Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 09:35:46
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Robbie Maddison presko?io Tower Bridge  (Pročitano 2282 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Robbie Maddison presko?io Tower Bridge
« poslato: 14.07.2009. 13:12:56 »

Ovisnik o adrenalinu koji se motorom popeo na Slavoluk pobjede u Las Vegasu, izveo je novu ludost. Ovaj put je postao prvi čovjek koji je na motoru preletio znameniti londonski most.

Skok preko Tower Bridgea

Jedan od najboljih svjetskih X-Fightersa, 27-godišnji Australac Robbie Maddison, ponovno je zadivio ljubitelje ekstremnih sportova preskočivši rupu od sedam metara između sjevernog i južnog kraka Tower Bridgea.

Luđak na motoru već je fascinirao svijet najdužim skokom (106,9 metara) i penjanjem na repliku Slavoluka pobjede u Las Vegasu (25,9 metara), a ovaj put je na slavnom londonskom mostu izveo no-handed backflip, odnosno salto unatrag bez ruku.

"Osjećaj je neopisiv. Od skoka u Las Vegasu smišljam nešto posebno, a moja ekipa i ja smo mjesecima tajno proučavali Tower Bridge. Sve je moralo biti napravljeno točno u sekundu, puno se stvari moralo poklopiti, no uspjeli smo. Ljudi kažu da sam lud, no ja volim izazove i samo želim pomicati granice svog sporta", izjavio je Australac.

No Maddison ipak nije prvi čovjek koji je preletio 'rupu' na Tower Bridgeu. U prosincu davne 1952. godine to je uspjelo vozaču autobusa broj 78 koji nije čuo zvono koje upozorava da se most 'otvara', te je hrabro stisnuo gas i sigurno sletio na drugu stranu.