Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

19.04.2024. 07:47:40
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: anketa  (Pročitano 2139 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vatrogasac

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 748
  • Like: +22/-2

anketa
« poslato: 11.02.2009. 22:55:20 »
Anketa Men's Healtha pokazala je da 15 posto muškaraca u dobi od 18 do 59 godina priznaje nedostatak interesa za seks. Servis Relate koji se bavi odnosima u vezi objavio je da je broj muškaraca koji kažu da ih ne zanima seks za 40 posto veći u odnosu na prije deset godina. Ono što brine je da svi ti muškarci nemaju nikakvih zdravstvenih problema, već jednostavno gube volju za seksom.
Stručnjaci vjeruju da muška nezainteresiranost za seks ima uzlazni trend. Objašnjavaju to time da je to direktan rezultat promijenjene ženske uloge u društvu. Moderna žena puna je samopouzdanja i shvaća svoje seksualne potrebe i želje, a to muškarcima očito ne odgovara.
Osim toga, muškarci su sa svih strana bombardirani seksualnim slikama, od interneta i TV-a do muških časopisa, zbog čega im fantazija postaje primamljivija od realnosti.
Poznata američka seksualna terapeutkinja Michele Weiner-Davis izazvala je negodovanje u SAD-u kad je izjavila da najmanje 25 posto svih muškaraca pati od smanjene seksualne želje.
'To je najbolje čuvana američka tajna. Muškarci na zapadu osjećaju se marginalizirano. U trećini američkih kućanstava gdje oba partnera rade, žene zarađuju više od muškarac. To pak utječe na mušku seksualnost', kaže američki pisac Michael Gilbert.


Van mreže vatrogasac

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 748
  • Like: +22/-2

Odg: anketa
« Odgovor #1 poslato: 11.02.2009. 23:03:08 »
Tri miliona Zemljana poseduju imovinu na Mesecu, placevi s pogledom na Zemlju rasprodati
Borba 10.02.2009 12:25
 




Plac na Mesecu kupili su i Ronald Regan, Džimi Karter, članovi raznih kraljevskih porodica i oko 500 milionera, uglavnom holivudskih zvezda poput Toma Henksa, Nikol Kidman, Toma Kruza, Džona Travolte, Harisona Forda, Džordža Lukasa, Mika Džegera, Klinta Istvuda, i Arnolda Švarcenegera




Placevi na Mesecu, gde već oko tri miliona Zemljana poseduju imovinu, poskupeli su 40 odsto, pa se sada prodaju za devet dolara po hektaru!
Prema oceni stručnjaka, čije mišljenje prenosi ruska agencija RIA Novosti, cena placeva na Mesecu je rasla od 1997. do 2001. godine, a od 2002. do 2003. je padala, da bi od 2005. ponovo počeo "mesečev bum".

Početkom ove godine, cene su bile ponovo niže i iznosile šest dolara po hektaru. Trenutno najveći deo kupljene teritorije na Mesecu pripada Evropljanima, a najviše je kupaca iz Nemačke. Iza njih su Šveđani, Britanci i Poljaci.

U pitanju je "mesečeva livada" od 100 ari koju je kupio od firme "Lunar embasi". Sve je počelo 1980. godine kada je Amerikanac Denis Houp, koji živi u Gardnervilu, Nevada, zapao u nevolje. On se, posle burnog razvoda, gubitka posla i mora dugova našao na granici očaja.

No, sve se promenilo u jednoj jedinoj noći kada je pogledao u Mesec i setio se predavanja na univerzitetu u Oregonuskog koledža, na kojem je razmatrano pravo svojine.

Houp je proučio sporazum UN iz 1967. godine i uočio da se u njemu ne pominju pojedinci i firme. Odmah je podneo zahtev katastarskom birou u San Fransisku da mu se prizna vlasništvo na svim planetama i Mesecu sa izuzetkom Zemlje.

Houp tvrdi da je dokaz validnosti njegovog zahteva činjenica da zvanični Vašington, Moskva i UN nisu reagovali na njegov zahtev za vlasništvo.

Prodaja parcela na Mesecu unosan je posao za kalifornijske firme od kojih je najveća, "Lunarna ambasada" čiji osnivač i vlasnik je Houp, prošle godine prodala zemljišta na Mesecu u vrednosti više od milion dolara.

Do sada je na Mesecu kupljeno oko 410 miliona hektara. Stručnjaci, međutim, tvrde da tapije koje izdaje "Lunarna ambasada" nemaju pravnu valjanost.

Uprkos tome, ogroman broj ljudi već "poseduje" placeve na Mesecu i Marsu. Na tom spisku su i neke velike korporacije čiji pravnici procenjuju da će tapija za parcelu na Mesecu pružiti mogućnost za izbegavanje poreza u budućnosti.

Plac na Mesecu kupili su i Ronald Regan, Džimi Karter, članovi raznih kraljevskih porodica i oko 500 milionera, uglavnom holivudskih zvezda poput Toma Henksa, Nikol Kidman, Toma Kruza, Džona Travolte, Harisona Forda, Džordža Lukasa, Mika Džegera, Klinta Istvuda, Arnolda Švarcenegera i Denisa Hopera.

