Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

25.04.2024. 21:02:43
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Mazda CX-7  (Pročitano 3151 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Mazda CX-7
« poslato: 14.08.2009. 15:44:03 »

Na Frankfurt Motor Showu sljedećeg mjeseca Mazda će na svom štandu izložiti prvi japanski osobni automobil s dizelskim motorom sa selektivnim katalizatorom u ispušnom sustavu (SCR). Ova tehnologija bit će ekskluzivno ponuđena europskim kupcima u novoj dizelskoj verziji Mazde CX-7 facelift, sportskom crossover SUV-u, koji na tržišta stiže u listopadu ove godine. 

Ispod poklopca Mazdinog SUV-a nalazi se čisti i učinkoviti MZR-CD 2,2-litreni turbo dizelski motor sa SCR-om. Mazda CX-7 facelift, usprkos činjenici da spada u prostrane i velike SUV-ove, zadovoljava normu ispušnih plinova Euro V.

Sustav SCR pročišćava ispušne plinove uštrcavajući AdBlue®1 ureu, iz posebnog spremnika smještenog ispod prtljažnika, izravno u ispušni sustav ispred katalitičkog konvertera. Ovo uzrokuje prirodnu kemijsku reakciju u kojoj AdBlue® pretvara otprilike 40 posto NOx u bezopasni dušik.

Zahvaljujući kompaktnom dizajnu SCR sustava, CX-7 dizel i dalje raspolaže sa 455 litara prtljažnog prostora, jednako kao i benzinac. Minimizirajući potrošnju aditiva AdBlue®, kako bi trajao barem 20.000 kilometara u normalnim uvjetima vožnje, dopunjavanje je potrebno tek pri redovnom servisu.

Uz CX-7 facelift s dizelskim motorom Mazda će u Frankfurtu izložiti i druge tehnologije koje aktualnu Mazdinu gammu rade zelenijom nego ikad prije – uključujući Mazdin i-stop sustav koji smanjuje potrošnju goriva i rotacijske motore pogonjene vodikom.