Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

17.07.2018. 15:40:35
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: recepti  (Pročitano 1828 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vatrogasac

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 748
  • Like: +22/-2

recepti
« poslato: 20.04.2009. 23:41:22 »
Pijani Saran        
                                                                                                                                                                                                        potrebni sastojci:
šaran težine do 1,5 kg
3-4 čena bijelog luka
200 gr šampinjona
1 manja šolja riže
2 dcl bijelog vina
soli,bibera i lovora po želji

priprema:
šarana dobro očistiti i zasjeći po širini sa obe strane .u ove rasjeke staviti po širini isječen bijeli luk.Posoliti i popapriti po želji (i unutra i vani )
šampinjone malo prodinstati i u njih dodati prethodno očišćenu i opranu rižu(takođe začiniti i dodati lovora po želji .Sa ovom masom puniti šarana i nakon punjenja zatvoriti ga sa čačkalicama ili ga uvezati .Šarana staviti u podmazan pleh i pokriven peći oko 1 sat kada ga treba preliti sa polovinom vina a nakon 15 minuta sa preostalom količinom vina

 

 
 

Van mreže vatrogasac

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 748
  • Like: +22/-2

Odg: recepti
« Odgovor #1 poslato: 20.04.2009. 23:56:48 »
Saran sa kajmakom       
Riblji specijaliteti: Saran sa kajmakom   


   
 
 
Potrebno je:

1 veci saran
1 glavica belog luka
parce suve slanine
kajmak
so
biber
aleva paprika
sirce[/b]

 

Priprema:


Sarana ocistiti, uzduz raseci (pored kicme i posred glave tako da ostane na trbuhu spojen) i izvadite utrobu.

Kad se ocedi, ribu posoliti i sa obe strane gusto spikovati komadicima suve slanine i belim lukom. Peci u zagrejanoj pecnici i povremeno dolivati malo tople vode.

Kad je riba gotova posuti je sa malo bibera, aleve paprike, malo sirceta i zatim staviti preko kajmaka.

Vratite u rernu da se jos malo zapece
 

Van mreže vatrogasac

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 748
  • Like: +22/-2

Odg: recepti
« Odgovor #2 poslato: 21.04.2009. 00:00:19 »
Riblji Paprikas        
        1 kg smrznutih odrezaka ribe, šarana, amura, tolstolobika, soma, smuđa ili Irida pripravak za fiš paprikaš, tri glavice crvenog luka (veće), sol, papar, crvena ljuta paprika, feferoni, pire od rajčice, 2 dl bijelog vina

 

Naribajte tri veće glavice crvenog luka i kuhajte u malo vode dok se luk ne raskuha. Zatim dodajte crvenu ljutu papriku, sol, papar, feferone, i pire od rajčice. Dolijte vode i još prokuhajte. Dodajte odreske ribe i sve zajedno kuhajte dok riba nije mekana. Nekoliko komadića kuhane ribe propasirajte i vratite u posudu. Dodajte 2 dl bijelog vina i zakuhajte još nekoliko minuta.

Uz paprikaš poslužite široke domaće rezance

 

Van mreže vatrogasac

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 748
  • Like: +22/-2

Odg: recepti
« Odgovor #3 poslato: 26.04.2009. 23:06:39 »
Riba sa rostilja       
1 kg ribe srdele, skuše, haringe fileta, oslića ili druge ribe po želji, ulje, limunov sok, češnjak, peršinov list, grančica ružmarina, sol, papar
 

Ribu koju želite pripremiti na roštilju posoliite, popaprite, i uronite u mješavinu ulja, limunovog soka, sjeckanog češnjaka, peršinovog lista i ružmarina. Ostavite stajati oko 2 sata. Ribu zatim ispecite na zagrijanom roštilju.

Prilikom pečenja premazujte ostatkom mješavine.

Na žaru se mogu pripremiti slično i lignje.