"Mesečeve agencije" otvaraju se i u Rusiji, Ukrajini, Moldaviji i Belorusiji, a vlasnici placeva na Mesecu su i više od 10.000 građana Zajednice Nezavisnih Država. Među njima su Oleg Basilašvili, Aleksandar Rozenbaum, Jurij Ševčuk, Oleg Garkuša i Ilja Lagutenko, kao i kosmonaut Viktor Afanasjev.

Ruski multimilijarder Roman Abramovič poklonio je svojoj verenici Dariji parče Meseca kako bi mu oprostila što je morao da odgodi venčanje. Do odlaganja venčanja je došlo zbog problema izazvanih svetskom finansijskom krizom.

Da bi se iskupio, ruski tajkun je voljenoj Dariji kupio neobičan poklon u vidu nekretnine na Mesecu.


Izvor


Van mreže vatrogasac

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 748
  • Like: +22/-2

Odg: anketa ,nlo i ostalo
« Odgovor #2 poslato: 11.02.2009. 23:15:06 »
Zagonetni svjetleći objekt snimljen je jučer iznad Novog Travnika u Bosni i Hercegovini, prenosi Radio Busovača.




Objekt se otprilike šest minuta kretao nebom, a očevici kažu kako je objekt mijenjao boje, oblik pa čak i veličinu te najednom nestao, brzo kako se i pojavio.

[/img]

Van mreže vatrogasac

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 748
  • Like: +22/-2

Odg: anketa
« Odgovor #3 poslato: 11.02.2009. 23:16:04 »

Van mreže vatrogasac

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 748
  • Like: +22/-2

Odg: anketa
« Odgovor #4 poslato: 14.02.2009. 22:16:44 »
Najgori gradovi za život u Americi -
Čikago, Memfis i Majami među najgorim gradovima za život
Čikago, Majami i Memfis su među 10 američkih gradova sa najgorim uslovima za život zbog korupcije, nezaposlenosti, kriminala i saobraćajnih problema, navodi se u godišnjem izveštaju magazina Forbs (Forbes).
Upoređeno je 150 gradova sa više od 378.000 stanovnika, a među uticajima na kvalitet života su i klimatski uslovi i poreske stope. Prvi na listi je Stokton, u američkoj državi Kaliforniji, gde samo 15 odsto odraslih ima fakultetsku diplomu , što je među najnižim stopama u SAD i gde se očekuje da će nezaposlenost u 2010. godini biti 15 odsto. Drugi je Memfis, u Tenesiju, gde je zabeleženo 1.200 nasilnih krivičnih dela na 100.000 stanovnika, što je duplo više nego u Njujorku. Grad američkog predsednika Baraka Obame Čikago u Ilinoisu, našao se na trećem mestu zbog korupcije i saobraćajnih i infrastrukturnih problema. Na Forbsovoj listi Majami u Floridi je na devetom mestu pre svega zbog rasprostranjene korupcije i nasilja, kao i brojnih oduzimanja nekretnina zbog neplaćenog kredita. (Kraj)

Van mreže vatrogasac

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 748
  • Like: +22/-2

Odg: anketa
« Odgovor #5 poslato: 31.03.2009. 01:13:48 »
Srbija na 82. mestu Forbsove liste najboljih država za biznis
FoNet 29.03.2009 19:57
 
 


Na listi američkog nedeljnika "Forbs", koji je rangirao 127 zemalja prema uslovima za poslovanje u ovoj godini, Danska je, drugi put uzastopno, proglašena najboljom državom za biznis, drugo mesto pripalo je Sjedinjenim Američkim Državama, a treće Kanadi, dok je Srbija na 82. mestu.




Prema ovoj listi Makedonija je na 51. Crna Gora je na 74, Albanija je na 77, Bosna Hercegovina na čak 119, Hrvatska na 50, a Slovenija je na 36. mestu.
Među prvih deset najprivlačnijih zemalja za biznis, prema Forbsu, su i Velika Britanija, Švedska, Hong Kong, kao i Australija, Novi Zeland i Norveška, koji su se prvi put našli među top deset zemalja.

Forbs četvrtu godinu sprovodi istraživanje pod nazivom Najbolje zemlje za biznis. Najveće promene u odnosu na prošlogodišnji rang ostvarili su Ujedinjeni Arapski Emirati, koji su svoju poziciju na listi poboljšali za čak 28 mesta i Malezija. Velike promene zabeležili su i Novi Zeland, koji je napredovao sedam pozicija i Jordan, koji se sa 33. mesta prošle godine popeo na 28.

Istraživanje nije priča o najvećem rastu domaćeg bruto proizvoda ili najniže nezaposlenosti, već pokušaj da se utvrdi dinamičnost svetske ekonomije i pomogne investitorima i kompanijama da planiraju investicione aktivnosti, navodi se u komentaru. Globalno ekonomsko usporavanje, kako se dodaje, snažno je uzdrmalo finansijska tržišta, ubrzalo stopu nezaposlenosti i poremetilo pouzdanost u bankarski sistem. Propast, ipak, nije jednako uticala na sve zemlje, pa će se neke od njih lakše oporaviti od ostalih i uspešnije će privući investitore i radnike, zaključio je Forbs.


Izvor