Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

18.04.2024. 07:36:07
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Samsung Blue Earth, prvi mobitel na solarnu energiju  (Pročitano 2565 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Samsung Blue Earth, prvi mobitel na solarnu energiju
« poslato: 27.02.2009. 20:29:22 »
Samsung Blue Earth, prvi mobitel na solarnu energiju

Autor teksta: Techno

Pod motom: „The Blue Earth Dream: Eco-living with SAMSUNG mobile”, Samsung je dodatno naglasio svoju predanost zaštiti okoliša kroz dizajn ekološki prihvatljivih proizvoda te programe aktivnosti za svoje potrošače.

Dizajniran kako bi simbolizirao tanak, ali ovalan i svjetlucav kamenčić, „Blue Earth“ je prvi full-touch mobilni telefon na solarnu energiju. Punjenjem putem solarnog panela, koji se nalazi na poleđini mobilnog telefona, generira se dovoljna količina energije za razgovore bilo gdje u bilo kojem trenutku.

„Blue Earth“ je izrađen od reciklirane plastike nazvane PCM, koja je dobivena iz plastičnih boca za vodu, što umanjuje korištenje goriva i emisije CO2 u procesu proizvodnje. Uređaj kao i punjač nemaju nikakvih štetnih supstanci poput nusproizvoda paljenja na bazi broma, berilija i ftalata.

Posljednji iz serije ekološki prihvatljivih proizvoda, „Blue Earth“ ima jedinstveno korisničko sučelje koje je dizajnirano kako bi privuklo pažnju na očuvanje našeg krhkog okoliša. Ovo korisničko sučelje omogućuje korisniku da bude energetski učinkovit prebacivanjem na Eco mode, budući da se jačina svjetlosti ekrana, pozadinsko svjetlo i Bluetooth vrlo jednostavno mogu podesiti na energetski učinkovitu razinu. Pomoću eco walk funkcije korisnik može brojati svoje korake ugrađenim pedometrom, izračunati koliko je doprinio smanjenju emisija CO2 svojim hodanjem, budući da nije koristio motorno vozilo. Ova jedinstvena funkcija omogućuje korisnicima i da izračunaju svoj doprinos očuvanju šuma:

Pakiranje mobilnog telefona „Blue Earth“ je malo i lagano, izrađeno je od recikliranog papira te je uključen i „5 star“ energetski učinkovit punjač koji pri mirovanju koristi energiju manju od 0,03W. Kao dio pilot programa „Voluntary Agreement of European Commission IPP (Integrated Product Policy)“, Samsung je prihvatio korištenje ocjenjivanja potrošnje energije punjača mobilnog telefona kad se ne vrši punjenje.

„Samsungov ‘The Blue Earth Dream’ ukazuje na malu, ali značajnu predanost budućnosti i zaštiti okoliša,“ izjavio je JK Shin, izvršni potpredsjednik i voditelj Odjela za mobilne telekomunikacije tvrtke Samsung Electronics. „Zajedno s našim potrošačima i poslovnim partnerima, predani smo postizanju najvišeg ekološkog standarda stvaranjem najboljih ekološki osvještenih prozvoda i aktivnosti..