Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 07:23:35
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: CITROËN C3 Picasso “Monovolumen godine”  (Pročitano 2562 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

CITROËN C3 Picasso “Monovolumen godine”
« poslato: 20.08.2009. 02:00:26 »

CITROËN C3 Picasso proglašen je “Monovolumenom godine” na Auto Express New Car Awards 2009. Utjelovljujući najbolje od Citroënove “Créative Technologie”, inovativni “Spacebox” impresionirao je prestižne članove žirija simpatičnim izgledom, velikom praktičnošću, inteligentnom koncepcijom i prostranošću koja je vodeća u klasi.

S ovim posljednjim priznanjem, CITROËN C3 Picasso je za sad skupio već četiri impresivne nagrade: “Obiteljski automobile godine” u izboru Top Gear-a, “Najbolji monovolumen” na What Diesel”s Car of the Year Awards i “Dizajn godine” u izboru Fleet World Honours.

David Johns, urednik časopisa Auto Express rekao je: “Ključ uspjeha modela CITROËN C3 Picasso leži u unutrašnjosti koja je velika i dovoljno inteligentna da posrami automobile više klase. Dizajneri kompanije dobili su iskustvo razvijajući CITROËN Xsara Picasso i C4 Picasso modele, te su ga sada primjenili na manje pakovanje.”

Generalni director Citroën UK, Gary Savage, komentirao je: “S još jednom nagradom pod pojasom, CITROËN C3 Picasso osvojio je srca i duše i novinara i javnosti. Praktično nepobjediv u usporednim testovima, brzo se postavio kao najpoželjniji model u svojoj klasi: CITROËN C3 Picasso postao je referenca u ovom konkurentnom segmentu".