Satelitski recieveri > DM tutorijali

Promjena Imagea a da ostale postavke ostanu u dreamboxu

(1/2) > >>

TAJKE:

Vjerovatno to mnogi znaju ali evo za one koji neznaju a hoće da znaju.
Pokušati ću to objasniti što bolje.
Izašao je novi image (gemini) i mi sada hoćemo da ga ubacimo u dreambox ali kad bi moglo da to uradimo a da nam ostale postavke ostanju u jemu (lista kanala,razni pluginsi ,razne postavke i emulatori)
to možemo uraditi na dva načina:
prvi je da sa neta skinemo najnoviji željeni image(ali pazite ako je unutra gemini moraš ubaciti gemini nemože npr nabilo itd,a ako je nabilo ubacaš nabilo)raspakujemo ga i preimenujemo u- root.cramfs-i onda preko total komandera ili već koji vi program koristite,ubacimo ga u tmp folder.
Sad preko daljinca ulazimo u dream-menu-postavke-napredne postavke-dogradi softver-manuelna nadogradnja- onda izbaci poruku da slijedite upute vi to potvrdite sa ok. i sačekate da se proces završi(ništa ne dirajte) onda se dream sam rersetuje i na kraju ste dobili novi image(gemini) sa starim postavkama.
Drugi način da to uradite je da direkt sa neta nadogradite image.
Dream mora biti povezan sa internetom, pa idemo redom:sa daljincem pritisnemo-menu-postavke-napredne postavke-dogradi softver-internet nadogradnja-ok- i onda će izaći lista tri najnovija geminija,vi naravno izaberete najnoviji i pritisnete -ok- proces instalacije počinje i kad završi izbaci poruku(jeste li sigurni da želite nadograditi na ovu novu verziju) vi potvrdite sa da(zelena tipka)
sad ništa ne dirajte dok dream ne završi nadogradnju novog imagea.Dream se sam resetuje i to je to dobili ste najnoviji image a sve vaše postavke su ostale tu.
nadam se da ću nekim kolegama pomoći koji to nisu znali .

dzuljo:
Zdravo
jel ostaje i sharing
hvala puno
pozdrav

Maverick:

--- Citat: dzuljo  13.01.2010.  19:38:18 ---Zdravo
jel ostaje i sharing
hvala puno
pozdrav

--- Kraj citata ---
ostaje, al za svaki slučaj prije promjene imagea napravi backup podataka, da ne bi nešto krenulo po zlu...

dajac:
ja imam u drembox-u 500s gemini i mesto njega bi ubacio evolution zato da mogu imati sve na hrvatskom i kako onda da ga maknem,imam i cs i nebi htio da si sve pobrkam jer sam novi u tome,znači da to sve napravim preko neta što bezbolnije

paldo:
Pozdrav Svima.
Ja imam 500S i Gemini 420 i ubacio Hrvatski jezik.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju