Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

18.04.2024. 08:26:00
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Hibridni Ferrari u stiže u prosincu?  (Pročitano 2323 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Hibridni Ferrari u stiže u prosincu?
« poslato: 11.06.2009. 17:44:29 »
Točnije, krajem ove godine bi, prema riječima ferrarijevog šefa, u Los Angelesu mogli vidjeti premijeru hibidnog koncepta proizvođača iz Maranella s pogonom na sva četiri kotača


Ferrari već nekoliko godina radi na razvoju hibridnog pogona na sva četiri kotača, a priča se nanovo aktualizirala kada su prije koji tjedan objavljene skice (na slikama) samog pogonskog sklopa. Ove su navodno procurile iz europskog patentnog zavoda, a sada Amadeo Felisa natuknuo kako bi do kraja ove godine mogli vidjeti i premijeru koncepta opremljenu upravo spomenutim hibridnim 4x4 pogonom.

Naime, Felisa je izjavio kako "studija neće biti predstavljena u Frankfurtu, ali nedugo poslije njega na američkom auto salonu". Kalendarski bi to dakle trebao biti Los Angeles. No, o datumima dolska ovako opremljenog automobila na tržište za sada nema nikakvih konkretnih podataka.

Podsjetimo ukratko kako bi kod ferrarijevog hibridnog 4x4 pogona jedan par kotača pokretati električni, a drugi par konvencionalni motor. Nadalje, cilj ovog sustava ne bi prvenstveno bio u povećanju ekonomičnosti budućih Ferrarija, već u poboljšanju voznih svojstava. Naime, vozačima bi na izboru stajao odabir između pogona na stražnje te na sva četiri kotača ovisno o trenutnim uvjetima. No, ekonomičnost će svako porasti, a vozačima će se nuditi i mogućnost kretanja isključivo uz pomoć električnog motora. Veliki naglasak će biti i na što je moguće manjoj masi kako bi performanse automobila bile što manje pogođene njegovom ugradnjom.