Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

12.11.2018. 18:35:51
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Digi tv na metabox 2  (Pročitano 8719 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže VLADIX

  • www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1607
  • Like: +96/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

Odg: Digi tv na metabox 2
« Odgovor #15 poslato: 02.11.2008. 16:20:48 »
meni se to nikad nije desilo, a gledao sam digi od avg 2007 do aprila 2008. preko metaboxa

Van mreže bumerang

  • Junior clan
  • *
  • Poruke: 13
  • Like: +1/-0

Odg: Digi tv na metabox 2
« Odgovor #16 poslato: 06.11.2008. 23:08:04 »
 Hvala za odgovor

Van mreže Bobo

  • Globalni moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 593
  • Like: +14/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: Digi tv na metabox 2
« Odgovor #17 poslato: 09.11.2008. 13:57:16 »
može meni jedna pomoć ,imam satellite finder  marke  konig ,želio bi nać  satelit 1 °w thor ako se nevaram,sta trebam na resiveru postavit da mi ispravno pokazuje na s finderu signal
Why drink and drive when you can smoke and fly?

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: Digi tv na metabox 2
« Odgovor #18 poslato: 24.11.2008. 10:54:13 »
Postaviš neke frekvenciju sa iz Digi tv paketa.Moja preporuka je 11785 h 28000 gdje jači signal.Poslije toga namjesti frekvenciju gdje je je lošiji signal npr 12607 v 27500 gdje nova tv i tu napravi  fino podešavanje antene,

Van mreže mkova284

  • Novi na forumu.
  • *
  • Poruke: 2
  • Like: +0/-0

Odg: Digi tv na metabox 2
« Odgovor #19 poslato: 21.02.2009. 13:51:59 »
 e ovak imam par pitanja, gledam digi tv naravno piratski imam resiver nytro box 8000 a softver unutra je dreamsoft 1.4.4.8.
a pitanja su:1. koji softver da stavim da mogu gledat teletekst npr. na programima nova tv, rtl itd......???
                 2. zasto mi se cesto ruse programi nova i rtl odnosno resiver zablokira i ponovo se sam              restartira??? koji da stavim softver da mi se to ne dogada?????????
                 3. zasto nemam titlove npr. na programima digi film. discovery, hbo adria...........????????
                 4. znam da ne spada u ovu temu ali ipak ako moze neko odgovorit dali mogu preko tog resivera nytro box 8000 gledat hrt1 i hrt 2 sa dvb signalom odnosno kako da pronadem te programe jer na resiveru pise da podrzava dvb??????

hvala unaprijed na odgovorima, a znam da ce ti odgovori pomoc i drugim ljudima..............

Van mreže Maverick

  • Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 2277
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

Odg: Digi tv na metabox 2
« Odgovor #20 poslato: 21.02.2009. 14:09:55 »
e ovak imam par pitanja, gledam digi tv naravno piratski imam resiver nytro box 8000 a softver unutra je dreamsoft 1.4.4.8.
a pitanja su:1. koji softver da stavim da mogu gledat teletekst npr. na programima nova tv, rtl itd......???
                 2. zasto mi se cesto ruse programi nova i rtl odnosno resiver zablokira i ponovo se sam              restartira??? koji da stavim softver da mi se to ne dogada?????????
                 3. zasto nemam titlove npr. na programima digi film. discovery, hbo adria...........????????
                 4. znam da ne spada u ovu temu ali ipak ako moze neko odgovorit dali mogu preko tog resivera nytro box 8000 gledat hrt1 i hrt 2 sa dvb signalom odnosno kako da pronadem te programe jer na resiveru pise da podrzava dvb??????

hvala unaprijed na odgovorima, a znam da ce ti odgovori pomoc i drugim ljudima..............


1. U paketu Digi Tv nema teletexta ( osim na programu travel )
2.
3. Metabox ( a ovaj tvoj je njegov klon ) ne podržava DVB titlove
4. Imaš 3 osnovne vrste DVB recivera DVB-S ( satelitski ), DVB-T ( Terrestrial odnosno zemaljski ) i DVB-C ( kablovski ). Tvoj je DVB-S što znači da nemožeš pratit HRT1,2 i Plus preko DVB-T odašiljača, mogao bi preko DVB-s signala sa satelita Hotbird 13E ali za to ti treba originalna HRT kartica ili CS ( card sharing ), Ako si HRT pretplatnik sama kartica te izađe cca 165 kn jednokratno.

