Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 07:10:38
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: 11-godišnji matador ubio 6 bikova u jednoj borbi  (Pročitano 1397 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Exxxyyy

  • VIP
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1723
  • Like: +28/-2
  • Pol: Muškarac
  • LoCo IbIzA

11-godišnji matador ubio 6 bikova u jednoj borbi
« poslato: 27.01.2009. 21:04:48 »
11-godišnji matador ubio 6 bikova u jednoj borbi

Nakon što je u jednoj borbi ubio šest mladih bikova, Michelito Lagravere Peniche, 11-godišnjak iz Meksika, trebao bi postati najmlađim matadorom na svijetu kojem je tako nešto pošlo za rukom, prenosi BBC u ponedjeljak.



"Drago mi je što sam postigao ovu veliku pobjedu", izjavio je Michelito Lagravere dok je napuštao koridu u Meridi.

Vlasti su ovaj sporni spektakl odobrile u posljednjem trenutku uprkos pritisku organizacija za zaštitu djece i protivnika borbi s bikovima.

Gradonačelnik Meride je prvo zabranio pokušaj obaranja rekorda, rekavši da je ilegalno za maloljetnike da učestvuju u visokorizičnim javnim nastupima. Međutim, državno tužilaštvo je podiglo zabranu samo sat pred borbu nakon što je dječakov otac, bivši francuski matador, podnio žalbu.

Oko 3.500 ljudi, među kojima je bilo i mnogo djece, navodno se okupilo da prisustvuje borbi.



Michelito, koji već ima status međunarodne zvijezde u ovoj branši, s bikovima je počeo da se bori kada mu je bilo samo četiri godine. Prvog bika je ubio dvije godine kasnije i otada se borio s desecima životinja širom svijeta.

Njegov uspon do slave praćen je žestokim polemikama, ali mali matador je bio uporan usprkos ovim kritikama: "Protivnici borbi s bikovima ne bi trebalo da se miješaju u stvari koje ne vole", kaže neustrašivi Michelito.

"Niko ih ne prisiljava da gledaju borbe ili da se informiraju o njima. To je kao kada bih ja govorio dječacima koji se utrkuju na motorima da to ne rade, to bi bilo jako dosadno", kazao je.



Prošle godine Michelito je izazvao oštre kritike javnosti u Francuskoj, a vlasti nekoliko evropskih gradova zabranile su mu ubijanje životinja tokom svojih nastupa.

Vlasti su rekle da se protive njegovim borbama više nego onima drugih mlađih matadora jer "on se bori u koridi s ciljem da ubije".