Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 06:32:55
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Tehni?ke karakteristike mobitela  (Pročitano 9967 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Tehni?ke karakteristike mobitela
« poslato: 14.08.2009. 16:07:36 »
Sony Ericsson W350i - test / recenzija / tehničke karakteristike / slike / video
Sony Ericsson





Poklopac u retro stilu

Sony Ericsson W350i - W350i je izuzetno tanak telefon iz Walkman serije koji uz vrlo pristupačnu cijenu donosi i neke staro-nove zanimljivostiW350i je izuzetno tanak telefon iz Walkman serije koji uz vrlo pristupačnu cijenu donosi i neke staro-nove zanimljivosti
Sa zatvorenim poklopcem W350i izgleda kao neki moderan MP3 player, a ne kao telefon. Na prednjoj strani poklopca nalaze se sve funkcijske tipke koje su potrebne za upravljanje Media playerom ili FM radijem.
A iznad se nalazi zaslon. I to je sve. Minimalistički, lijepo. Isto je i sa stražnje strane. Ravna ploha u koju se uklopio maleni objektiv fotoaparata i na dnu rupice koje daju do znanja da je ispod zvučnik.
W350i dolazi u čak četiri kombinacije boja – crnoj s narančastim ili plavim detaljima, ledenoplavoj sa srebrnim detaljima i grafitnobijeloj s crnim detaljima. I sve kombinacije izgledaju odlično.

Nesretni poklopac
Otvaranjem tankog poklopca otkriva se alfanumerička tipkovnica i funkcijske tipke s joystickom. Sada uviđamo da je poklopac ustvari samo šminkerski dodatak, bez stvarne vrijednosti. Naime, tipke na njemu nisu aktivne, odnosno rade samo kada je poklopac zatvoren jer njihovim pritiskanjem u stvari pritišćemo na tipke na alfanumeričkoj tipkovnici koje u trenutku kad je poklopac zatvoren postaju funkcijske tipke za FM radio i Walkman aplikaciju. A sam telefon postaje izuzetno nezgrapan. Podsjeća na stare preklopnjake poput Ericssona T10 ili T18. Osim toga, nakon nekog vremena testiranja činilo nam se kao da sam poklopac gubi svoju rigidnost i pitamo se dokle će izdržati. Poklopac, doduše, može biti aktivan ili ne, tako da se njegovim preklapanjem odgovara ili završava poziv, no bilo bi nam draže da ga uopće ne moramo otklapati, što nažalost nije slučaj, bilo da želimo nekog nazvati ili primiti poziv.
Kada je poklopac preklopljen, Walkman tipke na njemu mogu se zaključati malenim slide gumbom na vrhu telefona, kako se ne bi nehotice u džepu ili torbi pokrenula glazba.
Alfanumerička tipkovnica ugodno je raspoređena, no joystick u ravnini s tipkom za potvrdu ponekad zna živcirati, tako da treba biti pažljiv kod kretanja izbornikom. Izbornik je klasičan za Sony Ericsson – pregledan, lijep i intuitivan. Starijeg je tipa, gdje postoji funkcijska tipka na tipkovnici za povratak na prethodni stupanj izbornika, a ne kao kod novijih, gdje se na zaslonu iznad neke od funkcijskih tipaka pojavi naziv 'povratak'.

Ostale vrijednosti
Zaslon prikazuje 176x220 točaka i 262.144 boja. Fotoaparat ima rezoluciju od 1.3 megapiksela i ne posjeduje autofokus mehanizam. W350i opremljen je bluetooth bežičnom vezom. Spomenimo još i nezaobilaznu Track ID aplikaciju. Telefon dolazi s M2 memorijskom karticom kapaciteta 512 MB, što baš i nije mnogo za jedan glazbeni telefon, no utjeha je da se memorija može proširiti kapacitetnijim karticama, a u međuvremenu će nas zabavljati FM radio s RDS-om. Zvučnik sa stražnje strane izuzetno je jak, što i dolikuje Walkman telefonu. Naravno, uz telefon dolaze i vrlo kvalitetne i lijepe stereoslušalice.

Sony Ericsson W350i - ZaključakZaključak
W350i je vrlo elegantan telefon koji na prvi dojam stvara poklonike i izaziva wau efekt, no nakon kraćeg druženja s telefonom dolaze na površinu i neki konstrukcijski kompromisi poput šminkerskog poklopca. No nepobitno je da W350i za uloženo daje mnogo.

ZA I PROTIV:
+ elegantan dizajn
- klimav poklopac bez prave funkcijske vrijednosti, malo memorije u paketu

KONKURENCIJA:
LG KM330

Telefon koji tek stiže na tržište, no idejno je vrlo sličan Sony Ericssonu W350i čiji trend slijedi.


http://www.youtube.com/watch?v=nRIurHLRzqk




   
Frekvencija
        900 / 1800 / 1900         900 / 1800 / 1900    
Dimenzije
        104 x 43 x 11         104 x 43 x 11    
Masa (g)
        75         75    
Zračenje - SAR (W/kg)
        1,46         1,46    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-poly 780 mAh         

Li-poly 780 mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        300         300    
Vrijeme na čekanju (h)
        7         7    
EKRAN
   
Ekran u boji
        da         da    
Rezolucija ekrana
        176 x 220         176 x 220    
Broj boja ekrana
        262.144         262.144    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        1000         1000    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        14 + 512         14 + 512    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        da         da    
Mp3 player
        da         da    
Video
        da         da    
Radio
        da         da    
KAMERA
   
Rezolucija
        1,3 megapixela ( 1280 x 1024 )         1,3 megapixela ( 1280 x 1024 )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        da         da    
Hrvatski izbornik
        da         da    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
        ne         ne    
Bluetooth
        da         da    
GPRS
        da         da    
EDGE
        da         da    
INTERNET
   
WAP
        da         da    
MMS
        da         da    
e-mail
        da         da    
OSTALO
   
Java
        da         da    
Organizator
        da         da    
Glasovno upravljanje
        ne         ne    
Posebnosti
        -         -    
Testirano u MobilMediji #
        101/102         101/102    
GDJE KUPITI
   Cijena         1.299 kn         1.299 kn    
Info         

Sony Ericsson

062/ 000 000

        

Sony Ericsson

062/ 000 000

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Tehni?ke karakteristike mobitela
« Odgovor #1 poslato: 14.08.2009. 16:12:29 »
 Sony Ericsson Xperia X1 - test / recenzija / tehničke karakteristike / slike / video
Sony Ericsson

Opasno ozbiljan

Sony Ericsson Xperia X1 - Sony Ericsson nije izbacio ozbiljan poslovni telefon već zaista dugo. Njihova P serija bila je vrlo popularna, a zadnja inačica pod imenom P1 izašla je polovicom 2007. godine. Sada je konačno došla toliko očekivana Xperia. pa krenimo i pogledajmo štoSony Ericsson nije izbacio ozbiljan poslovni telefon već zaista dugo. Njihova P serija bila je vrlo popularna, a zadnja inačica pod imenom P1 izašla je polovicom 2007. godine. Sada je konačno došla toliko očekivana Xperia. pa krenimo i pogledajmo što
Prvo da razjasnimo neke stvari. Xperia X1 nije nasljednik popularnog P1. Iako su oba uređaja poslovna, treba ih svrstati u dvije zasebne kategorije. Razlog tome je različita funkcionalnost, a posebno koncept uređaja. Svi modeli P serije bili su napravljeni za poslovne ljude, no imali su Symbian UIQ operativni sustav. Xperia je pak prvi model Sony Ericssona koji pokreće Windows Mobile operativni sustav. Nema sumnje da je Xperia sasvim nova linija Sony Ericssona koja će pokušati pridobiti što više poslovnih korisnika i od koje možemo puno očekivati.

Novi koncept
Već pri prvom kontaktu s ovim uređajem shvatit ćete da se kvalitetom izrade ubraja u sam vrh današnje mobilne telefonije. Kompaktno kućište od crnog brušenog aluminija i srebrnog okvira daje mu čvrstoću i robustnost, a crna boja naglašava da je riječ o "opasnom stroju". Jedina zamjerka koju možemo dati vanjskom izgledu je debljina uređaja, koja, budimo realni, mora biti takva i eventualno težina zbog materijala od kojih je napravljen. Uređajem dominira veliki zaslon ispod kojega se nalaze čudne tipke. Čudne su iz razloga jer su takvoga oblika i tako poslagane da u svakom trenutku pogled na njih daje naslutiti da se radi o nečemu gdje je X glavna oznaka. U sredini je optička centralna tipka pravokutnog oblika koja djeluje kao touchpad na prijenosnom računalu. Laganim dodirom prsta pomičete, a pritiskom potvrđujete zadanu funkciju. Osim toga, moguće je i klasično kretanje s tipkama koje se nalaze oko centralne tipke. Tek sada dolazimo do glavnog dijela. Laganim pomakom gornjeg dijela uređaja udesno oslobađa se velika i pregledna srebrna QWERTY tipkovnica za vrlo lako pisanje tekstualnih poruka ili poruka elektroničke pošte. Na ovom uređaju je definitivno najljepša tipkovnica koju smo vidjeli kod mobilnih telefona. Srebrna s bijelim i plavim osvjetljenjem djeluje toliko hi-tech da nas je jednostavno ostavila bez teksta. Ako vas buni ovakav način pisanja na mobilnom telefonu, ne brinite. Nakon samo nekoliko sati korištenja shvatit ćete da je alfanumerička tipkovnica nešto puno kompliciranije od tipkovnice kakvu ste navikli koristiti svakodnevno na osobnom računalu. Tipke su dovoljno velike, razdvojene i kratkog hoda te je vrlo lako služiti se njima. Xperia X1 je zakrivljenog oblika. Iako to ne primjećujete dok je uređaj zatvoren, kada oslobodite tipkovnicu, shvatit ćete o čemu je riječ. Njegov zakrivljen oblik daje mu jedinstven izgled kakav još nismo imali prilike vidjeti na mobilnom telefonu. Inovativno dizajnersko rješenje koje izgleda odlično te još k tome olakšava korištenje i pisanje.






   
Frekvencija
        900 / 1800 / 1900         850/900/1800/1900/3G    
Dimenzije
        104 x 43 x 11         111x53x17    
Masa (g)
        75         158    
Zračenje - SAR (W/kg)
        1,46         ?    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-poly 780 mAh         

Li-Ion 1500 mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        300         500    
Vrijeme na čekanju (h)
        7         10    
EKRAN
   
Ekran u boji
        da         da    
Rezolucija ekrana
        176 x 220         800x480    
Broj boja ekrana
        262.144         65536    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        1000         ?    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        14 + 512         256 RAM + 512 + microSD    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        da         da    
Mp3 player
        da         da    
Video
        da         da    
Radio
        da         da    
KAMERA
   
Rezolucija
        1,3 megapixela ( 1280 x 1024 )         3,2 megapixela ( 2048x1536 )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        da         ne    
Hrvatski izbornik
        da         ne    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
        ne         da    
Bluetooth
        da         da    
GPRS
        da         da    
EDGE
        da         da    
INTERNET
   
WAP
        da         da    
MMS
        da         da    
e-mail
        da         da    
OSTALO
   
Java
        da         ?    
Organizator
        da         da    
Glasovno upravljanje
        ne         da    
Posebnosti
        -         Procesor: Qualcomm MSM7200 528MHz    
Testirano u MobilMediji #
        101/102         106/107    
GDJE KUPITI
   Cijena         1.299 kn         ?    
Info         

Sony Ericsson

062/ 000 000

        

Sony Ericsson

062/ 000 000

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Tehni?ke karakteristike mobitela
« Odgovor #2 poslato: 14.08.2009. 16:16:13 »


Samsung M7500 Armani - test / recenzija / tehničke karakteristike / slike / video
Samsung

Bez diskrecije

Samsung M7500 Armani - Novi Armani definitivno nije za one koji žele ostati nezapaženiNovi Armani definitivno nije za one koji žele ostati nezapaženi
Armani. Rijetko tko nije čuo za slavnog kreatora čije je ime u svijet mobilnih telefona ušlo putem vrlo uspješnog Samsunga P520 Armani. Kako je ovo bio jedan od prvih modela Samsunga sa zaslonom osjetljivim na dodir, pažnja koju je privukao bila je ogromna. Dodajmo tome još i izuzetno atraktivan dizajn, vrlo praktično sučelje i zvijezda je bila rođena. Više od godinu dana kasnije Samsung i Armani su ponovno udružili snage kako bi mobilni svijet obogatili za još jedan "telefon s potpisom" – M7500 Armani.

