Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 11:52:45
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Novosti iz McLarena - potvr?en razvoj novih modela  (Pročitano 2616 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Novosti iz McLarena - potvr?en razvoj novih modela
« poslato: 19.04.2009. 00:26:04 »

McLaren Group će se uskoro podijeliti u dvije više-manje neovisne kompanije McLaren Automotive, koji će biti zadužen za cestovne modele, te sportski McLaren Racing. Automotive sprema tri noviteta

Na prezentaciji održanoj u sjedištu McLarena, Ron Dennis, alfa i omega Racing odjela je potvrdio kako je podnio ostavku na mjesto šefa te kako će preuzeti istu poziciju u Automotive dijelu firme koja već dvije godine radi na razvoju novog modela, trenutnog kodnog imena P11. Riječ je dakako o nasljedniku SLR-a, a nakon njega će na tržište pristići još dva nova McLarena čime će ovaj britanski proizvođač imati pravu obitelj sportskih automobila. Jedan će biti smješten ispod P11, kao konkurent Porscheu 911, a drugi će biti nasljednik legendarnog F1, odnosno konkurencija Veyronu.



Kada proces restrukturiranja bude gotov (krajem ove godine) te Automotive i Racing odvojeni, McLaren namjerava prodati 49% udjela u Automotiveu kako bi prikupio sredstva za razvoj noviteta bez potrebe zaduživanja. Tvornica u kojoj će se proizvoditi novi modeli će se tek izgraditi negdje u Velikoj Britaniji, a njena lokacija još nije poznata. Očekuje se kako će 2011. proizvodnja doseći brojku od oko 1.000 primjeraka godišnje, dok bi do 2015. ista trebala iznositi 4.000 jedinica.