I sve što život nosi > SVAŠTA

Rodno mjesto Nikole Tesle

(1/3) > >>

scoobydoo:
Eto, prije 2 dana ili točnije 28.04 2009 godine bio sam na službenom putu i to na otok Pag,te sam vraćajući se kući,išao preko Gospića i ponukan sa svojim novim nick name-om odlučio posjetiti maleno selo po imenu Smiljan, mjesto našeg velikana,našeg velikog čovjeka koji je za naše čovječanstvo napravio nešto što nitko drugi,barem po mom mišljenju,neće moći napraviti.
Podsjećam,za one koji ne znaju,da je Nikola Tesla tvorac izmjenične struje,višefaznog sustava te jedinstvenog elektro motora bez komutatora.
Ovo su samo neki od njegovih izuma,a mnoge njegove izume poput x zrake i radijske frekvencije pokrali njegov bliski suradnici.
No,on za njih nije mario nego je cijeli svij trud uložio na svom jedinstvenom projektu koji je bio tzv bežični prijenos električne energije.Uspio ga je barem donekud patentirati,no kada su vlasti uvidjeli da od toga neće imati nikakve financijske koristi, njegov toranj kojeg je počeo graditi,srušili su i cijeli projekt je otišao u nepovrat.
Zamislite samo da svi u kući imaju struju a ne plaćaju je.............
Nešto savršeno......
7. siječnja 1943. Nikola Tesla  umire sam u apartmanu broj 3327 na 33 katu hotela "New Yorker". Njegovi su posmrtni ostaci kremirani,a za svoje životno djelo,nikad nije nagrađen sa Nobelovom nagradom.
Po meni,prava sramota za cijeli svijet.
Svu današnju tehnologiju koju imamo kod kuće,počevši od televizora p na dalje, možemo samo zahvaliti samo jednom jedinom čovjeku,Nikoli Tesli.
U njegovu rodnu kuću,ni dan danas nije uvedena niti priključena električna energija.
Slike njegove kuće i lovačkog doma Smiljan sam slikao sa svojim mobitelom N81 koje imate u prilogu.


Maverick:
Paradox je da rodna kuća velikana ovog kalibra nema elektriku. Međutim ni prvi ni zadnji put da naš narod više cijeni neke bijednike od istinskih velikana...
Nikola Tesla je velikan svjetskih razmjera koji je dao daleko više nego je primio. :'(

scoobydoo:
Žalosno ali istinito........ :'(
Cijeli svoj život je živio skromno.Novac ga nikada nije zanimao mada je mogao biti bogatiji i od današnjeg Billa Gatesa.Svoj trud i rad je uložio zbog nas da nam bude ljepše živjeti a cijeli svijet mu se zahvalio samo na jedan način i to davši po njegovom prezimenu jedinicu za  magnetsku indukciju.
Tesla - T = Wb/m2.
Premda je trebao dobiti puno više toga..............

guns n roses:
eto da vam kažem da se ponosim što sam porijeklom ličanin i što mi je veliki Nikola Tesla zemljak,mnogo sam čitao o njemu,gledao dokumentarce i toliko se tom Velikom čovjeku divim.Svaka me priča o njemu fascinira.Kažu da je bio čovjek ispred svog vremena,a ja bih dodao i ispred našeg vremena.

scoobydoo:

--- Citat: miklav  01.05.2009.  00:47:43 ---Kažu da je bio čovjek ispred svog vremena,a ja bih dodao i ispred našeg vremena.

--- Kraj citata ---
Daleko ispred svih vremena,pa čak i onih budućih.......

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju