Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

21.03.2019. 03:29:53
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Top 5 HD LCD televizijskih prijemnika do 42"  (Pročitano 1639 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Exxxyyy

  • VIP
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1723
  • Like: +28/-2
  • Pol: Muškarac
  • LoCo IbIzA

Top 5 HD LCD televizijskih prijemnika do 42"
« poslato: 29.12.2008. 16:06:24 »
Top 5 HD LCD televizijskih prijemnika do 42"

U današnje vrijeme sve je više govora o prikazu visoke rezolucije, bilo da se radi o televizijskom programu ili o gledanju Blu-ray medija, stoga donosimo kratki pregled LCD televizijskih prijemnika dobavljivih u našim trgovinama.

U svrhu ovog pregleda odlučili smo se samo za LCD prijemnike dijagonale 102 do 107 centimetra i s podrškom za tzv. Full HD razlučivost, to jest, razlučivost od 1920 x 1080 točaka, koja je poznata i pod nazivom 1080p. Naravno, kvaliteta slike, dizajn i opremljenost su također glavne karakteristike koje smo gledali.

Prije čitanja ovog pregleda predlažemo da pročitate i opise pojmova koji se sve više susreću, a dio su svijeta televizije visoke rezolucije.

Samsung LE40A656Vrlo atraktivnim dizajnom i završnom obradom, ovaj model će zasigurno privući mnogo interesa, no Samsung se pobrinuo da izgled ne ostane jedini adut. Ekran dijagonale od 102 centimetra može prikazati najvišu rezoluciju od 1920 x 1080 točaka (1080p) uz osvježavanje od 100Hz. Prikaz standardne rezolucije je iznad prosjeka za što je zaslužna Motion Plus tehnologija. Bez obzira da li gledate prikaz visoke (HD) ili standardne razlučivosti (SD, to jest, TV program), ovaj prijemnik deklariranog kontrasta od 50.000:1 daje prikaz vrlo visoke kvalitete, odlične oštrine s odličnim prikazom svih boja te neprimjetnim zamućivanjem pri praćenju brzih scena.

Visoka klasa ovog prijemnika uvjetuje dobru opremljenost, pa su tu 4 HDMI ulaza, VGA, SCART ulazi, digitalni i analogni audio ulazi te USB. Naravno, USB omogućava pregledavanje fotografija i slušanje glazbe izravno s prijenosne memorije. Ugrađen je i DVB-T digitalni tuner za praćenje TV kanala visoke rezolucije.

Takozvanim „Crystal Designom“ Samsung je napravio odličan posao, pa ovaj model izgleda iznimno atraktivno. Crveni tonovi, koji se pojačavaju prema vanjskom rubu, te reflektivni prednji panel detalji su koji su nas odmah privukli.

Sony KDL40W4000Ovogodišnja W serija Sony LCD televizora oduševila je mnoge. Donosi mnogo poboljšanja u odnosu na prijašnje modele iz ove serije, poput odličnog prikaza crne i bijele boje te vrlo dobrog zasićenja ostalih boja. Model 40W4000 ima dijagonalu od 102 centimetra s prikazom rezolucije od 1920 x 1080 točaka (1080p). Za iznimnu kvalitetu slike brine se Bravia2 procesor, dok se Freview servis pak brine za vrlo dobru kvalitetu prikaza standardne rezolucije, npr. TV programa. Ugrađen je i MPEG-4 AVC tuner koji prima i analogne signale. Deklarirani dinamički kontrast je 33.000:1.

Standardnu opremljenost zaokružuju tri HDMI priključka, dva SCART izlaza, S-video izlaz te USB. Odlična opcija jest i mogućnost prikaza fotografija s prijenosne USB memorije u obliku „slideshow“ prikaza. Spomenimo i Theatre Sync opciju, koja automatski pali televizor nakon što se uključi neki od spojenih kompatibilnih uređaja, poput DVD playera.

Philips 42PFL7603DIznimno atraktivan model iz Philipsa dio je „Design Collection“ serije nizozemskog proizvođača, što znači da je mnogo truda uloženo u sam izgled uređaja. Zaobljenih je linija s prozirnim plastičnim okvirom. Prozirni okvir služi i kao dio Philipsove Ambilight tehnologije, koja osvjetljava pozadinu prijemnika u skladu s prikazom na ekranu, čineći gledanje „lakšim“ za oči.

Na ekranu dijagonale od 107 centimetra, prijemnik je u mogućnosti prikazati sliku najviše rezolucije, to jest, 1920 x 1080 točaka (1080p) uz najviši kontrast od 30.000:1, što će do izražaja najviše doći pri gledanju Blu-ray filmova. O dobroj opremljenosti dovoljno govore 4 HDMI izlaza, dva SCART ulaza, S-video ulaz, DVI izlaz te čak i USB 2.0. Nadalje, tu je i DVB-T digitalni tuner. Tehnologije kao što Pixel Plus 3 HD i HD Natural Motion brinu se da prikaz na ekranu bude što oštriji, detaljniji, zasićenijih boja te sa što manje zamućivanja.

Toshiba 40ZF355D
Najatraktivniji od svih navedenih prijemnika, ovaj model ističe se vrlo tankim crnim rubom oko 107 centimetarskog ekrana, čime privlači mnogo pažnje. Kao i ostali spomenuti modeli, može prikazati 1080p rezoluciju te je ukomponirano osvježavanje od 120Hz. Odlični procesor slike Active Vision M100HD daje kvalitetu iznad prosjeka, bez obzira da li se gleda film s Blu-ray medija, TV program standardne rezolucije ili se igraju igre na nekoj od igraćih konzola. Uz najviši kontrast od 30.000:1 crna i bijela boja vrlo dobro su prikazane, dok kod prikaza ostalih boja ne zaostaje mnogo od najboljih modela u klasi.

Iako ima većinu priključaka kao i većina spomenutih prijemnika u ovom pregledu (3 x HDMI, SCART, S-video, digitalni i analogni audio ulazi, VGA), nije uključen USB ulaz, što je za ovu klasu prijemnika pomalo neobično. Važno je reći da su ugrađeni Onkyo zvučnici, čiji su proizvodi i kod nas jako dobro poznati.

LG 42LG6000Model iz „dizajnerske“ Scarlet serije, minimalističkog je dizajna i nalazi se u kvalitetnom sjajnom kućištu. Može prikazati sliku visoke razlučivosti - 1920 x 1080 točaka (1080p) - uz osvježavanje od 100Hz te maksimalni kontrast od 50.000:1. Dijagonala ekrana je 107cm te ima ugrađen DVB-T tuner, 4 HDMI izlaza, VGA ulaz, standardne zvučnike te USB. Najzanimljivija opcija je Intelligent Eye sustav, koji automatski podešava osvjetljenje ekrana ovisno o osvjetljenosti prostorije u kojoj se nalazi.