Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

19.04.2024. 09:21:32
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Cadilac Converj  (Pročitano 2502 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Cadilac Converj
« poslato: 15.01.2009. 18:05:10 »

Svima kojima Chevrolet Volt djeluje nezanimljivo, General Motors bi uskoro mogao ponuditi i znatno zanimljiviju i atraktivniju alternativu u vidu sportskog kupea pogonjenog istim motorom



Cadilac je konačno predstavio svoj novi koncept. Uglasti touring coupe nosi naziv Converj, a baziran je na pogonskom sustavu Voltec, preuzetom s  Chevroletovog plug-in modela Volt. Ovaj sistem sastoji se od 16 kWh litij-ionske baterije, električne pogonske jedinice i četverocilindarskog motora-generatora.
Kao i Chevy Volt, Converj će moći prevaliti 65 km s električnim pogonom, a imat će i mali pomoćni motor koji će puniti baterije, kako bi vozač mogao uživati u vožnji bez brige od nestanka pogonske energije. Converj ima pogon na prednje kotače, razvija snagu od 160 KS, uz najveći okretni moment od 370 Nm, što je dovoljno za maksimalnu brzinu od 161 km/h. Baterije se pune za manje od tri sata na 240V ili za manje od osam sati na 120V. Iako iznimno atraktivan, Converj, s obzirom na GM-ovu trenutnu financijsku situaciju, vjerojatno neće tako skoro u serijsku proizvodnju. Bez obzira na to, pokazuje kako hibridna tehnologija može naći svoju primjenu i u modelima koji su se sve do nedavno poistovjećivali isključivo s rastrošnim benzinskim agregatima.




     (autoklub)