Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

18.04.2024. 12:10:43
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Citroën DS3 u GT verziji?  (Pročitano 2270 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Citroën DS3 u GT verziji?
« poslato: 11.04.2009. 22:26:57 »

Citroën je nedavno predstavio studijski DS3, ovaj je koncept prema službenim navodima najavio začetak novog luksuznijeg podbranda francuskog proizvođača, a sada mu se sprema i sportska verzija


Britanski AutoExpress javlja kako će Citroën tržištu uskoro ponuditi sportsku verziju produkcijske izvedbe koncepta DS3 koju će najvjerojatnije pokretati 1,6-litreni turbo snage 174 KS iz peugeotove jurilice 207 RC, ali i jednog konkurenta Minija Cooper S. Dakle, ovaj bi automobil, dakle svojim performansama, voznim svojstvima te višom razinom opreme konkurirao modelima kao što su spomenuti Mini, alfin MiTo GTA, fiatov Abarth 500 i sl.

Ovaj bi automobil navodno trebao nositi oznaku DS3 GT, a vanjski će mu izgled karakterizirati mišićav prednji kraj s otvorom za usis u poklopcu motora, agresivnijim branicima, izraženim lukovima blatobrana, potom relijaški lakometalni naplatci, stražnji spojler, difuzor i sl.

Inače DS3 pa tako i ova njegova izvedba će se temeljiti na optimiziranoj platformi sljedeće generacije modela C3, a očekuje se dodatno dorađeni sportski ovjes. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h ovom bi automobilu bilo potrebno oko 7 sekundi, a najveća će mu se brzina kretati oko 220 km/h.

Na kraju dodajmo i kako će Citroën nakon modela DS3, tržištu predstaviti DS4 i DS5, odnosno luksuznije izvedbe C4 i C5. Pored više razine opreme i dodatnog napora u poboljšanju kvalitete ove bi automobile trebala karakterizirati i naprednija motorizacija.