Emporio, ne Giorgio
Za razliku od odličnog P520 koji je nosio oznaku Giorgio Armani, na M7500 nalazimo logo branda Emporio Armani. Razlika između ove dvije marke u svijetu mode je vrlo velika. Dok proizvodi koji nose naziv Giorgio Armani predstavljaju vrh ponude ove poznate kreatorske kuće, iza potpisa Emporio Armani krije se kolekcija proizvoda namijenjena mlađim kupcima koja je ujedno i osjetno jeftinija. Emporio Armani danas, realno gledano, ne predstavlja neku veliku ekskluzivu. Primjerice, dok odijela Giorgio Armani stoje od 7000 kuna na više, sunčane naočale Emporio Armani mogu se kupiti već za oko 1000 kuna, a niti satovi nisu osjetno skuplji. To je samo jedan od signala kako M7500 svojom cijenom i koncepcijom cilja na nešto manje platežno moćnu i mlađu populaciju, nego što je to bio slučaj kod modela P520. Konkretno, cijena modela M7500 s 2699 kn gotovo je dvostruko niža od cijene koju je P520 postizao kada je stigao na tržište.

Unatoč tome što nosi oznaku jeftinijeg Armanijevog branda, M7500 svom se snagom trudi kako bi bio ekskluzivni mobilni telefon. To je vidljivo već i po samoj kutiji koja je vrlo ekskluzivna, elegantna i maštovito dizajnirana. Kupac u njoj, osim telefona, nalazi i vezicu te slušalice s oznakama Armani.

Plastični candybar
Suprotno trendovima kod Samsunga, novi Armani nije klizni niti telefon osjetljiv na dodir, već klasičan candybar primjerak. Njegov dizajn nije baš za svakoga. Želite li nešto diskretno, zaboravite na M7500, jer ovaj telefon nipošto ne pokušava sakriti svoj "Armani pedigre". Veliki natpisi Emporio Armani nalaze se na prednjoj i na bočnoj strani telefona, dok stražnji dio krasi veliki logo ove marke. Telefon je u potpunosti izrađen od plastike, što je neobično za telefon koji želi biti ekskluzivan, no stvar spašavaju neki dijelovi,  poput tipkovnice, koji podsjećaju na metal. S 12 milimetra telefon je iznimno tanak, a s 91 gramom mase prilično lagan. Zaslon M7500 je u usporedbi s kliznim modelima Samsunga prilično malen, no na telefon klasične koncepcije zbog tipkovnice jednostavno je nemoguće ukomponirati veliki zaslon, a da telefon zbog toga bude ne prevelik ili tipke premale. Unatoč manjim dimenzijama, slika je odlične kvalitete i ne blijedi previše na suncu. Razlučivost zaslona je 240x320 piksela. Na stražnjoj se strani iznad EA loga nalazi fotoaparat maksimalne razlučivosti 3 megapiksela s automatskim fokusom. Dovoljno za zahtjeve većine korisnika. Bočna strana telefona s velikim Emporio Armani logom s takozvanim noćnim efektima je priča za sebe (vidi okvir).

Samsung M7500 Armani - Orao na baterijeOrao na baterije
Izbornik, odnosno sučelje telefona je zasnovano na klasičnom Samsungovom sučelju, koje je za M7500 dodatno modificirano. Prva razlika koju smo primijetili jest da je pokazivač stanja napunjenosti baterije zapravo EA logo – orao. Kada se telefon nalazi u stanju čekanja, na zaslonu je prikazana i traka s kraticama za brzi pristup nekim funkcijama (moguće ih je zamijeniti). Izbornik može biti prikazan u dva načina – V načinu koji nije previše praktičan te klasičnom načinu s ikonicama poredanim u mrežu 3x4.

Kada su funkcije u pitanju, M7500 ničim posebno ne oduševljava, no zato niti ne zaostaje za drugim telefonima ove cjenovne klase. Pored već spomenutog fotoaparata koji nema bljeskalicu, M7500 donosi sve što se očekuje od prosječnog modernog mobilnog telefona. Kapacitet memorije iznosi 116 MB. Telefon ima i FM radio, a vrlo pohvalno je što posjeduje i klasičan 3,5 mm ulaz za slušalice. Kada smo već kod glazbe, spomenimo i odličan zvuk zvučnika telefona. Unatoč osvijetljenim bočnim stranicama (vidi okvir), baterija traje dovoljno dugo. U našem slučaju oko tri do četiri dana uz prosječno korištenje. Odličan rezultat usporedimo li M7500 sa Samsungovim prosjekom.

Što je to diskrecija?
M7500 definitivno nije za svakoga. Ovaj telefon ne zna što je diskretan nastup, čime odmah u startu gubi mnogo potencijalnih kupaca. U količini Emporio Armani natpisa i oznaka se svakako pretjeralo, no fanatični obožavatelji ove modne marke doći će na svoje. Svijet mode je nekima od nas ionako enigma, možda ovako nešto postane IN. Uostalom, mi ovdje pričamo o nekoliko natpisa, a svojedobno je modna ikona bila torbica čiji se kompletan dizajn svodio na ponavljanje loga marke po čitavoj njenoj površini.

Okvir : Night Effect
Najzanimljiviji dizajnerski detalj koji će se nekima izuzetno svidjeti, dok će druge potjerati i šokirati, je veliki Emporio Armani logo i crta koji se protežu čitavom lijevom bočnom stranom telefona. Crta bez natpisa se nastavlja i preko gornje i donje bočne strane telefona sve do polovice desne. Trik nije u samom natpisu ili pak u crti, već u tome što se krije iza njih. Ovo su Night Effects kojima se Samsung ponosno hvali na kutiji u kojoj dolazi telefon. Naime, kada je telefon aktivan, natpis i crta svijetle u boji (moguće je birati između plave, crvene i zelene), a kada telefon prima poziv, svjetlo izrazito pulsira. Svjetlo na natpisu i crti je izrazito jako (iako se može namjestiti i njegov intenzitet) te je po noći uočljivo i s nekoliko desetaka metara udaljenosti. Jasno je kako ova funkcija nije baš za svakoga, pogotovo za one koji ne žele biti upadljivi. S druge strane, nekim mlađim korisnicima ovo će se itekako svidjeti.

Plus i minus:
+ Night Effects (kome se sviđa)
+ dimenzije
+ baterija

- Night Effects (kome se ne sviđa)
- pretjerane oznake Armani
- zvuk i ulaz za slušalice

KONKURENCIJA:
Samsung P520 Armani
Iako je P520 model na odlasku, još ga je moguće naći po trgovinama, a cijena je pala i u međuvremenu se približila cijeni s kojom starta M7500. Ovi telefoni su konkurencija isključivo zbog Armani natpisa. Sve ostale sličnosti su sasvim slučajne. Zapravo, nema ih.


Frekvencija
        900 / 1800 / 1900 / 3G         900 / 1800 / 1900/ 2100    
Dimenzije
        109 x 55 x 16         114.9 x 47.4 x 11.95    
Masa (g)
        119         91    
Zračenje - SAR (W/kg)
        ?         0,328    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-Poly 900 mAh         

Li-Ion 960 mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        370         400    
Vrijeme na čekanju (h)
        7         2,5    
EKRAN
   
Ekran u boji
        da         da    
Rezolucija ekrana
        240 x 320         240x320    
Broj boja ekrana
        262.144         262.144    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        mem         1000    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        8.000         120 + MicroSD    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        da         da    
Mp3 player
        da         da    
Video
        da         da    
Radio
        da         da    
KAMERA
   
Rezolucija
        3,2 megapixela ( 2048 x 1536 )         3.2 megapixela ( )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        da         da    
Hrvatski izbornik
        da         da    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
        da            
Bluetooth
        da         da    
GPRS
        da         da    
EDGE
        ne         da    
INTERNET
   
WAP
        da         da    
MMS
        da         da    
e-mail
        da         da    
OSTALO
   
Java
        da         da    
Organizator
        da         da    
Glasovno upravljanje
        da         ne    
Posebnosti
        -         -    
Testirano u MobilMediji #
        97            
GDJE KUPITI
   Cijena         4.399 kn         2699 kn    
Info         

Sony Ericsson

062/ 000 000

        

Europatrade mobile

01 / 2005 655

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Tehni?ke karakteristike mobitela
« Odgovor #3 poslato: 14.08.2009. 16:18:08 »



Samsung SGH-D880 - test / recenzija / tehničke karakteristike / slike / video
Samsung

Jedan telefon, dva operatera

Samsung SGH-D880 - Dva telefona u džepu su izvan mode. D880 omogućuje simultani rad s dvije SIM kartice uz maksimalnu ergonomiju. Dva telefona u džepu su izvan mode. D880 omogućuje simultani rad s dvije SIM kartice uz maksimalnu ergonomiju.
Još krajem devedesetih, kada je GSM tržište prolazilo kroz veliku ekspanziju i kada se pojavio novi operater, započela je moda nošenja dva telefona. Tada je glavni razlog te pojave ležao u principu: jedan za VIP, drugi za Cronet. I već tada je tržište ponudilo odgovor na taj problem. Jeftini adapteri koji su se ugrađivali u SIM utor omogućavali su korištenje dvije kartice. Jedini problem bio je u tome što je telefon u jednom trenutku mogao raditi samo s jednom, a da bi se prebacilo na drugu liniju, bilo ga je potrebno isključiti. Mnogima je to brzo dosadilo. No već 2000. godine na tržište stiže prvi telefon koji je podržavao rad s dvije kartice. Bio je to finski Benefon Twin. No Benefon je brzo postao dio povijesti a isto se dogodilo s njegovim modelom koji nije ostvario očekivanu popularnost. Činilo se da za modele s dvije kartice nema budućnosti, no prošle godine na tržište stižu jeftini kineski modeli koji odlično rade s dvije SIM kartice. A sada se u čitavu priču konačno ponovno uključio i jedan veliki GSM igrač.

Dva telefona u jednom
Iako nije prvi proizvođač koji nastupa s ovakvim konceptom, Samsung je ponovno odabrao odličan timing. Novi operateri uporno snižavaju cijene tako da mnogi korisnici razmišljaju o prelasku na neku drugu mrežu. Ipak, većina ne želi istodobno ostati bez usluga svojeg starog operatera. Kako se mnogima jednostavno ne da „gnjaviti“ s dva telefona, D880 s podrškom za dvije SIM kartice predstavlja idealno rješenje. Novi Samsung pozdravit će i mnogi koji uz privatni, posjeduju i poslovni telefon i broj. I njima bi D880 mogao osjetno olakšati život.
A kako čitava stvar funkcionira? Ispod baterije, na uobičajenom mjestu, nalaze se dva utora za kartice, označeni kao SIM 1 i SIM2. Nakon prvog umetanja kartica i uključivanja telefona, pojavljuje se izbornik u kojem se bira način rada s dvije kartice. Korisnik tako može odabrati koja kartica je glavna, te uključiti ili isključiti bilo koju od dvije kartice. Nakon prvog umetanja, ovaj izbornik se više neće pojavljivati, no korisnik mu u svakom trenutku može pristupiti putem glavnog izbornika i naknadno promijeniti redoslijed kartica i isključiti ili uključiti pojedinu od njih. Nakon namještanja postavki u uvodnom izborniku, na zaslonu se pojavljuje uobičajena slika za Samsung. Jedine razlike: na zaslonu su dva naziva operatera, od kojih je onaj glavni istaknutiji, te dva indikatora jačine GSM signala.

Samsung SGH-D880 - Ergonomsko rješenjeErgonomsko rješenje
Koja kartica je u kojem trenutku glavna, to ne igra neku važniju ulogu. Obje linije su u potpunosti funkcionalne. Korisnik u bilo kojem trenutku, bez obzira koja je linija glavna, može primiti poziv ili SMS poruku s obje linije. Štoviše, razgovara li korisnik na jednu liniju, uvijek može također primiti i poziv ili SMS poruku na drugoj. Biranje s koje će linije korisnik uputiti odlazni poziv vrlo je jednostavno riješeno. Tijekom svakog biranja na dnu zaslona nalaze se oznake za obje linije, a odabir one s koje će poziv biti upućen vrši se diskretnom tipkom na boku telefona. Vrlo jednostavna radnja koja gotovo instantno prelazi u rutinu. I slanje SMS-a funkcionira na istom principu. I to je uglavnom to, po svim ostalim detaljima D880 se ne razlikuje od tipičnog Samsunga.
Svojim dizajnom, oblikom i dimenzijama D880 podsjeća na Samsungove uspješnice D500 i D800, a s ovim potonjim i dijeli velik broj karakteristika. Jasno je, kako bi telefon funkcionirao s dvije kartice, u njegovoj unutrašnjosti mora biti nešto više elektronskih sklopova i komponenata nego u uobičajenom telefonu. Stoga D880, poput recentnih bestselera iz Koreje, nije tanak. Ipak, svojim dimenzijama D880 nimalo ne iskače od prosječnih telefona s kliznim mehanizmom, i ničime ne otkriva da se ovdje zapravo radi o dva telefona u jednom. Isto vrijedi i za masu. Ona je s 113 grama samo nešto veća od mase najlakših Samsungovih high-end modela. Posebna pažnja je, tipično za Samsung, posvećena kvaliteti izrade i materijala. Posebnost D880 u odnosu na prosječni model Samsunga: za stražnji i bočni dio, dakle pokrov baterije i okolni oklop telefona, korištena je plastika s reljefnim uzorkom koja na prvi pogled podsjeća na finu kožu. Tek nakon dodira postaje jasno da se ovdje radi o plastici.

Odličan zaslon, dobar fotoaparat
D880 koristi odličan zaslon. Njegovih 240x320 piksela dobro je poznato svim korisnicima skupljih Samsungovih modela. Oni koji su upoznati s ovim zaslonom dobro znaju da se radi o jednom od najkvalitetnijih predstavnika svoje klase. Za razliku od nekih novijih modela koji koriste novo korisničko sučelje Espresso, D880 se zadovoljava sa sad već starim izbornikom. Unatoč tome što nije najnoviji, intuitivni i pregledni izbornik oduševljava svojom ergonomijom. U sada već starom izborniku, D880 ima ugrađenu i jednu novu funkciju. Naime, u nekoliko posljednjih modela Samsunga korisnik konačno može birati između različitih profila rada i zvonjave (vidi okvir).
Kao što je to slučaj sa zaslonom, i u drugim karakteristikama D880 se pozicionira vrlo blizu Samsungovim high-end rješenjima. Tako je i s fotoaparatom. On ima razlučivost od tri megapiksela i automatski fokus. Kvaliteta slikanih fotografija je dobra, pod uvjetom da su i svjetlosni uvjeti dobri. Opadanjem razine svjetla ovaj Samsungov fotoaparat gubi na kvaliteti nešto brže nego što to čine primjerice usporedivi fotoaparati na modelima Sony Ericssona. Jedini veći nedostatak je činjenica da nema bljeskalicu. Fotoaparat snima i video maksimalne veličine 352x288 piksela. Za pohranjivanje snimki, fotografija, glazbe, MMS, e-maila te svega čemu treba memorije, rezervirano je oko 50 MB. Memoriju je moguće dodatno proširiti microSD karticom. Za dodatnu zabavu zadužen je i FM radio.

Samsung SGH-D880 - Baterija radi za dvaBaterija radi za dva
Kod trajanja baterije D880 ne nalazimo veće zamjerke. S obzirom na to da telefon simultano radi s dvije kartice i tako u stand by načinu rada troši osjetno više energije, dva do tri dana bez punjenja sasvim su očekivani rezultat usprkos velikom kapacitetu od 1200 mAh. Jedini problem: povećani broj razgovora koji troše osjetno više energije. Dakle, ako posjedujete dva telefona i mnogo razgovarate na oba, D880 bi mogao imati mnogo posla, što bi moglo pridonijeti i ubrzanom trošenju baterije. A kad smo kod baterije, spomenimo i jedini realni nedostatak D880 u odnosu na alternativu s dva telefona. Kada se baterija na D880 istroši, telefon je isključen. Kada se baterija na jednom od dva telefona istroši, još uvijek vam kao alternativa ostaje onaj drugi, još uvijek ste dostupni. Sve ostalo govori u korist D880.
D880 predstavlja odlično rješenje za gužvu u džepovima. Ovaj telefon je nagovještaj da bi nespretno (ne)snalaženje s dva telefona kroz dogledno vrijeme moglo postati stvar prošlosti. Nakon što je princip s dvije kartice prihvatio Samsung, konkurencija zasigurno neće spavati, ubrzo će uslijediti „dvostruki telefoni“ s drugim renomiranim potpisima, bez obzira koliko se to ne sviđa najjačim operaterima koji su dio svog profita do sada ostvarivali zahvaljujući činjenici da se mnogima nije dalo „petljati“ s dva telefona.
Osim što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u načinu na koji se pristupa mobilnoj komunikaciji, D880 oduševljava jednostavnim i ergonomičnim načinom kojim rješava korištenje dvije SIM kartice. Uza sve to, telefon je odlično opremljen, a niti cijena mu nije pretjerana. Za cifru koliko stoji D880, nemoguće je dobiti dva ovako dobro opremljena telefona.

Konačno profili
Unatoč tome što su profili kod većine proizvođača uobičajeni već godinama, Samsung je na uvođenje profila čekao sve donedavno. D880 ima ugrađene profile, a korisnik može birati između: „normalno“, „bešumno“,“vožnja“, „sastanak“, „vani“ i „bez mreže“. Ovaj posljednji način rada bio bi vrlo koristan tijekom leta u avionu, kada su uobičajeni elektronski uređaji dopušteni odmah nakon faze uzlijetanja, dok je mobitel tabu za vrijeme čitava trajanja leta. Kažemo bio bi koristan, kada bi stjuardese imale malo više tolerancije i znanja o Samsungovim novitetima (ovo više i nije neki novitet, s obzirom da se ova opcija u Samsungovim modelima pojavljuje već duže od godinu dana). Ovako sve završava na uobičajenom strogom upozorenju: gospodine, isključite mobitel!

Samsung SGH-D880 - PLUS I MINUS:PLUS I MINUS:
+ dva SIM utora
+ odlična ergonomija
+ zaslon

- debljina

KONKURENCIJA:
NEMA

Jeftini kineski modeli koji uz D880 jedini omogućavaju simultani rad s dvije kartice su, s gledišta kvalitete, kilometrima udaljeni od Samsunga. Većina u Hrvatsku dolazi polulegalno te ih je teško naći u slobodnoj prodaji.



   
Frekvencija
        900 / 1800 / 1900/ 2100         900 / 1800 / 1900    
Dimenzije
        114.9 x 47.4 x 11.95         104 x 51 x 18,9    
Masa (g)
        91         113    
Zračenje - SAR (W/kg)
        0,328         0,219    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-Ion 960 mAh         

Li-Ion 1200 mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        400         360    
Vrijeme na čekanju (h)
        2,5         4    
EKRAN
   
Ekran u boji
        da         da    
Rezolucija ekrana
        240x320         240 x 320    
Broj boja ekrana
        262.144         262.144    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        1000         1000    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        120 + MicroSD         46    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        da         da    
Mp3 player
        da         da    
Video
        da         da    
Radio
        da         da    
KAMERA
   
Rezolucija
        3.2 megapixela ( )         3 megapixela ( 2048 x 1536 )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        da         da    
Hrvatski izbornik
        da         da    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
                ne    
Bluetooth
        da         da    
GPRS
        da         da    
EDGE
        da         da    
INTERNET
   
WAP
        da         da    
MMS
        da         da    
e-mail
        da         da    
OSTALO
   
Java
        da         da    
Organizator
        da         da    
Glasovno upravljanje
        ne         ne    
Posebnosti
        -         -    
Testirano u MobilMediji #
                99    
GDJE KUPITI
   Cijena         2699 kn         2.499 kn    
Info         

Europatrade mobile

01 / 2005 655

        

Europatrade mobile

01 / 2005 655

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Tehni?ke karakteristike mobitela
« Odgovor #4 poslato: 14.08.2009. 16:20:30 »


Sagem my 310X - test / recenzija / tehničke karakteristike / slike / video
Sagem

Crn i skockan

Sagem my 310X - Još jedan uređaj iz my serije kojim Francuzi ciljaju na nezahtjevnu publiku djeluje kao da je došao sa svadbe. Crne boje, blještavi detalji, poprilično otmjen...Još jedan uređaj iz my serije kojim Francuzi ciljaju na nezahtjevnu publiku djeluje kao da je došao sa svadbe. Crne boje, blještavi detalji, poprilično otmjen...
Sagem kreće u proboj. Izgleda da su vodeći ljudi te tvrtke shvatili da neće moći preživjeti u ovom okrutnom svijetu, pogotovo kada se u borbu za kupce priključio i američki Apple. Stoga su se Francuzi bacili na proizvodnju mobitela koji bi se trebali svidjeti svima, ali nije lako pobijediti vrhunski trojac industrije mobitela.

Nije baš zlatni rez
Dizajn uređaja je relativno jednostavan, crne, pravokutne tipke koje, iako su male, daju vrlo dobru preciznost kod pisanja poruka. Zaslon je standardno niske rezolucije (128 x 160 piksela), a šminkerski štih mobitelu daju blještavi detalji na vrhu, dnu i bočnim stranama mobitela. Jedino što je smješetno sa stražnje strane je fotoaparat VGA rezolucije s četverstrukim digitalnim zoomom kojem treba zaista mnogo svjetla za fotografiju tako da zaboravite fotografiranje po kući, osim ako posjedujete tvrtku koja prodaje rasvjetna tijela. Doduše, fotoaparat ima zgodnu animaciju zatvaranja i otvaranja blende prilikom slikanja, ali nije baš izvedena glatko. Fotoaparat ima i samookidač koji odgađa slikanje za 5 seknudi.


   
Frekvencija
        900 / 1800 / 1900         900 / 1800    
Dimenzije
        104 x 51 x 18,9         104 x 46 x 10    
Masa (g)
        113         76    
Zračenje - SAR (W/kg)
        0,219         1,35    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-Ion 1200 mAh         

Li- Ion 670 mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        360         240    
Vrijeme na čekanju (h)
        4         3    
EKRAN
   
Ekran u boji
        da         da    
Rezolucija ekrana
        240 x 320         128 x 160    
Broj boja ekrana
        262.144         65.536    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        1000         250    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        46         3,5 MB    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        da         ne    
Mp3 player
        da         ne    
Video
        da         ne    
Radio
        da         ne    
KAMERA
   
Rezolucija
        3 megapixela ( 2048 x 1536 )         0.30 megapixela ( 640 x 480 )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        da         da    
Hrvatski izbornik
        da         da    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
        ne         ne    
Bluetooth
        da         ne    
GPRS
        da         ne    
EDGE
        da         ne    
INTERNET
   
WAP
        da         ne    
MMS
        da         ne    
e-mail
        da         ne    
OSTALO
   
Java
        da         ne    
Organizator
        da         da    
Glasovno upravljanje
        ne         ne    
Posebnosti
        -            
Testirano u MobilMediji #
        99            
GDJE KUPITI
   Cijena         2.499 kn            
Info         

Europatrade mobile

01 / 2005 655

        

T-mobile

098 / 1520
http://www.t-mobile.hr

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Tehni?ke karakteristike mobitela
« Odgovor #5 poslato: 14.08.2009. 16:23:17 »



LG KT610 - test / recenzija / tehničke karakteristike / slike / video
LG

Moćan iznutra

LG KT610 - Iako izvana djeluje prilično jednostavno, KT610 iznutra se može pohvaliti naprednim funkcijamaIako izvana djeluje prilično jednostavno, KT610 iznutra se može pohvaliti naprednim funkcijama
Kada prvi put uzmete LG KT610 u ruke i pogledate ga, pomislit ćete tko je uopće došao na ideju napraviti mobilni uređaj s tako malim zaslonom. Dimenzijama ne odskače previše od novijih uređaja te je gotovo teško zamijetiti da se uređaj otvara poput prijenosnog računala. U svijetu mobitela to je viđeno kod danas već kultnih modela Nokije Communicatora. LG je izbacio još jedan novi uređaj dizajnom potpuno drugačijim od onoga što smo navikli gledati u njihovoj ponudi.

Maleni zaslon
Izgled samog uređaja zanimljiv je i neuobičajen. Jako velike tipke na prednjoj strani uređaja omogućavaju nesmetano tipkanje i pisanje bez mogućnosti pogreške, što će sigurno puno značiti korisnicima koji imaju problema s vidom te se uvijek bore s malim i nepreglednim tipkovnicama. No iznad njih nalazi se maleni zaslon koji može prikazivati četiri reda teksta, što ne razumijemo jer je oko njega sa svake strane ostalo još po gotovo jedan centimetar slobodnog prostora. Funkcionalnosti se ipak ne može prigovoriti iz razloga što vanjski zaslon dobro obavlja svoju dužnost, a ona je prvenstveno da nas obavijesti tko nas zove i tko je zvao te da vidimo tko nam je poslao poruku.
Kada otklopite uređaj, imat ćete osjećaj umanjenog prijenosnog računala. Najvećom zaslugu tome pripisujemo velikoj QWERTY tipkovnici. No i ovdje je zaslon mali ako ga se usporedi s veličinom uređaja, ali je standardan za Symbian Series 60. Oko njega se nalaze četiri zvučnika koja daju odličan zvuk, no gledanje filmića i slikica na takvom zaslonu nije preveliko zadovoljstvo. Treba napomenuti kako je ovaj uređaj nemoguće ne čuti kada zvoni. Zvonjava je glasna tako da ćete i u bučnom kafiću čuti kada vas netko nazove ili pošalje poruku. Kao što smo rekli, prednjim dijelom dominiraju velike tipke, dok je stražnji dio uređaja napravljen od crne plastike koja je obrađena tako da odaje dojam kožnog umetka te s obzirom na hrapaviju površinu sprečava klizanje i ispadanje iz ruke.

Brz i pametan
Softverski dio uređaja odrađen je odlično; platforma Symbian S60 omogućava potpunu personalizaciju uređaja te instaliranje i korištenje mnogih aplikacija koje je moguće skinuti putem interneta i samim time olakšati korištenje. Softver je nevjerojatno brz i uopće nemate osjećaj da se koristite Symbianom ako uzmete u obzir nešto starije modele Nokie kod kojih je otvaranje galerije ili spremnika dolaznih poruka trajalo po nekoliko sekundi. Na rad s ovakvim uređajem trebat će vam duže vrijeme privikavanja nego kod običnih mobilnih uređaja jer je za korištenje svim funkcijama mobitela potrebno imati otvoren telefon te obavezno slobodne dvije ruke. Kada pak svladate tehniku kretanja po izborniku koja je, budimo iskreni, odlična u kombinaciji s četverosmjernom navigacijskom tipkom, svaku ćete funkciju obavljati vrlo brzo. Tipke na unutarnjoj tipkovnici također su dovoljno velike za svačije prste i pisanje tekstualnih poruka predstavlja najugodnije iskustvo s ovim uređajem. Prijenos podataka omogućen je inačicom bluetootha 2.0 te radi vrlo brzo.
Kod novijih uređaja koje smo imali priliku vidjeti i testirati uočili smo kako je puno truda uloženo u vrlo snažnu multimedijsku podršku. Tako ćemo se i u ovom modelu moći spojiti na Google. Gmail, Google maps i YouTube. Nažalost, navigaciju putem Google mapsa nismo uspjeli iskoristiti i spojiti se te ne možemo reći kako ona djeluje u praksi.

Slikanje
Odlično je rješenje osmišljeno i kod slikanja. Fotoaparat je smješten s stražnje strane uređaja, te je slikati moguće bez otvaranja telefona, a putem malog zaslona možete vidjeti što slikate. Naravno, čim otvorite telefon, ta se slika prikazuje na velikom zaslonu. Fotoaparat je razlučivosti 2 megapiksela te radi zadovoljavajuće slike. Nažalost, bljeskalice nema. Drugi fotoaparat prvenstveno je zamišljen za uspostavu videopoziva, no ima i drugu zanimljivu stranu. Naime, kao i kod modela KF700 moguće je mali fotoaparat koristiti kao pomoćni da možete slikati sebe u društvu s voljenom osobom, a da pritom ne trebate nekoliko puta namještati uređaj i ciljati tako da slika ispadne dobro. Ovdje se jednostavno vidite na zaslonu i laganim pritiskom napravili ste fotografiju. Taj je fotoaparat VGA razlučivosti te slike ipak neće biti kvalitetne kao one uhvaćene glavnim fotoaparatom.

LG KT610 - Zanimljiv izborZanimljiv izbor
U današnjem svijetu LG mobilnih uređaja dizajn ovoga modela predstavlja veliku novost. Velike tipke u kombinaciji s velikom QWERTY tipkovnicom privući će stariju grupu poslovnih korisnika kojima je odgovaranje na elektroničku poštu dio svakodnevnice te će si ovim putem skratiti vrijeme koje inače troše na to u uredu.

PLUS I MINUS:
+   Maleni zasloni

-   Funkcionalan
-   Zanimljiv dizajn

KONKURENCIJA:
Nokia E90 Communicator

E90 je kultni uređaj poslovnih korisnika sličnog dizajna. Ime, jaka baterija, veliki zasloni i bolja baterija idu u prilog Nokiji.


   
Frekvencija
        900 / 1800 / 1900         900 / 1800 / 1900 / 3G    
Dimenzije
        101 x 50,7 x 14,1         108,9 x 53,9 x 17,2    
Masa (g)
        107         0    
Zračenje - SAR (W/kg)
        ?         ?    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-Ion 800 mAh         

Li-Ion 950 mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        300         200    
Vrijeme na čekanju (h)
        3         2,5    
EKRAN
   
Ekran u boji
        da         da    
Rezolucija ekrana
        240 x 320         240 x 320    
Broj boja ekrana
        262.144         262.144    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        1000         ?    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        25 + microSD         64 + microSD    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        da         da    
Mp3 player
        da         da    
Video
        da         da    
Radio
        da         da    
KAMERA
   
Rezolucija
        3 megapixela ( 2048 x 1536 )         2 megapixela ( 1600 x 1200 )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        da         da    
Hrvatski izbornik
        da         da    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
        ne         ne    
Bluetooth
        da         da    
GPRS
        da         da    
EDGE
        da         da    
INTERNET
   
WAP
        da         da    
MMS
        da         da    
e-mail
        da         da    
OSTALO
   
Java
        da         da    
Organizator
        da         da    
Glasovno upravljanje
        ne         ne    
Posebnosti
        -         -    
Testirano u MobilMediji #
        97         101/102    
GDJE KUPITI
   Cijena         nije formirana         nije formirana    
Info         

LGE Predstavništvo u Hr


http://www.lgmobile.com
        

LGE Predstavništvo u Hr


http://www.lgmobile.com

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Tehni?ke karakteristike mobitela
« Odgovor #6 poslato: 14.08.2009. 16:25:58 »


Nokia 5320 Xpress Music - test / recenzija / tehničke karakteristike / slike / video
Nokia

Glazba bez granica

Nokia 5320 Xpress Music - Nakon glazbenog modela 5220 XpressMusic, stiže nam model iz iste serije oznake 5320, koji je fokus s dizajna pomaknuo na mogućnosti...Nakon glazbenog modela 5220 XpressMusic, stiže nam model iz iste serije oznake 5320, koji je fokus s dizajna pomaknuo na mogućnosti...
Nokia je odlučila obnoviti i dopuniti svoju glazbenu XpressMusic seriju. Nakon modela 5220, koji kupce pokušava privući privlačnim oblikom i dizajnom, na test nam dolazi model oznake 5320, koji ne igra toliko na kartu dizajna, ali će zasigurno biti zapažen na tržištu.

Glazbenik u pubertetu
Mladenački dizajn koji krasi mobitele iz ove serije prisutan je i kod Nokije 5320. No ovog puta uređaj nije ni tanak, ni uzak, radi se o candybar formi uređaja, pristojnih gabarita. Ono što dominira inače crnim uređajem je plavi ili crveni obrub na kojem se nalaze zasebne tipke za kontrolu MP3 playera, te još poneka multimedijalna tipka. U odnosu na slabijeg brata, model 5220, dodana je tipka za pokretanje fotoaparata i brzo okidanje fotke. Što se samog fotoaparata tiče, radi se o dvomegapikselnom dodatku, koji je ovog puta uparen s bljeskalicom, te daje zadovoljavajuće fotografije, no to mu ionako nije primarna namjena. Za glazbenu stranu uređaja brine se posebni audiočip, te 3.5 mm priključak za slušalice. Ono što po dobrom običaju zaokružuje glazbeni paket je FM radio prijemnik s RDS-om. Moramo napomenuti da ovaj uređaj posjeduje i Music Player upravljan glasom, s tzv. Say I Play funkcijom. Kad smo kod softvera, uz internetski preglednik na uređaju dobivate i Google Search, te WidSets. Iako u paketu s uređajem uz USB kabel dobivate i slušalice (handsfree set), ako vam je kvaliteta zvuka bitna, razmislite o nekim ozbiljnijim slušalicama, isplatit će vam se. Što se multimedije tiče, poduži je popis podržanih formata, a za komunikaciju s računalom zaduženi su već spomenuti microUSB priključak, te za ovu klasu nezaobilazni blutetooth s podrškom za A2DP. Ono što će razveseliti PC korisnike je mogućnost sinkronizacije glazbenih datoteka putem Windows Media Playera. Prostora na uređaju će biti dovoljno za većinu korisnika, a uz uređaj dolazi microSD kartica kapaciteta 1 GB. Ako vam je to malo, kupnjom nove kartice memoriju možete povećati do 8 GB. Inače, uređaj raspolaže sa 140 MB interne memorije uparenih s ARM-ovim procesorom na 369 MHz. Od ostalih podržanih tehnologija spomenimo još i EDGE, HSDPA i WCDMA.

Nokia 5320 Xpress Music - AlAl' je glasan
Zaslon uređaja je vrlo dobar, a teme su prilagođene karakteru i vanjskom izgledu uređaja - sve je u crvenim tonovima. Zabavna strana uređaja je vidljiva i po dodatnim gumbima namijenjenima igranju N-Gage igara, koji se nalaze s prednje strane. Pritiskom na tu tipku izvan igre otvorit ćete internetske opcije uređaja. Zamjerku koju upućujemo ovom uređaju se tiču tipkovnice. Zbog specifičnog X dizajna numeričkog dijela neke tipke su sitne, a ako tome dodamo da tipke nisu fizički razdvojene, moglo bi vam se dogoditi da često pritisnete krivu tipku. Slično je i s funkcijskim tipkama. Zajednički je osjećaj da sve tipke daju pomalo tvrd i zamoran osjećaj pri dužem tipkanju. Ono što nas je pomalo iznenadilo je da Nokia 5320 ima slabiju bateriju od mlađeg 5220, što se može osjetiti ako neprestano koristite uređaj, no i s ovom baterijom uređaj pruža solidno vrijeme autonomije. Štoviše, Nokia deklarira da je vrijeme autonomije uređaja pri reprodukciji glazbe jednako 24 sata. Iznenađujuća je i glasnoća kojom ovaj glazbeni telefon reproducira glazbu na ugrađenom zvučniku, što ga, u nedostatku boljeg, čini vrlo korisnim ako želite oživjeti piknik ili neku sličnu prigodu. Što reći na kraju, Nokia 5320 je jedan od boljih glazbenih telefona na tržištu, kojem do izvrsnosti nedostaje poboljšanje tipkovnice, no i s tom manom ne sumnjamo u tržišni uspjeh.

KONKURENCIJA:
Sony Ericsson W810i

Sličnih dimenzija i namjene, na Nokijinoj strani su ipak veća kartica u paketu, te bolji zaslon

ZA I PROTIV:
+ glazbene mogućnosti, proširivost
- tipkovnica


   
Frekvencija
        900 / 1800 / 1900 / 3G         850/900/1800/1900    
Dimenzije
        108,9 x 53,9 x 17,2         108x46x15    
Masa (g)
        0         90    
Zračenje - SAR (W/kg)
        ?         0,61    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-Ion 950 mAh         

Li-Ion 890 mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        200         280    
Vrijeme na čekanju (h)
        2,5         3,5    
EKRAN
   
Ekran u boji
        da         da    
Rezolucija ekrana
        240 x 320         240x320    
Broj boja ekrana
        262.144         16,7 milijuna    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        ?         1000    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        64 + microSD         30+1000 microSD    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        da         da 2 x 15    
Mp3 player
        da         da    
Video
        da         da    
Radio
        da         da    
KAMERA
   
Rezolucija
        2 megapixela ( 1600 x 1200 )         2 megapixela ( 1600x1200 )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        da         da    
Hrvatski izbornik
        da         da    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
        ne         ne    
Bluetooth
        da         da    
GPRS
        da         da    
EDGE
        da         da    
INTERNET
   
WAP
        da         da    
MMS
        da         da    
e-mail
        da         da    
OSTALO
   
Java
        da         da    
Organizator
        da         da    
Glasovno upravljanje
        ne         da    
Posebnosti
        -            
Testirano u MobilMediji #
        101/102         104    
GDJE KUPITI
   Cijena         nije formirana            
Info         

LGE Predstavništvo u Hr


http://www.lgmobile.com
        

Nokia Croatia

0800 / 222-781
http://nokia.com.hr

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Tehni?ke karakteristike mobitela
« Odgovor #7 poslato: 14.08.2009. 16:28:48 »


Motorola SLVR L7 - test / recenzija / tehničke karakteristike / slike / video
Motorola

Tanko i crno

Motorola SLVR L7 -
MOTOROLA SLVR L7 neprekidno će privlačiti pažnju. Kad vidite ili primite u ruku telefon čije je crno aluminijsko tijelo debljine kutije za CD, ne možete ostati ravnodušni. Naziv SLVR izveden je od “sliver”, što znači tanki komadić odlomljen od nečega većeg.
Izgled ovih tankih telefona L6 i L7, u kombinaciji s odličnim mogućnostima i vrlo dobrim cijenama, s  pravom ih čini vrlo poželjnima. Motorola L7 je Vodafoneova inačica, dostupna samo u VIP-ovoj ponudi, dok L6 nudi samo T-mobile. Uz odlične mogućnosti, iste kao V360v, a s obzirom na šminku, koja je neosporna i izuzetna, cijena je modela L7 prihvatljiva. Dok smo do sada ravne Motorole godinama  samo opisivali, ali nikad i hvalili, L6 i L7 zavrjeđuju pohvale!     

Dobre mogućnosti

Poželjnost izvire iz izrazite tankoće, što L modele čini zaista posebnima i vrlo ugodnima za nošenje, npr. u džepu odijela. Iako ležanje u ruci i tipkovnica nisu ni blizu 2 mm užeg i debljeg te oblijeg tijela modela V360v, ističemo da je tijelo modela L7v 4 mm uže od modela V3 pa je osjetno ugodnije za rad. Čak i mnogi koji vole preklopnike kažu da im se ove tanke Motorole dopadaju. L7 je definitivno odličan i privlačan telefon. Jasno, ni L7 nemojte nositi u stražnjem džepu hlača ne želite li ga prelomiti pri sjedanju.
LCD je isti kao na modelu V360v: odličan, velik, fenomenalnih boja, čitljiv na suncu. L7 ima 4 MB slobodne memorije i prazan utor za TransFlash karticu (ali se kartica ne dobije), vrlo dobar VGA fotić, snimanje i prikazivanje videa i speakerphone, ali nema diktafon ni EDGE. Korisnik može promijeniti funkciju 5 funkcijskih tipki, a preostale dvije ispod zaslona određene su već za poruke i WAP. Baš kao i na modelu V360v, prvih 11 korisničkih prečac (onih najvažnijih, od njih 99), blokirani su   Vodafonovim WAP linkovima. Od ostalih Vodafoneovih prilagodbi tu su specijalne, nečitke ikone (kao i za T-Mobile) te glavni izbornik u 4 reda. To se lako može promijeniti ubacivanjem novog skina, što smo provjerili ubacivši poboljšani (manji, brži i s crnim slovima) originalni Motorola 3 x 3 skin napravljen za model V360v (koji se može naći na Mobilovom forumu), što je uklonilo većinu brandinga.
U testiranom modelu L7 bila je novija, bitno promijenjena (iznutra, ne izvana) inačica firmwarea (ABR_RB) od one koja se nalazi na modelu V360v i drugim Motorolama. Najvažnija će  promjena pogodovati i svim korisnicima koji žele kabelom prebaciti melodije (MP3) zvona u telefon i onima koji dokupe TransFlash memorijsku karticu te žele na njoj držati MP3 melodije zvona i/ili slike pozivatelja. To je prva Motorola koja dopušta prebacivanje (MP3) zvona kabelom pomoću jednog od p2k programa. Čak neće „gnjaviti“ ni obrišete li uz pomoć kabela melodiju zvona ili pak uklonite TF karticu s melodijom koja se koristi u nekom od stilova zvona. Onima koji dokupe memorijsku karticu omogućeno je birati i kamo će spremiti datoteke primljene putem Bluetootha: na TransFlash ili u memoriju telefona.
Tipkovnica je crna, ravna, sa srednjim stupcem znamenki spuštenim za pola tipke (orijentacija na slijepo otežana je dok se ne stekne navika), metalna, odlično se osjeti kada je tipka pritisnuta, a razmaknutost tipki uobičajena je za ravne telefone. Preko tipkovnice presvučen je i neupadljiv zaštitni plastični film. Iako je na modelima sa svijetlim tipkama koristan senzor vanjske rasvjete,
na ovom se modelu isključivanjem rasvjete pri jačem ambijentalnom svjetlu otežava čitljivost. Tipkom na desnom boku fotoaparat se uključuje. Na lijevom se boku nalaze dizajnerski izvrsno oblikovane tipke za promjenu glasnoće i Smart tipka, ali im pristupačnost nije dobra.

Uobičajene osobine

Fenomenalan zaslon pokazuje cijeli SMS odjednom. Baš kao i na modelu V360, olakšan je izbor  broja primatelja (i više njih) iz imenika, korisnik može odabrati hoće li dolazne SMS poruke spremiti u memoriju telefona (stotinjak njih) ili na karticu, brojač znakova tijekom pisanja spušta se od 450 naniže, ugrađena je dobra mogućnost automatskog brisanja, odvojeno za primljene i za poslane poruke (po datumu ili broju poruka). Poruke su poredane slijedom stizanja; odgovara se jednom  tipkom, nakon čega se vraćate u poruku na koju ste upravo odgovorili. Poruka se briše pomoću dvije tipke. Poruke na popisu mogu biti prikazane da se vidi tko ih šalje ili da se vidi početak poruke. Na ovogodišnjim modelima složenija je potvrda primitka te je sada potrebno pritisnuti 5 tipki tijekom  pisanja jedne poruke. Za razliku od modela V360v zvučnik (speakerphone i zvona) odlično je riješen pa je vrlo glasan i kad se telefon nalazi na „leđima“.
Jednu zaista izuzetnu Motorolinu prednost nismo dovoljno isticali do sada: korištenje standardne mini-B USB utičnice. Sve modele koji se putem nje i pune možete puniti kad god radite na računalu, spojivši na računalo standardni kabel koji stoji manje od 30 kuna i vjerojatno ga već imate (mi koristimo isti kabel i za fotoaparate i GPS) pa u praksi punjač uopće ne rabite. Poslovnim osobama i onima koji notebook nose uza se više stoga nije problem ako zaborave ponijeti punjač. Motorolu  spojite na notebook i ona se puni.
Preostale su osobine tipične za „jaku“ Motorolu: MP3 zvona (za pozive i SMS poruke), Bluetooth,  speakerphone, prikaz slike osobe koja poziva, dodjela zasebnih zvona za SMS i pozive pojedincima, grupama i profilima, najbolji prečaci na tržištu uz koje potpuno zaboravite rad s izbornicima, funkcija  cut/copy/paste teksta, budilice koje rade i kad je telefon isključen, odličan kalkulator, rokovnik s alarmima, glasovno biranje i popisi poziva sa po 20 zapisa. Nedostaci: nema diktafona, pretraživanje i organizacija imenika, a s priključenom Bluetooth slušalicom nije moguće čuti (MP3) zvono po volji.
Između modela L7 te L6, V360v i V3 neće biti lako odučiti. Najbolji je izbor V360v zbog: 400 kn niže  cijene (s VIP. me linijom i 125 kn na njoj), baterije koja najdulje traje, ergonomije i odličnih tipki,  64-MB TF kartice dostatne za jedan sat MP3 glazbe, naglavnih monoslušalica te standardnog 2,5-mm jacka za njih. Od modela L6 u Simpa paketu za 500 kn manje možete očekivati: manji i  malo slabiji zaslon i razlučivost, samo tri korisnička prečaca jednom tipkom te za neprimjetnih
0,6 mm tanje tijelo, a ne prima TransFlash karticu i nema skin. Godinu i pol star V3 ima veći zaslon kakvoće L7, ali mogućnosti modela L6 za podjednaku cijenu. Lomite li se između L6 i L7, jedina bitna prednost modela L7 je (prazan!) utor za memorijsku karticu. Dokupite li memoriju (TransFlash
512 MB u Arhitehu stoji 360 kn, 9 sati glazbe nasnimi se za 30 minuta) i slušalice (160 kn u RAM3),  L7 i V360v postaju i vrlo dobar MP3 player s playlistama, glazba se prekine tijekom poziva, a možete nazivati i primati pozive bez skidanja slušalica ili dodirivanja telefona. A koji je najljepši?
Odlučite sami.
Motorola L7 odličan je telefon koji će biti izrazito popularan u klasi candybar telefona. Zaista nam se dopada neusporedivo više od bilo kojih dosadašnjih ravnih Motorola. Tijelo je odlično, lijepo i tanko, ali čvrsto i ostavlja dojam trajnosti. Ima sve bitne funkcije, prečace, MP3 zvona, Bluetooth, snima  foto i video, a debljina tijela poput kutije za CD nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Ne sumnjamo da će L7 biti pravi hit, ne samo među šminkerima, već i među poslovnim korisnicima.


