Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

18.04.2024. 19:40:09
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Stiže Mini One D  (Pročitano 2311 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Stiže Mini One D
« poslato: 09.07.2009. 18:53:07 »

Mini uskoro na tržište lansira još jedan dizelski model, a riječ je o dizelu koji se odlikuje izrazito niskom potrošnjom goriva da ozbiljno konkurira posljednjim modelima hibridnih automobila. Mini One D stiže s prosječnom potrošnjom svega 3,9 L/100 km.

Mini u rujnu lansira na tržište novi ulazni dizel model koji se odlikuje visokom ekonomičnošću i dobrim voznim osobinama, a novi model nosi oznaku Mini One D. Ovaj model pogoni 1,6-litarski dizelski četverocilindraš zasnovan na motor koji pogoni Mini Cooper D 1.6, a opremljen je turbopunjačem i common-rail tehnologijom direktnog ubrizgavanja s varijabilnom geometrijom turbine.

Mini One D opremljen je vrlo laganim motorom aluminijske konstrukcije koji razvija 90 KS (66 kW) ne 4.000 o/min i maksimalni okretni moment 215 Nm koji dostupan već od 1.750 o/min. Ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže za 11,5 sekundi, a maksimalna brzina koju postiže iznosi 182 km/h. Ovaj model standardno je opremljen filterom čestica i tehnologijama koje mu omogućuju visoku ekonomičnost i nisku emisiju CO2 i ostalih štetnih plinova.

To uključuje prije svega Stop/Start tehnologiju te tehnologiju regenerativnog kočenja. Mini One D također dolazi s indikatorom promjene brzine nazvanim Shift Point Display, a riječ je o sustavu koji vozaču sugerira kada je pravo vrijeme za promjenu stupnja prijenosa kako bi se postigla maksimalna ekonomičnost. Prosječna potrošnja koju ostvaruje ovaj novi model iznosi prema EU testnom cilkusu iznosi 3,9 L/100 km, a emisija CO2 pritom iznosi 104 g/km.

Motor je uparen s manualnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, a pogon se prenosi na prednju osovinu. Na prednjoj osovini se nalazi McPherson ovjes, dok je na stražnjoj multilink ovjes, a tu je sustav ESP (Electrical Power Steering). Po pitanju sigurnosti, Mini One D dolazi s prednjim zračnim jastucima te bočnim zavjesama i bočnim zračnim jastucima, a sva četiri sjedala su opremljena i automatskim zatezačima pojaseva.