Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 09:30:18
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Pravilnik  (Pročitano 12744 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Maverick

  • Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 2277
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

Pravilnik
« poslato: 22.12.2007. 20:58:51 »
Poštovani članovi VLADIX ProSOFT Foruma.

Ovaj forum je namijenjen prvenstveno posjetiocima foruma sa prostora exYu pa su u ovom trenutku prihvatljivi slijedeći jezici komuniciranja:

•   Srpski
•   Hrvatski
•   Bosanski
•   Makedonski
•   Slovenački

Iznimno engleski ako se radi o stručnoj terminologiji,originalnim opisima softwarea, ili tutorijalima koji su korisni, ali još nisu prevedeni.


Ukoliko to situacija bude zahjevala, a po procjeni administratora i moderatora broj jezika komuniciranja se može proširiti. Da bi se osiguralo da svaki član ovog foruma uživa punu ravnopravnost i nesmetano, kvalitativno, kvantitativno sudjeluje u radu ovog Foruma Administrator, uz punu suglasnost svojih suradnika-Moderatora, donosi :


P R A V I L N I K  O  R A D U  F O R U M A

Članak 1.
Zabranjeno je vrijeđati članove foruma po vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj kao i bilo kakvoj drugoj osnovi.

Ćlanak 2.
Diskusije na određenu temu vode se isključivo u pripadajućim podforumima. Radi lakšeg snalaženja Administrator i moderatori će premjestiti temu koja ne pripada u forum na komu je postavljena u pripadajući forum, a postavljača teme upozoriti na pogrešku. Ukoliko se kršenje ove tačke ponavlja uslijedit će ban na 7 dana, a u slučaju stalnog kršenja trajno isključenje.
           
Članak 3.
Nije dozvoljeno pokretati političke, vjerske, nacionalne, kulturne i slične teme koja može na bilo koji drugi način povrijediti pravo člana Foruma na vlastito mišljenje, uvjerenje, ili slično.

Članak 4.
Nije poželjno postavljati pitanja ili otvarati teme koje su pokretane u skorije vrijeme, a na njih je već odgovoreno na valjan način.                        

članak 5.
Zabranjeno je postavljati na forum software, dijelove software, tekst ili bilo što drugo što može poslužiti u ilegalne svrhe ili je zakonski zabranjeno. Isključivo ovaj članak vrijedi za sve zemlje iz bivše exYU!
           
Članak 6.
Zabranjeno je uznemiravati ostale članove ovog foruma putem poruka na PM ili njihov email ili putem raznih messengera bez prijeke potrebe tj u slučaju hitnosti. Ovaj forum je upravo namijenen da se postavljaju pitanja na forumu i da se na njih odgovara. Na ovaj način svojim pitanjem na koje će biti odgovoreno, omogućiti ćete da i ostali sudionici ovog foruma koje interesira slično pitanje dobiju odgovor sa istog mjesta. Forum je prvenstveno zamišljen kao baza znanja i iskustva, a brojnošću i raznolikošću tema će biti i bogatiji. Molimo stoga da ga svi članovi održavaju na ovom nivou.

Članak 7.
Članovi koji ne učestvuju aktivno u radu foruma, ne pomažu, nemaju nijednu poslanu poruku, te kojima je primjećena duža nekativnost na ovom forumu mogu biti izbrisani iz članstva.

Članak 8.
Besmislene, nerazumljive i nepotrebne poruke nisu dozvoljene.
          
Članak 9.
Poželjno je da velika slova (CAPS LOCK) koristite na početku rečenice ili kad to pravopisna ili stručna pravila nalažu. U svim drugim slučajevima to se tumači VIKANJEM, GALAMOM odnosno nekulturnim Internetskim ponašanjem.
Isto tako pokušajte pisati jasno, sažeto, kratko i razumljivo i upotrebljavajte interpukcijske oznake na način da čitatelju foruma olakšavaju čitanje.
 
Članak 10.
Strogo je zabranjeno na ovaj forum (VLADIX ProSOFT Forum) kao i na upload (VLADIX Download Centar) postavljati bilo kakve linkove na druge stranice sličnih sadržaja i tematika, u čistoj namjeri promoviranja istih. To se odnosi i na slanje poruka (PM), pridodavanja linkova u privitke, potpise, kao i u bilom kojem drugom obliku. Ukoliko Administrator ili moderatori procjene da nitko nije u mogućnosti dati kvalitetan odgovor ( vezano uz pitanja za recivere koji nemaju svoju sekciju na forumu ) isti će dozvoliti ili postaviti link na neki drugi forum gdje možete dobiti odgovor na svoje pitanje.

Članak 11.
Cijene izražavajte u EURima.

 
Članak 12.
Administrator i Moderatori ovog Foruma su DOMAĆINI ovog Foruma pa se prema njima treba tako i odnositi.
            

UPOZORENJE: Ukoliko se korisnici ne pridržavaju nekih od članaka ovog foruma biti će prvo upozoreni, te nadalje mogu biti privremeno ili trajno isključeni sa ovog foruma.
Pravo i obavezu za izricanje ovakve mjere ima Administrator za cjelokupan Forum ili Moderatori u okviru podforuma koji uređuju.


Napomena: Ovaj pravilnik podložan je izmjenama i dopunama  isključivo od strane Administratora i Moderatora


*Nekoliko savjeta:
-Broj postova koji stoji u Vašem profilu nije najbitnija i najcjenjenija karakteristika! Zato neka Vam ne bude cilj samo pisanje poruka. Diskutujte radi sebe i radi druženja, a ne radi boljeg ugleda ili imenovanja (Novi na forumu, Extra član...).
-Neka Vas ne brine ugled, on je promjenljiv.
-Uvijek pomozite nekom, ukoliko ste u mogućnosti.


-Postovi u kojima je postovan smajli ili samo kratak odgovor su nevažeći i velika je šansa da će biti obrisani (ako su u pitanju neke forumske igre ili ako se traži konkretan lakonski odgovor ovo ne važi).


VLADIX ProSOFT team
« Poslednja izmena: 24.07.2008. 22:45:48 vvidak11 »