Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

19.04.2024. 05:07:15
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Koenigsegg se modelom Quant pridružio razvoju EV hibridnih super automobila  (Pročitano 1638 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bobo

  • Globalni moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 593
  • Like: +14/-0
  • Pol: Muškarac

Ekstremno je riječ koja se često upotrebljava u industriji super automobila, a posebno se to odnosi na Koenigsegg. Najnoviji model švedskog proizvođača je Quant, čiju premijeru možete vidjeti u Ženevi.

Ovaj je model nastao u suradnji i pod budnim okom jedne druge švedske firme, NLV Solar AG, pionira u ugradnji električnih pogona u automobile. Ovaj model im je bio pravi izazov – napraviti hibrida koji će imati sve epitete tipa "super", "ekstremno", "brutalna snaga" i slično. U Koenigseggu i NLV Solaru smatraju kako je ovaj koncept i budućnost automobila koje će pokretati struja i solarna energija, odnosno naglasak se daje na obnovljive izvore energije. Upravo takav bit će predstavljeni četverosjed, model Quant.

A što se nalazi tamo negdje ispod haube? Čudo neviđeno. Uz pogon na stražnjim kotačima, pokretat će ga dva elektromotora ukupne snage od 512KS (382kW) uz maksimalni okretni moment od 715Nm. Zanimljivo je kako ovaj automobil neće imati mjenjač, jer kako kažu u kompaniji – ne treba ga.

U unutrašnjosti će biti mjesta za četiri odrasle osobe. Quant je težak 1.780kg, a od 0-100km/h će ubrzavati za odličnih 5,2 sekunde uz maksimalnu brzinu ograničenu na 275km/h. Kako bi što više skinuli težinu, korišteni su karbon-fiberski materijali.

Dodajmo i kako je dugačak 4.879mm, ima par "gullwing" vrata koja se otvaraju prema gore, hrpu ekrana, trozonsku klimu, te LED razno-razne detalje.

Koenigsegg i NLV su najavili kako bi Quant prototip, koji je premijerno predstavljen u Ženevi, mogao ući u serijsku proizvodnju, ali s ograničenim brojem primjeraka.
http://www.youtube.com/watch?v=L3hD0u5o9To

(automanija)
Why drink and drive when you can smoke and fly?