Van mreže scoobydoo

  • Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1786
  • Like: +38/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: Digi tv na metabox 2
« Odgovor #21 poslato: 21.02.2009. 14:15:02 »
Pošto imaš klonirani MB3 restartanje nije moguće popraviti.
Ja sam ga riješio sa metadreamom 1.9.2.3 no on je samo za originalni Metabox 3

Van mreže mkova284

  • Novi na forumu.
  • *
  • Poruke: 2
  • Like: +0/-0

Odg: Digi tv na metabox 2
« Odgovor #22 poslato: 21.02.2009. 15:41:58 »
hval ekipa na odgovorima.........ma dobar je i ovak digi tv mislim bolje je da sam okrenul antenu na thor nego da mi je na astri i hotbirdu kad je tam sve dobro zakljucano mislim premiere, d+ , tps..........hvala jos jednom i na onim svim uputam o transponderima i kljucevima.......

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: Digi tv na metabox 2
« Odgovor #23 poslato: 21.02.2009. 16:44:52 »
Riješenje je da ubaci zadnji mtg10.

Van mreže elektricni2

  • Junior clan
  • *
  • Poruke: 16
  • Like: +0/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: Digi tv na metabox 2
« Odgovor #24 poslato: 24.02.2009. 19:45:53 »
metabox 2 isti slucaj, samo risetovanja, sta je mtg10 i kako ga ubaciti, izvinite ako davim ali ne snalazim se
 :D

Van mreže marre

  • Moderator
  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 283
  • Like: +26/-4
  • Pol: Muškarac
  • Burning ring of fire...

Odg: Digi tv na metabox 2
« Odgovor #25 poslato: 24.02.2009. 20:03:45 »
MTG 10 ti je originalni (onaj koji ubacuju Korejanci kada rec. šalju iz fabrike) soft za Metabox2.
Možeš ga pronaći ovde:

         http://www.vladix.net/forum/index.php/topic,2509.15.html

Ali koliko sam primetio taj "najnoviji" ovde datira još od 24.12.2008 tako da se bojimda sa njim nećeš moći gledati ništa jer mislim da je digi u međuvremenu već nekoliko puta promenio ključ,ali vredi probati,možda grešim.

Moj savet ti je da probaš sa Metadreamom 1.9.2.3 a njega možeš skinuti ovde:

                  http://www.vladix.net/forum/index.php/topic,4040.0.html

    (od ona 3 poslednja onaj u sredini)

A sve te softove ubacuješ uz pomoć File Sendera po tvom izboru,evo na primer možeš koristiti ovaj:

             http://www.vladix.net/forum/index.php/topic,2653.0.html

Za više informacija i detaljnija objašnjenja prouči teme u tutorijalu koje te interesuju.

    Pozdrav :)!
« Poslednja izmena: 24.02.2009. 20:07:49 marre »
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže mesenger

  • Novi na forumu.
  • *
  • Poruke: 1
  • Like: +0/-0

Odg: Digi tv na metabox 2
« Odgovor #26 poslato: 29.05.2009. 19:52:22 »
sto se tice restartovanja resivera problem je u softveru,naime treba izbegavati softver sa oznakom dream soft 1.1.4.8 nego instalirati metadream i nema nikakc=vog restartovanja resiver radi perfektno,provereno ja koristim vec dve godine metadream i nikad nije bilo problema /Pozzz

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: Digi tv na metabox 2
« Odgovor #27 poslato: 29.05.2009. 21:00:09 »
sve zavisi od sw...................

dreamsoft 1.4.4.8 je najbrzi soft za metabox...

dok u metabox ako je original mozes ubaciti bilo koji sw,dreamsoft,metadrem 1923,1927,mtg10....

sa dreamsoftom se najvise resetuje resiver,mada to zna biti i sa metadrem-om....

al zar je to neki problem ako imas digi-tv i za njega kljuceve koji jos uvijek traju,naravno da je to ponekad iritirajuca pojava 8)

al i nije neki problem ;D