Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

22.02.2019. 04:52:17
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Elektri?ni C30 koncept  (Pročitano 912 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Elektri?ni C30 koncept
« poslato: 14.08.2009. 15:48:09 »

Volvo će na okupljanju automobilske elite, ili onoga što je od iste preživjelo, u Frankfurtu predstaviti koncept modela C30 pokretanog isključivo električnom energijom i to u sklopu "Innovation for Life" prezentacije.

Predstavnici švedskog proizvođača prilično su škrti na riječima kada je ovaj koncept u pitanju, pa su zasad bili spremni tek potvrditi da će C30 nastupiti na spomenutom "eventu" te da je plod ideja i rješenja začetih konceptom ReCharge. Istakli su i da će koncept biti u "voznom stanju" što ukazuje na mogućnost testnih vožnji, a ne pukog statičnog razgledavanja parkiranog automobila nakrcanog posljednjim postignućima u razvoju električnih pogona.

Nagađa se da će C30 EV poput ReChargea raspolagati kompaktnim elektromotorima u svakom kotaču, ali unatoč očitim namjerama da ukažu na vlastite rezultate u utrci za smanjenjem potrošnje u Volvu odlučno niječu mogućnost evolucije konceptnog C30 u produkcijski model u doglednoj budućnosti. Vjerojatno je da će C30 EV poslužiti kao platforma za isprobavanje tehnologija koje će se naći u nekom od budućih modela švedske marke.