Frekvencija
        850 / 900 / 1800 /1900         850/900/1800/1900    
Dimenzije
        105 x 47 x 16         114 x 49 x 11    
Masa (g)
        115         96    
Zračenje - SAR (W/kg)
        ne         1,33    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-Ion 780 mAh         

Li-Ion 820 mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        240         350    
Vrijeme na čekanju (h)
        7,5         6,6    
EKRAN
   
Ekran u boji
        da         da    
Rezolucija ekrana
        176x220         176x220    
Broj boja ekrana
        262144         262144    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        1000         1000    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        21+microSD         4+TF    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        da         ne    
Mp3 player
        da         da    
Video
        da         da    
Radio
        ne         ne    
KAMERA
   
Rezolucija
        2 megapixela ( 1600x1200 )         0,3 megapixela ( 640x480 )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        ne         ne    
Hrvatski izbornik
        da         da    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
        ne         ne    
Bluetooth
        da         da    
GPRS
        da         da    
EDGE
        da         ne    
INTERNET
   
WAP
        da         da    
MMS
        da         da    
e-mail
        da         da    
OSTALO
   
Java
        da         da    
Organizator
        da         da    
Glasovno upravljanje
        da         da    
Posebnosti
        82/83            
Testirano u MobilMediji #
                74    
GDJE KUPITI
   Cijena                 1690 kn    
Info         

Motorola GmbH

0800 223 003

        

VIPnet

091 / 77 00
http://www.vip.hr

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Tehni?ke karakteristike mobitela
« Odgovor #8 poslato: 14.08.2009. 16:30:53 »



Apple iPhone 3G - test / recenzija / tehničke karakteristike / slike / video
Apple

Konačno je stigao

Apple iPhone 3G -
Nakon mnogih krivih informacija, špekulacija, lažnih vijesti s ponosom i sigurnošću možemo reći da je svjetski megahit iPhone 3G stigao i na naše tržište. Na ekskluzivnoj konferneciji za novinare čelnici T-Mobilea objavili su datum kada će krenuti u prodaju, te još neke zanimljive informacije vezane uz globalno najpopularniji mobilni uređaj.


IAKO SU ga mnogi već nabavili iz susjednih država ili iz Amerike od 7. studenog moći ćete ga nabaviti u ekskluzivnoj ponudi T-Mobilea. Apple kompanija provela je velike provjere u cijelom T-Mobileu, ali i u njihovim centrima prije nego što je donijela odluku o tome da će baš T-Mobile biti ekskluzivni zastupnik ovog famoznog i toliko očekivanog multimedijalnog uređaja. Kao što se i očekivalo za ovakav uređaj organizirana je i ekskluzivna konferencija za novinare u prelijepom zagrebačkom muzeju Mimara, a glavnu su riječ vodile Maja Weber, direktorica korporativnih komunikacija u T-Mobile Hrvatska i Ana Penović glavna urednica časopisa Plan B ekspert za tehnologiju i mobilne komunikacije. Korisnika je predstavljao Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave T-HT Hrvatska koji je veliki zaljubljenik u ovaj uređaj. O ovom uređaju kao šminkerskom detalju te najpoželjnijem gadgetu nekoliko je riječi rekao i modni dizajner Boris Banović dok je o tarifnim paketima i cijenama govorila Maria Zesch koja je članica uprave i glavna direktorica za marketing. Nažalost predsjednik uprave T-Mobile Hrvatska Rainer Rathgeber nije mogao prisustvovati konferenciji te je snimio video izjavu na kojoj je pozdravio sve nazočne i rekao datum kada možemo očekivati uređaj u ponudi.

Posebne tarife
Dana 7. studenog iPhone će se moći nabaviti u 4 T-centra. Na Cvjetnom trgu u Zagrebu, na Rivi u Splitu, u Benešićevoj ulici u Osijeku i na Korzu u Rijeci. Dan poslije moći će se pronaći u preostalih 50 T-Mobile centara diljem Lijepe naše. Očekuju se gužve ispred centara T-Mobilea jer će cijene i tarife biti prihvatljive tvrde čelnici našeg prvog mobilnog operatera. Unatoč tome moguće je rezervirati svoj primjerak na internetskim stranicama T-Mobilea te se tamo registrirati i primati sve nove i korisne informacije vezane uz lansiranje i prodaju iPhonea u Hrvatskoj. Prilikom kupnje uređaja moći će se birati između 3 tarifne opcije za različite segmente upotrebe. Važna je i informacija da će se uređaj moći naći i u slobodnoj prodaji no cijena još nije poznata. Velika važnost za T-Mobile je ta da će ovom ekskluzivnom ponudom pokušati pridobiti nove korinike no što je još i bitnije, zadržati postojeće. Trenutno je u svijetu iPhone u T-Mobile mreži moguće kupiti u 8 zemalja. Cilj iPhonea je privući kako obične korisnike tako i poslovne korisnike koji će također zamijeniti nekoliko različitih elektronskih uređaja s ovim naprednim toliko očekivanim mobilnim telefonom. Količina uređaja nije ograničena no bolje je predbilježiti se na webu i tako biti siguran da će iPhone uskoro zablistati i u vašim rukama

Jednostavno funkcionalan

Opisan kao čist, elegantan i jednostavan ovaj uređaj je namijenjen tome da privuče sve grupe korisnika i svojom funkcionalnošću zarazi sve koji će ga početi koristiti. Velik multitouch zaslon i velika memorija glavne su odlike za koje svatko zna. No treba spomenuti i otvoreno korisničko sučelje koje dopušta velik broj aplikacija i programa. Gledajući objektivno iPhone je jednostavno svjetski fenomen koji je prodan u 6,9 milijuna primjeraka što govori koliko je zapravo zarazio ljubitelje mobilne telefonije u svijetu. Htjeti će ga nabaviti svi koji su inače ljubitelji Appleovih proizvoda no i okorjeli ljubitelji Windowsa popustiti će pred njime. Enormna količina multimedije koju je moguće pohraniti u iPhone daje do znanja da je ovo praktički «4 u 1» uređaj koji objedinjuje mobilni telefon, mp3 player, fotoaprat i uređaj za pregledavanje web stranica. Ono što je zaista najbitnije su njegova toliko funkcionalna rješenja. Do svake se funkcije dolazi u samo nekoliko pritisaka na zaslon uređaja. Softverski opremljen s verzijom 2.1 koja nam donosi i hrvatsku tipkovnicu, naravno s hrvatskim znakovima. Mogućnost primanja elektroničke pošte riješena je putem POP sustava za obične ili Exchange sustava za poslovne korisnike. Ugrađeni GPS prijemnik putem Google Mapsa uvijek će vam prikazati lokaciju na kojoj se nalazite no za samu navigaciju od točke A do točke B ipak će se morati još malo pričekati. Uskoro se može i očekivati Visual Voice mail koji je jedan od uvjeta Applea.

Sve u svemu iPhone je gadget koji će svi zaljubljenici u multimediju i telefoniju željeti nabaviti. Vjerojatno najtraženiji poklon u predstojećim blagdanima. Kako je Boris Banović rekao: "Iphone je must-have uređaj".



   
Frekvencija
        850/900/1800/1900         850/900/1800/1900/3G    
Dimenzije
        114 x 49 x 11         115x62x12    
Masa (g)
        96         133    
Zračenje - SAR (W/kg)
        1,33         ?    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-Ion 820 mAh         

Li-Ion ? mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        350         300    
Vrijeme na čekanju (h)
        6,6         10,5    
EKRAN
   
Ekran u boji
        da         da    
Rezolucija ekrana
        176x220         320x480    
Broj boja ekrana
        262144         16 milijuna    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        1000         ?    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        4+TF         8GB ili 16GB    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        ne         da    
Mp3 player
        da         da    
Video
        da         da    
Radio
        ne         da    
KAMERA
   
Rezolucija
        0,3 megapixela ( 640x480 )         2 megapixela ( 1600x1200 )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        ne         ne    
Hrvatski izbornik
        da         ne    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
        ne         ne    
Bluetooth
        da         da    
GPRS
        da         da    
EDGE
        ne         da    
INTERNET
   
WAP
        da         da    
MMS
        da         ne    
e-mail
        da         da    
OSTALO
   
Java
        da         ?    
Organizator
        da         da    
Glasovno upravljanje
        da         ne    
Posebnosti
                   
Testirano u MobilMediji #
        74         106/107    
GDJE KUPITI
   Cijena         1690 kn         6798kn/7298kn    
Info         

VIPnet

091 / 77 00
http://www.vip.hr
        

T-mobile

098 / 1520
http://www.t-mobile.hr

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Tehni?ke karakteristike mobitela
« Odgovor #9 poslato: 14.08.2009. 16:34:48 »



   
Frekvencija
        900/1800/1900         900/1800    
Dimenzije
        90x48x21         86x51x17    
Masa (g)
        99         73    
Zračenje - SAR (W/kg)
        0,58         0,75    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-Ion 700 mAh         

Li-Ion 680 mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        290         350    
Vrijeme na čekanju (h)
        5.5         5.5    
EKRAN
   
Ekran u boji
        da         da    
Rezolucija ekrana
        130x130         101x80    
Broj boja ekrana
        65536         4096    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        1000         -    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        10 MB         -    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        da         ne    
Mp3 player
        ne         ne    
Video
        da         ne    
Radio
        ne         ne    
KAMERA
   
Rezolucija
        0,3 megapixela ( 640x480 )         megapixela ( - )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        ne         ne    
Hrvatski izbornik
        da         ne    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
        ne         ne    
Bluetooth
        ne         ne    
GPRS
        4 + 2         ne    
EDGE
        ne         ne    
INTERNET
   
WAP
        da         ne    
MMS
        da         ne    
e-mail
        da         ne    
OSTALO
   
Java
        da         ne    
Organizator
        da         ne    
Glasovno upravljanje
        ne         ne    
Posebnosti
                   
Testirano u MobilMediji #
        55         46    
GDJE KUPITI
   Cijena         2078 kn         -    
Info         

Siemens Mobile

01 / 6105 381

        

Siemens Mobile

01 / 6105 381

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Tehni?ke karakteristike mobitela
« Odgovor #10 poslato: 14.08.2009. 16:36:46 »


Panasonic EB A101 - test / recenzija / tehničke karakteristike / slike / video
Panasonic

MINI SPORTIVO

Panasonic EB A101 - NA PRVI POGLED A101NA PRVI POGLED A101
pomalo nas vraća u prošlost. Dizajnom, odnosno upotrijebljenim materijalima u izradi kućišta, ovaj Panasonicov model podsjeća na Siemens M35. Nije niti čudno s obzirom da su im polazne ideje prilikom izrade bliske – telefon koji je sposoban izdržati malo grublje uvjete, no ipak ne istinski grub “terenac”. Najbolje bi se to dalo opisati ovom usporedbom – kamper, ali ipak ne i “gradilištarac”. Ispod “haube” A101 potpuno je identičan bratskim modelima A100 i A102. Monokromatskim zaslonom svrstava se u entry level klasu mobilnih telefona jer su i tehnologije koje podržava u skladu s tim. Nema slikovnih poruka, raskošnih Java igrica i slično. Tek bazične funkcije razgovora, SMS-anja (spremnik od 100 poruka + SIM kartica), kalendara, 2 jednostavne igre za razbibrigu (Memory i “Raspali miša”). Podržani su i profili kojima se osim iz izbornika pristupa dužim pritiskom na “Menu” tipku. Ima EMS (slika i zvuk), 4-polifoni skladatelj melodija, desktop handsfree, pretvarač valuta, kalendar.. Vratimo se njegovom izgledu. Na testu se našla dvobojna žuto-siva inačica tog telefona gumirano-plastičnog kućišta čija je odlika dobar grip. Živahnoj žutoj boji bit će skloniji oni koji vole nositi izražene i jake žive boje kao dio svoje odjeće. Nažalost, tamna siva boja pretjerano “gasi” živahnost žute tako da ukupni dojam ostaje pomalo nedorečen – niti izrazito upadljivo živahan niti dovoljno diskretan. Tipke telefona su gumirane i dobro ispupčene čime je postignuto prilično kvalitetno tipkanje unatoč minimalnim dimenzijama telefona. Kad se korisnik navikne na to kako primiti telefon da ne ispada iz ruke (a postoji način :-) ), može sasvim normalno raditi s njim. Špagica je naravno detalj koji je uvijek zgodno dodati tom telefonu bilo za oko ruke ili oko vrata iako padovi s prosječnih visina ovom telefonu neće predstavljati nikakav problem. Čak niti vanjska antena neće biti problematična jer je obložena gumirano- plastičnom masom koja čini i kućište i uklopljena je u masu kućišta. A101 idealan je poklon klincima kao prvi mobilni telefon. Sigurno je sposoban izdržati zahtjeve koje pred njega može postaviti dinamičan život u osnovnoj školi. Također, za sve koji vole prirodu, kampiranje, cross country biciklizam i slično taj će telefon biti izdržljiv suputnik na takvim putovanjima.

