Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

18.04.2024. 19:16:50
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Ivica Kosteli? pobijedio u slalomu nakon 5 godina  (Pročitano 1738 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Maverick

  • Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 2277
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

Ivica Kosteli? pobijedio u slalomu nakon 5 godina
« poslato: 22.12.2008. 20:14:32 »
Najbolji hrvatski skijaš pobijedio je na slalomu u Alta Badiji sa 20 stotinki viška ispred Francuza Grangea. Nije pobijedio u slalomu još od 2003.

Nadam se da je Sljeme sada spremno za mene!, rekao je presretni Ivica Kostelić nakon pobjede u Alta Badiji. Na istome mjestu gdje je dan ranije završio drugi u veleslalomu, ostvario veleslalomski uspjeh karijere, Ivica je u velikom stilu pokorio konkurenciju. Slavio je sa 20 stotinki prednosti ispred Francuza Jeana Baptistea Grangea i Austrijanca Benjamina Reicha.
- Kad sam ušao u cilj i pogledao semafor, nisam mogao vjerovati da je moje ime na vrhu - govorio je Ivica odmah nakon utrke.
Punih pet godina Ivica Kostelić čekao je slalomsku pobjedu. U svojoj najjačoj disciplini posljednji put je slavio 15. prosinca 2003. u Madonni di Campiglio. Talijanska skijališta očito su sretna za Ivicu. U ponedjeljak se slalom trebao voziti u Val d'Isereu, ali jak vjetar ostavio je skijašku karavanu u Alta Badiji. Srećom za Ivicu, koji je u dva dana uzeo 180 bodova i dramatično popravio svoju poziciju u poretku Svjetskog kupa. Nakon dva odlična dana sa 315 bodova je na sedmome mjestu.
- Ključ je bila prva vožnja, tu sam stekao golemu prednost - procijenio je Kostelić. Nakon prvog 'laufa' imao je 53 stotinke prednosti i u drugi je kretao posljednji. Odlični su u drugoj vožnji bili Talijani Rocca i Moelgg, nadmašili su ih Reich i Grange i pred Ivicom je bio težak posao. No nije ispustio šansu, na prvom prolazu je imao 41, a na drugom 14 stotinki prednosti. U cilj je ušao s oznakom '-0.20', široko podigao ruke i popeo se nanajvišu stubu pobjedničkog postolja. I sve to u predvečerje Sljemena...

ALTA BADIA, SLALOM

1. Kostelić (Hrv) 1:39.83
2. Grange (Fra) +0.20
3. Raich (Aut) +0.80...



tportal