Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

28.03.2024. 10:10:04
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Posljednji detalji o budu?em Milanu  (Pročitano 2262 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Posljednji detalji o budu?em Milanu
« poslato: 11.05.2009. 17:59:43 »

Alfa polako privodi razvojni proces svog novog kompakta kraju. Radi se o nasljedniku modela 147 koji će nositi oznaku Milano, a čija će konačna izvedba biti predstavljena u Frankfurtu ili Ženevi


Izvori javljaju kako u Alfi, navodno još uvijek nije donijeta konačna odluka o datumu službenog predstavljanja novog automobila javnosti. Riječ je dakle o nasljedniku modela 147, koji bi prema raznim izvorima trebao biti dostupan samo u izvedbi s petorim vratima.

Naime, ulogu onog s trima vratima će preuzeti MiTo. Drugim riječima, 147-icu tako ustvari nasljeđuju dva modela, s time da će ovaj budući, Milano, svojim performansama, veličinom, cijenom i sl. konkurirati automobilima poput VW Golfa, BMW-ove serije 1, Audija A3 i sl.

Nadalje, Milano će se temeljiti na modificiranoj obiteljskoj platformi pod nazivom C-Evo, a koja će biti namijenjena za automobila E i D segmenta, odnosno na njoj će se bazirati i buduća Giulia, odnosno nasljednica Alfe 159. Ova će modularna platforma omogućavati upotrebu novih MultiAir motora te pogona na prednje i na sva četiri kotača, gdje će ovaj potonji prvenstveno biti rezerviran za GTA izvedbu.

Prema navodima iz više izvora, raspon snage motorizacije će se najvjerojatnije kretati između 120 i 265 KS koliko bi trebao razvijati najsnažniji 3,2-litreni V6 motor. Najpopularniji među kupcima će ipak najvjerojatnije biti turbobenzinski motori obujma 1,4 i turbodieselaši obujma 1,9-litara.