Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

25.06.2019. 11:27:59
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Volvo - službeno vozilo Švedske tijekom njenog predsjedavanja EU  (Pročitano 1082 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac


Kada su 1. srpnja Švedska i njen premijer, Frederik Reinfeldt, preuzeli mjesto predsjedavajuće zemlje u Europskoj Uniji, proglasili su Volvo službenim dobavljačem vozila za Vladu preko marketinškog odjela tvrtke Volvo Personbilar Sverige (VPS). Hertz Car Rentals, koji blisko surađuje s VPS, preuzet će odgovornost za svu logistiku i administraciju.

"Vrlo smo ponosni i sretni što ćemo biti jedino službeno vozilo EU tijekom švedskog predsjedavanja u njezinim institucijama. Uz to, mi smo tvrtka koja u Švedskoj prodaje najviše ekoloških vozila: kako privatnim osobama, tako i kompanijama i javnim službama", ističe Thomas Andersson, Predsjednik Volvo Personbilar Sverige AB.

Ekološki automobili vodeći u klasi

"Naravno da je ova ponuda izuzetno poticajna, jer daje nam mogućnost da i na međunarodnoj razini istaknemo naš ekološki stav, koji je vrlo čvrst i jasan. Nadamo se da ćemo ostaviti pozitivan utisak na sve ministrie, predstavnike vlasti i službenike iz 27 zemalja članica EU, a koji će posjećivati Švedsku tijekom našeg mandata", napominje Thomas Andersson i dodaje: "Bit ćemo sretni kada pokažemo i demonstriramo naše DRIVe modele, od kojih je nekoliko vodećih u svojoj klasi kada je u pitanju niska emisija CO2 te potrošnje goriva. Predsjedavanje Švedske zlatna je prilika da pokažemo našu ekološku gamu."

Briga o okolišu u fokusu

Na sastancima predsjedništva predstavljen je ambiciozan plan smanjenja loših utjecaja na okoliš. Vladin ured Švedske jasno je postavio ekološke standarde za sve robe i usluge koje će vlada kupovati. Kada je u pitanju transport ovaj ekološki smjer znači između ostaloga to da će se koristiti usluge koordiniranog transporta kada god to prilike dopuste te da će korištena vozila morati imati eko-certifikat kada god je to moguće.

Klimatski neutralan transport

Oko 90 primjeraka Volvo automobila, najvećim dijelom S80 i V70 Flexifulel modela pokretanih alternativnim gorivom poput bioetanola te veliki broj ekonomičnih dizelskih modela bit će korišteno tijekom šveskog predsjedavanja EU. Automobili će biti postavljeni na više lokacija širom zemlje, uključujući Stockholm Goteborg, Estersund i Kalmar.
Kroz Hertz Car Rentals, flota vozila bit će dopunjena mini busevima kada prilike to budu tražile. Također, Hertz će se pobrinuti da je cjelokupan transport prilagođen klimatskim prilikama u projektima odobrenim od strane EU kroz Tricorona Climate Partner.

Volvo na samitu o klimi

Volvo nije samo službeni automobil tijekom predsjedavanja Švedske, nego je imenovan i dobavljačem automobila tijekom UN-ove konferencije o klimatskim promjenama, COP 15, čiji će domaćin biti Danska, a koja će se održati u Kopenhagenu u prosincu 2009. godine.
Tijekom konferencije, ništa manje nego 70 Volvo Flexifuel automobila osiguravat će sudionicima prijevoz sa što manjom emisijom CO2. I u ovom će događaju Hertz biti zadužen za cjelokupnu logistiku.