Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

28.03.2024. 13:30:21
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: MediaTravel TV - novi hrvatski kanal posve?en turizmu i putovanjima  (Pročitano 3027 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Kreće MediaTravel.tv!
MediaTravel TV - novi hrvatski kanal posvećen turizmu i putovanjima
Autor teksta: mPortal,

Hrvatski gledatelji ubrzo će imati priliku pratiti još jedan novi kanal na hrvatskom jeziku, a riječ je o usko specijaliziranom tematskom programu MediaTravel.TV, programu koji je posvećen turizmu, putovanjima i slobodnom vremenu. Kanal će sa eksperimentalnim emitiranjem krenuti u ovom mjesecu (studeni 2008) i to u dvije najveće distribucijske platforme u Hrvatskoj.


Program MediaTravel.TV biti će distribuiran preko IPTV usluge MAXtv, putem kabelske televizije B.net Hrvatska d.o.o., te putem interneta na adresi www.mediatravel.tv



Mediatravel.tv u kratkom će roku povezati turističke ponude zemalja regije Alpe-Adria, a prema informacijama sa službenih web stranica novog kanala uskoro možemo očekivati i njegovu distribuciju putem satelita te ujedno i promociju hrvatskog turizma u svim zemljama Europe.

Cilj koji Mediatravel.TV ima ispred sebe je promocija turizma putem informativnog, zabavnog, obrazovnog i opuštajućeg sadržaja. Mediatravel.tv pomagati će u razvoju hrvatskih turističkih kapaciteta uz pomoć prezentacije njihove ponude putem najefektivnijeg medija današnjice – televizije. Produkcijom sadržaja za ciljane skupine turista ostvaruju se i preduvjeti za uspješnu promociju turizma u novom digitalnom okruženju (digitalna televizija, internet, televizija putem mobitela, video na zahtjev....).



Sadržaj emitiran na programu Mediatravel.tv bit će posvećen slobodnom vremenu i to prvenstveno turizmu, rekreaciji, sportu, kulturi, gastronomiji, nautici te nekretninama. Namjera kanala je ponuditi hrvatskim građanima TV program putem kojeg će se oni moći informirati o turističkoj ponudi u Hrvatskoj i svijetu, gdje će ponuda pojedine destinacije biti predstavljena u obliku priče kako bi privukla pažnju gledatelja relaksirajućim i nenametljivim filmovima.

Program će se sastojati od promotivnih filmova raznih turističkih zajednica i specijaliziranih emisija poput „Last minute“, „Najbolji jednodnevni izleti“, „Poduzetništvo u turizmu“, „Daleka putovanja“, „Moj odmor“...itd.



Kanal je već započeo sa eksperimentalnim emitiranjem u okviru digitalnog paketa kabelske televizije B.net u gradu Zagrebu.

Parametri za MediaTravel.TV u B.net (digitalno, Zagreb)

Frekvencija: 818 MHz
Symbol Rate: 6900 MSym/s
modulacija: QAM-64
ID: MediaTravel.tv
Kodiranje: Conax

Hrvatsko tržište usko specijaliziranih kanala postaje sve aktivnije, pa smo tako nakon glazbenog CMC-a i poslovnog kanala Kapital Network u vrlo kratkom roku dobili specijalizrane dječje kanale na hrvatskom jeziku Mini TV i Dječja TV, info kanal Vecernji.hr, a danas im se pridružio i MediaTravel.tv.

(mPortal