Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

19.04.2024. 22:36:55
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Specijalisti za coupe-cabriolet  (Pročitano 2279 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Specijalisti za coupe-cabriolet
« poslato: 19.05.2009. 00:42:45 »



Godinu poslije uspješnog 207 CC, francuski specijalist za coupe-cabriolete u svibnju u prodaju pušta i broj veći 308 CC koji u svakom pogledu nadmašuje prethodnika

Pred osam godina postojala su samo dva coupe-cabrioleta - četiri godine stara prva generacija Mercedesa SLK i sasvim svježi Peugeot 206 CC. U međuvremenu su cabriolete s tvrdim sklopivim krovom predstavili i Opel, Volkswagen, Volvo, BMW... Danas ih na tržištu ima čak 14. Peugeot, međutim, ne namjerava iz ruku ispustiti titulu vodećeg proizvođača coupe-cabrioleta, pa godinu dana poslije lansiranja trenutno najprodavanijeg europskog coupe-cabrioleta 207 CC, predstavlja i broj veći 308 CC. I to u Dubrovniku.
Coupe-cabriolet mehaniku dijeli s običnim 308, s izuzetkom posebno ojačanog vjetrobrana, stražnje klupe s dva umjesto tri sjedala i krova, što na pritisak prekidača smještenog između prednjih sjedala nestaje u prtljažniku s prosječnih 20 sekundi. Tovarni prostor pritom se, nažalost, stisne s raskošnih 403 na tijesnih 226 litara. Više od beskorisnog podatka da se krov može otvarati i zatvarati u vožnji (do brzine od 10 km/h) raduje činjenica da 308 CC po želji dolazi opremljen ventilacijskim otvorima u naslonima za glavu prednjih sjedala, što u Peugeotu zovu Airwave.Vrat vozača i suvozača bit će ugodno zagrijani i za vožnje u hladnim jesenjim ili proljetnim danima.