Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 06:20:20
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Nasljednik Jaguarovog C-Typea?  (Pročitano 2590 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Nasljednik Jaguarovog C-Typea?
« poslato: 04.06.2009. 13:30:25 »

Britanski izvori javljaju kako će proizvođač iz Coventrya uskoro predstaviti konkurenta porscheovom Boxsteru, BMW-ovom Z4, mercedesovom SLK i drugim sličnim malim sportskim modelima


Dakle, radit će se o kompaktnom sportskom dvosjedu koji će svojim kupcima ponuditi performanse i stil za prihvatljivu cijenu. Drugim riječima, ovo je svojevrsni nasljednik legendarnog C-Typea, a svojim će se dizajnom ugledati na veći XK, ali i uspješni XF. Tako na priloženim renderima AutoExpressa možete vidjeti kako bi ovaj automobil trebao izgledati u svom konačnom produkcijskom obliku.

S tehničke strane valja spomenuti naročitu pažnju proizvođača za održavanjem mase automobila na što je moguće manjoj razini pa će tako prilikom izrade biti upotrijebljen aluminijski monocoque i prešane karoserijske površine. Također, iz istog razloga će biti upotrijebljen i električno sklopivi platneni krov.

Pod poklopcem motora će se najvjerojatnije nalaziti 3,0-litreni V6 snage 235 KS, ali i 5.0 V8 s 380 KS. Sa slabijim motorom ovaj bi automobil mogao ubrzavati od 0 do 100 km/h za oko 7, a sa snažnijim za svega 5 sekundi. Također u ponudi bi se mogao naći i dieselski bi-turbo obujma 3,0 litre i snage 272 KS. Svi motori bi trebali biti upareni sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem koji će snagu usmjeravati na stražnje kotače.

Dolazak ovog modela na tržište predviđa se tek za 2012g.