dođe i cigarete se vrate u kafiće i restorane, Hrvatska će postati jedina europska zemlja koja je odustala od zakona o zabrani pušenja i to samo dva mjeseca nakon što je uveden! Ugostitelji su zbog ovog zakona prosvjedovali i u ostalim europskim zemljama u kojima je zakonski uvedena potpuna zabrana pušenja, ali mišljenje vlade nisu uspjeli promijeniti. Na ruku hrvatskim ugostiteljima, međutim, ide globalna kriza i loša gospodarska situacija zbog koje si država ne može dopustiti smanjenje proračunskih prihoda, a sasvim je jasno da će ugostitelji s manjom zaradom manje doprinositi proračunu.