Panasonic EB A101 - PLUSPLUS

DIZAJN PRILAGOĐEN GRUBLJIM UVJETIMA

MINUS
NEMA ZA TELEFON TE KLASE


   
Frekvencija
        900/1800/1900         900/1800/1900    
Dimenzije
        92x49x21         107x44x21    
Masa (g)
        87         80    
Zračenje - SAR (W/kg)
        ne         0,73    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-Ion 780 mAh         

Li-Ion 860 mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        260         190    
Vrijeme na čekanju (h)
        11         10    
EKRAN
   
Ekran u boji
        da         da    
Rezolucija ekrana
        128x128         128x128    
Broj boja ekrana
        65536         65536    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        500         500    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        3 MB         1.8 MB    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        ne         da    
Mp3 player
        ne         ne    
Video
        da         da    
Radio
        ne         ne    
KAMERA
   
Rezolucija
        0,3 megapixela ( 640x480 )         megapixela ( - )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        da         ne    
Hrvatski izbornik
        da         da    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
        ne         ne    
Bluetooth
        ne         ne    
GPRS
        4 + 1         4 + 2    
EDGE
        ne         ne    
INTERNET
   
WAP
        da         da    
MMS
        da         da    
e-mail
        ne         ne    
OSTALO
   
Java
        ne         da    
Organizator
        da         da    
Glasovno upravljanje
        ne         da    
Posebnosti
        pop-up zaslon         mini USB konektor    
Testirano u MobilMediji #
        54         61    
GDJE KUPITI
   Cijena         1750 kn         -    
Info         

Alea

01 / 4550 209
http://www.alea.hr
        

RAM3

01 / 4614 597

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Tehni?ke karakteristike mobitela
« Odgovor #11 poslato: 14.08.2009. 16:39:07 »


Philips 530 - test / recenzija / tehničke karakteristike / slike / video
Philips
 
               

Philips - Fisio 820

Fisio 820
        

Philips - 530

530
   
   
Frekvencija
        900/1800         900/1800    
Dimenzije
        98x47x21         101x44x19    
Masa (g)
        85         92    
Zračenje - SAR (W/kg)
        ?         0,251    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-Ion ? mAh         

Li-Ion 720 mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        400         300    
Vrijeme na čekanju (h)
        5         6    
EKRAN
   
Ekran u boji
        ne         da    
Rezolucija ekrana
        112x112         128x128    
Broj boja ekrana
        -         65536    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        300         299    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        ?         1 MB    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        ne         da    
Mp3 player
        ne         da    
Video
        ?         ne    
Radio
        ne         da    
KAMERA
   
Rezolucija
        0 megapixela ( - )         0 megapixela ( opcija )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        ?         ne    
Hrvatski izbornik
        ne         da    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
        ne         da    
Bluetooth
        ne         ne    
GPRS
        da         4 + 2    
EDGE
        ne         ne    
INTERNET
   
WAP
        da         da    
MMS
        ne         da    
e-mail
        ne         da    
OSTALO
   
Java
        ne         ne    
Organizator
        da         da    
Glasovno upravljanje
        ne         da    
Posebnosti
        -            
Testirano u MobilMediji #
        32         46    
GDJE KUPITI
   Cijena         3367 kn         -    
Info         

Vandero

01 / 4553 703

        

SABO

01 / 3643 942

   

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Tehni?ke karakteristike mobitela
« Odgovor #12 poslato: 14.08.2009. 16:42:22 »


Sony Ericsson MBW200 - test / recenzija / tehničke karakteristike / slike / video
Sony Ericsson

Čarobni sat

Sony Ericsson MBW200 - S ovakvim će satom svaka žena znati kada joj zvoni mobilni telefon. Koliko god to nevjerojatno zvučalo!S ovakvim će satom svaka žena znati kada joj zvoni mobilni telefon. Koliko god to nevjerojatno zvučalo!
Vjerojatno vam je svima poznato kako ženski dio korisničke mreže mobilne telefonije zaista često u gužvi u gradu, prepunom kafiću ili u vožnji tramvajem ne čuje kada zvoni mobilni telefon. Uvijek je izgovor isti – u torbici mi je.
Od sada ženski će mobilni život dobiti potpuno novu dimenziju. Sony Ericsson izbacio je na svjetlo dana MBW 200, uređaj koji se putem danas najpopularnijeg bežićnog prijenosa podataka – bluetootha spaja s mobilnim uređajem te tako praktički onemogućava da imate propušten poziv zato jer jednostavno niste čuli zvonjavu.
Dizajnerski prekrasan MBW200 dolazi u tri varijante, no mi smo na testu imali "večernju klasiku" srebrni sat s crnim kožnim remenom koji na ženskoj ruci izgleda prekrasno. S mineralnim kristalom kao oznakom na 12 sati, uređaj djeluje decentno i profinjeno. Težine samo 60 grama, uređaj sadrži pet tipki kojima je svrha upravljanje mp3 playerom te za jednostavno upravljanje pozivima kada ste na sastanku ili na poslovnoj večeri. Povezivanje sata s mobilnim uređajem iznimno je jednostavno pomoću autopairinga koji automatski spaja sat i telefon ako je uključen bluetooth, bez korištenja PIN koda. Na dnu je napravljen mali OLED monokromatski zaslon koji svijetli plavkasto bijelom bojom te u mraku djeluje zaista fantastično. Uređaj je napravljen na principu vibromotora tako da prilikom svakog zvonjenja vašeg uređaja vibrira na ruci. Na zaslonu sata ispisuje se broj ili ime pozivatelja, te ikona kovertice kao znak pristigle tekstualne poruke. Osim toga, zaslon prikazuje i vrijeme i datum te kolika je napunjenost baterije. Zaista praktično rješenje posebno ako nemate mjesta u džepovima za mobilni uređaj ili ako nosite večernju toaletu koja, naravno, nema džepove te je mjesto za mobilni telefon predviđeno u malenoj torbici. Domet uređaja je 10 metara tako da se slobodno možete i odmaknuti od stola ili kaputa gdje vam je mobitel, a opet biti sigurni da ćete znati kada zvoni. Iznimno je jednostavno napravljen punjač koji je u obliku kvačice te se zakvači na sat tako da sjedne u za to predviđeni utor i pritom prikopča na struju. Brzo će se napuniti, a vaš sat biti ponovno spreman za upotrebu. Možete sigurno puniti ovu bateriju više puta uz minimalno smanjenje karakteristika ili kapaciteta.

Sony Ericsson MBW200 - I za mušku rukuI za mušku ruku
Ako ste pomislili da ne postoji mogućnost da i muškarci nabave ovakav sat, prevarili ste se. Sony Ericsson izbacio je i mušku liniju satova koja nosi oznaku MBW150 te također postoji u nekoliko varijanti. Sve u svemu, ovo je vrlo zanimljiva tehnološka inovacija koja će mnogim ljudima olakšati život. Jedina je šteta što satovi rade isključivo s mobilnim uređajima iz Sony Ericsson palete jer to povlači činjenicu da ako odlučite kupiti ovakav sat, a niste ljubitelj Sony Ericssona te ga nemate, morate kupiti i novi mobilni uređaj.

PLUS I MINUS:

PLUS:
Funkcionalnost
Jednostavnost
Izgled
MINUS:
Ne radi na uređajima drugih proizvođača

KONKURENCIJA:
Nema

Frekvencija
        900/1800/1900         900/1800    
Dimenzije
        104x60x23         116x46x23,5    
Masa (g)
        96         125    
Zračenje - SAR (W/kg)
        ne         ?    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-Ion 550 mAh         

Li-Ion ? mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        144         200    
Vrijeme na čekanju (h)
        4         5    
EKRAN
   
Ekran u boji
        da         ne    
Rezolucija ekrana
        160x120         6x16    
Broj boja ekrana
        65536         -    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        200         50    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        -         ?    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        ne         da 20    
Mp3 player
        ne         ne    
Video
        ne         ?    
Radio
        ne         ne    
KAMERA
   
Rezolucija
        0,1 megapixela ( 320x240 )         0 megapixela ( - )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        ne         ?    
Hrvatski izbornik
        da         ne    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
        ne         da    
Bluetooth
        ne         ne    
GPRS
        4 + 1         ne    
EDGE
        ne         ne    
INTERNET
   
WAP
        da         ne    
MMS
        da         ne    
e-mail
        da         ne    
OSTALO
   
Java
        ne         ne    
Organizator
        da         da    
Glasovno upravljanje
        ne         ne    
Posebnosti
                -    
Testirano u MobilMediji #
        37         1    
GDJE KUPITI
   Cijena         -         798 Kn    
Info         

Telital mobitel



        

T-mobile

098 / 1520
http://www.t-mobile.hr

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Tehni?ke karakteristike mobitela
« Odgovor #13 poslato: 14.08.2009. 16:44:15 »



Sony Ericsson W200i - test / recenzija / tehničke karakteristike / slike / video
Sony Ericsson

Ekonomičan Walkman

W serija je dobila novog predstavnika – ovaj puta u nižem cjenovnom rangu
Od samih početaka W serije Sony Ericssonovih mobitela serija slovi kao najbolja za prijenosno slušanje glazbe na mobitelima. Srećom, neće vas stajati mnogo da i vi postanete ponosan vlasnik takva mobitela - došao je SE W200.

Sony Ericsson W200i - Mladenački lookMladenački look
Iako se nalazi u nižem srednjem cjenovnom razredu, W200 je odlično konstruiran. U malenom i praktičnom kućištu nećete naći klimave dijelove i procijepe između dijelova maske. Dizajnom se može mjeriti s najskupljim modelima iste serije; prednja je strana elegantne bijele boje, dok je srednji dio i dio pozadine u klasičnoj SE-ovoj narančastoj boji. Dodatan dojam daje narančasti obruč oko joysticka i Walkmanov logo na obje strane kućišta. Tipkovnica je udobna za pisanje, no pri tipkanju daje neobičan osjećaj, kao da je unutrašnjost napravljena od najjeftinije plastike. Potrebno je dulje korištenje mobitela da bi se vidjelo kakve su posljedice.
S lijeve strane nalazi se tipka za uključivanje aplikacija za slušanje glazbe (o njoj kasnije) i utor za M2 memorijske kartice. Testirani model došao je s karticom od 128 MB, što je dovoljno za tridesetak pjesama prosječne duljine od oko 3 i pol minute. Takav će kapacitet vjerojatno biti dovoljan većini korisnika, no oni koji namjeravaju češće slušati glazbu putem mobitela vjerojatno će kupiti karticu većeg kapaciteta. Sa desne strane se nalazi već treći Walkman logo na kućištu i tipke za povećavanje i smanjenje glasnoće koje mogu biti praktične tijekom slušanja glazbe.