 
 

Van mreže vatrogasac

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 748
  • Like: +22/-2

Odg: recepti
« Odgovor #4 poslato: 26.04.2009. 23:08:37 »
Odresci sarana u foliji        
4 odreska šarana, sok limuna, sol, papar, sjeckani peršinov list, ulje

 

Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i ostavite ih da odstoje oko 15 minuta. Odreske zatim posolite, popaprite, posipajte sjeckanim peršinovim listom. Uvijte ih u nauljenu aluminijsku foliju i stavite ih u posudu u koju ste ulili malo vode. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta. Poslužite s pireom od krumpira



 

Van mreže vatrogasac

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 748
  • Like: +22/-2

Odg: recepti
« Odgovor #5 poslato: 10.05.2009. 16:41:53 »
Som sa šampinjonima       
6 odrezaka soma, 2dl ulja, 20 dag svježe paprike, 20 dag svježe rajčice, sol, papar, malo brašna, 2 glavice crvenog luka, peršinov list, 2 dl bijelog vina

 

Odreske soma posolite, pobrašnite, te naglo prepecite na vrućem ulju. U istom ulju popržite sjeckani crveni luk, papriku izrezanu na rezance, šampinjone izrezane na listiće i rezanu svježu rajčicu. Sve zajedno pirjajte dok ne omekša. Na kraju posolite, popaprite, dodajte sjeckani peršinov list i podlijte bijelim vinom. Meso soma složite na vrući pladanj, prelijte umakom i poslužite sa slanim kuhanim krumpirom.

 
 

Van mreže vatrogasac

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 748
  • Like: +22/-2

Odg: recepti
« Odgovor #6 poslato: 10.05.2009. 16:43:49 »
Odresci sarana u foliji        
4 odreska šarana, sok limuna, sol, papar, sjeckani peršinov list, ulje

 

Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i ostavite ih da odstoje oko 15 minuta. Odreske zatim posolite, popaprite, posipajte sjeckanim peršinovim listom. Uvijte ih u nauljenu aluminijsku foliju i stavite ih u posudu u koju ste ulili malo vode. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta. Poslužite s pireom od krumpira


 
 

Van mreže Maverick

  • Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 2277
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

Odg: recepti
« Odgovor #7 poslato: 10.05.2009. 19:12:45 »
Odresci sarana u foliji        
4 odreska šarana, sok limuna, sol, papar, sjeckani peršinov list, ulje

 

Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i ostavite ih da odstoje oko 15 minuta. Odreske zatim posolite, popaprite, posipajte sjeckanim peršinovim listom. Uvijte ih u nauljenu aluminijsku foliju i stavite ih u posudu u koju ste ulili malo vode. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta. Poslužite s pireom od krumpira


 
 


Mora da si veliki obožavatelj šarana u foliji dok si njega dvaput postao ;D ;D ;D

Van mreže vatrogasac

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 748
  • Like: +22/-2

Odg: recepti
« Odgovor #8 poslato: 19.07.2009. 23:34:36 »
RIBLJA TORTA

Vrijeme pripreme: 60 min.
 
Sastojci:

2 kg mjesane ribe
20dkg skampi
20dkg muzgavaca
20dkg sipe
50dkg krompira
1 limun
vezicu persina
tri cena cesnjaka
3 dcl maslinova ulja
2dkg majoneze
papar i sol
Za ukrasavanje
10 skampi
crne masline
malo listova od persina
1 limun
 
 
Priprema:
Ribu i plodove mora ocistit i skuhat.Kad se riba skuha ocistit je.Muzgavce,skampe i sipe samljeti na masini za meso dva puta i sjedinit ih sa ribom.Skuhat krompir i propasirat ga i dodati prethodnoj smjesi.Smjesu lagano mjesat mikserom pa dodavati sok od limuna,sitno kosan cesnjak i persin,maslinovo ulje,po ukusu posoliti i popapriti i na kraju dodati majonezu.
Dobijenu smjesu oblikovati u tortu i ukrasiti je sa skampima,maslinama,kriskama limuna i listicima persina.