Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 08:14:05
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Ford (ipak) prodaje Volvo, a GM ?e sli?no sa Saab-om  (Pročitano 2632 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Ford (ipak) prodaje Volvo, a GM ?e sli?no sa Saab-om
« poslato: 05.12.2008. 14:06:12 »
Iako su i General Motors i Ford do sada oštro nijekali bilo kakvu mogućnost prodaje brandova Saab i Volvo, čini se kako financijska kriza i općenito trenutna situacija obiju kompanija ipak govori nešto drugo.



General Motors donedavno je odlučno nijekao bilo kakvu podaju osim Hummera, čini se kako je tržišna i financijska situacija kompanije sasvim druga priča. Zanimljivo je kako je i Ford do prošlog tjedna odbijao bilo kakvu mogućnost prodaje Volvoa, no nakon nedavnog "prepuštanja" 20% dionica Mazde matičnoj kompaniji (sada je Fordov udio u mazdi 13%) niti Volvo više nema siguran oslonac u Detroitu. Čak što i više, obje kompanije zatražile su pomoć od švedske vlade za Saab i Volvo.

S druge strane, ukoliko dođe do pucanja detroitskih velikana, doći će i do velikog otpuštanja radnika, a što za sobom povlači i daljnji pad prodaje spomenutih brandova. Situacija nije ružičasta, ali u Ford i GM-u se nadaju kako će se ova situacija početi konkretnije rješavati već u prvoj polovici 2009. godine.