Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

28.03.2024. 09:48:33
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Kabelska televizija B.net pokre?e vlastiti filmski kanal  (Pročitano 3478 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Kabelska televizija B.net pokre?e vlastiti filmski kanal
« poslato: 09.02.2009. 20:03:12 »
B.net pokreće filmski kanal
Kabelska televizija B.net pokreće vlastiti filmski kanal
Autor teksta: mPortal,

Još pred kraj prošle godine dalo se naslutiti da će 2009 godina, barem kod nas, biti izuzetno vruća i prepuna novih digitalnih iznenađenja, novih televizijskih i radijskih kanala ali i novih usluga od postojećih digitalnih i kabelskih platformi. Prošlo je tek nešto više od mjesec dana, a već sada se najavljuju brojni programski noviteti koji će u narednim mjesecima plijeniti pozornost pretplatnika - na nama će biti samo to da odaberemo onog operatera koji nudi najbolju i najpotpuniju uslugu



 veliku bitku za tv pretplatnike kreće naša najveća kabelska televizija B.net koja broji nešto više od 100.000 korisnika. B.net je nedavno (2.2.2009) završio migraciju otprilike 30-35.000 svojih korisnika sa analognog na digitalni signal (samo analogni prošireni paket), a nije izostalo ni uvođenje novih tv programa kao što su npr. dječji kanal Mini TV koji je u cijelosti sinkroniziran na hrvatski jezik i Večernji.hr - informativni kanal koncipiran kao slide-show prezentacija. U digitalnom paketu pojavilo se još više kanala među kojima su i ESPN America, Nickelodeon, KidsCo ili pak Nova TV HD.

B.net je korisnicima poslao dopis u kojima najavljuje nove programe koji bi se trebali pojaviti tijekom ožujka ove godine, a među njima će biti i atraktivni filmski program preveden na hrvatski jezik kojeg B.net lansira u suradnji sa tvrtkom Blitz Cinestar - vodećim domaćim distributerom video sadržaja, ujedno i suvlasnikom najvećeg kino-multipleksa u Hrvatskoj, Cinestarom. Detaljnije informacije o novom filmskom programu zasad nisu poznate, pa tako se još uvijek ne zna njegovo ime, sadržaji koji će se emitirati, hoće li biti dostupan za sve pretplatnike bez dodatne nadoknade, hoće li biti dostupan samo u digitalnom ili analognom obliku, hoće li emitirati u standardnoj i/ili visokoj razlučivosti.



Detalji o novom filmskom kanalu trebali bi biti otkriveni u narednim tjednima.

Također, još uvijek nije poznat identitet ostalih kanala koji stižu u ponudu, no pokušat ćemo pretpostaviti da bi u obzir mogli doći Sport Klub+, dokumentarni kanal DoQ, te filmski kanal iz produkcije HBO-a, Cinemax.

Osim dobrih vijesti stiže i jedna loša - zbog, kako se u dopisu B.neta navodi, povećanih ulaznih troškova pružanja usluge, a uglavnom vezanih uz naknade prema televizijskim kućama čije programe B.net prikazuje, cijena osnovnog paketa će porasti za velikih 10 kuna sa sadašnjih 69 na 79 kuna pa će tako ova kabelska televizija imati uvjerljivo najskuplji osnovni paket u odnosu na konkurenciju.