Okretan i brz
Način umetanja SIM kartice napravljen je nepraktično i mnogima će stvarati problem ukoliko će trebati češće vaditi karticu – potrebno je malo saviti karticu kako bi se mogla povući iz malenog udubljenja gdje je smješten modul za čitanje kartice.
Prilikom uključivanja mobitel će vas pitati želite li ga uključiti sa svim GSM funkcijama i pristupom svim resursima ili „Samo glazba“, u kojem se bez potrebe za SIM karticom ili upisivanjem PIN-a može slušati glazba ili gledati video sadržaj. Walkman načinu rada možete u bilo koje vrijeme pristupiti ikonom u glavnom izborniku.
Kretanje izbornicima je prilično brzo i nismo doživjeli nikakva usporavanja u radu niti greške ili bugove koji bi stvarali probleme. Odlično je što ovako ekonomičan mobitel, unatoč cijeni i ciljanom tržištu, svejedno ima mnoge funkcije poput njegove starije braće - mogućnosti e-maila, interneta, FM radija i ostalih zabavnih funkcija su na sličnoj razini kao i skuplji modeli istoga proizvođača.

Sony Ericsson W200i - Rođen za zabavuRođen za zabavu
Osim što mu je jedna od najvažnijih, reprodukcija glazbe je zasigurno jedna od najbolje napravljenih mogućnosti W200. Bilo da glazbu slušate preko zvučnika ili prilično dobrih slušalica koje dolaze s njim u paketu, slušanje glazbe pravi je užitak. Izbornici su jednostavni za korištenje, equalizer je također dostupan, no neke naprednije mogućnosti će nekima nedostajati. Kontrole se ne mogu prilagoditi, sama aplikacija nema mogućnosti mijenjanja izgleda tj. skinova, no to ćemo mu oprostiti zbog odlične integracije playera u mobitel. Ukoliko želite napisati poruku ili surfati internetom dok slušate glazbu, player lako stavite u pozadinu i on će vas jedino diskretno obavijestiti kada počne nova pjesma i o kojoj se radi, a jednako tako ćete lako vidjeti koja je razina glasnoće, iako u tom trenutku pregledavate fotografije ili ekran.
Iako smo očekivali lošije, kvaliteta snimljenih fotografija na W200 prilično je dobra – nije nizašto više od povremenog amaterskog korištenja, no vjerojatno niti jedan mobitel to nije. S ekranom će većina korisnika biti zadovoljna iako se nama čini kao da su boje isprane, a oštrina premala. Unatoč tim nedostacima, bit će vam pravi užitak igrati predinstalirane igre i zabavljati se zabavnim aplikacijama poput Face Warpa ili Music DJ-a. Od podatkovne komunikacije dostupan je samo GPRS i infracrvena komunikacija, a W200 možete spojiti na PC kablom koji dolazi s njime i daje lak pristup podacima, čak i bez instaliranja drivera (na Windowsima XP).
Samo najnaprednijim korisnicima ovaj bi mobitel mogao biti pogreška, osim ako će služiti kao sporedni uređaj, jer je Sony Ericsson W200 dovoljno dobar da zadovolji svaki mladenački ukus i džep.

KONKURENCIJA
Nokia 5200
Dodatak bluetootha i EDGE-a je koristan kod Nokije 5200, no ugrađeno je premalih 5 MB memorije.

PLUS I MINUS

+ dizajn
+ jednostavnost

- zaslon
- joystick


   
Frekvencija
        900 / 1800 / 1900         900 / 1800 / 1900    
Dimenzije
        89 x 37 x 24         101x 44 x 18    
Masa (g)
        85         85    
Zračenje - SAR (W/kg)
        ?         0,5    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-Ion 800 mAh         

Li-Ion 750 mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        200         300    
Vrijeme na čekanju (h)
        5,5         7    
EKRAN
   
Ekran u boji
        da         da    
Rezolucija ekrana
        128x160         128x160    
Broj boja ekrana
        262144         65536    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        1000         1000    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        82 MB         27 + 128 M2    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        da         da    
Mp3 player
        da         da    
Video
        da         da    
Radio
        ne         da    
KAMERA
   
Rezolucija
        1,3 megapixela ( 1280x1024 )         0,3 megapixela ( 640x480 )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        da         da    
Hrvatski izbornik
        da         da    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
        ne         da    
Bluetooth
        da         ne    
GPRS
        da         da    
EDGE
        ne         ne    
INTERNET
   
WAP
        da         da    
MMS
        da         da    
e-mail
        da         da    
OSTALO
   
Java
        da         da    
Organizator
        da         da    
Glasovno upravljanje
        ne         da    
Posebnosti
                   
Testirano u MobilMediji #
        74         87    
GDJE KUPITI
   Cijena         2.336 kn            
Info         

Europatrade mobile

01 / 2005 655

        

Sony Ericsson

062/ 000 000

Van mreže Gox the king of music

  • VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 507
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Pucaj pa kud puklo

Odg: Tehni?ke karakteristike mobitela
« Odgovor #14 poslato: 14.08.2009. 16:47:22 »


Sony Ericsson R306 - test / recenzija / tehničke karakteristike / slike / video
Sony Ericsson

Preklopni radio

Sony Ericsson R306 - Stariji brat modela R300, opisanog u prošlom broju, donosi nam preklopni dizajn, stereo zvučnike i slične šminkerske stvari. No koliko se toga zaista promijenilo?Stariji brat modela R300, opisanog u prošlom broju, donosi nam preklopni dizajn, stereo zvučnike i slične šminkerske stvari. No koliko se toga zaista promijenilo?
Sony Ericsson ne prestaje s ofenzivom specijaliziranih mobitela. Radio, reprodukcija glazbe, fotoaparat... Za sve to imate posebnu seriju mobitela. Ovo čudo iz Radio serije se poprilično razlikuje od R300 modela. Preklopni dizajn, stereo zvučnici... Zvuči lijepo, no prvo valja zagrepsti ispod površine.

Sony Ericsson R306 - Kao tranzistorKao tranzistor
Prvo što upada u oči je specifičan, radioliki, izgled R serije. Kod R300 modela stražnja strana je imala reljef zvučnika na poklopcu, dok kod R306 modela prednja strana stvarno sliči na radio. Dva zvučnika, pet tipki, mali zaslon... Sa stražnje se strane nalazi samo fotoaparat 1,3-megapikselne rezolucije, dok su bočne strane uređaja relativno zanimljive. Desna je oblikovana tako da mobitel na njoj može stajati i glumiti radijski uređaj, a na lijevoj se nalaze tipke za pojačavanje zvuka i mijenjanje moda zvuka – normalan zvuk ili koncertni mod. Priključak za slušalice i punjač je, opet, na lijevoj strani, a priključak slušalica je, pogađate, opet, ogroman i ne drži se baš najbolje kada je mobitel u džepu. Kada mobitel rasklopite, ukazuje vam se potpuno druga slika. Okrugle, podosta razmaknute tipke, osiguravaju vam sigurno, no ne i brzo tipkanje. Središnja tipka, unutar "kotačića", nije dovoljno odmaknuta od njega pa vam se može dogoditi da ponekad stisnete neki prečac i taj gumb u isto vrijeme. Tipke za potvrdu, povratak, brisanje i izbornik prečica nisu istaknute, nego su spojene s podlogom tipkovnice i mogle bi se vrlo lako izobličiti nakon dulje uporabe.

Sony Ericsson R306 - Ispod kožeIspod kože
Mobitel krasi 1,9-inčni zaslon rezolucije 128 x 160 piksela sa 65.536 boja, te onaj na vanjskom dijelu koji je monokromatski i rezolucije 96 x 32 piksela. Vanjski zaslon prikazuje vrijeme i neke osnovne informacije o mobitelu (pristigle poruke, propušteni pozivi, isključen ton zvona...) dok ne slušate radio. Kada uključite radio i zaklopite telefon, na vanjskom zaslonu piše frekvencija radijske postaje koju trenutno slušate, no na žalost, ne i ime radijske postaje, iako mobitel ima RDS funkciju. Tipke na poklopcu koje služe za mijenjanje memorirane stanice i mijenjanje frekvencije su dobre, pogotovo zato jer su male i gotovo ih je nemoguće slučajno pritisnuti u džepu. Izbornik je standardno spartanski za jeftinije Sony Erricsson modele, no ima sve potrebno na jednome mjestu. I ovaj model se diči opcijom snimanja radijskog programa na mobitel, ali najveća kočnica je dostupna memorija. Mobitel nema opciju proširivanja memorije karticama, a sam ima memoriju od jako skromnih 5 MB. TrackID funkcija je također tu, no ne možete je upotrijebiti tako da uzima glazbu iz radijskog programa ili iz već snimljene datoteke, nego samo ono što mobitel "čuje" u tom trenutku preko mikrofona.

Mogućnosti
Mobitel podržava 3D igre te reprodukciju MP3 pjesama i videozapisa, a potonje može i snimati, no u jako niskoj rezoluciji. Fotoaparat je relativno kvalitetan, no slobodno zaboravite slikanje sa zoomom. Da, zoom (digitalni) postoji, no moguć je samo u VGA rezoluciji i morate imati jako mirnu ruku zbog duge ekspozicije koju fotoaparat koristi u toj prilici. I sama pozicija fotoaparata je podosta loša – ne nalazi se na poklopcu uređaja, nego na tijelu i to baš na mjestu gdje se uglavnom nalazi kažiprst za vrijeme slikanja. Osim toga, na tih 5 megabajta i ne stane previše slika. Sve u svemu, ovo nije loš mobitel. Daleko od toga da jest, no neke stvari baš i nemaju logike. "Slabiji" model, R300, ima gotovo duplo više memorije. No, osnove su tu. Bluetooth, SMS, MMS, fotoaparat s kamerom, FM i AM radio i stereo zvučnici, a sve to za relativno nisku cijenu. Na žalost, tipkovnica ni na ovom modelu nije za pohvalu, iako je bolja i teško je promašiti željenu tipku, a anoreksija po pitanju memorije je ozbiljna stvar koju bi trebalo čim prije iskorijeniti.

KONKURENCIJA:
Sony Ericsson R300

Iako ovaj uređaj nema pravu konkurenciju, pogotovo zato jer su stereo zvučnici još uvijek relativno rijetki u mobitelima, jedino mu njegov mlađi brat može koliko toliko priprijetiti. Nije preklopan, nema stereo zvučnike, ali ima nešto više memorije i iste radijske mogućnosti.

ZA I PROTIV:
+ stereo zvučnici, snimanje radijskog programa
- tipkovnica, malo memorije


Frekvencija
        850 / 900 / 1800 / 190         900/1800/1900    
Dimenzije
        99 x 47 x 14         90x48x16    
Masa (g)
        94         93    
Zračenje - SAR (W/kg)
        0,77         0,71    
BATERIJA
   
Tip baterije
        Li-poly 900 mAh         

Li-Poly 930 mAh
   
Vrijeme u razgovoru (h)
        370         410    
Vrijeme na čekanju (h)
        9         9    
EKRAN
   
Ekran u boji
        da         da    
Rezolucija ekrana
        240 x 320         128x160    
Broj boja ekrana
        262.144         65536    
MEMORIJA
   
Kapacitet telefonskog
imenika
        1000         1000    
Kapacitet memorije (MB)
(vrsta kartice)
        16 + M2         5 MB    
MULTIMEDIJA
   
Diktafon
        da         da    
Mp3 player
        da         da    
Video
        da         da    
Radio
        ne         da    
KAMERA
   
Rezolucija
        2 megapixela ( 1600 x 1200 )         1,3 megapixela ( 1280x1024 )    
HRVATSKI
   
Hrvatski T9 unos teksta
        da         da    
Hrvatski izbornik
        da         da    
PRIJENOS PODATAKA
   
Infra crveni (IRda)
        ne         ne    
Bluetooth
        da         da    
GPRS
        da         da    
EDGE
        da         ne    
INTERNET
   
WAP
        da         da    
MMS
        da         da    
e-mail
        da         ne    
OSTALO
   
Java
        da         da    
Organizator
        da         da    
Glasovno upravljanje
        da         ne    
Posebnosti
        -            
Testirano u MobilMediji #
        94/95         104    
GDJE KUPITI
   Cijena         2.049 kn            
Info         

Sony Ericsson

062/ 000 000

        

Sony Ericsson

062/ 000 000