Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 06:56:41
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Najnoviji Suzukijev sedan  (Pročitano 2341 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Najnoviji Suzukijev sedan
« poslato: 05.08.2009. 00:04:56 »

Suzuki je i službeno otkrio Kizashi, sedan kojim će pokušati oduzeti dio kolača etabliranim konkurentima u klasi – ovo je izravni napad na Passat, Mondeo, Mazdu 6...

Najnoviji Suzukijev sedan objedinjuje europski dizajn s japanskom kvalitetom izrade – rezultat je više nego zanimljiva estetska kombinacija, kojom dominiraju masivni usisnik zraka i markantni svjetlosni sklopovi sprijeda, a stražnji je dio oblikovan vrlo dinamičnim linijama. Ukupni optički dojam poboljšavaju atraktivni naplaci promjera 18 inča i dvostruka ispušna cijev. I dok za vanjštinu nema nekih prigovora, unutrašnjost je dizajnirana prilično nemaštovito i dosadno. Iako su korišteni materijali visoke kvalitete, njihovo oblikovanje moglo je biti znatno atraktivnije. Ipak, tu su sportska sjedala i povezivost s iPodom, a kao opcija mogu se naručiti kožne presvlake i grijana sjedala, Bluetooth povezivost i audio sustav renomiranog proizvođača Rockford Fosgate, ukupne snage 425 wata.

Za pokretanje je zadužen redni četverocilindraš zapremnine 2.4 litre, opremljen DOHC tehnologijom. Snaga nije poznata, ali naglašeno je da će biti osjetno potentniji od konkurencije. Motor je uparen sa standardnim ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva ili bestupanjskim automatikom posebno konstruiranom za štednju goriva. Sukladno trendovima, ali i zahtjevima tržišta, u pripremi je inačica s hibridnim pogonom. Novi japanski adut kotrlja se na čvrstoj čeličnoj šasiji s ojačanim sustavom prednjeg ovjesa, dok se straga nalazi multi-link, što će osiguravati odličnu stabilnost i vozna svojstva na razini. Lista sigurnosne opreme je poduža, tu je 8 zračnih jastuka, ESP, ABS, sustav kontrole tlaka u gumama, pametna prednja svjetla, a kupci će moći odabrati inteligentni sustav pogona na sve kotače, što je rijetkost u ovoj klasi automobila.