I sve što život nosi > Sport

-TENIS-

(1/9) > >>

BANESS:
Bolje ovdje da otvorim ovu temu ipak je tenis,tenis za sada cemo odvojeno pisati.

BANESS:
Serena ne igra na Kupu Kremlja


Američka teniserka Serena Vilijams neće učestvovati na Kupu Kremlja u Moskvi zbog povrede skočnog zgloba.

„Levi skočni zglob me muči još od US opena. Potrebno mi je da napravim turnirsku pauzu kako bih se maksimalno oporavila. Igrala sam mnogo mečeva ove sezone i mom telu je neophodan odmor. Cilj mi je da povratim mesto broj 1 na WTA listi“, objasnila je odluku 27-godišnja igračica.

Zanimljivo je da je Vilijamsova samo dva puta u karijeri igrala u prestonici Rusije. Prošle sezone je stigla do finala, u kojem je izgubila od Jelene Dementijeve, a 1997. je ispala u prvom kolu.

Mlađa Vilijamsova je tokom 13 godina duge profesionalne karijere osvojila 9 Gren slem titula i zaradila samo od turnira skoro 22 miliona dolara.

Serena je ukupno na prvoj poziciji na svetu provela 61 nedelju i osma je na večnoj listi (vodi Štefi Graf). Ove sezone je čelo zaposela trijumfom na US openu, ali će Srpkinja Jelena Janković od narednog ponedeljka ponovo biti lider jer je Serena rano ispala u Štutgartu.

Turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 2,3 miliona dolara. Jedine teniserke iz Top 10 koje neće igrati jesu Serena Vilijams i Marija Šarapova.

BANESS:
Rodik savladao Troickog   


Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Tokiju. On je u četvrtfinalnom meču poražen od Amerikanca Endija Rodika, drugog favorita turnira, sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4, posle 78 minuta igre.

Dejvis kup reprezentativac Srbije je ulaskom u četvrtfinale osigurao novčanu nagradu od 20.000 dolara i novih 60 ATP bodova što će mu doneti i skok na listi najboljih tenisera sveta, na kojoj je zauzimao 65. mesto.

Rodik će za ulazak u finale igrati protiv boljeg iz meča Tomaš Berdih (Češka) - Fernando Gonzales (Čile).

U drugom polufinalu snage će odmeriti sve bolji Argentinac Huan Martin del Potro i Rišar Gaske. Del Potro je nadigrao prvog favorita turnira Davida ferera sa 6:1, 7:5, dok je Francuz bio bolji od Rajnara Šitlera sa 6:3, 6:2.

Turnir u Tokiju igra se za ukupan nagradni fond od 869.000 dolara.

BANESS:
Ivo Karlovic pobijedio Novaka Djokovica sa 2:0 po setovima (7:6,7:6).

BANESS:
Ovog vikenda igraju se chelendzeri.Izdvojicemo ovaj:

http://www.atptennis.com/en/common/TrackIt.asp?file=http://www.atptennis.com/1/posting/2008/4041/mds.pdf

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju